18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark møder Finland i VM-klimaks

| Sidst opdateret:


Danmarks sidste kamp i gruppespillet ved VM i ishockey er mod Finland. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Finland – Danmark ved VM i ishockey 2024. Der er kampstart mandag d. 20. maj 2024 kl. 20:20. Se kampen på Viaplay eller TV3+. 

Uddannelse bog symbol etiket, isoleret abstrakt icon, vm ishockey mobile.

Odds på FinlandDanmark

Vinder Udbyder Odds
Finland Betinia
1,20
X Betinia
7,00
Danmark Betinia
12,00
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 20. maj. 06:15.

FinlandDanmark preview

Av av, Finland. De står i en situation, hvor de kan være ude allerede i gruppespillet, hvis de ikke får nogle resultater i de sidste to kampe af sæsonen. De skal have min. fire point i kampene mod Danmark og Schweiz, da man må forvente, at Østrig gør kort proces med Storbritannien, og Østrig er bedre indbyrdes med Finland efter deres mirakelscoring med under et sekund tilbage af kampen.

Av av Danmark. Hele 0-8 mod Schweiz i en kamp, hvor det var Schweiz over det hele. Vi virkede trætte – og med god grund, når vi havde spillet en hård kamp bare 17 timer forinden mod Storbritannien. Vi var ikke klar fra start, og vi faldt helt sammen.

Danmark har stadig en minimal mulighed for at komme i kvartfinalen, men det kræver, at vi tager – helst – tre point mod Finland og at Finland OG Østrig ikke tager tre point mod henholdsvis Schweiz og Storbritannien. Det er også en reel mulighed for, at vi bliver 7er i gruppen, hvis vi ikke tager point mod Finland, og at Norge tager tre point mod Storbritannien (kampen spilles inden Danmarks kamp, mandag aften).

I de senere sæsoner har vi været privilegeret og har spillet træningskampe mod Finland op til VM, hvor vi har skaffet nogle gode resultater, men til VM har vi tabt med 7-1 (2023) og 3-1 (2019), mens vi på hjemmebane i BOXEN i Herning sejrede med 3-2 efter en hæsblæsende kamp.

Kigger man på vores spil i kampene, så har vi ikke leveret det spil, som man kunne forvente af et hold af den kaliber, som vi har stillet med til slutrunden. På en god turnering, så kunne vi drille for en kvartfinale, hvilket vi stadig har muligheden, men jeg vil kalde turneringen for en fiasko indtil videre.

Finlands profil

En af finnernes farligste spillere ved slutrunden har været Oliver Kapanen, der kommer til slutrunden efter en god sæson i finske KalPa, og næste sæson er det videre til Timrå i Sverige. Han er draftet af Montreal Canadiens, og han har kvaliteterne til at komme videre til NHL i fremtiden. Han tager sin tid i Europas bedste rækker for at blive en mere moden hockeyspiller, og det kommer ham til gode i det lange løb.

Kapanen er nevø til Sami Kapanen, der spillede en del sæsoner i NHL, og barnebarn til Hall of Famer, Hannu Kapanen. Kapanen er et solidt navn indenfor finsk ishockey, og Oliver er klar til at føre navnet videre til den næste generation.

Oliver Kapanen har haft en god slutrunde, hvor han har haft en vigtig rolle i powerplayet, hvor han er med til at dække op, så målmanden ikke har muligheden for at følge pucken hele vejen. Derudover har han været god til at styre pucken foran mål, og han er noteret for seks scoringer indtil videre ved VM. Han er dog en rendyrket målscorer indtil videre, og mål er også hans speciale, men skal han blive VM-topscorer, så skal der også nogle assists på i løbet af turneringen.

Stats: Oliver Kapanen

Mål: 6 – Assists: 0 – +/-: +2

Danmarks profil

Skal vi have en mulighed mod Finland, så er det nødvendigt, at alle fire kæder spiller sammen hele kampen. Det betyder, at en spiller som Christan Wejse bliver vigtig i specielt powerplay, hvor han er placeret foran mål og tager de tæsk derinde, der følger med.

Wejse spillede sin tredje sæson i det tyske, og han havde nok hans bedste sæson, hvor Fischtown Penguins gik hele vejen til finalen, hvor de dog måtte give fortabt til Eisbären Berlin. En sæson, hvor han blev noteret for 17 mål i grundspillet og nogle stykker i slutspillet.

En fantastisk slutrunde for Wejse, der har gjort det godt og i øjeblikket er han – overraskende – dansk topscorer på mål og point. Det var ikke den spiller, som man havde regnet med, at der ville træde frem på ishockeyhimlen til denne slutrunde.

Stats: Christian Wejse

Mål: 3 – Assists: 3 – +/-: -3

Odds-forslag: Sløset defensivt spil kan koste mål

Finland er klasser bedre end Danmark, og Finland skal uden tvivl besejre med et mål. Finland har haft nogle problemer i defensiven, og kan vi få scoret et mål eller to i kampen, så er vi ikke langt fra denne linje. Sidste år til VM er vi gået over linjen på 5,5 mål, men ellers har der været langt mellem snapsene i træningskampene.

Det kan blive en nervøs kamp, da Finland har en del på spil i kampen, hvor de skal have point, og derfor måske står mere defensivt i åbningen af kampen. Det ligner for mig en kamp, hvor Finland kommer stærkt ud for at afgøre kampen, da de har Schweiz ca. et døgn efter at denne kamp mod Danmark er færdig. Derudover har den danske defensiv sløset gevaldigt til kampene

Så en stor finsk føring på 2-3 mål efter et par perioder, der bare skal køres stille hjem i den sidste periode, og det kan trække noget af det gode ved spillet ud. Finland har vist sig stærke i powerplay, hvor de har en Oliver Kapanen foran mål til at styre pucken i nettet, når Oliver Kaski sender pucken på mål fra blueline.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betinia
2,05
Over 5,5 mål
Gå til Betinia *

Finland – Danmark live stream

Du kan se opgøret mellem Finland – Danmark på live streaming-tjenesten Viaplay.

Ligatabel

Indbyrdes kampe

Din bookmaker til VM i ishockey 2024

100 % bonus op til 1.000 kroner
NY BOOKMAKER
Min. 18 år | Kun nye spillere | Bonuskode: MAXSPORT | Min. indbetaling 100 kr. | Maks. bonus 1000 kr. | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey sponsoreres af Betinia.

Hvornår spilles FinlandDanmark?

Finland – Danmark spilles mandag den 20. maj 2024 klokken 20:20.

Hvor spilles FinlandDanmark?

Finland – Danmark spilles på O2 Arena i Prag, Tjekkiet.

Gruppestilling

VM i ishockey stillingen ovenfor liveopdateres.

Indbyrdes kampe

Skriv første kommentar

Skriv et svar