18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Mike Larsen: Odds og optakt til Metal Ligaen 2021/2022

Allerede den 31. august kl. 19.00 tyvstarter Herlev Eagles og Rungsted Seier Capital sæsonen, når de spiller den første kamp. De andre hold starter sæsonen fredag 3. september, hvor der i denne sæson vil være kampe på de fleste dage i ugen, da man har lavet en aftale om, at alle kampe bliver streamet. Derfor er det også meget sjældent, at der er to kampe, der bliver spillet på samme tid. Her får du Mike Larsens sæsonoptakt til Metal Ligaen 2021/2022.

Foto: Bildbyrån


Odds på Metal Ligaen 2021/2022

Herunder ses bookmakernes vinderodds på Metal Ligaen.


Hvem vinder Metal Ligaen?

HoldOdds
Rungsted Seier Capital3,00 – SPIL HER >>*
Esbjerg Energy4,50 – SPIL HER >>*
Aalborg Pirates4,50 – SPIL HER >>*
SønderjyskE7,00 – SPIL HER >>*
Herning Blue Fox8,00 – SPIL HER >>*
Frederikshavn White Hawks10,00 – SPIL HER >>*
Rødovre Mighty Bulls20,00 – SPIL HER >>*
Herlev Eagles25,00 – SPIL HER >>*
Odense Bulldogs30,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Optakt til Metal Ligaen

Rungsted Seier Capital er forsvarende mestre, og de har også et hold, der er meget stærkt i denne sæson, men der er igen flere hold, der kæmper om de øverste placeringer. I bunden har Odense Bulldogs forstærket sig godt til denne sæson, og kunne ligne et hold, der går i slutspillet. Herlev ligner dog ikke et hold, der har bredden til at gå i slutspillet, og må sandsynligvis tage sig til takke med 9. pladsen i grundspillet. Dog kan der opstå skader, og holdene kan stadig forstærke sig, og det er også spændende at se, om de forskellige udenlandske spillere slår til i deres nye klubber.

Herunder følger en ganske kort gennemgang af de forskellige hold, og hvilke forventninger, som jeg har til dem i den kommende sæson.


Aalborg Pirates

Aalborg Pirates endte på 2. pladsen i grundspillet efter Rungsted Seier Capital, hvor man endte med at overhale Esbjerg indenom for at tage 2. pladsen. Herlev blev ekspederet ud i kvartfinalen og sæsonens onde ånd, Esbjerg Energy, blev sendt ud i semifinalen, mens Rungsted Seier Capital dog var for stor en mundfuld for Pirates i finalen. Man kvalificerede sig også til Metal Final4, hvor man røg ud i semifinalen til Esbjerg Energy.

I den kommende sæson skal man spille med i Continental Cup, da SønderjyskE (pokalmester) og Rungsted Seier Capital (danske mestre) allerede var kvalificeret til Champions League, så gik pladsen til Aalborg, da de kom i finalen. Man skal spille semifinalerunde på hjemmebane i løbet af efteråret.

Igen til denne sæson har man rigtig mange gengangere på holdet, hvor man har holdt fast i en stor del af stammen, men man har mistet et par spillere, hvor Sebastian Bergholt og Daniel Madsen er taget til Rungsted, Martin Lefebvre til Norge, Cody Donaghey til Tjekkiet. Truppen er blevet trimmet godt ind til sæsonen, da man mente, at man havde lidt for mange spillere i sidste sæson, og man har bl.a. hentet Anders Koch i Esbjerg og Patrick Björkstrand i Østrig. Der er mistet lidt bredde, men man har unge spillere, der står klar til at tage over, og det er ikke umuligt, at der kommer flere udenlandske spillere ind, hvis man finder den rette.

