18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Mike Larsen: Odds og optakt til semifinalerne i Metal Ligaen 2021

Kvartfinalerne i slutspillet af Metal Ligaen er nu overstået, og det gik meget som forventet af Mike Larsen. Vores ishockey-ekspert Mike Larsen, har taget et kig på hvordan de forløb og hvad vi kan forvente i semifinalerne af Metal Ligaen. Du finder derudover også et bud på, hvad den endelige score bliver af de to serier.

Kvartfinalerne i Metal Ligaen overstået

Så er kvartfinalerne slut i Metal Ligaen, og jeg vil kigge på de forskellige serier i semifinalen, og jeg vil vurdere dem i forhold til, hvad jeg havde regnet med.

Jeg vil også komme med mine bud på, hvad de forskellige serier ender med, og hvordan jeg tror, at de kommer til at gå. Det lader ikke til, at bookmakerne kommer med nogle odds på de forskellige matchups med hvem der går videre, over/under antal kampe og lignende.

Dette var kvartfinalerne i denne sæson.

Rungsted Seier Capital (1) – Rødovre Mighty Bulls (8) 4-0 i kampe
Aalborg Pirates (2) – Herlev Eagles (7) 4-0 i kampe
Esbjerg Energy (3) – Frederikshavn White Hawks (6) 4-3 i kampe
SønderjyskE (4) – Herning Blue Fox (5) 4-0 i kampe

Rungsted Seier Capital (1) – Rødovre Mighty Bulls (8)

Jeg havde tippet Rungsted til at vinde serien med 4-0 i kampe, og det gjorde de også. Dog var Rødovre tæt på at drille Rungsted i flere kampe, og blev decideret snydt i en af kampene, hvor Rungsted scorede på et klart offside mål, da spilleren var inde i offensiv zone, inden pucken var det. I processen mistede Rungsted også Marcus Olsson op til fire uger med en håndskade, da han gik ned for at blokere et skud, men blev ramt på en åben hånd.

Aalborg Pirates (2) – Herlev Eagles (7)

Jeg havde tippet Aalborg til at vinde serien med 4-1 i kampe, og det havde Herlev også fortjent. Herlev var foran i begge kampe i Aalborg, men nogle mindre heldige udvisninger afgjorde kampene til Aalborgs fordel. I Herlev var Aalborg foran med 0-3 i den første kamp, inden Herlev kom på 3-3, mens Aalborg var foran 1-4 i den anden kamp, hvor Herlev kom på 3-4. Så Herlev havde fortjent en sejr i serien, som de spillede.

Esbjerg Energy (3) – Frederikshavn White Hawks (6)

Denne serie havde jeg som den serie, der kunne gå i syv kampe, og den kom også til at være den serie, der gik længst. Esbjerg startede med at vinde de første to kampe, mens Frederikshavn slog tilbage med to sejre i overtid, så det inden kamp 5 var helt lige.

Esbjerg sejrede i kamp 5 efter en solid 3. periode, hvor de straffede Frederikshavn, og havde matchbold i Frederikshavn i kamp 6. Den missede de, hvor Frederikshavn tog deres 3. sejr i serien, og alle var i overtid. I den afgørende kamp blev Esbjerg for stor en mundfuld for Frederikshavn. Esbjerg afgjorde kampen på fem minutter i 2. periode, hvor Esbjerg kom på 3-0, og derefter cruisede sejren hjem.

SønderjyskE (4) – Herning Blue Fox (5)

En serie, som mange blæste op til at skulle blive tæt, så blev det en fuser på det punkt. Jeg havde tippet SønderjyskE til at vinde med 4-1 i kampe, men havde ikke troet på 4-0. For første gang i historien, så lykkedes det ikke for Herning at vinde en kamp i en serie. SønderjyskE havde fuld kontrol på Herning i serien, og lukkede dem på intet tidspunkt ind i den. Bliver SønderjyskE ved med at spille på denne måde, så kan de sagtens ende med at gå hele vejen.

Semifinalerne i Metal Ligaen 2021

Rungsted Seier Capital (1) – SønderjyskE (4)
Aalborg Pirates (2) – Esbjerg Energy (3)

Rungsted Seier Capital (1) – SønderjyskE (4)

Rungsted kom – med besvær – forbi Rødovre Mighty Bulls i kvartfinalen. Rungsted spillede dog ikke altid godt, men bredden og skarphed i vigtige situationer gjorde, at de nu står i semifinalen.

I målet har Rungsted en ganske rutineret ræv i Christopher Nihlstorp, og han har spillet alle kampene for Rungsted i slutspillet. Dog var han ude i nogle minutter, da han blev ramt hårdt på masken af et skud. Der kom David Grubak ind, og han er en god reservemålmand, men det er Nihlstorp, der er klart førstevalg.

