18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Mike Larsen: Odds og optakt til Metal Ligaen 2022/2023

Fredag 2. september starter Metal Ligaen op igen, hvor der er kampe i Frederikshavn, Vojens og Odense, mens de forsvarende danske mestre, Aalborg Pirates, selvsamme dag skal forsvare de danske farver i Prag i Champions Hockey League. Fremadrettet derfra bliver der igen spillet næsten alle ugens dage, men man har dog rettet til, så man ikke har de tidlige kampe kl. 18.00 eller sene kampe kl. 20.15. Nu hedder kamptidspunktet så vidt muligt kl. 19.00 og kl. 20.00, hvilket mange fans vil være tilfredse med i forhold til både hjemme- og udekampe.

Her får du Mike Larsens optakt til Metal Ligaen 2022/2023, inklusive spilforslag på vinderen.

Kan SønderjyskE tage et overraskende sæt guldmedaljer i Metal Ligaen? Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kan SønderjyskE tage et overraskende sæt guldmedaljer i Metal Ligaen? Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix


Odds på Metal Ligaen 2021/2022

Herunder ses bookmakernes vinderodds på Metal Ligaen.


Hvem vinder Metal Ligaen?

HoldOdds
Aalborg Pirates3,00 – SPIL HER >>*
Herning Blue Fox4,00 – SPIL HER >>*
Rungsted Seier Capital5,00 – SPIL HER >>*
Esbjerg Energy7,50 – SPIL HER >>*
SønderjyskE12,00 – SPIL HER >>*
Frederikshavn White Hawks16,00 – SPIL HER >>*
Odense Bulldogs18,00 – SPIL HER >>*
Herlev Eagles101,00 – SPIL HER >>*
Rødovre Mighty Bulls101,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Optakt til Metal Ligaen

Aalborg Pirates er forsvarende mestre, og de har også et hold, der er meget stærkt i denne sæson, så der er muligheder for en gentagelse, hvilket bookmakerne også finder sandsynligt. Sidste sæson var Odense Bulldogs den store overraskelse med en plads i semifinalen samt en vundet bronzemedalje, og de ser stærkere ud i den kommende sæson. Frederikshavn har valgt at gå en anden vej i denne sæson, og satser på en del unge spillere, der har været til overs i andre klubber, men det ligner en svær sæson for det nordligste hold i Danmark.

Herlev Eagles og Rødovre Mighty Bulls ligner dog igen de to hold, der kommer til at slås for at undgå sidstepladsen i grundspillet, men meget kan ske på en lang sæson, hvor flere af holdene stadig kan forstærke sig, og spørgsmålet om udlændingene slår til i klubberne også kan ændre en del.

Herunder følger en ganske kort gennemgang af de forskellige hold, og hvilke forventninger, som jeg har til dem i den kommende sæson.


Aalborg Pirates

Aalborg Pirates vandt The Double sidste sæson, og mesterskabet kom hjem i overlegen stil, hvor man kun tabte én enkelt kamp i hele slutspillet, så man endte med at gå 12-1 i kampe. Nogen vil mene, at det var et billigt mesterskab, da man mødte Herlev Eagles (8 i grundspillet), Odense Bulldogs (7 i grundspillet) samt Rungsted Seier Capital (6 i grundspillet), men man skal huske, at de har slået andre storhold ud for at komme frem til mødet med Aalborg.

Udover mesterskabet endte man også med endeligt at vinde Metal Final4 på hjemmebane, hvor man de øvrige år var røget ud i semifinalen, så sidste sæson fik man brudt forbandelsen. Lokalrivalerne Frederikshavn White Hawks blev besejret i semifinalen, mens Herning Blue Fox blev ekspederet ud i finalen.

I den kommende sæson skal Aalborg spille med i Champions Hockey League, da man er forsvarende mestre. Man er endt i en svær gruppe med finske Jukurit, svenske Luleå samt tjekkiske Sparta Prag, og man skal nok være mere end stor optimist, hvis man regner med, at Aalborg har en chance i den gruppe. Men det bliver en stor oplevelse for spillerne og fans at få besøg af store europæiske klubber i Aalborg.