Aalborg kommer til at kæmpe med i toppen af tabellen, men der kommer til at være en del kampe, hvor det lige er dagsformen, der kommer til at blive afgørende for, hvem der render med sejren. Jeg forventer forstærkning til Aalborg, og jeg vil notere dem ind på 3. pladsen i grundspillet.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 3


Esbjerg Energy

Esbjerg Energy endte på 3. pladsen i grundspillet, hvor man fik ekspederet Frederikshavn White Hawks ud i kvartfinaleserien. Det så godt ud i semifinalen, da man skulle møde Aalborg Pirates, som man havde vundet alle syv kampe mod i løbet af sæsonen. Aalborg viste sig dog som en for stor mundfuld for Esbjerg, der måtte tage sig til takke med en bronzemedalje sammen med SønderjyskE. Derudover tabte Esbjerg Energy også Final4 finalen til lokalrivalerne fra SønderjyskE, der sikrede sig sæsonens første trofæ.

Esbjerg har forsøgt at holde fast i en del af sidste sæsons trup, og det er til dels også lykkedes. Dog var der spillere, der havde haft en stærk sæson, hvor udlandet kaldte. Dog har man forlænget med forward Craig Puffer, mens Travis Brown (back) og Grayson Downing (forward) er vendt tilbage til det vestjyske efter en sæson væk. Derudover har Esbjerg også forstærket sig med – på papiret – stærke udenlandske spillere, og man har fået holdt fast i en stor del af den danskerstamme, som man har haft i de seneste sæsoner.

Esbjerg kommer til at kæmpe med i den sjove ende af tabellen uden tvivl for man har samlet et slagkraftigt hold til sæsonen. Det bliver meget dagsformen, der kommer til at afgøre en stor del af kampene, men jeg har dem som et hold, der er en lille tand bedre end Aalborg Pirates, så derfor ender de på 2. pladsen i grundspillet.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 2


Frederikshavn White Hawks

Frederikshavn endte på 6. pladsen i grundspillet, men der var muligheder for at ende på 4. pladsen i sidste spillerunde, hvis resultaterne flaskede sig for dem. Det gjorde de ikke, og Frederikshavn endte med at blive parret med Esbjerg Energy i kvartfinalen. Frederikshavn kom med med 0-2 i kampe, men Frederikshavn kæmpede sig tilbage, og serien blev trukket ud i syv kampe, hvor Esbjerg dog var for stærke for Frederikshavn, der havde spillet med få spillere gennem serien, og Esbjerg var mere friske.

Frederikshavn har bibeholdt store dele af truppen fra sidste sæson, hvor man så har forstærket sig en smule på nogle positioner. Bl.a. i målet, hvor Tadeas Galansky er vendt tilbage til Frederikshavn, og danner duo med Mathias Seldrup, der ikke kunne holde hele sæsonen som førstevalg. Defensiven er blevet forstærket en smule, mens jeg stadig vil sige, at offensiven ser en smule smal ud. Dog har man nogle stærke offensive kort, men man ser ud til at satse en del på, at Lucas Andersen og Nikolaj Krag igen kommer til at assistere med en del point. Derudover har man Alexander Bumagin ude i et godt stykke tid i starten af sæsonen, hvor nogle meldinger siger, at han er ude indtil jul.

Puha, det bliver tæt for mig omkring den sidste plads i top4 mellem Herning, SønderjyskE og Frederikshavn, men jeg synes ikke, at Frederikshavn har bredden offensivt til at ende i top4, men indrømmet, så er det de små marginaler, der afgør det for mig. Af de tre hold, der kæmper om det, så er det Frederikshavn, der har bedst bredde defensivt, men jeg ser dem ikke som et hold, der kommer til at score masser af mål. Jeg sætter Frederikshavn på 6. pladsen, men det bliver de små marginaler, der bliver afgørende for placeringerne mellem 4 og 6.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 6


Herlev Eagles

Det blev en tur i kvartfinalen for Herlev i den seneste sæson, hvor det var Aalborg, der blev endestationen. Herlev havde problemer med at få lukket ned for Aalborgs offensiv, der scorede en del mål. Dog havde Herlev mulighederne for at vinde en kamp eller to, men man lukkede Aalborg ind i kampene med nogle mindre gode dispositioner på vigtige øjeblikke. En godkendt sæson for Herlev, der kom godt afsted i grundspillet, og sikrede sig slutspilspladsen rimelig tidligt i sæsonen, og kunne spille noget mere frit.

