18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Claus Elming: Spiltips til Danmark – Sverige d. 22. maj 2021 (VM i ishockey)

Lørdag løber de danske spillere for første gang på isen til VM i ishockey i Letland. Hele turneringen afholdes i hovedstaden Riga, og alle Danmarks kampe skal spilles i Olympic Sports Centre.

Claus Elming

Claus Elming VM i ishockey

Claus Elming

Danmark er kommet i en svær pulje i år med store nationer som Rusland og Sverige, og svære modstandere som Schweiz, Tjekkiet og Slovakiet. 

Danmarks VM-program for de kommende 10 dage ser således ud:

1. Danmark-Sverige, lørdag d. 22. maj kl. 11.15

2. Danmark-Schweiz, søndag d. 23. maj kl. 19.15

3. Danmark-Storbritannien, tirsdag d. 25. maj kl. 15.15

4. Danmark-Rusland, onsdag d. 26. maj kl. 15.15

5. Danmark-Hviderusland, fredag d. 28. maj kl. 19.15

6. Danmark-Slovakiet, lørdag d. 29. maj kl. 19.15

7. Danmark-Tjekkiet, mandag d. 31. maj kl. 15.15


Afbud fra NHL-profiler

Mens VM afvikles i Riga og først slutter søndag d. 6. juni, så er Stanley Cup slutspillet i fuld gang, og det er med en masse danske stjerner i aktion. Ikke mindst målmand Frederik Andersen og pointmaskinen Nikolaj Ehlers er savnede i Letland.  

Alexander True fra San Jose Sharks er foreløbig den eneste NHL-dansker i truppen, men heldigvis afvikles VM i år uden nedrykning, så landsholdet kan spille uden pres.  

Danmarks første modstander ved VM er Sverige. De har kun 5 NHL-profiler med i Riga og stiller op med kun otte spillere, der har VM-erfaring, mens 20 andre er VM-debutanter.

D. 29. april slog vi Sverige i en træningskamp op til VM med 3-2. Det var ikke blot den første sejr, men det første point nogensinde mod broderlandet, og nu kan vi lige så godt fortsætte trenden og tage det første i VM-sammenhæng også. Chancen er der i hvert fald i år.

Svenskernes trup er naturligvis bedre end danskernes, men vi har før set de danske løver kæmpe, så blodet det sprøjtede, og isen blev malet rød og hvid. Lad bare det blive tilfældet på lørdag i Riga.


Danmarks trup ved VM i ishockey

Den danske trup ser ud som følger:

GKGeorge SørensenAalborg Pirates
GKFrederik DichowOdense Bulldogs
GKSebastian DahmKlagenfurter AC
DOliver LarsenIK Oskarshamn
DEmil KristensenSchwenninger Wild Wings
DMarkus LauridsenMalmö Redhawks
DAnders KrogsgaardFischtown Penguins
DNicholas B. JensenDüsseldorfer EG
DJesper Jensen AaboMalmö Redhawks
DOliver LauridsenMalmö Redhawks
DPhillip BrugisserWolfsburg
DMatias LassenMalmø Redhawks
FNicklas JensenJokerit
FMikkel BødkerHC Lugano
FFrederik StormERC Ingolstadt
FAlexander TrueSan Jose Sharks
FMathias FromDüsseldorfer EG
FMorten MadsenTimrå IK
FNiklas AndersenFischtown Penguins
FJesper JensenFrederikshavn White Hawks
FMorten PoulsenHerning Blue Fox
FFelix ScheelEsbjerg Energy
FNichlas HardtRungsted Seier Capital
FJulian JakobsenAalborg Pirates
FMatthias AsperupHerlev Eagles
FMathias BauHerning Blue Fox
FNick OlesenSödertälje
FNicolai MeyerÄssät
(GK = Målmand, D = Forsvarsspiller, F = Angriber) 

Det er altså imponerende at se så mange danske navne fordelt på så mange udenlandske klubber, og så er der flere spillere i truppen fra den hjemlige liga, der alle har udtjent værnepligten på fremmed is, blandt andre Jesper Jensen, Julian Jacobsen og Nichlas Hardt. 

Også Mikkel Bødker, der nu spiller i Schweiz efter flere år i NHL, glæder sig til kampen mod Sverige:

Det er en svær kamp selvfølgelig. De har alle sammen god speed. De skøjter godt. Og det er et helt andet hold, end da vi slog dem sidst. Men vi har jo mega meget vind i sejlene, og troen er 100% på, at vi kan slå dem

– siger Mikkel, da jeg fanger ham midt i et voldsomt hikkeanfald i Riga.

