18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Odds på VM i ishockey

VM i ishockey 2021 kommer langsomt snigende, og vi klæder dig selvfølgelig på med et overblik over de bedste odds til verdensmesterskaberne. Danmark er med, når det går løs fredag d. 21. maj i Letland, men det er Rusland, Canada og Sverige, der løber med favoritværdigheden hos bookmakerne. Hvem tager guldmedaljerne, når finalen afgøres d. 6. juni i Riga?


VM i ishockey odds

Du finder herunder de bedste odds på vinderen af VM 2021. Bookmakernes oddssætning afslører, at Rusland regnes for aktuel guldfavorit.

Hvem vinder VM i ishockey?
Finland: 2,75 – SPIL HER!*

USA: 3,00 – SPIL HER!*

Canada: 3,50 – SPIL HER!*

Tyskland: 7,50 – SPIL HER!*

Odds er senest opdateret d. 4. juni 2021 kl. 06:30. Odds kan ændre sig.


Favoritterne ved VM i ishockey

Der er seks nationer, der skiller sig ud fra resten ved VM i ishockey, og det drejer sig om Rusland, Canada, Sverige, Finland, USA og Tjekkiet. Danmark er også med ved slutrunden, men odds 176 hos ComeOn! indikerer, at der skal et mindre mirakel til, hvis det skal blive til danske medaljer i Riga. Gå til Mike Larsens optakt med trupnyt via linket herunder, eller bliv på siden og få et hurtigt overblik over holdenes historiske meritter.

Læs også: Mike Larsens optakt til VM i ishockey


Rusland
Rusland er en af de absolutte stormagter i ishockey, og det er også den mest vindende nation i VM-historien, hvis man medregner de mange sejre, som de høstede, da det hed Sovjetunionen. Den seneste triumf skal dog findes helt tilbage i 2015, og ved de fire seneste VM-afviklinger har russerne ikke formået at slutte bedre end som nr. 3 (2019, 2017, 2016 – bemærk at VM i 2020 blev aflyst pga. coronavirus).

Rusland undgår både Canada, Finland og USA i det indledende gruppespil, men til gengæld får de lov til at bide skeer med nationer som Sverige og Tjekkiet (og i øvrigt også Danmark) i Gruppe A.

Spil på Rusland som vinder af VM >>*


Canada
Ligesom Rusland så ved Canada godt, hvad det handler om, når den står på VM i ishockey. Hele 26 gange (én enkelt gang færre end russerne) er det lykkedes for canadierne at hjemtage medaljer af den fineste karat, men vi skal tilbage til 2016 for at finde det seneste sæt guld, da Canada forsvarede titlen fra 2015. Siden er det blevet til sølv i både 2019 og 2017, hvor man tabte finalen til henholdsvis Finland og Sverige.

Canada er at finde i Gruppe B, som de er favoritter til at toppe foran Finland og USA.

Spil på Canada som vinder af VM >>*


Sverige
Sverige bliver anset for at være en af de to mest seriøse udfordrere til Rusland og Canada, og det er forståeligt nok. Svenskerne vandt nemlig VM to gange i træk i 2018 og 2017, så de ved godt, hvordan kagen skal skæres, når slutrunderne går ind i den afgørende fase. I 2019 tabte man med 5-4 efter overtid mod Finland i kvartfinalerne.

Svenskerne står noteret for i alt 11 guldmedaljer ved VM i ishockey, og det gør dem til den fjerdemest vindende nation nogensinde.

Spil på Sverige som vinder af VM >>*


USA
USA er en nation med store armbevægelser, og det er det også, når det kommer til ishockey. Det har de også stor grund til at have med deres kæmpe talentmasse, dygtige spillere og den bedste ishockeyliga i verden. Men: Landsholdet har ikke de store meritter sammenlignet med flere andre nationer, og det seneste sæt guldmedaljer skal findes helt tilbage i år 1960 (ja, du læste rigtigt). Det blev dog til bronzemedaljer, da USA slagtede Canada d. 20. maj 2018.

USA tabte med 4-3 til Rusland i kvartfinalerne ved VM 2019.

Spil på USA som vinder af VM >>*


Finland
Finland er forsvarende verdensmestre, og således også en naturlig del af favoritfeltet ved VM i ishockey 2021. Guldet fra 2019 var finnernes blot tredje, men det nordiske mandskab ER begyndt at rykke på sig i de senere år. Bedriften står nemlig ikke helt alene, og man spotter hurtigt 2 x finsk sølv ved VM i 2016 og 2014.