Sidste sæson havde Aalborg en af ligaens bedste målmænd, George Sørensen, til at passe målet, og det har man også til denne sæson, hvor man har forstærket sig på backup målmanden med den tidligere danske landsholdsmålmand, Thomas Lillie, der er kommet til Aalborg fra Esbjerg. Det bliver spændende at se, hvordan de fordeler kampene mellem de to målmænd.

Defensivt har man mistet de udenlandske backs, hvor der er hentet en kending af dansk ishockey, Oskar Drugge, til fra Herning, mens Ben Carroll ligner erstatningen for store Victor Panelin-Borg, der er rejst til Norge. I offensiven har man hentet Victor Rollin-Carlsson, der tidligere har gjort det godt i Herlev samt Trevor Gooch, der ligner en målmaskine, og en mulig topscorer i ligaen. Derudover er et par tidligere Aalborg spillere vendt hjem til Aalborg, og Aalborg har bredden til at spille med 4 stærke kæder.

Aalborg kommer igen til at spille med i toppen af ligaen, og selv med Champions Hockey League i starten af sæsonen, så vil man ende med i toppen og være en seriøs kandidat til at genvinde guldet. Derudover har Aalborg plads til forstærkninger både defensivt, men også offensivt. Masser af bredde på holdet, og det kan man komme til at udnytte over sæsonen, så man får en bedre mulighed for at køre modstanderne trætte.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 1


Esbjerg Energy

Vestjyderne havde en rodet sæson, hvor det blev til 5. pladsen i grundspillet, men man havde et stykke op til Frederikshavn på 4. pladsen. Frederikshavn White Hawks slog man ud med 4-1 i kampe i kvartfinalen efter, at man havde tabt den første kamp i serien, så tog man fire sejre i træk. I semifinalen blev det til et nederlag på 3-4 i kampe, hvor Esbjerg ellers var foran med 3-1 i kampe, men Rungsted lukkede serien i 7. kamp i overtid. I kampen om bronzemedaljerne mod Odense Bulldogs, hvor det endte med to nederlag med en samlet målscore på 9-11.

Sidste sæson havde Esbjerg en stærk målmandsduo med Eamon McAdam og Thomas Lillie, hvor sidstnævnte er tilbage til Aalborg. Til denne sæson har man hentet Mathias Seldrup hjem til Esbjerg, mens Christian Elmose er kommet til fra Herlev, hvor han fik enkelte kampe og viste sit talent godt frem. Endnu en dansk målmandsduo, hvor Seldrup er det klare førstevalg, mens Elmose nok skal få sin del af kampe.

I defensiven har man bibeholdt stort set hele stammen, hvor det kun er Ryker Killins, der er smuttet. Han er dog blevet erstattet af den tidligere NHL- og KHL-spiller, Philip Larsen. Han kommer til at styre det vestjyske powerplay, så Esbjerg ligner et hold, der får scoret en del mål i powerplay.

Offensivt ser Esbjerg meget spændende ud til den kommende sæson. Man har mistet ligatopscorer, Felix Scheel, der er røget til Tyskland, men man har hentet godt ind, så man kan stille med tre stærke kæder samt en ung arbejdskæde. Ligesom Aalborg har Esbjerg holdt fast i en del spillere fra sidste sæson, så man kommer med en allerede sammenspillet trup til turneringen. Esbjerg ligner også et hold, der kommer til at score en del mål, hvilket kan være nødvendigt, med en danskerduo på mål, som jeg personligt ikke har den store tiltro til. Esbjerg kommer med en god bredde på holdet, men målmandsduoen er jeg en smule lunken ved, og det kommer til at koste nogle point i min bog. Man har holdt en stor stamme på holdet, hvilket tæller op, og det ender med en placering ca. midt i tabellen, men det bliver de små marginaler og evt. skader, der kan komme til at afgøre en del placeringer i stillingen.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 6


Frederikshavn White Hawks

Nordjyderne havde en meget underlig sæson, hvor man endte på 4. pladsen i grundspillet, men kort før slutspillets start tog man afsked med den finske cheftræner, og Kasper Degn kom ind på trænerbænken. Det lykkedes at vinde den første kamp i kvartfinalen over Esbjerg, men efterfølgende blev det til fire nederlag i træk. Tidligere på sæsonen var Frederikshavn også med i Metal Cup Final4, hvor man meldte ud, at man havde corona tæt på holdet, men man kom med det, som man havde. Det endte med et nederlag i semifinalen til de senere vindere, Aalborg Pirates. Sæsonen startede godt for Frederikshavn, men endte meget rodet.

