18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark på VM-isen mod Norge i stort “nabobrag”

| Sidst opdateret:


Danmark har et nordisk derby i vente ved VM i ishockey. Bliver det til sejr mod Norge? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Norge ved VM i ishockey 2024. Der er kampstart tirsdag d. 14. maj 2024 kl. 16:20. Se kampen på Viaplay eller TV3+. 

Danmark klar til nabobrag ved VM i ishockey

Danmark klar til nabobrag ved VM i ishockey. Foto: Vit Simanek/CTK Photo/Alamy Live News

Odds på DanmarkNorge

Vinder Udbyder Odds
Danmark Betinia
1.95
X Betinia
4.25
Norge Betinia
3.20
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 14. maj. 09:21.

DanmarkNorge preview

Det helt store nordiske opgør mod Norge står på plakaten, tirsdag eftermiddag, i en kamp, der kommer til at afgøre en del i gruppen. Har Danmark stadig en realistisk mulighed for at gå efter en plads i kvartfinale? Kan Norge ånde lettet op, eller skal de kigge mere mod bunden af tabellen? Spørgsmålene bliver besvaret i løbet af de 3×20 min., der skal spilles her.

Danmark kommer med den forventede start på turneringen. En sikker sejr over Østrig i første kamp, og så et hæderligt nederlag mod Canada, der blev på 5-1, da Canada var skrappe på powerplay og scorede i tomt mål mod slutningen af kampen, da Danmark satsede med stillingen 3-1 til Canada.

Norge tabte klart i begge deres kampe mod Schweiz og Tjekkiet. Mod Schweiz blev de bare overspillet, og mod Tjekkiet havde de små 10 gode minutter, hvor de gik fra 0-1 til 3-1, men endte med at tabe kampen med 3-6 i den sidste ende. Mandag eftermiddag spillede Norge mod Finland, hvor de kæmpede bravt i den første halvdel men tabte sikkert med 4-1, og dermed bliver denne kamp mod Danmark deres 4. kamp på bare fem dage, hvor det for Danmark bare er kamp nummer 3.

Til kampen sad superstjernen, Mats Zuccarello, over grundet sygdom, og i løbet af kampen mod Finland udgik backen, Christian Kasastul samt forward Martin Ronnild, og de må som det mindste betegnes som tvivlsomme til kampen.

Danmark og Norge kender hinanden rigtig godt. Ikke kun grundet den tætte afstand mellem landene, men også efter hele 4 træningskampe mod hinanden i optakten. Det endte med en dansk sejr samt tre norske sejre, hvor de to af dem kom efter forlænget spilletid, så det var tætte kampe, men der er kommet flere nye spillere ind på holdene efter de kampe.

Danmarks profil

Alexander True er kommet hjem til VM fra AHL, hvor han var slået ud af slutspillet, og taget til Prag for at hjælpe landsholdet med at deltage. Det giver ekstra styrke på den vigtige centerposition, hvor det ellers var Patrick Russell og Oskar Fisker Mølgaard, der stod for det. Til den kommende sæson får vi sandsynligvis mere glæde af True, da han har skrevet kontrakt i Sverige for de kommende par sæsoner.

True har haft nogle gode muligheder for at score mål indtil videre, men man kan ikke sige, at pucken er hoppet hans vej i denne turnering endnu. Han bliver vigtig i powerplay, hvor han kan være med til at vinde pucken ved faceoff, og er også stærk i det defensive arbejde, hvilket er godt i en kæde med Mathias From og Nick Olesen, der har deres forcer i det offensive arbejde.

Stats: Alexander True

Mål: 0 – Assists: 0 – +/-: -1

Norges profil

Den store NHL-stjerne, Mats Zuccarello, er kommet hjem for at hjælpe Norge ved VM efter en lang sæson i det nordamerikanske. Han har ikke været med i træningskampene, som vi også normalt ser det med de danske spillere, når de er hjemme på VM-tjeneste. Han sad over i mandagens kamp mod Finland grundet sygdom, men jeg regner med, at han spiller denne kamp mod Danmark, da det er en vigtigere kamp for Norge i forhold til overlevelse.

Han er kommet op i årene, og er blevet 36 år gammel, og han er ikke den store målscorer mere, som man har set tidligere fra hans side. Han er blevet mere en playmaker med blikket for holdkammeraterne, og det skal Danmark være opmærksomme på. Han har stadig et par år tilbage af kontrakten med Minnesota Wild, og vil være klar, hvis Norge skulle kvalificere sig til OL efter kvalifikationen i Aalborg i slutningen af august.

Stats: Mats Zuccarello

Mål: 0 – Assists: 3 – +/-: 0

Odds-forslag: Norske skader giver god dansk mulighed

Norge har kæmpet en del i kampene, og har fået nogle store nederlag, mens Danmark har spillet hæderligt samlet set. Et vigtigt punkt for mig i denne kamp er det faktum, at det er Norges fjerde kamp på fem dage, mens det kun er Danmarks tredje kamp.

Danmark har været gode til at bruge alle kæderne i kampene, og fået spilletiden delt ud til hele holdet, mens Norge har fået en del udvisninger, der har trukket en del spilletid til de spillere, der har været vigtige i den disciplin.

Holdene kender hinanden rigtig godt efter fire indbyrdes kampe i optakten, hvor det dog har været Norge, der har trukket det længste strå. Men Danmark er blevet forstærket efter de kampe i opstarten. Jeg regner med, at det er Frederik Dickow, der spiller denne kamp.

Hos Norge var man uden superstjernen, Mats Zuccarello, mod Finland, og man mistede to spillere i løbet af kampen, og de må betegnes, som tvivlsomme til kampen.

Samlet set, så synes jeg, at der er værdi i at gå Danmarks vej til odds 1,95 i denne kamp med de mangler, som Norge kan stå overfor i kampen.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betinia
1,95
Danmark vinder
Gå til Betinia *

Danmark – Norge live stream

Du kan se opgøret mellem Danmark – Norge på live streaming-tjenesten Viaplay.

Ligatabel

Indbyrdes kampe

Din bookmaker til VM i ishockey 2024

100 % bonus op til 1.000 kroner
NY BOOKMAKER
Min. 18 år | Kun nye spillere | Bonuskode: MAXSPORT | Min. indbetaling 100 kr. | Maks. bonus 1000 kr. | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey sponsoreres af Betinia.

Hvornår spilles DanmarkNorge?

Danmark – Norge spilles tirsdag den 14. maj 2024 klokken 16:20.

Hvor spilles DanmarkNorge?

Danmark – Norge spilles på O2 Arena i Prag, Tjekkiet.

Gruppestilling

VM i ishockey stillingen ovenfor liveopdateres.

Indbyrdes kampe

Skriv første kommentar

Skriv et svar