18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Claus Elming: Spiltips til Rusland – Danmark d. 26. maj 2021 (VM i ishockey)

Danmark skal i kamp for anden dag i streg, efter de tirsdag eftermiddag vandt i overtid mod Storbritannien. Denne gang ser modstanderen noget stærkere ud, da det er mægtige Rusland, som de danske ishockeydrenge skal op imod. Claus Elming er klar på pucken, og spilforslagene er sendt afsted! Kampen mod Rusland afvikles torsdag d. 26. maj kl. 15:15.

Claus Elming

Claus Elming VM i ishockey

Claus Elming


Danmark i kamp igen – Denne gang mod Rusland

Danmark skal i aktion anden dag i træk ved VM i ishockey, og onsdag hedder modstanderen Rusland, der ikke løber på isen til deres egen nationalmelodi. Mere om det lidt længere nede i artiklen. 

Først lige et kig på stillingen i Danmarks gruppe A, her hvor alle har spillet tre kampe, og Danmark overraskende – men dejligt – allerede har to sejre.

#Gruppe AKSVV (OT)T (OT)TMP
1Slovakiet3300010-49
2Rusland3200112-76
3Schweiz320016-96
4Danmark311017-65
5Hviderusland310115-84
6Sverige3100210-53
7Tjekkiet301028-112
8Storbritannien300124-121

KS = Kampe spillet / V = Vundet / V (OT) = Vundet i overtid / T (OT) = Tabt i overtid / T = Tabt / M = Målscore / P = Point


Der er fortsat håb for Danmark!

De bedste fire fra hver gruppe går videre til kvartfinalerne, og efter sejre over Sverige og Storbritannien lever håbet stadig for det danske landshold, der dog næppe skal gøre sig håb om, at dagens kamp mod russerne kommer til at hjælpe os op i stillingen. 

Efter kampen mod Schweiz, hvor vi satte negativ VM-rekord med kun fire skud på mål, så gik det bedre mod Storbritannien, hvor vi trods alt kom frem til flere chancer, men stadig havde svært ved at score. Og det langt fra som håbet, da den ordinære kamp endte 2-2. Heldigvis scorede Markus Lauridsen det afgørende mål til 3-2 med godt 20 sekunder tilbage af overtiden. To point sikret, men desværre også ét mistet. 

Nu gælder det Rusland, og det er en helt anden størrelse. 

Vi har aldrig taget point fra russerne i hverken trænings- eller VM-kampe, og selvom russerne tabte til Slovakiet, så tvivler jeg på, at det kommer til at ske onsdag.


Danmarks kampprogram ved VM:

1. Danmark – Sverige 4-3

2. Danmark – Schweiz 0-1

3. Danmark – Storbritannien 3-2 (OT)

4. Danmark – Rusland, onsdag d. 26. maj kl. 15.15

5. Danmark – Hviderusland, fredag d. 28. maj kl. 19.15

6. Danmark – Slovakiet, lørdag d. 29. maj kl. 19.15

7. Danmark Tjekkiet, mandag d. 31. maj kl. 15.15

Kampen spilles kl. 15:15, og du kan se den på en af TV2s kanaler eller på play, og hvis du glæder dig til at synge med på den russiske nationalmelodi, så skal du have gang i Spotify.

Rusland og russiske atleter har nemlig fået forbud mod at stille op under russisk flag til og med 2022, som følge af en dom for organiseret doping, og dermed bliver det i stedet til tonerne af det internationale ishockeyforbunds officielle melodi, at russerne kan stå og kigge op mod et flag, der ryger til tops efter hver sejr. Og det er vel at mærke ikke det russiske flag, men derimod den offcielle fane for den russiske olympiske komité, hvilket i min optik ikke giver nogen mening, men sådan er det. 

Jeg er ret sikker på, at det ikke får den store indflydelse på spillet på isen. The Red Machine har med sit høje tempo og store bevægelighed altid voldt det danske landshold store problemer, og jeg forudser ikke nogen dansk sensation onsdag på højde med vores sejr over Sverige i lørdags.        

