18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Odds på VM i ishockey

Se de bedste odds til VM i ishockey 2023. Hvem løber med guldet, når slutspillet ved verdensmesterskaberne afvikles fra d. 24. til d. 18. maj i Finland og Letland? Vi giver dig odds på ishockey VM på denne side.

Uddannelse bog symbol etiket, isoleret abstrakt icon, vm ishockey mobile.

VM i ishockey 2023 odds

Nation Bookmaker Odds
Canada ComeOn
2,25
USA ComeOn
2,25
Tyskland ComeOn
7,00
Letland ComeOn
9,00
Links i denne tabel er reklamelinks. Odds kan ændre sig. Senest opdateret 6. jun. 14:36.

Hvem vinder VM i ishockey?

Efter gruppespillet, hvor Danmark desværre røg ud, er det Sverige og Schweiz, der er de mest oplagte vinderbud ved VM i ishockey 2023.

Favoritterne ved VM i ishockey

Der er fem nationer, der skiller sig ud fra resten ved VM i ishockey, og det drejer sig om Finland, Canada, Sverige, Tjekkiet og USA. Vi gennemgår de fem favoritter og Danmark herunder.


Finland

Finnerne har været i tre VM-finaler på stribe med to sejre undervejs og er også favoritter til at nappe endnu et sæt guldmedaljer i 2023. Selvom det er en bet for holdet, at NHL-stortalentet Patrik Laine er skadet, kommer man stadig med rigelig kvalitet fra spillere, der til dagligt ernærer sig i verdens bedste hockeyliga. Colorado-stjernen Mikko Rantanen kommer fra karrierebedste 105 point for Colorado Avalanche denne sæson, men det var finnernes formidable defensiv, der sikrede VM-guldet i 2022 med absurd lave 13 mål mod sig i 10 kampe. Den får de brug for igen sammen med den infernalske opbakning på en udsolgt hjemmebane.


Canada

Canadierne jagter revanche for overtidsnederlaget på 3-4 ved sidste VM til netop Finland. Dette års udvalgte fra landstræner Doug Armstrong er kendetegnet ved en ekstrem fysisk styrke – bla. med 34-årige Milan Lucic som usædvanlig VM-debutant. Med over 3.200 tacklinger fordelt på mere end 1.100 NHL-kampe er han om nogen personificeringen på, at Canada kommer til VM for at bulldoze i gennem. Det skorter dog heller ikke på tekniske færdigheder i truppen, hvor Calgary Flames’ Tyler Toffoli ligner et godt bud på en canadisk topscorer efter NHL-karrierehøjeste 34 scoringer og 39 assists på 82 kampe. En god blanding af talent og rutine bliver Canadas opskrift på Canadas fjerde VM-finale i træk.


Sverige

Svenskerne kan aldrig afskrives i VM-regi på trods af tre år i træk med exit før semifinalerne. Landstræner Sam Hallam har fået tilsagn fra ni spillere fra NHL, men må undvære en af de bedste backs i hele den nordamerikanske liga. Hampus Lindholm har brækket en knogle i foden, og dermed bliver Boston Bruins-backen ikke aktuel for ”Tre Kronor”. Til gengæld kan Torontos William Nylander få plads som 10. NHL-svensker, hvis hans hold ryger ud af NHL-slutspillet.  Rutinerede Jakob Silfverberg er tilbage på landsholdet efter seks års pause. Svenskerne har set skarpe ud i opvarmningsturneringerne på Euro Hockey Tour, hvor man vandt ni ud af 12 kampe i alt og fremstår derfor også som farlige outsidere til den første VM-titel siden 2018.


