18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Claus Elming: Odds, optakt og tips til Tyskland – Danmark ved VM i ishockey [19. maj 2022]

Puha, det holdt hårdt mod Italien, men en sejr er en sejr, og vi tager det hele med. Efter en fridag skal Danmark igen i aktion ved VM i ishockey torsdag, og modstanderen hedder Tyskland. Det er en svær opgave, men ikke uoverkommelig. Mere om det senere. Claus Elming klæder dig på med odds, optakt og spiltips til Tyskland – Danmark, der vises på TV2 Sport torsdag d. 19. maj 2022 fra kl. 15:20.


Tyskland vs. Danmark odds

Her ser du Nordicbets odds på Tyskland – Danmark.


Sværhedsgraden stiger, men håbet lever

Først lige et kig på stillingen i Danmarks gruppe A, hvor Danmark allerede har to sejre over Kasakhstan og Italien, men også en 0-6 lussing mod Schweiz.

VM Indl. Runde Grp. A
K
1
Schweiz
7600034151920
2
Tyskland
750012620616
3
Canada
7500234181615
4
Slovakiet
740032319412
5
Danmark
740031818012
6
Frankrig
711051124-135
7
Kasakhstan
710061931-123
8
Italien
700161232-201


De bedste fire fra hver gruppe går videre til kvartfinalerne, og håbet lever stadig for det danske landshold, men det er også nu, at de svære kampe for alvor begynder.

Efter nederlaget til Schweiz, hvor vi indkasserede det største nederlag til ostenationen i A-VM sammenhæng, kom vi tilbage med en sejr over Italien tirsdag, hvor de danske drenge var overlegne i 60 minutter, men kun kunne mønstre en 2-1 sejr på trods af en skudstatistik på 45-14.

Danmarks kampprogram ved VM:

  • Danmark-Kasakhstan 9-1
  • Danmark-Schweiz 0-6
  • Danmark-Italien 2-1
  • Danmark-Tyskland, Torsdag d. 19. maj kl. 15.15
  • Danmark-Frankrig, Lørdag d. 21. maj kl. 11.20
  • Danmark-Canada, Mandag d. 23. maj kl. 19.20
  • Danmark-Slovakiet, Tirsdag d. 24. maj kl. 15.20

Nu gælder det så Tyskland.

Tyskerne åbnede turneringen med et klart nederlag til Canada, men har vundet deres to seneste kampe. Begge dog blot med et enkelt mål. En vigtig 2-1 sejr over Slovakiet, der kan blive vigtig, når regnskabet om kvartfinaler skal gøres op, og så en overraskende kneben 3-2 sejr over Frankrig, der på trods af fribilletten til VM bed virkelig godt fra sig. 

Danmarks kamp mod Italien var både godt og skidt. Selvfølgelig var det dejligt at få en sejr i normal spilletid og tre point. Men igen var vi ikke gode nok i power play. Vi havde seks muligheder i overtal og endda 27 sekunder i 5 mod 3, men alligevel blev det kun til et enkelt mål. Det blev til gengæld sat ind af Nikolaj Ehlers, der dermed kom på scoringstavlen for første gang og gav os en fin lille gevinst her på SpilXperten.

I spillet 5 mod 5 skabte vi en masse skud, men var ikke sådan rigtig farlige. Dog var det et dejligt – og forløsende – mål, som Mathias Bau scorede til 2-1, mens begge hold var ved fuld styrke.

Vi kunne også ånde lettet op over, at back Nicolas B. Jensen efter en voldsom og utakseret svinestreg måtte forlade isen, men heldigvis kom tilbage i 3. periode. Han er vores eneste store back, efter det står klart, at Oliver Lauridsen er færdig i turneringen. Det gav så til gengæld VM-debut til Morten Jensen, som havde et fint indhop. Det kan faktisk blive ganske væsentligt længere fremme i turneringen.

