18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Hvem vinder finalen ved VM i ishockey 2024?

| Sidst opdateret:


Kulminationen på VM i ishockey 2024 indtræffer søndag aften, hvor der er finale. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til – ved VM i ishockey 2024. Der er kampstart søndag d. 26. maj 2024 kl. 20:20. Se kampen på Viaplay eller TV3+. 

Uddannelse bog symbol etiket, isoleret abstrakt icon, vm ishockey mobile.

Odds på

Vinder Udbyder Odds
Schweiz Betinia
2,90
X Betinia
4,00
Tjekkiet Betinia
2,15
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 27. maj. 11:50.

preview

Det har næsten været den perfekte turnering for værterne fra Tjekkiet. Der har været fantastisk stemning til stort set alle kampe, og der har været solgt en masse billetter, og Tjekkiet står som den ene part i finalen. Helt perfekt? Så vinder Tjekkiet også finalen, hvor de står overfor Schweiz, der sendte de forsvarende verdensmestre, Canada, ud efter straffeslag.

Det er Tjekkiets første finale siden 2010i Køln, hvor man også gik hen og vandt turneringen med en sejr over Rusland i finalen. Fra det tjekkiske hold er der en genganger, og det er den rutinerede, Roman Cervenka, der startede VM godt, men er faldet lidt i baggrunden over de seneste kampe.

Tjekkiet har spillet en godkendt turnering, hvor man også har hentet forstærkning ind fra NHL, da gruppespillet var tæt på afslutning. Boston Bruins med stjernerne, David Pastrnak og Pavel Zacha, røg ud af slutspillet og dagen efter tog de flyveren til Prag, og det samme gjorde Martin Necas fra Carolina Hurricanes. Det har været med til at give en del mere dybde på de offensive kæder. Men Pastrnak har været stille, så har Necas brændt isen af, hvor han var manden bag den flotte sejr over Sverige i semifinalen på 7-3, og han havde en stav med i fire af scoringerne.

s profil

En af de helt store spillere for Schweiz ved dette VM har uden tvivl været Kevin Fiala. Han havde en godkendt sæson i Los Angeles Kings i grundspillet i NHL, hvor han snittede omkring et point pr. kamp. Han gav ikke Kings det store slutspil i Stanley Cuppen, og det betød, at Kings var ude efter bare fem kampe.

Så tog Fiala til Prag, hvor han dog ikke var med i Schweiz’ første to kampe mod Storbritannien og Norge, men siden har han været en evig trussel, når han har haft muligheden i offensiv zone. Siden, at Fiala kom ind i truppen har Schweiz scoret 23 mål, og Fiala har været en del af hele 13 af dem, hvilket er helt vildt. Dog tog han en badebillet i gruppekampen mod Canada, hvor han var med til at koste sejren over Canada. Han tog dog revanche i semifinalen, hvor han var involveret i begge de schweiziske mål i ordinær tid.

Han spiller med i powerplay, hvor han er klar med kanonen fra blueline, hvor han sender pucken afsted mod mål med stor præcision, og han trykker af mere end normalt, men han er så varm for tiden, at han lige så godt kan forsøge.

Stats: Kevin Fiala

Mål: 7 – Assists: 6 – +/-: 7

s profil

Han kom til Prag efter, at Carolina Hurricanes var slået ud af Stanley Cup. Det var stort set kort efter, at Carolina havde clearet ham, så var han på hjem til Tjekkiet.

Han har spillet fire kampe for Tjekkiet ved denne slutrunde, og efter en første kamp mod Storbritannien dagen efter, at han var slået ud i Stanley Cup, hvor han ikke viste det helt store, så var han en af de bedste spillere mod Canada, hvor Tjekkiet kom tilbage fra 1-3 til 3-3. Mod USA i kvartfinalen, der blev vundet med 1-0, spillede han en god kamp uden, at det gav nogle point på kontoen, men han var med at lukke ned for det amerikanske spil, men i semifinalen mod Sverige brændte han fuldkommen isen af.

Tjekkerne var overlegen i stort set hele kampen, og han endte med at blive noteret for fire point, hvoraf det ene var et mål.

Rammer han bare noget lignende niveau mod Schweiz i finalen, så bliver det en god kamp.

Stats: Martin Necas

Mål: 1 – Assists: 5 – +/-: +5

Odds-forslag: Finale kan give nervøs start

To hold, der står rigtig godt på isen til hinanden. Man spillede mod hinanden i grundspillet, hvor Schweiz vandt 1. periode med 1-0, men det var på en scoring i powerplay. Var der ikke scoret i det powerplay, så var det sandsynligvis løbet ud med 0-0 i 1. periode.

Det var en periode uden de helt store muligheder, og kigger man på turneringen, så har det stået 0-0 i 3 kampe for Tjekkiet efter 1. periode, og det har været mod store hold som Finland, Canada og USA, så når man møder god modstand, så er man klar til at lukke ned for modstanderne.
For Schweiz har det kun været i en kamp, hvilket også var mod Finland, at det har været uden scoringer i 1. periode.

Et tjekkisk hold på hjemmebane, der ikke har været i en finale siden 2010, hvor de vandt, mod et schweizisk hold, der endnu ikke har prøvet at vinde VM, men har været i et par finaler siden 2013. For mig ligner det en kamp, der kommer til at starte nervøst ud, hvor ingen af holdene vil give de store muligheder til hinanden og spiller mere med livrem og seler.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betinia
4,20
Første mål i 1. periode – ingen
Gå til Betinia *

– live stream

Du kan se opgøret mellem – på live streaming-tjenesten Viaplay.

Seneste kampe

Indbyrdes kampe

Din bookmaker til VM i ishockey 2024

100 % bonus op til 1.000 kroner
NY BOOKMAKER
Min. 18 år | Kun nye spillere | Bonuskode: MAXSPORT | Min. indbetaling 100 kr. | Maks. bonus 1000 kr. | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey sponsoreres af Betinia.

Hvornår spilles ?

– spilles søndag den 26. maj 2024 klokken 20:20.

Hvor spilles ?

– spilles i O2 Arena i Prag, Tjekkiet.

Seneste kampe

Indbyrdes kampe

Skriv første kommentar

Skriv et svar