Tjekkiet

Tjekkerne fik den første VM-medalje i 10 år, da man vandt bronze ved seneste slutrunde, og Kari Jalonens tropper kommer også til Finland og Letland for at lege med, hvor det er sjovt. Selvom resultaterne på Euro Hockey Tour skal tages med et gran salt, da der spilles uden NHL-spillere, klarede tjekkerne sig overordentlig fint og sluttede som 2’er i det samlede regnskab efter 12 kampe. Veteranen Robert Cervanka spiller sit 10. VM og er stadig flyvende som 37-årig. Ved sidste års VM blev han tjekkisk topscorer med fem mål og 12 assists i 10 kampe, og sammen med nye og talentfulde spillere som 23-årige Martin Kaut fra San José Sharks bliver tjekkerne på linje med Sverige en farlig underdog i jagten på VM-guldet.


Schweiz

Schweizisk ishockey har taget syvmileskridt det sidste årti, og holdet har overhalet USA på bookmakernes power ranking på trods af, at holdet kun har fire spillere med fra NHL i skrivende stund. Spillet kommer til at blive dikteret af den lille playmaker Denis Malgin, som scorede fem og lagde op til syv mål ved sidste VM, hvor Schweiz fik en femteplads – det tredjebedste resultat i dette årtusinde kun overgået af de overraskende sølvmedaljer i 2013 og 2018. Hele 20 spillere er udtaget fra den hjemlige, schweiziske liga, der af mange udpeges som en af de største talentfabrikker i verden lige pt. Medaljer til alpelandet fremstår derfor ingenlunde umuligt i en meget tæt slutrunde.

Danmarks chancer ved VM i ishockey

Sidste dans for det danske landshold med Heinz Ehlers som landstræner inden han overlader tøjlerne til svenske Mikael Gath. Danskerne fik en absolut hæderlig 9.plads ved sidste års VM – kun overgået af to ottendepladser fra VM i 2010 og 2016, hvor Danmark gik videre fra det indledende gruppespil ved begge tilfælde.

Det bliver svært, men ikke umuligt denne gang, og fjerderundekampen mod Tyskland ser særdeles vital ud efter et åbningsprogram, hvor Danmark bliver favoritter til at slå Ungarn, Frankrig og Østrig i de tre første kampe.NHL-spilleren Nikolaj Ehlers har givet tilsagn om at spille sidste slutrunde under sin far som landstræner, mens rutinerede Lars Eller derimod har takket nej til spil.

Sidste års VM-topscorer Joachim Blichfeld kommer fuld af selvtillid efter at være blevet svensk mester med Växjö, og alt i alt er der grund til forsigtig optimisme i forhold til, om de danske løver kan give danske hockeyfans en god slutrundeoplevelse.

En kvartfinale vil være en flot præstation og en tangering af det bedste VM-resultat nogensinde for Danmark, men her stopper festen formentlig også med tanke på, at man i så fald stilles overfor det, der formentlig bliver Canada som vinder af Gruppe B.

Benjamin Leander dækker VM i ishockey på SpilXperten

Vi har allieret os med knivskarpe Benjamin Leander, som dækker samtlige de danske kampe ved VM i ishockey. Kom til Leanders analyser og spilforslag her:

Spiltips til VM i ishockey 2023

Finnerne fremstår urimeligt stærke og med ændringer på relativt få positioner i forhold til sidste VM. De nærmeste konkurrenter fra Canada satser på fysik ved dette VM, men også med kolossal udskiftning i forhold til sidste års tabende finalister. Sverige får naturligvis kæmpe opbakning i nabolandet, men ser stadig ikke defensivt uovervindelige ud på samme måde som finnerne. Udfra devisen om, at ”Defence wins Championships”, går vi med Finland til at forsvare VM-guldet for første gang i landets historie.

SpilXpertens bud: Finland vinder turneringen til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Anbefalingerne er skrevet d. 10. maj 2023 kl. 14:54. Odds kan ændre sig.

Bookmaker til ishockey VM

Du har fine muligheder for at spille på VM i ishockey hos ComeOn!

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey sponsoreres af ComeOn!

Hvem er favorit ved VM i ishockey 2023?

Sverige og Schweiz er favoritter ved VM i ishockey 2023, efter gruppespillets afslutning.

Hvad er Danmarks chance ved VM i ishockey 2023?

Danmark formåede desværre ikke at gå videre fra gruppespillet ved VM i ishockey 2023.