Herlev lykkedes med at holde en del af de udenlandske spillere fra sidste sæson, men man har mistet en del danske spillere, og man ser ud til at have en noget smal trup i øjeblikket. Der kan naturligvis komme forstærkninger ind, men i øjeblikket er der kun 16 markspillere på kontrakt, hvor der er flere stærke spillere, men man mangler en del i bredden. Rammer man en solid stime, så kan man trække nogle sejre i land på ren selvtillid og gejst. Patrick Werner har dog vist sig som en mindre mirakelmager, hvor han har fået meget ud af lidt i de seneste sæsoner.

Jeg spår Herlev en kamp om at komme med i slutspillet, hvis der ikke kommer nogle forstærkninger ind. Bliver Herlev ramt af skader, så kan det blive en kamp for at stille med et stærkt hold til de kampe. Herlev får en svær opgave at komme med i slutspillet, og jeg tipper dem også til at blive nummer 9, som truppen ser ud i øjeblikket. Jeg er også noget spændt på den 37-årige russer, der er kommet ind på holdet med masser af erfaring fra KHL, om han kan bidrage andet end erfaring.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 9


Herning Blue Fox

Herning havde en skidt sæson med en 5. plads i grundspillet og exit med 4-0 i kampe til SønderjyskE, og det kastede også en mindre udrensning på holdet af sig. Herning har skilt sig af med alle sine udlændinge med undtagelse af Petter Hansson, der spillede en god sæson i defensiven. Sæsonen var i sin helhed ikke godkendt for den midtjyske traditionsklub, og nu starter man næsten fra bunden af med en del nye spillere. Kvartfinalen blev som sagt endestationen for Herning med 4-0 i kampe, men det lignede ikke det Herning hold, som man tidligere nærmest frygtede at møde.

Den store udrensning betyder blandt andet, at man har hentet ny målmand, da Simon Nielsen har valgt at stoppe sin karriere. Ind har man hentet Emil Kruse, der kommer med lidt erfaring fra SHL, men ellers har spillet i AllSvenskan. En solid danskerstamme i defensiven, hvor der er et par svenskere, mens man har hentet en del nye offensive spillere ind. Især de udenlandske er blevet skiftet ud som en del af den udrensning, der har været på holdet. Der er stadig en rimelig god bredde på holdet, og hvis spillerne kommer til at præstere det, som man kunne forvente, så vil Herning også banke på i top4.

Det bliver en tæt kamp om at komme med i top4, hvor jeg spår, at Herning kommer til at kæmpe med SønderjyskE og Frederikshavn om den sidste plads. Jeg har dog placeret Herning udenfor top4 på 5. pladsen, da man har en del nye spillere, der skal spilles ind på holdet, og Herning har også en helt ny målmand, så man skal også lige se, hvordan han starter ud. Der er skiftet ud på en del pladser til denne sæson, og derfor tror jeg, at det kan blive en vanskelig sæson for Herning, men det bliver tæt.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 5


Odense Bulldogs

Odense Bulldogs blev sidste sat tidligt på sæsonen. Så sendte man et par af profilerne afsted til andre klubber, og det lignede, at Odense havde opgivet sæsonen. Så hentede Odense et par profiler ind på holdet, og man fik en række sejre ind på kontoen, og man var tæt på at overraske Rødovre, der lå på 8. pladsen til slutspillet. I den sidste endte det dog med, at Odense måtte se slutspillet på sidelinien igen. Til denne sæson har Odense fået lavet en del på de indre linier i klubben, og der er kommet en pengestærk investor ind, og det tegner positivt til den kommende sæson.

