18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Claus Elming: Spiltips til Tjekkiet – Danmark d. 31. maj 2021 (VM i ishockey)

Danmark spiller skæbnekamp mod Tjekkiet ved VM i ishockey denne mandag, og kun en sejr tæller. Claus Elming deler ud af analyser og spiltips i denne artikel.

Claus Elming

Claus Elming VM i ishockey

Claus Elming


Kun en sejr tæller

Mandag spiller Danmark sin sidste gruppekamp ved VM i ishockey, og parolen er simpel: Kun en sejr tæller. 

Og det mest irriterende er faktisk, at vi ikke selv kan afgøre sagerne. Sverige, Tjekkiet og Danmark kæmper om den fjerde og sidste kvartfinaleplads, og mens det er normal kost for vores rød-hvide helte, så er det ikke en situation de to førstnævnte er vant til at stå i.

Vi kan stadig nå kvartfinalen, og det kræver en sejr over Tjekkiet i ordinær tid og dermed tre point på kontoen.

#Gruppe AKSVV (OT)T (OT)TMP
1Schweiz6400221-1412
2Rusland5400119-812
3Slovakiet6400214-1512
4Sverige6300319-119
5Tjekkiet5210218-148
6Danmark6210312-138
7Storbritannien6101410-254
8Hviderusland6101410-234

KS = Kampe spillet / V = Vundet / V (OT) = Vundet i overtid / T (OT) = Tabt i overtid / T = Tabt / M = Målscore / P = Point

Faktisk er Slovakiet heller ikke sikker på deres plads i kvartfinalen, men meget skal gå galt, hvis ikke de skal videre. Hvis Sverige slår Rusland, og Tjekkiet vinder sine to sidste kampe (over Danmark og Slovakiet), så ender Slovakiet som 5er i Gruppe A 

Skulle Danmark, Sverige og Tjekkiet slutte på samme antal point, så bliver Sverige sorteper, da de har tabt til både os og tjekkerne, og så er det vinderen af Danmark-Tjekkiet, der går videre til slutspillet.  


Her er de tre nationers resterende kampe: 

Tjekkiet – Danmark (mandag)

Rusland – Sverige (mandag)

Slovakiet – Tjekkiet (tirsdag)

Det mest irriterende og nervepirrende for de danske spillere er selvfølgelig, at de selv med en sejr i bagagen skal sidde mandag og tirsdag aften og vente på resultater fra de andre kampe for at være sikre på at gå videre. Sverige kan med en sejr over Rusland, spille sig på 12 point og dermed overhale Danmark, uanset om vi slår tjekkerne.

Det har været et sjovt VM med masser af overraskelser, hvor vi jo åbnede ballet med en 4-3 sejr over Sverige. Desværre har vi ikke kunne følge op på den sejr, men tabt de kampe man kunne forvente og vundet de to man kunne forvente, selvom pointtabet mod Storbritannien stadig gør ondt og kan få afgørende betydning for Danmarks videre skæbne. Det var også ærgerligt, at vi ikke lige fik et point eller to mod Slovakiet lørdag, hvor vi tabte 2-0 på to sene mål i tredje periode, og ikke selv var skarpe nok, når vi havde chancen.


Danmarks resultater og kampprogram ved VM ser således ud:

1. Danmark – Sverige 4-3

2. Danmark – Schweiz 0-1

3. Danmark – Storbritannien 3-2 (OT)

4. Danmark – Rusland 0-3

5. Danmark – Hviderusland 5-2

6. Danmark – Slovakiet 0-2

7. Danmark – Tjekkiet, mandag d. 31. maj kl. 15.15


Tjekkiet kommer med en stærk trup, og har seks NHL-spillere med ved VM, inklusiv Frans Nielsens holdkammerater fra Detroit Red Wings Jakub Vrana, Filip Zadina og ikke mindst pointmaskinen Filip Hronek. Efter en svær start på turneringen med nederlag til Rusland og Schweiz, kom Tjekkiet virkelig stærkt tilbage i turneringen med en flot 4-2 sejr over Sverige. Især i power play var tjekkerne skarpe, og det er noget vi skal være meget opmærksomme på.   

