18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Claus Elming: Spiltips til Storbritannien – Danmark d. 25. maj 2021 (VM i ishockey)

Claus Elming har skudt med skarpt på Danmarks to første kampe ved VM i ishockey, og her kigger ishockey-eksperten nærmere på kamp 3 mod Storbritannien, som afvikles tirsdag d. 25. maj fra kl. 15:15.

Claus Elming

Claus Elming VM i ishockey

Claus Elming


Danmark bestået efter kampe med Sverige og Schweiz

Efter to flotte kampe  i weekenden mod Sverige og Schweiz, der bød på en sensationel 4-3 sejr og et knebent 0-1 nederlag, er mandag fridag for landsholdet, mens et tætpakket VM-program igen tirsdag byder på en kamp i Gruppe A for Danmark.


Danmarks kampprogram ved VM:

1. Danmark – Sverige 4-3

2. Danmark – Schweiz 0-1

3. Danmark – Storbritannien, tirsdag d. 25. maj kl. 15.15

4. Danmark – Rusland, onsdag d. 26. maj kl. 15.15

5. Danmark – Hviderusland, fredag d. 28. maj kl. 19.15

6. Danmark – Slovakiet, lørdag d. 29. maj kl. 19.15

7. Danmark Tjekkiet, mandag d. 31. maj kl. 15.15

Modstanderen tirsdag er Storbritannien, der på papiret burde være gruppens svageste led. De åbnede turneringen med et 7-1 nederlag til Rusland og så et knebent nederlag til Slovakiet på 2-1, hvor slovakkerne bragte sig foran allerede efter 25 sekunder. Siden bed briterne egentlig fint fra sig, selvom det var begrænset, hvad de kom til af chancer. Skudstatistikken sluttede 43-14 i slovakkernes favør.


Den aktuelle stilling i Danmarks gruppe

Stillingen i Danmarks gruppe efter de tre første dage, hvor alle har spillet to kampe: 

#Gruppe AKSVV (OT)T (OT)TMP
1Rusland2200011-46
2Slovakiet220007-36
3Schweiz220006-26
4Danmark210014-43
5Hviderusland210013-53
6Sverige200023-50
7Tjekkiet200025-90
8Storbritannien200012-90

KS = Kampe spillet / V = Vundet / V (OT) = Vundet i overtid / T (OT) = Tabt i overtid / T = Tabt / M = Målscore / P = Point

De bedste fire fra hver gruppe går videre til kvartfinalerne, og skal Danmark gøre sig håb om at komme blandt de sidste otte, så er en sejr påkrævet tirsdag.    

Begge nationer kan spille helt frit. Der er ingen nedrykning i år, så nervøsiteten, der tit præger disse skæbnekampe, bør blive efterladt i omklædningsrummet på Olympic Sports Center i Riga.  

Den britiske trup kommer næsten udelukkende med spillere fra klubber i den hjemlige liga, der har lækre navne som Nottingham Panthers, Manchester Storm, Coventry Blaze og Sheffield Steelers. Faktisk leverer de fire klubber samtlige spillere til årets VM-hold bortset fra to, hvoraf back Mark Richardson er den eneste, der spiller i udlandet.

Det er ikke en skræmmende trup, og lader man blikket glide ned over de britiske spillere, så er der lige præcis nul, der springer i øjnene. Ikke desto mindre har de før overrasket ved VM, men det bør de ikke få lov til mod Danmark.

Kampen spilles kl. 15:15 og du kan se den på TV2 Sport eller på Play.  

Det er også en kamp, hvor vi skal have gang i vores power play. Vi har spillet godt, men har lavet for få mål og ikke været helt effektive nok i de to første kampe i den del af spillet. Mod Storbritannien burde vi få mindst tre-fire muligheder for at træne det mod en rigtig modstander og forhåbentlig lave et mål eller to på den konto.

Det er tit noget, der tager lidt tid at få perfektioneret, men det er vigtigt for de kommende kampe mod stærkere modstandere, at vi får bedre styr på vores power play.


Claus Elmings spiltips til Storbritannien – Danmark d. 25. maj

Danmark er faktisk så store favoritter, at de kun giver 1,05 tilbage for en sejr i ordinær tid, og kun 1,01 for en sejr inkl. overtid og straffe. Det er næsten lige så historisk som vores sejr over Sverige.

Det kan godt være, at briterne ikke virker skræmmende, men derfra og så til at score 8 mål mod dem, er der trods alt et stykke vej. Ikke desto mindre kan du spille på, at Danmark ikke laver mere end syv mål tirsdag, og det er der odds 1,31 på.

Claus Elming tipper: Danmark scorer under 7,5 mål til odds 1,31*

Union Jack drengene vil helt sikkert bide fra sig fra start, og traditionelt kommer Danmark også altid lidt langsomt i gang. Det kan sagtens ende med en dansk sejr (7-9-13, knock on wood), men lad os sige, at det står uafgjort efter 1. periode, og at Danmark først sætter turbo på sidenhen.

Claus Elming tipper: 1. periode ender uafgjort til odds 3,80*

Vi håber selvfølgelig på en hurtig dansk start, men det er langt fra umuligt, at første periode bliver lidt en stillingskrig og ender uden scoring. Det er der odds 6,25 igen for.

Claus Elming tipper: Intet mål i 1. periode til odds 6,25*

Vi skal have gang i nogle flere målscorere, så kampen her er jo en perfekt mulighed til at tanke lidt selvtillid for de danske drenge. Jeg kunne godt se en Mathias Bau score sit første VM-mål eller måske skal Alexander True have hul på bylden.

Claus Elming tipper: Mathias Bau scorer til odds 2,20*

Claus Elming tipper: Alexander True scorer til odds 2,00*

Men vores førstekæde må igen være leveringsdygtige i mål. De er på papiret meget bedre end briternes ditto, og jeg tror Nicklas Jensen får endnu en stor kamp.

Claus Elming tipper: Nicklas Jensen scorer til odds 1,50*

Der har i de første dage været et par gedigne overraskelser. Sverige har tabt begge sine indledende kampe og det har Canada også, mens Kazakstan søndag slog de forsvarende verdensmestre fra Finland efter straffeslag.

Schweiz ser til gengæld skarpe ud, og jeg anbefalede dem som verdensmestre inden turneringen. Efter alle har spillet to kampe holder jeg fast i det. Gevinsten er dog faldet dramatisk fra odds 17 til 8,00 gange pengene.

Danmark skal på isen tirsdag mod Storbritannien og allerede dagen efter mod stormagten Rusland, så husk at vende tilbage til sitet her onsdag morgen for mine spiltips til opgøret mod The Big Red Machine!

God fornøjelse og kom så Danmark,
Claus Elming

Odds er senest opdateret kl. 11:25 d. 24/5 (målscorer-spil tilføjet kl. 18:12 samme dag). Odds kan ændre sig.

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
Som ny spiller, der indbetaler mellem 100 og 1.000 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey er sponsoreret af ComeOn!.

Skriv et svar