Sidste sæson havde man Tadeas Galansky som det sikre valg i målet, og det har man holdt ved i den kommende sæson. Sidste sæson havde man Mathias Seldrup som backup, men han er taget til Esbjerg, og i stedet har man taget Kevin Dich Frydkjær op som reservemålmand for Galansky. Galansky vil komme til at spille stort set alle kampe uanset, hvordan det kommer til at gå.

Defensivt er man gået mere mod de unge spillere, hvor man har hentet lidt rundt omkring i klubberne på spillere, der ikke har fået meget spilletid ellers. Dog har man beholdt nogle rutinerede kræfter, der kommer til at trække et stort læs i sæsonen. Santeri Suistio, Rasmus Søndergaard og Jesper Dahlroth, der er ny på holdet, kommer til at trække masser af spilletid, og vil sandsynligvis få en af de unge som makker.

I forhold til de hold, som jeg har placeret på top6 pladserne, så ser Frederikshavn en smule smalle ud på de offensive pladser. Med noget god vilje, så kan Frederikshavn stille med tre kæder offensivt, men får man nogle skader, så bliver man meget hurtigt tynde på disse pladser, og så vil det være svært. En spiller som Jesper Jensen får igen et stort ansvar, men han havde ikke sin bedste sæson, sidste sæson, og han har noget at leve op til. Frederikshavn går en anderledes sæson i møde, hvor man satser mere ungt end, at man har gjort tidligere, og på den lange bane kan det sagtens være med til, at det giver pote, men jeg spår dem en svær sæson, hvor Frederikshavn får problemer med at hænge på top6, men dog ser jeg dem bedre end Rødovre og Herlev, så man burde ende på en rimelig sikker slutspilsplads, og så kan alt ske, hvilket man så med Odense Bulldogs i den forgangne sæson.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 7

100 % LIVE Cash Bet på op til 1.000 kroner.
18+ | Kun nye spillere | Min. indsats ml. 75 kr. – 1.000 kr | Placer indsats til odds 2.00 | LIVE Cast Bet gyldigt i tres (60) dage efter spil er afgjort | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår


Herlev Eagles

Herlev havde en underlig sæson sidste sæson, hvor de var ramt af mange skader i større dele af sæsonen, hvilket ikke var med til at give et retfærdigt billede af deres sæson. De blev nummer 8, hvilket også var det, som man havde regnet med inden sæsonen, men de kom meget dårligt ind til slutspillet. 14 nederlag i de sidste 15 kampe, men pladsen var alligevel forholdsvis sikker, da man tog sejre i de vigtige kampe mod Rødovre Mighty Bulls.

I slutspillet kæmpede man heroisk mod Aalborg Pirates, men man måtte se sig slået med 4-0 i kampe, hvilket der ikke kunne sættes en finger på. Så grundet en god sæsonstart, så lykkedes det for Herlev at komme i slutspillet, men ikke længere end kvartfinalen.

Selvom Herlev var det hold, der lukkede næstflest mål ind, så gav det alligevel en ny kontrakt til Lukas Horak i målet. Han stod flere gange på hovedet og var med til at sikre en del af de sejre, som Herlev Eagles fik i løbet af sæsonen. Som backup har man hentet et par unge spillere, hvor den ene kommer op fra egne rækker, mens en anden vender hjem til Herlev efter et par sæsoner i Rødovre. Horak kommer til at spillet størstedelen af kampene i sæsonen. Anton Johansson, der var en af ligaens mestscorende backs, bliver i Herlev, og man ser ganske fornuftige ud på de defensive pladser. Man kan blive hårdt ramt, hvis man kommer ud for længerevarende skader i defensiven, men det er stadig en god defensiv.