Det bliver rigtig sjovt. Vi er selvfølgelig store underdogs, men vi vil helt sikkert spille vores chance

– fortsætter den hurtige dansker og fortæller at landstræner Heinz Ehlers har et trick eller to oppe i ærmet til kampen mod Sverige.

Bødker spiller selv i førstekæden på venstre wing med Julian Jacobsen på center, Nicklas Jensen på højre wing, og med Malmö backparret Markus Lauridsen og Mathias Lassen bag sig. 

Nicklas (Jensen) og jeg har spillet sammen før og har haft et rigtig godt samarbejde. Vi kender også hinanden fra diverse ungdomslandshold, og det fede ved det her landshold er, at man lynhurtigt finder ind i rytmen sammen

– slutter Mikkel, inden han må have et glas vand.

Vi håber, at Nicklas Jensen og Mikkel Bødker finder ind i samarbejdet, for det er to farlige spillere. Mikkel med verdensklasse fart og Nicklas med en evne til at score fra alle mulige og umulige vinkler.     


Claus Elmings spiltips til Danmark – Sverige d. 22. maj 2021

Jeg skrev en optaktsartikel til VM i ishockey her på SpilXperten i onsdags, og der fik du mine første bud på spiltip, du skal holde øje med. Du får over de næste to en halv uge spiltips til alle Danmarks kampe og naturligvis finalen d. 6. juni. 

Danmark åbner sit VM mod Sverige. Vi har som nævnt aldrig fået point mod svensken, men måske kommer det eller de på lørdag. Der er odds 10,75 for en dansk sejr i normal spilletid. Vil du halvgardere, så er der odds 7,75 på uafgjort.

Claus Elming tipper: Danmark slår Sverige til odds 10,75*

Claus Elming tipper: Danmark og Sverige spiller uafgjort til odds 7,75*

Husk på, at alle kampe skal have fundet en vinder, så der er i det indledende gruppespil 5 minutters sudden death overtid med 3 mod 3 og derefter straffeslag. Vinder man kampen i ordinær tid er pointfordelingen 3-0 i vinderens favør, mens den hedder 2-1 efter en afgørelse i overtid eller på straffe. 

En dansk sejr i ordinær tid bliver ikke stor. Måske 2-1 eller 3-1 med et mål scoret til sidst i tomt bur. Det giver hhv. 43 og 63 gange pengene igen. TREOGTREDS!!! Ja, ja, måske er jeg jubeloptimist, men det er altså ikke umuligt. 

Claus Elming tipper: Danmark vinder 2-1 til odds 43,00*

Claus Elming tipper: Danmark vinder 3-1 til odds 63,00*

Skal vi tage de rød-hvide briller af og acceptere, at svensken trods alt er favorit, så kunne jeg se et ciffertips i deres favør, der hedder 4-1 eller 4-2. Det giver hhv. odds 10,25 og 15,00. 

Et bud på en dansk målscorer (og husk her tæller scoringer i straffeslag også med) er naturligvis Nicklas Jensen. Han giver odds 5,00 igen.

Claus Elming tipper: Nicklas Jensen scorer til odds 5,00*

Vil du have et lidt større odds, må jeg så foreslå to gange Morten, hhv. Madsen og Poulsen. De to rutinerede danskere har mani for at lave mål, når man mindst venter det. Førstnævnte giver odds 9,00 hos ComeOn!.

Claus Elming tipper: Morten Madsen scorer til odds 9,00*

Odds ved publicering. Odds kan ændre sig.

God fornøjelse og kom så Danmark,
Claus Elming

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
Som ny spiller, der indbetaler mellem 100 og 1.000 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey er sponsoreret af ComeOn!.

3 kommentarer

 1. Claus Elming mener ikke, at Danmark er helt uden chancer mod ishockey-storebror Sverige. 🙂

  Danmark spiller første kamp ved VM i ishockey lørdag kl. 11:15.

 2. Super god optakt!

  Baseret på den har jeg taget Danmark til at scorer 2+ mål til 2.25 hos ComeOn.

  Kom så Danmark! 🙂

 3. Så er VM i gang!

  Elming bl.a. med fuldtræffer på dansk sejr til odds 10,75 🙂

  /SpilXperten.com

Skriv et svar