Tyskland har lavet hhv. 3, 2 og 3 mål i turneringen indtil videre, så de kan jo ikke betegnes som hyperfarlige. Selvom vores defensiv er lidt vakkelvorn til tider, så har vi et godt fundament, og tyskerne spiller hverken lige så hurtigt eller lige så fysisk som Schweiz, så jeg er egentlig rimelig fortrøstningsfuld før det vigtige opgør.

Vi har altså stjerner som Nikolaj Ehlers, Frans Nielsen og Peter Regin, og selvom Tyskland kommer med tre NHL-spillere, så har de ikke nogen, der kan matche de tre på overblik og spilforståelse.

Samtidig har vi en målscorer i Joachim Blichfeldt, som jeg heller ikke synes tyskerne har magen til (Leon Draisaitl er stadig med i playoffs i NHL).

Claus Elming

Claus Elming Ishockey, NFL, VMD

VM i ishockey Claus Elming

Claus Elmings spiltips til Tyskland – Danmark d. 19. maj 2022

Hvis vi skal skyde på en tysk målscorer mod Danmark, så er mine bedste bud Tim Stützle fra Ottawa Senators og Leo Pföderl, som har spillet sammen med Frans Nielsen og Nicholas B. Jensen i år i Berlin.

Det var dejligt at se Mathias Bau på måltavlen og naturligvis Ehlers, men skal vi slå tyskerne, skal vi nok have et mål eller to fra andre spillere. Det vil være rart at få gang i Blichfeld igen, så lad mig bare anbefale ham, og så har Marcus Lauridsen altså været tæt på nu i tre kampe i træk. Hans første mål kommer torsdag. Og vil du have et lidt højere odds, så kig på Frederik Storm eller måske Felix Scheel. 

Jeg var bekymret for Danmarks spil inden kampen mod Italien, men bortset fra at det blev alt for tæt og lige lovlig spændende, så havde vi både mange skud og lukkede fornuftigt af bagtil. Vi skal undgå at komme for meget i undertal. Der har vi vist svagheder indtil videre, og så skal vi udnytte vores powerplays.

Lykkes det, så kan vi også slå tyskerne. Det bliver helt tæt, så lad mig skyde på 3-2 sejr til Danmark. Det giver odds 18 igen.

Claus Elming tipper: Danmark vinder med 3-2 til odds 18,00 – SPIL HER >>*

Samtidig giver over 4,5 mål i kampen odds 1,42 og så er det lige meget om det er 3-2 til tyskerne eller 5-0 til Danmark. Vil du spille på en dansk sejr i normal spilletid, så giver det faktisk flotte odds 3,55.

Claus Elming tipper: Over 4,5 mål til odds 1,42 – SPIL HER >>*

Claus Elming tipper: Danmark vinder i ordinær tid til odds 3,55 – SPIL HER >>*Ny østrigsk overraskelse lurer ved VM i ishockey

VM havde indtil tirsdag eftermiddag ikke haft de store overraskelser, men så besejrede Østrig for første gang i 20 forsøg Tjekkiet i en ishockeykamp efter overtid og 10 straffe, der endte 1-0 til Østrig. De har i øvrigt haft et vildt VM med knebent nederlag til Sverige, nederlag i overtid til USA og nu sejr i overtid over Tjekkiet. Det kan koste sidstnævnte en kvartfinaleplads, hvor de ellers altid er fast inventar. Østrig kan godt slå Norge onsdag aften. Det er der odds 2,90 for.

Claus Elming tipper: Østrig vinder i ordinær tid til odds 2,90 – SPIL HER >>*

Ellers må vi konstatere, at Finland ser ud til at ville give hjemmepublikummet en VM-guldmedalje, og at de største udfordrere lige nu er Canada, Schweiz og til dels Sverige. Der er odds 1,80* på, at Finland vinder sin indledende gruppe.

Danmark har fri fredag, inden vores must-win kamp mod Frankrig på lørdag, så husk at vende tilbage til sitet her, når jeg kigger nærmere på den kamp.  

Odds i artiklen ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Gældende regler og vilkår findes på kampagner.nordicbet.dk/betting-bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+ Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey er sponsoreret af Nordicbet.

God fornøjelse og kom så Danmark,
Claus Elming


Læs også:

Skriv et svar