Offensivt er det stadig med Joseph Jonsson og Alexander Lindqvist Hansen, mens også Jani Siekkinen vender tilbage til Herlev. Tobias Åhström er kommet til fra Västerviks IK, og har scoret masser af point som juniorspiller, men ligner en spændende spiller til at spille i Herlev Eagles. Derudover har man også en dansk landsholdsspiller i Mathias Asperup, der var med Danmark til OL og VM, og han skal også brænde igennem, hvis Herlev skal have god succes i den kommende sæson.

En god offensiv, der ligesom defensiven ikke skal ramme af for mange skader på samme tid for at den begynder at se tynd ud. Herlev kommer til at kæmpe med Frederikshavn White Hawks og Rødovre Mighty Bulls om de to sidste pladser til slutspillet. Jeg har dog Frederikshavn en smule foran Herlev, mens Rødovre er en smule efter dem. Dertil er Frederikshavn og Herlev bedre besat på den vigtige plads i målet. Så det bliver en 8. plads i grundspillet, og i slutspillet kan alt ske. Derudover kommer Herlev også til at hente en stor del af deres point på hjemmebane, hvor fansene er gode til at lægge ekstra pres på dommerne samt modstanderholdet.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 8


Herning Blue Fox

Herning fik en skuffende sæson sidste sæson, da man røg ud af kvartfinalen for tredje sæson i træk, hvor der har været spillet slutspil. Det udgik i sæsonen 2019/2020 grundet coronapandemien, men de har ikke været længere end kvartfinalen siden 2017/18 sæsonen, hvor de tabte finaleserien til Aalborg Pirates. Faktisk har Herning tabte 12 af de seneste 14 slutspilskampe, hvilket man ikke ser tit i Herning.

Sidste sæson blev det til et hurtigt exit mod Rungsted Seier Capital, selvom Herning sejrede i den første kamp, så var det Rungsted, der tog fire sejre på stribe og sendte midtjyderne på sommerferie. Herning kom i finalen i Metal Final4, hvor de tabte en vild finale til Aalborg med 6-4.

Det dårlige resultat gav en mindre udrensning i Herning, hvor Emil Kruse er blevet erstattet af Mac Carruth, der tidligere i karrieren er blevet draftet til NHL, dog uden nærmere end AHL. De seneste sæsoner har han været omkring Tyskland og England, og det ligner en god opgradering på målmandsposten. Herning har to unge talenter som backups, men det må påregnes, at Carruth tager størstedelen af spilletiden.

På de defensive pladser har man sagt farvel til Daniel K. Jensen og Rasmus Nielsen, og det bliver spændende at følge Herning uden de to spillere på holdkortet. Dog har Herning handlet godt ind, og man har beholdt Petter Hansson, der havde en god sæson, men ellers har man god bredde på defensiven.

Offensivt har Herning også handlet godt ind. Man er gået væk fra en masse finske spillere, der ikke har fungeret optimalt, og i stedet har man taget noget nordamerikansk ind på holdet. Masser af erfaring, og spillere som bl.a. Brett Perlini og Andris Dzerins, der kommer med erfaring fra VM-turneringer på højeste niveau. Phil Marinaccio er vendt tilbage til Danmark efter nogle sæsoner i Norge og Frankrig, og holder han samme niveau som senest, da han var i SønderjyskE, så bliver han også en spændende spiller at følge.

Samlet set, så er der store ændringer på holdet i det midtjyske. Det kommer nok til at tage nogle kampe, før at de er oppe i niveau, men de har holdet til at være med i toppen. Jeg spotter dem som nummer 2 i grundspillet, da Aalborg også har et stærkt hold, men har mulighed for at forstærke det med en udlænding eller to, hvis de skulle få muligheden. Dog ser jeg Herning som stærkere end de hold, der forfølger dem på de nærmeste pladser.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 2


Odense Bulldogs

Sidste sæson blev en mindre dans på roser for fynboerne, der viste, at de har gang i noget stort på Øen. Odense kom ind på den ventede 7. plads i grundspillet, og de havde lagt godt på i forhold til forrige sæsoner. SønderjyskE trak de ud i de maksimale syv kampe, hvor Odense sejrede i overtiden. I semifinalen kom de dog i menneskehænder mod Aalborg Pirates, men det var de små marginaler, der afgjorde de første par kampe, og det lukkede gassen ud af Odense, der endte med at tabe 4-0 i kampe. Dog kunne de hjemtage bronzemedaljerne efter en samlet sejr over Esbjerg Energy.