På grund af Corona har alle lande i år fået lov at udtage 28 spillere til truppen, og mens Danmark allerede har udtaget sine første 28 spillere, så har russerne kun udtaget 26 og har foreløbigt kun 24 mand med i Riga. Lars Eller er i øvrigt på vej til Riga, men skal først gennem karantæne, inden han kan iklæde sig rødt og hvidt. 

Jeg havde egenligt forventet, at Rusland ville komme med en trup stort set udelukkende med spillere fra KHL, men de har fået en klump ”udlændinge” hjem fra NHL. I alt syv ud af de 26 spillere på holdkortet skøjter til dagligt rundt “over there”, mens yderligere otte enten er draftet af NHL-klubber eller har spillet i Nordamerika. Russernes træner er i øvrigt Valeri Bragin, der vandt det danske mesterskab med Rødovre i 1990 og spillede eller trænede i alt otte år i Danmark. 

Lige som Danmark åbnede Rusland turneringen med en 4-3 sejr. Sejrsmålet mod Tjekkiet blev scoret med blot 19 sekunder tilbage af kampen. Imod Storbritannien gik det mere som planlagt med en sikker 7-1 sejr, men mandag bød turneringen på endnu en overraskelse, da russerne tabte 3-1 til Slovakiet. Det er ikke nødvendigvis gode nyheder for Danmark i bestræbelserne på at nå en kvartfinaleplads, men giver da en formodning om, at skræmmefaktoren på det russiske landshold ikke er helt i top i år. 

Alligevel må jeg sige, at lige så meget som jeg håber på endnu en dansk sensation og det første point nogensinde mod russerne, så tror jeg desværre ikke det kommer onsdag, selvom det her måske er den bedste chance, vi nogensinde får. 

Claus Elmings spiltips til Rusland- Danmark d. 26. maj

Tror du på, at Danmark kan fighte en uafgjort hjem og få kampen i overtid, er der faktisk flotte odds 7,75 at hente. Mens en dansk sejr i ordinær tid eller overtid/straffe giver hhv. odds 10,50 og 7,25. Min anbefaling går dog på russisk sejr til 1,21 gange pengene.

Claus Elming tipper: Rusland vinder i ordinær tid til odds 1,21 *

Mit ciffertips er heller ikke i Danmarks favør. Jeg forventer noget mellem 3-0 (odds 13) og 4-1 (odds 8,00), men jeg kan godt være i tvivl om, vi kan få puttet pucken ind i russer-rusen. Mit bedste bud er (desværre) 4-0 til Rusland til flotte odds 19.

Claus Elming tipper: Rusland vinder 4-0 til odds 19,00*

Traditionelt er den russiske andenkæde ofte den farligste, især fordi den som regel bare er bedre end modstandernes ditto. Det lader til at være tilfældet igen i år, og et godt bud på en russisk målscorer kunne være Mikhail Grigorenko. Han scorede i de to første kampe og sad over imod slovakkerne. 

Claus Elming tipper: Mikhail Grigorenko scorer til odds 2,20*

I den russiske tredjekæde finder vi en stærk duo i Ivan Morozov og Anton Burdasov. De kan også godt komme til at volde den danske defensiv problemer. Det skulle ikke undre mig, hvis Burdasov kommer på måltavlen.      

Claus Elming tipper: Anton Burdasov scorer til odds 2,00*

I den anden gruppe har Canada i øvrigt tabt sine første tre kampe. Det er aldrig sket før, og de er i fare for at misse slutspillet for første gang vel siden istiden. 

Danmark har fri torsdag, inden to vigtige og svære kampe fredag og lørdag mod Hviderusland og Slovakiet, så husk at vende tilbage til sitet her for mine spiltips til de to opgør! 

God fornøjelse og kom så Danmark,
Claus Elming

Odds ved publicering. Odds kan ændre sig.

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
Som ny spiller, der indbetaler mellem 100 og 1.000 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey er sponsoreret af ComeOn!.

Skriv et svar