18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Odds på VM i ishockey

VM i ishockey 2023 kommer langsomt snigende, og vi klæder dig selvfølgelig på med et overblik over de bedste odds til verdensmesterskaberne. Danmark er med, når det går løs fredag d. 12. maj i Finland, men det er netop finnerne, Canada, Sverige og Tjekkiet, der løber med favoritværdigheden hos bookmakerne. Hvem tager guldmedaljerne, når finalen afgøres d. 28. maj i Tampere?


VM i ishockey odds

Du finder herunder de bedste odds på vinderen af VM 2023. Bookmakernes oddssætning afslører, at Canada og Finland regnes for aktuelle guldfavoritter. Bemærk at Rusland, der sædvanligvis hører til blandt favoritterne, er udelukket fra at deltage pga. invasionen i Ukraine.


Hvem vinder VM i ishockey?

Finland2,50 – SPIL HER >>*
Canada3,60 – SPIL HER >>*
Tjekkiet3,80 – SPIL HER >>*
USA7,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 27. maj 2022 kl. 9:19. Odds kan ændre sig.


Favoritterne ved VM i ishockey

Der er fem nationer, der skiller sig ud fra resten ved VM i ishockey, og det drejer sig om Finland, Canada, Sverige, Tjekkiet og USA. Danmark er også med ved slutrunden, men odds 101,00 hos Nordicbet indikerer, at der skal et mindre mirakel til, hvis det skal blive til danske medaljer i Finland. Vi gennemgår de fem favoritter og Danmark herunder.


Finland

Finland vandt guld i 2019, og de tog sølv i 2021. Eftersom coronaen aflyste 2020-udgave af VM i ishockey, har Finland således kæmpet med om det ædleste metal i de to seneste udgaver af slutrunden, og derfor er det ikke overraskende, at nationen er at finde blandt topfavoritterne til at triumfere i 2022. Og da slet ikke når man tager med i ligningen, at Finland er værter og kan forvente flot opbakning på hjemmebane fra de ishockey-glade, finske fans. Finland er placeret i Gruppe B, hvor de undgår både Canada, men til gengæld får “fornøjelsen” af nationer som Sverige, Tjekkiet og USA.

Spil på Finland som vinder af VM >>*


Canada

Canada er forsvarende verdensmestre, efter at det lykkedes dem at slå Finland i VM-finalen i Letland sidste år. Canadierne blev 2’er i udgaven forinden, og faktisk har Canada taget enten gulv eller sølv ved fem af de seks seneste VM-slutrunder. Vi har med andre ord at gøre med en vaskeægte ishockey-mastodont, der altid er med, hvor det er sjovt, og bookmakernes oddssætning indikerer da også, at man bør regne Canada for en guldkandidat i 2022. Canada er at finde i Gruppe A, hvor Schweiz ligner værste konkurrent, og hvor Danmark venter som modstander d. 23. maj 2022.

Spil på Canada som vinder af VM >>*


Sverige

Sverige vandt VM i både 2017 og 2018, men det seneste 2021-slutrunde var ikke noget at skrive hjem om for svenskerne, eftersom de skuffede ved allerede at blive elimineret i det indledende gruppespil (du husker måske, at Danmark faktisk åbnede VM i Letland med en spektakulær 4-3-sejr over svenskerne). Kan Sverige finde melodien i 2022? Bookmakerne giver Sverige de tredjebedste vinderchancer, men det kræver i første omgang et avancement fra Gruppe B, hvor Finland er favorit til gruppesejren (fire hold går videre).

Spil på Sverige som vinder af VM >>*


Tjekkiet

Tjekkiet har en glorværdig ishockey-historie, men de helt fine meritter ligger efterhånden en del år tilbage. Således skal den seneste tjekkiske VM-medalje findes helt tilbage i 2012, hvor man sikrede sig bronzen. Tjekkiet avancerede som 3’er fra gruppespillet i 2021, men et smalt 1-0-kvartfinalenederlag til de senere finske vindere markerede endestationen. Tjekkiet er, som tidligere nævnt, en del af den stærke Gruppe B ved VM i ishockey 2022.

