18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Claus Elming: Spiltips til Finland – Canada (Finalen) d. 6. juni 2021 (VM i ishockey)

Søndag skal VM i ishockey afgøres. Der skal både spilles en bronzekamp og så naturligvis finalen, hvor verdensmestrene anno 2021 skal kåres. Finalen er en gentagelse af sidste års guldkamp, hvor Finland overraskende besejrede Canada med 3-1. Claus Elming står her klar med sin optakt til finalen Finland – Canada og bronzekampen mellem USA – Tyskland .

Claus Elming

Claus Elming VM i ishockey

Claus Elming


Et anderledes, men underholdene VM

Det har faktisk måske været det sjoveste VM nogensinde. På grund af manglende NHL-stjerner har jævnbyrdigheden blandt de 16 mandskaber været større end tidligere, og vi er blevet forkælet med masser af overraskelser. Fra Danmarks sejr over Sverige, der betød at sidstnævnte missede slutspillet, til Letlands sejr over Canada til russernes exit i kvartfinalen, har dette dette VM givet os masser af uforudsete resultater. 

Og nu står vi så med fire mandskaber på den sidste VM-søndag, der skal fordele medaljerne mellem sig. Bronzekampen står mellem Tyskland og USA kl. 14:15, mens Canada og Finland spiller om guldet kl. 19:15. Begge kampe kan ses på TV2 SportX eller på SVT 1 og 2 (svensk).   

Slutspillet har også udviklet sig helt anderledes, end man kunne forvente. Allerede i kvartfinalen var der to store overraskelser. Tyskland kom med nød og næppe blandt de sidste otte, men besejrede favoritterne fra Schweiz i første kvartfinale, og mens Rusland efter gruppespillet lignede guldfavoritter, så skulle Canada bruge hjælp for at komme i slutspillet, men alligevel vandt sidstnævnte 2-1 i overtime på VMs måske bedste mål. 

Semifinalerne gik heller ikke helt som forventet. USA har været VMs helt store positive overraskelse, ikke mindst offensivt. De har spillet det sjoveste hockey af alle, og hvor mange nationer har haft svært ved at score, så har amerikanerne lavet mål med største lethed. De besejrede Slovakiet med 6-1 i kvarten, men tabte så 4-2 til Canada, efter USA ellers vandt det indledende gruppe-opgør med 5-1. 

Finland har haft en mærkelig turnering med nederlag til Kasakhstan og en hårdt kæmpet sejr over Letland i overtime, men er ellers cruiset gennem turneringen, og heller ikke i deres semifinale mod Tyskland var der nogen tvivl. Forsvaret var igen afgørende. Og finnerne vandt 2-1, præcis som i fe to nationers første indbyrdes opgør i gruppespillet.

Danmark spillede et rigtig flot VM, hvor vi havde en god chance for at komme i kvartfinalen, men missede den sidst. Imod Schweiz og Rusland havde vi det svært, men ellers spillede vi lige op med eller besejrede nogle af verdens bedste ishockey-nationer. Det mistede point mod briterne kunne vi godt have brugt, men viste sig i sidste ende at være ligegyldigt. Eller næsten ligegyldigt. Vi kunne faktisk for første gang siden universets begyndelse være endt foran Sverige i et VM, nu må vi nøjes med 12. pladsen. 

Danmark var i en svær gruppe, men faktisk tabte alle fire lande fra Gruppe A deres kvartfinaler, så de sidste fire tilbageværende nationer alle spillede de indledende kampe i Gruppe B, og altså dermed har mødt hinanden før i turneringen.   

Claus Elmings spiltips til USA – Tyskland d. 6. juni kl. 14.15

Bronzekampen mellem USA og Tyskland er således en gentagelse af kampen fra gruppespillet, hvor USA vandt 2-0. 

Tyskerne har en fin defensiv, men faktisk er jeg i tvivl, om det overhovedet bliver tæt. Jeg kunne godt se amerikanerne gå amok, og vinde 5-2 agtigt. Men kigger vi på tværs af turneringen, så har næsten samtlige opgør blandt de bedste mandskaber været tætte og lavtscorende. Med det in mente, så lad mig komme med et mere forsigtigt bud på resultatet her, der hedder 3-1 til USA.

Claus Elming tipper: USA slår Tyskland til odds 1,80*

Claus Elming tipper: USA vinder 3-1 til odds 10,75*

Amerikansk målscorer kunne være Trevor Moore eller Conor Garland, der begge har spillet et flot VM. Vil du have en spiller med et højere odds, så er Matty Beniers fra den amerikanske andenkæde et godt bud.

Claus Elming tipper: Trevor Moore scorer til odds 2,40*

Claus Elming tipper: Conor Garland til odds 2,40*

Claus Elmings spiltips til Finland – Canada d. 6. juni kl. 19:15

Finalen mellem Finland og Canada er både en rematch af sidste års finale og det indbyrdes opgør fra gruppespillet, som Finland vandt 3-2 i overtid.

På det tidspunkt lignede Canada et mandskab, der var på vej ud af VM, men de fik med hiv, sving, Guds hjælp og tilgang af Andrew Mangiapane spillet sig i playoffs. Nu mødes de to lande igen, og jeg tror faktisk canadierne får revanche. Godt nok betyder det mere for de finske spillere at kunne hænge en VM-guldmedalje op i saunaen derhjemme, men alligevel tror jeg Canada napper den. 

Det vil også være et historisk comeback af uhørte dimensioner, da Canada tabte sine tre første kampe ved et VM for første gang nogensinde. 

Et bud på resultatet kunne være Canada vinder 3-2 eller måske 4-2 med den sidste scoring i tomt mål.      

Claus Elming tipper: Canada slår Finland til odds 2,60*

Det er svært at komme udenom Andrew Margiapane som målscorer, så smid lidt mønt på, at han kroner et vildt VM med endnu en scoring. 

Claus Elming tipper: Andrew Margiapane til odds 3,40*

God fornøjelse og kom så Danmark,
Claus Elming

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
Som ny spiller, der indbetaler mellem 100 og 1.000 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey er sponsoreret af ComeOn!.

Skriv et svar