Odense har samlet et godt hold i denne sæson, hvor man ser ud til at have shoppet lidt rundt i de andre danske klubber, hvor man har hentet en masse erfaring ind på holdet til de unge spillere. Der er kommet en finsk målmand ind på holdet, hvilket ser meget spændende ud, og man har fået erfaring ind i defensiven, og offensivt har man også noget at skyde med. Odense kan sagtens være et hold, der kommer til at overraske en del i den kommende sæson. Selvom man ikke skal ligge det store i træningskampe, så har man spillet godt op mod Herning og SønderjyskE, hvilket er flot.

Ligesom Herlev Eagles får en kamp om at komme i slutspillet, så er det Odense Bulldogs, som de garanteret skal kæmpe mod. Odense har forstærket sig godt og ligner et stærkere hold end sidste sæson, mens Herlev ikke ser lige så stærkt ud i bredden. De seks indbyrdes opgør mellem de to hold kommer til at have en stor betydning for, hvilket hold der kan tage den sidste plads i slutspillet. Opbakningen på hjemmebane, der kan hjælpe med et point eller to her og der bliver ligeledes meget afgørende. Jeg tror dog, at Odense bliver nummer 8, men det bliver tæt med Herlev. Dog kan der komme forstærkninger i begge lejre, der kan vippe fordelen til dem.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 8


Rungsted Seier Capital

Rungsted Seier Capital endte med at genvinde det danske mesterskab efter en finaleserie mod Aalborg Pirates, som man besejrede med 4-2 i kampe. Rungsted tog sejren i de første tre kampe, hvor Aalborg kunne have fortjent en enkelt sejr, men Rungsted fik sat en prop i det store comeback, hvor Aalborg fik gjort finaleserie meget spændende. I kvartfinaleserien gjorde man kort proces med Rødovre Mighty Bulls med 4-0, mens SønderjyskE lykkedes med at vinde en enkelt kamp i semifinalen. Rungsted kom ligeledes i Final4, men her endte det med nederlag i semifinalen til SønderjyskE, der endte med at vinde pokaltitlen.

Ligesom Aalborg, så har Rungsted holdt på en stor del af spillerne fra sidste sæson, hvilket i det lange løb vil gavne holdet. Man har mistet målmanden fra sidste sæson, men man ser ud til at have hentet en stærk målmand ind som erstatning. Derudover har man forstærket sig defensivt med Sebastian Bergholt fra Aalborg, mens man offensivt har hentet Henrik Hetta, der kommer med stor erfaring fra SHL, så Rungsted ser igen stærke ud, og kommer til at være en stærk contender til guldet. Man har mistet lidt, men man har også hentet kvalitet ind til at erstatte dem, og jeg vil sige, at Rungsted er mindst lige så stærke som sidste sæson.

Rungsted kommer til at spille med i toppen af Metal Ligaen uden tvivl. De har holdt fast i en stor del af holdet fra sidste sæson, og man har hentet fuldgode erstatninger ind for de spillere, der er forsvundet i forhold til sidste sæson. Rungsted kommer også til at have en god mulighed i Champions League for at gå videre fra gruppen, da man har ændret en smule i det grundet OL-kvalifikationen, der falder sammen med Champions Hockey League. Kan Rungsted holde sig fra de helt store skader, så ligner de et hold, der kan ende med at blive nummer 1 i grundspillet, og have en rigtig god mulighed for at gå efter guldet.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 1


Rødovre Mighty Bulls

Det blev til endnu et slutspil for Rødovre Mighty Bulls i sidste sæson, men det kom til at hænge i en tynd tråd mod slutningen af grundspillet, da Odense Bulldogs lavede et stort comeback, men Rødovre sejrede i de vigtige indbyrdes kampe, og fik lagt afstand igen mod slutningen. I kvartfinalen røg Rødovre Mighty Bulls ud med 4-0 i kampe til de senere mestre fra Rungsted Seier Capital, men Rødovre kunne sagtens have vundet en kamp eller to, uden at man ville have sagt, at det var ufortjent.