Et fantastisk punktum for en eventyrlig sæson på det fynske.

I målet havde man en stærktspillende Samu Perhonen i målet, hvilket sendte ham videre til HockeyAllsvenskan, men som erstatning har man hentet amerikanske Stefanos Lekkas ind, og han ser ud til at være en stærk målmand, og som backup har man hentet Frederik Søgaard i Aalborg, hvor han blev i overskud, da Thomas Lillie kom til der. Søgaard er bestemt et godt talent, og han passer sandsynligvis bedre ind i en klub som Odense Bulldogs.

En af ligaens bedste backs, Mark Auk, er rykket til Norge, men Odense ser ud til at have forstærket sig godt i defensiven, hvor man ser stærkere ud med seks gode backs, hvor man sidste sæson nogle gange skøjtede rundt med fire backs, der tog en masse vigtig spilletid. Så det er bestemt en forbedring i forhold til sidste sæson, så Odense kommer til at spille med længere her, og mindre mulighed for, at man går helt ned, fordi profilerne har spillet for meget i kampene.

Offensivt har man også tanket op på gode spillere, og man har fået forlænget med Gunars Skvorcovs, der kom til Odense i løbet af sæsonen, og han viste med det samme hans store klasse. Til denne sæson har man også hentet Markus Jensen og Kristian Jensen, hvilket giver mere top i kæderne. Som en fantastisk signing, så har Odense hentet den tidligere Herlev-målscorer, Jesper Thörnberg, der allerede har vist i træningskampene, at han stadig ved, hvor målet står. 56 grundspilskampe for Herlev, og han har nettet 49 gange, hvilket er et nærmest uhørt scoringssnit.

For mig bliver Odense Bulldogs, The Dark Horse, som bookmakerne måske ikke regner med det store fra, men kommer til at drille flere hold i løbet af sæsonen. Og på hjemmebane kommer Odense til at tage en del point, men der vil også være kampe, hvor man kan spille på Odense på udebane til flotte odds, da jeg ikke tror, at bookmakerne har luret, at Odense har forstærket sig så meget. Det bliver en tæt top, og det bliver de små ting, der kommer til at afgøre det. Men jeg tror, at Odense ender midt i tabellen, men med rigtig god afstand ned til de nederste pladser, men tæt på en plads i top4.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 5

I denne uge starter Metal Ligaen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
I denne uge starter Metal Ligaen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix


Rungsted Seier Capital

Rungsted havde et skidt grundspil, hvor man var ramt hårdt af skader, og man endte på en 6. plads i grundspillet. Det betød kvartfinale mod Herning Blue Fox, der blev lukket ned med 4-1 i kampe, og i semifinalen blev det til en serie mod Esbjerg Energy, hvor Rungsted var nede med 1-3 i kampe, men endte med at tage serien med 4-3 i kampe i overtid i den 7. og afgørende kamp. I finalen mod Aalborg Pirates tog Rungsted en enkelt sejr, men Rungsted havde ikke mere krudt at skyde med. Da Aalborg også tog pokaltitlen, så skulle Rungsted spille Continental Cup, men man har frabedt sig deltagelse.

I målet havde man hentet finske Ville Kolppanen ind for at sikre Rungsted en god sæson, men han havde ikke den bedste sæson. Nu har man i stedet hentet svenske Isak Wallin, der kommer med kampe fra SHL og HockeyAllsvenskan, så bestemt en målmand, der har en del kvaliteter. Det kunne ligne en god forstærkning i forhold til sidste sæson.