Spil på Tjekkiet som vinder af VM >>*


USA

USA har været lige-ved-og-næsten ved flere af de seneste VM-slutrunder, og således har amerikanerne måttet tage til takke med bronze i både 2021, 2019 og 2015. NHL er verdens stærkeste ishockey-liga, men landsholdet har sjældent held med at tiltrække de helt store stjerner, og derfor regnes USA ikke for de allerstørste favoritter til VM-guld.

Spil på USA som vinder af VM >>*


Danmarks chancer ved VM: Odds 101,00 på dansk guld

Vi var kort inde på det indledningvis: Der skal et mindre mirakel til, hvis Danmark skal snuppe guld ved VM i ishockey. Ja, det vil vel faktisk være en sensation af de større, om danskerne overhovedet skulle træde op på podiet – det antyder Nordicbets aktuelle odds 101,00 på dansk guld.

Danmark havde hjemmebanefordelen ved VM i 2018, og derfor kunne man med rette skrue lidt op for forventningerne, men et nederlag til Letland i sidste gruppekamp betød dengang, at man akkurat ikke klarede sig med til knockoutfasen. Knockoutfasen glippede også i 2019, hvor man bare præsterede én sejr i ordinær tid, og selvom tallet blev fordoblet i 2021, lykkedes det heller ikke her at sikre avancement. Danmark er kun lykkedes med at nå kvartfinalerne to gange historisk, så vi skal nok skrue en anelse ned for forventningerne til vores rødhvide krigere.

Danskerne åbner VM-slutrunden med en duel mod Kasakhstan d. 14. maj 2022, og her er DK faktisk favoritter hos bookmakerne. En god start på turneringen er alfa-omega for det danske knockout-håb ved VM i ishockey 2022.


Claus Elming dækker VM i ishockey på SpilXperten

Vi har allieret os med navnkundige Claus Elming, som dækker samtlige de danske kampe ved VM i ishockey. Kom til Elmings analyser og spilforslag via billedet herunder – eller klik ovenfor for at gå direkte til Elmings seneste artikel.


10 hurtige om VM i ishockey

  • VM i ishockey afvikles fra d. 13. til d. 29. maj 2022 i Tampere og Helsinki, Finland.
  • Canada er forsvarende verdensmestre. De slog Finland i finalen sidste år.
  • I 2020 blev VM i ishockey aflyst pga. corona.
  • I alt 16 nationer deltager ved VM i ishockey 2021, og disse er fordelt i to grupper med otte nationer i hver. De fire bedste nationer fra hver gruppe avancerer til kvartfinalerne.
  • Danmark er at finde i Gruppe A sammen med Canada, Tyskland, Schweiz, Slovakiet, Kasakhstan, Italien og Frankrig. Gruppe B tæller Finland, USA, Tjekkiet, Sverige, Letland, Norge, Storbritannien og Østrig.
  • Canada har fået enten guld eller sølv ved fem af de seks seneste VM-slutrunder.
  • Sverige vandt VM i ishockey to gange i træk i 2017 og 2018.
  • Rusland, der typisk er blandt favoritterne ved VM i ishockey, er blevet ekskluderet fra turneringen i 2022 pga. invasionen i Ukraine. Det samme er Hviderusland.
  • Danmark har en 8. plads som bedste resultat ved VM i ishockey (2016 og 2010).
  • Danmark havde hjemmebanefordel ved VM i 2018, men man formåede ikke at omsætte denne til avancement.


TV 2 Sport og TV 2 Sport X viser VM i ishockey

TV2 har rettighederne til at vise VM i ishockey i 2023, og du vil på TV2 Sport, TV2 Sport X og TV2 Play kunne se kampene, der spilles i Finland og Letland fra d. 12. til d. 28. maj. Se vores VM-sendeplan for yderligere info.


Bookmaker til ishockey VM

Du har fine muligheder for at spille på VM i ishockey hos Nordicbet!

Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Gældende regler og vilkår findes på kampagner.nordicbet.dk/betting-bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+ Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey er sponsoreret af Nordicbet.


Hvor afholdes VM i ishockey?

VM i ishockey afholdes i Finland og Letland.

Hvornår afholdes VM i ishockey?

VM i ishockey afholdes fra d. 12. til d. 28. maj 2023.