Rødovre har beholdt John Muse i målet, efter at han kom til klubben i løbet af sidste sæson, og som backup er det stadig med William Rørth som backup. Defensiven virker som ganske god, hvor man ser ud til at have forstærket sig en smule i forhold til sidste sæson. Offensiven er forstærket med nogle unge spillere, men der er også hentet ind af udenlandske spillere i en grad, som man normalt ikke ser Rødovre gøre i starten af sæsonen. Rødovre har allerede fyldt holdkortet op med otte udenlandske spillere.

Rødovre er næsten det hold, som jeg er mest sikker på i forhold til placeringen. Man ser ikke ud til at være stærke nok til at blande sig i top6, men man ser også for stærk ud til at man skal kæmpe om at komme med i slutspillet. Så det ligner en rimelig klar 7. plads i grundspillet, hvor der vil være afstand i begge retninger. I slutspillet kan alt ske, og kan man få hjemmebane til at gynge, så kan Rødovre være et svært sted at komme hen for at spille, og så kan alt ske.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 7


SønderjyskE

SønderjyskE endte på 4. pladsen i grundspillet, hvilket man kæmpede for i sidste runde, og i kvartfinalen skulle man spille mod Herning Blue Fox. En serie, der var forventet, der skulle gå i syv kampe, men SønderjyskE var for stærke og lukkede Herning ud i bare fire kampe. I semifinalen var det dog SønderjyskE, der blev sendt ud i ekspresfart, da Rungsted Seier Capital sejrede med 4-1 i kampe. SønderjyskE havde dog fået et enkelt trofæ, da de havde sejret i pokalturneringen, så sæsonen var til dels reddet. SønderjyskE skulle have spillet Champions Hockey League, men grundet corona kom de ikke til dette, men kommer det i denne sæson, da de er forsvarende vindere af Continental Cup, der er den lille europæiske turnering.

SønderjyskE har skiftet en del ud på udlændinge posten til den kommende sæson. Stort set alle sammen er væk undtaget Mike Little i defensiven og Matt Salhany, der kom til op til slutspillet, i offensiven. Ellers har man skiftet en del ud på udenlændingene, men det ser bestemt noget spændende ud. En solid duo i målet, hvor man igen går med Patrick Galbraith og Nicolaj Henriksen, mens man defensiven er ganske fornuftige ud uden at være prangende. Offensivt må man forvente, at der kommer en brik eller to ind, så man kan spille med fire kæder, men det kunne tyde på, at man starter med nogle af egne unge spillere. Der er plads til, at man kan hente yderligere to udlændinge ind på holdet, og det er muligt, at de kommer senere.

Puha. Det er svært at vurdere, om SønderjyskE bliver nummer 4, 5 eller 6, for det er tre tætte hold, som de står i øjeblikket uden skader. Men jeg har SønderjyskE som nummer 4, men det er ikke mange millimeter foran Herning Blue Fox. SønderjyskE har holdt fast i en del af holdet fra sidste sæson, og det giver altid lidt ekstra, mens Herning har byttet en del ud efter en dårlig sæson. Men det er ikke meget, og det kan sagtens være de indbyrdes kampe mellem de tre hold (SønderjyskE, Herning og Frederikshavn), der kommer til at afgøre det regnskab.

Bud på slutplacering i grundspillet: Nr. 4


Metal Ligaen: Afsluttende kommentar

Det var optakten til den kommende sæson, men det bliver en meget tæt sæson mellem holdene, hvor det sagtens kan være småskader til profilerne, eller om en spiller slår til eller ej, der kommer til at afgørende de forskellige placeringer.

Mike Larsen har en tilbagebetalingsprocent på sine eksperttips på 107,2 % for 161 spil inden sæsonstart.

Jeg vil komme med en del spilforslag i løbet af sæsonen, og jeg regner med, at det igen bliver en god sæson bettingmæssigt.

Du kan følge Mike Larsens spilforslag kvit og frit her på SpilXperten: Mike Larsens spiltips

1 kommentar

  1. Mike Larsen er klar med en sæsonoptakt til Metal Ligaen. 🙂

    God fornøjelse!

Skriv et svar