Rungsted har mistet et par stærke backs i Joachim Holten-Møller og Morten Jensen, hvilket betød en del for Rungsteds spil, men man har kun hentet Malte Setkov hjem til Danmark efter nogle år i Sverige. Han blev tidligere i karrieren draftet af Detroit Red Wings, og han er en spændende spiller, der vender hjem. Bredden er svækket i forhold til sidste sæson, så man kommer nok til at lukke lidt flere mål ind i forhold til sidste sæson.

Offensivt sagde man farvel til Nichlas Hardt og Nikolaj Rosenthal på danskersiden, da de begge har stoppet deres aktive karriere. Men man har også sagt farvel til flere udenlandske spillere, da de ikke havde præsteret det store i løbet af sæsonen. Der er hentet nogle danske forwards ind, samt et par nye udenlandske profiler. Bredden ser meget god ud offensivt hos Rungsted til denne sæson, selvom man har sagt farvel til flere profiler. Nu begynder de præcise placeringer at blive svære at sætte for, hvad skal man forvente af Rungsted i denne sæson. De har fået en vinderkultur ind på holdet, og flere spillere har tidligere præsteret store ting med Rungsted, men er de stadig sultne? Det bliver en meget tæt omkring i Metal Ligaen, og det er de små marginaler, der kommer til at placere holdene. Slår spillerne til, og kan de undgå skader til vigtige spillere? Jeg placerer Rungsted lige over midten i tabellen, da de stadig har lidt mulighed for forstærkning, hvis det skulle blive nødvendigt.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 4


Rødovre Mighty Bulls

Miserabel sæson i Rødovre, hvor der ikke var noget på isen, der fungerer hele sæsonen. Man begyndte rimelig tidligt at sende spillere videre, så man kunne spare lidt lønkroner, hvilket var forventet. Rødovre kom tidligt i sæsonen et stykke bagud, men pludseligt fik de nogle point, men da var det for sent i forhold til slutspillet.

Rødovre brugte de sidste kampe på at give flere af de unge spillere en smag af førsteholdsishockey, så de kunne være mere klar til denne sæson, og det ser også sådan ud på holdet. En del af egen avl er kommet ind, og de har det med at give de ekstra procenter, da de som regel kæmper for logoet på trøjen.

Rødovre satser meget nobelt på to unge danske målmænd, William Rørth (22 år) og Magnus Wulff Frederiksen (19 år), til den kommende sæson. Rørth må være førstevalget af de to målmænd, selvom Wulff nok skal få spilletid i løbet af sæsonen. Det kommer sandsynligvis til at koste en del point, at man satser på så unge målmænd, da de ikke forventeligt kan holde højt niveau i længere tid af gangen.

Rødovre er smalle på de defensive pladser, hvor man har seks backs, der kan have niveauet til Metal Ligaen, men kommer man derudover, så er det meget unge spillere af egen avl, der kommer til at få spilletid. Magnus Povlsen på 27 år er den mest erfarne back på holdet, og de svenske backs, der er kommet ind, har primært spillet på tredjebedste niveau i Sverige. Der er god mulighed for, at de unge drenge får en del spilletid og en værdifuld erfaring til de kommende sæsoner.

Offensivt har man sagt farvel til flere spillere, der ikke har produceret nok, mens man har hentet et par spændende finske forwards, hvor især Frank Gymer ligner en stor profil for Rødovre. Svenskerne, Johan Lundgren og Gustaf Berling, har fået forlænget deres kontrakter for den kommende sæson. Derudover har Rødovre hentet Mads Eller hjem til barndomsbyen, hvilket kommer til at give et boost på tilskuerpladserne. Offensivt kan man med god vilje stille to gode kæder, mens det er de unge drenge, der skal krige den hjem i de sidste to kæder, så bredden mangler noget i Rødovre. Som skrevet, så mangler bredden en del i Rødovre, og med to unge danske målmænd, så bliver det endnu en svær sæson for Rødovre, der skal håbe på, at de kan drille nogle hold i starten af turneringen, ellers kan det komme til at se meget svært ud. Enkelte stærke profiler på holdet, men ellers en masse unge spillere, der har fået deres hockeyopvækst omkring Rødovre, bliver desværre ikke til en plads i slutspillet i min bog. Dertil ser Herlev noget stærkere ud i den kommende sæson.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 9


