18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Grupperne til VM i ishockey

Den 21. maj går VM i Letland løs, og grupperne er klar. Mens Danmark skal konkurrere med nationer som Canada, Sverige og Tjekkiet i Gruppe A, har finnerne fået fornøjelsen af at dele Gruppe B med hold som Rusland, USA og Schweiz. På denne side får du det komplette overblik over grupperne/puljerne, samt gruppeanalyser, ved VM i ishockey 2021.

Artiklen opdateres frem mod VM i ishockey 2021.

De 16 deltagende hold er delt op i to grupper med otte i hver. I gruppe A og B skal der kæmpes om en slutplacering i top4, for så er man videre til playoff, der starter med kvartfinaler den 23. maj.


Gruppe A i Steel Arena, Kosice

– Canada
– USA
– Finland
– Tyskland
– Slovakiet
Danmark
– Frankrig
– Storbritannien

Danmark har fået den tvivlsomme fornøjelse af at møde nogle af de helt store ishockey-nationer i Slovakiet. Canada, USA og Finland ligger hhv. nr. 1, 4 og 5 på den officielle verdensrangliste, der har placeret Danmark som 12’er. Da gruppen også tæller Tyskland (nr. 8) og Slovakiet (nr. 10 – med hjemmebanefordel), ser der umiddelbart ud til at være lang vej til en top4-placering. Frankrig (nr. 13) og Storbritannien (nr. 22) er dog hold, som Danmark skal kunne slå ved en stor ishockeyslutrunde, og man må forvente, at disse nationer kommer til at kæmpe for at undgå sidstepladsen i gruppen.

Canada sluttede helt uden for medaljerne ved VM i 2018, så forvent, at de møder revanchesultne op. Lige såvel skuffede finnerne sidste år, og derfor har også de noget at bevise. Faktisk avancerede Finland som 1’er fra Gruppe B sidste år, men da man satte en 1-0-føring over styr mod Schweiz i Jyske Bank Boxen i kvartfinalerne, endte eventyret tidligt. I semifinalen var det så også Schweiz, der satte en stopper for Canadas videre færd, og mon ikke de to mastodonter håber på et nyt playoff-møde med schweizerne, så de kan få sat hierarkiet på plads.

Danmark formåede kun at slutte som samlet 10’er, da man havde hjemmebanefordelen sidste år. Dén fordel er væk nu, og det gør det svært at tro på dansk avancement. Danskerne får dog en ganske overkommelig indkørsel ved slutrunden, fordi de starter med Frankrig, Tyskland og Storbritannien. Kan man komme fra de tre kampe med maksimumpoint, kan den sidste gruppekamp mod Slovakiet vise sig at blive rigtigt sjov.

Fun fact: Slovakiet har kun én gang tidligere haft værtskabet for en VM-slutrunde. Det var tilfældet i 2011, og dengang hentede Finland deres seneste sæt guldmedaljer.


Gruppe B i Ondrej Nepala Arena, Bratislava

– Sverige
– Rusland
– Tjekkiet
– Schweiz
– Norge
– Letland
– Østrig
– Italien

De forsvarende verdensmestre fra Sverige skal igen i år op imod Rusland, som de slog med 3-1 ved slutrunden sidste år. Svenskernes nylige succeser har ført dem forbi russerne på verdensranglisten, og de frister pt. en tilværelse som nr. 2 (Rusland er nr. 3). Fra næste række kommer de altid giftige tjekker (nr. 6) og så Schweiz (nr. 7), der slog både Finland og Canada ud af VM 2018, inden de tabte finalen på shootout mod Sverige. Gruppens tunge halvdel består af Norge (nr. 9), Letland (nr. 11), Østrig (nr. 17) og Italien (nr. 19).

Lad det være sagt med det samme; det lugter af favorit-avancement i Gruppe B. Sverige og Rusland er på et niveau, de øvrige nationer ikke kan matche, og Tjekkiet og Schweiz skal være så meget bedre end gruppens øvrige deltagere, at deres top4-placering aldrig kommer i fare. Skal nogen kunne blande sig, er det Letland, der formåede at snuppe 4. pladsen i Gruppe B for snuden af Danmark ved VM i 2018.

D. 21. maj mødes Sverige og Rusland i en kamp, der formentlig kommer til at afgøre fordelingen af første- og andenpladsen i gruppen. Dagen inden har Østrig og Italien med al sandsynlighed udkæmpet et opgør, der bliver definerende for, hvilken af nationerne, der ender som gruppens samlede prygelknabe.

Fun fact: Sidst Slovakiet havde VM-værtskabet (2011), endte Sverige som 2’er, mens Tjekkiet snuppede 3. pladsen.