Defensiven arbejder godt foran ham, men den kan til tider dog også være meget offensive, hvilket man kunne se mod Rødovre. Her indkasserede man 2,5 mål pr. kamp mod det hold, der havde scoret næstfærrest mål i grundspillet, hvilket må være en smule alarmerende.
Offensivt viste man klassen i de tre af kampene, hvor det kun var i den første, at man havde problemer med Rødovres målmand, John Muse. I alt scorede man 16 mål, hvor de 14 af dem kom i de sidste tre kampe. I løbet af serien fik Rungsted, Marcus Olsson, skadet, og han er ude i op til fire uger, så han vil sandsynligvis være ude i hele den kommende serie. Det kan blive en svækkelse af holdets bredde på centerpladsen i en hård serie.

Mange eksperter havde SønderjyskEs serie, som en serie, der kunne gå i syv kampe, men jeg forventede, at SønderjyskE kunne gøre kort proces med Herning over fem kampe, men at det blev fire kampe overrasker mig noget.

I målet har SønderjyskE landsholdsmålmand, Patrick Galbraith, der har spillet op til niveau og kun lukket 11 mål ind. Han har ligesom George Sørensen i Aalborg haft flere store redninger, der har lukket Herning ned. SønderjyskE har kun lukket et mål ind i undertal, mens der er kommet ni mål ind i fem mod fem, så man virker til at have styr på det, når man er i undertal, men SønderjyskE har lidt problemer, når det er fem mod fem. Offensivt har SønderjyskE en del spillere, der kan levere point og mål. 21 mål blev det til, hvilket er det samme antal som Aalborg, men mod en på papiret bedre modstander. SønderjyskE med en rigtig god bredde, hvor der er produktion fra flere spillere.

Det bliver en tæt serie i min optik, hvor jeg vil mene, at det bliver dagsformen, der bliver afgørende for serien. At Rungsted kommer til at spille uden Marcus Olsson i det meste af serien kan blive afgørende, for han er en vigtig spiller for Rungsteds offensiv. SønderjyskE har en god bredde på holdet, og kan man lukke næsten ned for Hernings bredde offensiv, så kan man også gøre det ved Rungsted. Det bliver de små marginaler som special teams, der bliver afgørende her.

I de indbyrdes kampe i grundspillet er det endt med 4-2 i kampe til Rungsted, mens SønderjyskE besejrede Rungsted i semifinalen af pokalturneringen.

Mike Larsen tipper: SønderjyskE vinder serien 4-2 i kampe

Aalborg Pirates (2) – Esbjerg Energy (3)

Aalborg kom sikkert videre med 4-0 i kampe i en serie, hvor Herlev havde fortjent bedre skæbne. Herlev var foran to gange i Aalborg, men Aalborg var kyniske og slog til, når de fik chancen. Aalborg lukkede godt ned Herlev i fem mod fem, hvor det stort set kun var i powerplay, at Herlev var farlige.

I målet har Aalborg, George Sørensen, som det sikre førstevalg, og han har også spillet alle minutter i serien mod Herlev. Han har lavet flere vigtige redninger for Aalborg i hjemmekampene, hvor han holdt Aalborg inde i serien. Defensivt har Aalborg på papiret en stærk defensiv, der lukkede ni mål ind over de fire kampe, hvor fem af dem har været, mens Aalborg har været i undertal. Så ét mål i gennemsnit imod i fem mod fem. Offensivt har Aalborg flere strenge at spille på, hvor man dog har været uden topscorer, Josh MacDonald, i serien, mens Mikkel Højbjerg udgik af den sidste kamp i serien, men der er ikke noget omkring deres skader i det nordjyske.

Esbjerg kom videre efter en maraton serie mod Frederikshavn, der endte i syv kampe, hvor tre af dem var ude i overtid. Esbjerg kom videre med 4-3 efter en sejr i afgørende kamp på 5-0, hvor Esbjerg scorede tre hurtige mål i 2. periode, og så var kampen ligesom lukket.
Esbjerg har to stærke målmænd i Thomas Lillie og Mads Søgaard, og de har skiftet noget i kampene, hvor det dog ser ud til, at Lillie har vist mere klasse i de kampe, hvor han har spillet. Dog har Søgaard haft et godt tag på Aalborg, så det bliver spændende, hvem der starter.

Defensiven er muligvis Esbjergs akilleshæl, hvor de hurtigt kan blive svækket, hvis de bliver ramt af flere skader. I serien mod Frederikshavn var Sune Hjulmand flere gange nede på backpladsen. Offensivt kan Esbjerg stille med fire gode kæder, hvor alle mand arbejder hårdt for hinanden, og når de rammer niveau, så er det et svært hold at spille imod. Målene bliver spredt godt ud på alle kæder, så det er ikke bare en kæde, der skal holdes øje med.

I grundspillet har Esbjerg vundet alle seks kampe, hvor den sidste dog først kom i overtid. I Final-4 pokalturneringen var det også Esbjerg, der hev sejren hjem efter straffeslag i en kamp, hvor Aalborg havde fået George Sørensen skadet.

Aalborg har spillet bedre og bedre i kampene mod Esbjerg, og Aalborg kunne sagtens have fået en sejr eller to i grundspillet mod Esbjerg, men det lykkedes ikke. Aalborg har et par tvivlsomme spillere til serien, og Esbjerg med fuldt hold.

Mike Larsen tipper: Esbjerg vinder serien med 4-2 i kampe