Finland er umiddelbart smalle underdogs i en duel med Canada, mens det er tæt på helt lige mod USA. Det kan blive rigtigt spændende i Gruppe B!

Spil på Finland som vinder af VM >>*


Tjekkiet
Og så var der tjekkerne… Tjekkiet har ikke fundet vej til medaljeskamlen ved de syv VM-slutrunder. Tjekkiet leverede et flot gruppespil i 2019, og besejrede også Tyskland komfortabelt i kvartfinalerne, men fik så bøllebank i semifinalerne, da Canada bookede finalebilletten med 5-1. Det har ofte været lige-ved-og-næsten for tjekkerne de senere år, men ishockey-traditionen er stolt, hvilket 12 guldmedaljer da også vidner om.

Bliver 2021 året, hvor Tjekkiet kommer tilbage i Top 3?

Spil på Tjekkiet som vinder af VM – SPIL HER >>*


Danmarks chancer ved VM: Odds 176 på dansk guld

Vi var kort inde på det indledningvis: Der skal et mindre mirakel til, hvis Danmark skal snuppe guld ved VM i ishockey. Ja, det vil vel faktisk være en sensation af de større, om danskerne overhovedet skulle træde op på podiet.

Danmark havde hjemmebanefordelen ved VM i 2018, og derfor kunne man med rette skrue lidt op for forventningerne, men et nederlag til Letland i sidste gruppekamp betød dengang, at man akkurat ikke klarede sig med til knockoutfasen. Knockoutfasen glippede også i 2019, hvor man bare præsterede én sejr i ordinær tid (over et tandløst britisk hold, som man passende kan lammetæve igen her i 2021). Danmark er kun lykkedes med at nå kvartfinalerne to gange historisk, så vi skal nok skrue en anelse ned for forventningerne til vores rødhvide krigere.

Danskerne åbner VM-slutrunden med en ren nordisk duel med Sverige d. 22. maj, og her er DK massive underdogs hos bookmakerne. Danmark formåede ellers for nyligt at slå Sverige i en træningskamp, men kigger man på de indbyrdes betydningsfulde kampe, står der W ud for svenskerne så langt øjet rækker.

Spil på Danmark som vinder af VM >>*


Claus Elming dækker VM i ishockey på SpilXperten

Vi har allieret os med navnkundige Claus Elming, som dækker samtlige de danske kampe ved VM i ishockey. Kom til Elmings analyser og spilforslag via billedet herunder.

Claus Elming

Claus Elming NFL, Vild med dans

Claus Elming


10 hurtige om VM i ishockey

  • VM i ishockey afvikles fra d. 21. maj til d. 6. juni i Riga, Letland.
  • Oprindeligt skulle Minsk, Hviderusland have haft medværtskab, men dette gik i vasken på grund af corona.
  • VM i ishockey blev ikke afviklet sidste år på grund af corona.
  • I alt 16 nationer deltager ved VM i ishockey 2021, og disse er fordelt i to grupper med otte nationer i hver. De fire bedste nationer fra hver gruppe avancerer til kvartfinalerne.
  • Finland slog Canada i finalen ved VM i ishockey 2019 og er således forsvarende verdensmestre.
  • Sverige vandt VM i ishockey to gange i træk i 2018 og 2017.
  • Rusland regnes for en vaskeægte ishockey-mastodont, men bookmakerfavoritten har ikke vundet en VM-slutrunde siden 2014.
  • Rusland (Sovjetunionen inkluderet) og Canada har et tæt kapløb om at blive den mest vindende nation All-time (27 vs. 26 guldmedaljer)
  • Danmark har en 8. plads som bedste resultat ved VM i ishockey (2016 og 2010).
  • Danmark havde hjemmebanefordel ved VM i 2018, men man formåede ikke at omsætte denne til avancement.


TV 2 Sport og TV 2 Sport X viser VM i ishockey

TV2 har rettighederne til at vise VM i ishockey i 2021, og du vil på TV2 Sport, TV2 Sport X og TV2 Play kunne se kampene, der spilles i Letland fra d. 21. maj til d. 6. juni. KLIK HER for at sendeplanen.


Bookmaker til ishockey VM

Du har fine muligheder for at spille på VM i ishockey hos ComeOn!

Få op til 500 kr. i bonus hos ComeOn
Som ny spiller, der indbetaler mellem 100 og 500 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey er sponsoreret af ComeOn!.