18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Claus Elming: Spiltips til Danmark – Schweiz d. 23. maj 2021 (VM i ishockey)

Claus Elming ramte odds 10,75 på den danske sensationssejr i åbningskampen mod Sverige. I denne artikel kigger vores ishockey-ekspert nærmere på søndagens opgør mod Schweiz.

Claus Elming

Claus Elming VM i ishockey

Claus Elming


Historisk dansk sejr over Sverige

Wauw. Så er VM da i gang, Danmark indledte sin turnering lørdag med en sensationel 4-3 sejr Sverige. Den første over Sverige i VM-sammenhæng nogensinde. Ikke blot var det en højst overraskende sejr, men også et stort skridt mod en mulig kvartfinale.

Vi vandt efter en fornem og disciplineret indsats, hvor danskere ikke tog en eneste udvisning, Nicklas Jensen scorede hattrick og også assisterede på Emil Kristensens mål til 3-2, og Mikkel Bødker var helt forrygende både offensivt og defensivt. 

Vi spillede godt i dag, siger Bødker beskedent efter kampen, da jeg skriver tillykke med sejren.

Nicklas sætter dem bare ind. Det er fedt. Der var en fantastisk i omklædningsrummet, og så kan vi nyde det her et døgns tid, inden vi har en svær kamp i morgen

– siger han meget rutineret.

Landsholdet spiller nemlig allerede igen søndag mod Schweiz, der selv var på isen for første gang lørdag mod Tjekkiet, hvor de vendte 0-1 til en meget overbevisende 5-2 sejr.  Skal Danmark i kvartfinalen, vil det være fint at stjæle et point fra Schweiz søndag, men det bliver nemmere sagt end gjort.

Turneringen  skulle have været spillet i Schweiz sidste år, men som så meget andet, blev den aflyst på grund af Corona. Nu må Schweiz i stedet tage til VM i Letland, men de håber at kunne tage hjem igen med en medalje – måske endda af fineste karat for første gang i historien. 

Turneringen i år er nemlig stadig en smule Coronaramt, da mange af bedste spillere fra NHL ikke får mulighed for at deltage. Men Schweiz stiller til VM i noget nær stærkeste opstilling. De har seks spillere med fra de nykårede Schweiziske mestre EV Zug og er blevet forstærket med fem spillere fra Nordamerika, heraf fire fra NHL 

Mikkel Bødker spiller til dagligt for Lugano i Schweiz, og han er imponeret over søndagens modstander:

De har en virkelig stærk hjemlig liga med mange gode spillere, og her til VM er de blevet forstærket med de fire NHL-spillere Jonas Siegenthaler, Philipp Kurashev, Nico Hishier og og ikke mindst Timo Meier fra San Jose Sharks

– siger Bødker.

Hishier er faktisk et tidligere nr. 1 pick fra NHL-draften i 2017, der dog har haft en lidt skuffende udvikling på karrieren, mens Meier i den forgange sæson har spillet sammen med den eneste NHL-spiller i den danske trup, Alexander True, der fik syv kampe for klubben i 2021.

Sidstnævnte har også fanget Mikkel Bødkers øjne:

Flere af de unge spillere gør det virkelig godt. Niklas Andersen, Felix Scheel og især Alexander True har imponeret mig. Han har de sidste to år været inde omkring San Jose Sharks, hvor jeg jo også var i to sæsoner

– slutter han. 

Set med danske øjne er det rart, at Carolina Hurricanes stadig er med i NHL-slutspillet, og at Nino Niederreiter derfor ikke kan være med i VM for Schweiz. På den anden side koster selv samme slutspil os deltagelsen af målmand Frederik Andersen (Toronto), Nikolaj Ehlers (Winnipeg) og Stanley Cup matchvinder fra 2018 Lars Eller (Washington). 


Claus Elmings spiltips til Danmark – Schweiz d. 23. maj 2021

Jeg forudsagde i min optaktsartikel her på sitet, at Schweiz kan vinde VM (jeg forudsagde i øvrigt også en dansk sejr til odds 10,75). De er selvfølgelig outsider, men de får ikke en bedre chance end i år. De kommer med en stærk trup, mens mange andre nationer stiler med hold primært baseret på spillere fra de europæiske ligaer og den russiske KHL. Der er odds 17 på, at Schweiz vinder sit første VM.

Jeg håber naturligvis på endnu en dansk overraskelse, men jeg forventer lidt at det bliver en sejr til det andet mandskab i rødt og hvidt. Schweiz skal vinde kampen for at få en god seedning til kvartfinalen, og en sejr over Danmark er nærmest en pligt. Mit bud er (desværre) Schweiz til odds 1,57.

Claus Elming tipper: Schweiz slår Danmark til odds 1,57*

Bortset fra en enkelt gang eller to mod en russisk opvisning, har de danske drenge aldrig lagt sig ned, og det kommer heller ikke til at ske søndag, så jeg tror ikke på en målfest. Det kunne ende 3-1 eller 4-1 til Schweiz. Det er der hhv. odds 9 og odds 11 på.

Claus Elming tipper: Schweiz vinder med 3-1 til odds 9,00*

Claus Elming tipper: Schweiz vinder med 4-1 til odds 11,00*

Skal vi forudsige en målscorer eller to i kampen, så er Timo Meier et godt bud fra Schweiz til odds 2,75 igen, og hos Danmark er Nicklas Jensen faldet til 3,00 gange pengene, efter vi ramte ham til odds 5,00 mod Sverige. Vil du have et lidt højere odds, så er Julian Jacobsen i førstekæden et godt bud til 7,50 gange pengene igen.

Claus Elming tipper: Timo Meier scorer til odds 2,75*

Claus Elming tipper: Nicklas Jensen scorer til odds 3,00*

Claus Elming tipper: Julian Jacobsen scorer til odds 7,50*

Danmark var ikke ene om at levere en overraskelse i turneringens første dage. Værtsnationen Letland besejrede Canada 2-0 i den officielle åbningskamp. Lidt af et chok for de canadiske favoritter, og Letlands første sejr over Canada i 13 forsøg.

Canada og USA mødes samtidig med, at Danmark og Schweiz krydser stave. En amerikansk sejr giver faktisk fine odds 3,10 igen.

Claus Elming tipper: USA slår Canada til odds 3,10*

Odds ved publicering. Odds kan ændre sig.

God fornøjelse og kom så Danmark,
Claus Elming

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
Som ny spiller, der indbetaler mellem 100 og 1.000 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey er sponsoreret af ComeOn!.

1 kommentar

  1. Tak for et stærkt spil på Danmark og inspirationen til Danmark scorer 2+ mål 🙂

    Hopper med på Schweiz her og krydre med Danmark scorer max 1 mål til 2.00 hos ComeOn 🙂

Skriv et svar