I mine artikler indtil videre her på SpilXperten har jeg talt om de danske offensive kvaliteter (og til tider mangel på samme), men det er på tide at give en online high five til den danske defensiv og ikke mindst målmand Sebastian Dahm. Årets spiller i Østrig har faktisk nok været Danmarks bedste igennem turneringen og har med akrobatiske redninger holdt os inde i kampene mod Schweiz, Rusland og Slovakiet. 

Han er den eneste målmand ved turneringen, der har stået samtlige minutter for sit land, og har kun forladt isen de to gange, vi forsøgte os med 6 mod 5 mod Schweiz og Slovakiet. Han skal stå (endnu) en brandkamp mod tjekkerne og vores defensiv skal være topskarp og fokuseret, hvis vi skal vinde kampen mandag eftermiddag.    

Jeg er desværre bange for, at det ikke er nok. Tjekkerne står i en lidt bedre situation end Danmark. De behøver ikke vinde i ordinær tid, men kan selv klare klare skærene med en sejr tirsdag over Slovakiet, bare de får ét point mod os.


Claus Elmings spiltips til Tjekkiet – Danmark d. 31. maj

Derfor er min anbefaling i dag egentlig 1X, men det giver kun 1,05 igen, og det er sgu for kedeligt. Tjekkiet giver 1,30 for sejr, og der er 6,75 for uafgjort. Hvis du smider eks. 100 kr. på Tjekkiet og 25 kr. på uafgjort, så spiller du gratis ved sejr til tjekkerne, men har en fin gevinst, hvis Danmark hiver en uafgjort hjem i ordinær tid.

Claus Elming tipper: Tjekkiet slår Danmark til odds 1,30*

Claus Elming tipper: Kampen ender uafgjort til odds 6,75*

Tror du på dansk sejr er der 8,25 tilbage i ordinær tid og faktisk fine 5,50 gange pengene inkl. overtid og evt. straffe.

Bortset fra to perioder siden kampen mod Sverige, har Danmark haft store udfordringer med at score. Jeg tror ikke, vi kan lave mere end to mål mod Tjekkerne, og det er der 1,19 for.

Claus Elming tipper: Danmark scorer under 2,5 mål til odds 1,19*

Et godt bud på en målscorer med et ordentligt odds er Tjekkiets Filip Hronek. Han spiller i den tjekkiske andenkæde og har ved dette VM primært været i oplæggerens rolle. Mod Danmark kunne han godt komme på tavlen.

Claus Elming tipper: Filip Hronek scorer til odds 4,90*

I gruppe B får vi også en super spændende afslutning, hvor Tyskland efter en solid start på turneringen faktisk risikerer at blive sorteper, hvis ikke de slår Letland i sidste spillerunde. Sidstnævnte led en hård skæbne søndag aften, da de tabte 3-2 til Finland med 4 sekunder tilbage af overtiden, men det ene point de sikrede sig betyder faktisk, at de stadig kan nå kvarten. 

Canada kæmper for at komme med i slutspillet (læs lige det igen), og ikke engang en sejr er nok i sidste kamp mod Finland, der selv kun har seedning at spille for… altså udover selvfølgelig lige at sende canadierne ud af turneringen inden playoffs, og dermed være sikker på ikke at skulle møde dem igen.   

Til gengæld kunne det her være et VM, hvor USA endelig vinder hele molevitten igen. De har spillet bedre og bedre, og deres angrebsiver er forfriskende. USA har ikke vundet VM siden 1960, hvor det blev afholdt sammen med OL. Og før det har de kun vu det i 1933, så det er ikke ligefrem hverdagskost, at USA står øverst på skamlen efter et VM.  

Hvis Danmark går videre, så kan du finde endnu en artikel fra min side til kvartfinalen, og ellers skrives vi ved i finaleweekenden. 

God fornøjelse og kom så Danmark,
Claus Elming

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
Som ny spiller, der indbetaler mellem 100 og 1.000 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey er sponsoreret af ComeOn!.

1 kommentar

  1. Danmark spiller deres sidste gruppekamp ved VM i ishockey mod Tjekkiet i dag kl. 15:15.

    Kun en dansk sejr tæller i kampen for et sjældent avancement.

    /SpilXperten.com

Skriv et svar