SønderjyskE

SønderjyskE havde en god sæson i grundspillet, hvor man endte som nummer 2, hvilket var ganske flot. Man havde muligheden for at drille Aalborg i toppen, men Aalborg viste sig for stærke i de indbyrdes kampe, hvor de havde de små marginaler på deres side. Mange havde forventet, at SønderjyskE ville få rimelig nemt spil mod Odense Bulldogs i kvartfinalen, men det endte med 7 kampe, hvor hjemmebanen vandt de første seks kampe i serien. Den afgørende kamp kom ud i 7 kampe, hvor kampens eneste mål blev scoret efter 81 minutter, så de var ude i 5. periode. En svær pille at sluge for SønderjyskE, der havde forventet mere af sæsonen.

Ligesom Aalborg, så holder SønderjyskE fast i at spille med den samme målmand, og i denne sæson er ingen undtagelse, da man har Patrick Galbraith og Nicolaj Henriksen som duo i målet. SønderjyskE har en af ligaens bedste duoer, men man er nok overgået af Aalborg Pirates på den konto.

Defensivt har SønderjyskE en solid kerne, der har spillet masser af sæsoner i det sønderjyske, og de kender deres rolle på holdet. Anton Öhman er smuttet, men han var også ude i dele sæsonen, og i stedet har man hentet norske Nicolai Bryhnisveen ind på holdet, hvilket giver en del mere erfaring til en stærk defensiv kerne.

Offensivt har man renset ud på de udenlandske pladser på holdet, hvor ingen af dem har fået forlænget deres kontrakter. Derudover har man mistet Mads Eller, der er taget hjem til Rødovre i den kommende sæson. Ellers har man været meget aktive på markedet, og har hentet godt ind på pladserne af offensiv power. SønderjyskE ligner et hold, der kommer til at score en del mål i den kommende sæson. Der er et godt mix mellem forholdsvis unge og erfarne spillere, der kommer til at gøre det godt i den kommende sæson.

SønderjyskE har på papiret et stærkt hold, der kommer til at gå langt i den kommende sæson. Man har holdt fast i stort set den defensive del på holdet, mens der har været større udskiftninger på offensiven, hvilket giver god mening, når man var det hold, der lukkede færrest mål ind i grundspillet, men også kun scorede 4. flest mål af top5 holdene. Derudover scorede man også kun 15 mål i 7 slutspilskampe mod Odense.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 3Metal Ligaen: Spilforslag på en dansk mester

Selvom jeg tror en del på Aalborg, og de er favoritter til at gå langt igen i denne sæson, så synes jeg, at odds 12,00 ved MrGreen på SønderjyskE, ligner et rigtig godt spil. De har en stærk og bred trup, og de har gode muligheder for at forstærke sig i løbet af sæsonen, og der er bestemt muligheder for, at de gør det.

SønderjyskE har holdt fast i store dele af deres defensiv, mens der er kommet store ændringer på de offensive pladser. SønderjyskE bør være en klar udfordrer til Aalborg, Herning og Rungsted, som bookmakerne har placeret i toppen af tabellen.

Jeg synes, at odds 12 ved både Nordicbet og MrGreen er mere end godkendt, og jeg vil sige, at jeg giver dem omkring 10 % chance for, at de tager mesterskabet. Limits er sandsynligvis lave, og det er et langtidsvæddemål med binding af indskuddet i lang tid, så jeg vil holde mig til 3/10 units på det.

Det er svært at sætte en præcis vurdering på det, da holdene stadig har mulighed for at handle spillere, og der kan være profiler, der ikke slår til i løbet af sæsonen. Derudover spiller skader også en væsentlig rolle på et hold.

*Reklamelink

Mike Larsen anbefaler:
Mr Green
12,00
SønderjyskE vinder guld
Gå til Mr. Green *

Du kan følge Mike Larsens spilforslag kvit og frit her på SpilXperten: Mike Larsens spiltips

Skriv et svar