18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Claus Elming: Spiltips til Danmark – Hviderusland d. 28. maj 2021 (VM i ishockey)

Danmark møder Hviderusland ved VM i ishockey fredag d. 28. maj fra kl. 19:15, og Claus Elming er klar med spiltips og analyse.

Claus Elming

Claus Elming NFL

Claus Elming

Hvad sker der lige ved det her VM?

OK, vi var klar over, at det ville blive anderledes, og at ligheden nok var udlignet en smule, men derfra og så til det vi har været vidne til indtil videre, er der langt. Mere om det senere.

Efter to eftermiddagskampe og en fridag har Danmark nu to aftenkampe i træk. og står fredag aften overfor den på papiret nemmeste tilbageværende modstander, når vi skal møde Hviderusland (eller Belarus som de jo nu hedder på korrekt internationalsk).

Hviderusland skulle egentlig have været medvært ved dette VM, men på grund af politiske spændinger valgte det internationale ishockeyforbund at fratage landet værtsskabet. Derfor spilles alle kampe i Letland, mens Hviderusland altså må kigge langt efter et VM, hvor der først er hul i hockey-kalenderen i 2026 eller 2027. Om landet så der hedder Hviderusland eller Belarus, det må tiden vise. Danmark er i øvrigt vært sammen med Sverige for VM i 2025.

Vi kan stadig nå kvartfinalen ved dette VM, men det kræver en sejr over hviderusserne, som selv stadig har samme mål at spille for. Umiddelbart virker det danske hold mere sammentømret, og VM har bare stor betydning for de danske drenge, der sætter en ære i at repræsentere de rød-hvid farver.


Danmarks kampe ved VM i ishockey

Danmarks resultater og resterende kampprogram ved VM ser sådan her ud:

1. Danmark – Sverige 4-3

2. Danmark – Schweiz 0-1

3. Danmark – Storbritannien 3-2 (OT)

4. Danmark – Rusland 0-3

5. Danmark – Hviderusland, fredag d. 28. maj kl. 19.15

6. Danmark – Slovakiet, lørdag d. 29. maj kl. 19.15

7. Danmark – Tjekkiet, mandag d. 31. maj kl. 15.15

Efter fire kampe mod Sverige, Schweiz, Storbritannien og Rusland har Danmark stadig to point mere end forventet, men desværre også et enkelt mindre end vi kunne have håbet på med det unødvendige pointtab til Storbritannien. Vi kan stadig selv afgøre vores videre skæbne ved dette VM, men det kræver sejre over både dagens modstander og nok mindst fire point mod Slovakiet og Tjekkiet, eller en sejr over sidstnævnte kan måske gøre det.

Stillingen i Danmarks gruppe efter den første uge:  

#Gruppe AKSVV (OT)T (OT)TMP
1Slovakiet3300010-49
2Rusland4300115-79
3Schweiz320016-96
4Danmark411027-95
5Storbritannien410128-154
6Hviderusland410128-124
7Sverige3100210-53
8Tjekkiet301028-112

KS = Kampe spillet / V = Vundet / V (OT) = Vundet i overtid / T (OT) = Tabt i overtid / T = Tabt / M = Målscore / P = Point

Efter vi smed et point til briterne, så leverede de en af turneringens største overraskelser, da de onsdag slog Hviderusland 4-3, efter at have ført 4-1 midt i 3. periode. Det var deres første sejr i ordinær tid i VM-sammenhæng siden 1962. Det var faktisk ikke helt tosset for de danske muligheder fremadrettet, selvom der nok skal 10 eller 11 point til for at gå videre.  

Jeg har prøvet at regne lidt på det, og sjusse mig frem til hvordan resten af Gruppe A udvikler sig. Og det bliver et ræs mellem Danmark, Tjekkiet og Sverige om den fjerde plads i kvartfinalen.

Umiddelbart har jeg Sverige til at slutte på 9 eller 10 point. Vi har fem lige nu, og en sejr over Hviderusland vil bringe os på 8, inden mødet med det tidligere Tjekkoslovakiet over to kampe. Slovakiet burde være sikret videre adgang, inden deres kamp mod Tjekkiet på sidste spilledag, og det er ikke nødvendigvis gode nyheder for Danmark.

Jeg har tjekkerne til 7 point, inden deres to sidste kampe mod Danmark og Slovakiet, så skal vi være sikre på en plads i slutspillet, så er den nemmeste vej en sejr fredag aften over Hviderusland og Tjekkiet på mandag. Men lad os nu bare tage en bold af gangen, og få det første servees sat ind fredag.  

Hviderusland kommer med en homogen trup, der primært består af spillere fra den stærke russiske KHL liga og den hjemlige liga, mens kun Egor Sharangovich spiller i NHL for New Jersey Devils, og et par spillere skøjter rundt i andre europæiske ligaer. Til gengæld har de fem spillere med, der oprindeligt havde nordamerikansk pas, men nu stiller op for hviderusserne, samt Alexei Protas, der til dagligt spiller for chokoladebyen Hershey Bears.  

Som bekendt har Danmark også kun én NHLer med i form af Alexander True, der i den forgangne sæson har spillet syv kampe for San Jose Sharks. Vi håbede på, at få Lars Eller til rådighed, da han sammen med Washington Capitals røg ud af NHL-slutspillet, men han takkede desværre nej pga. en skade.

En af de mest erfarne danske spillere er Mikkel Bødker, der måtte udgå i kampen mod Storbritannien, efter han fik en puck på siden af hovedet, så hans ene øre flækkede. Han blev efterfølgende syet med 37 sting og han sad ude mod Rusland, men nu er Bødker forhåbentlig tilbage på isen.

Den tidligere NHL-spiller er uhyre vigtig for det danske hold. Han har lavet fire assists i sine tre kampe, og lå på en delt førsteplads i den kategori for hele VM inden sit uheld.


Claus Elmings spiltips til Danmark – Hviderusland d. 28. maj

Odds mellem Danmark og Hviderusland vidner også om en kamp, der kommer til at bølge frem og tilbage, og hvor det kan falde ud til begge sider. Der er 2,50 for en dansk sejr, mens hviderusserne giver 2,60 igen, og uafgjort efter 60 minutter er helt nede i 3,90.  Jeg tager de rød-hvide briller på og forudser en dansk sejr.

Claus Elming tipper: Danmark slår Hviderusland til odds 2,50*

Selvom vi har haft lidt vanskeligt ved at score siden Sverige-kampen, og kun har lavet mål i en enkelt periode siden vores første kamp, tror jeg godt Danmark kan putte mindst tre mål ind mod hviderusserne. Det er der odds 2,10 for.

Claus Elming tipper: Danmark scorer over 2,5 mål til odds 2,10*

Og lad os så bare satse på, at fredagens modstander kun scorer to, så kunne et bud på et ciffertips være 3-2 inkl. overtime til odds 7,75.

Claus Elming tipper: Danmark vinder 3-2 til odds 7,75*

Et andet bud kunne være 4-2, måske med det sidste mål scoret i tomt bur, til flotte odds 18.

Claus Elming tipper: Danmark vinder 4-2 til odds 18,00*

Det er svært at komme uden om Nicklas Jensen, når det kommer til danske målscorere, men Nicolai Meyer var en overligger fra at udligne mod russerne, så lad bare ham få sit første VM-mål fredag.

Claus Elming tipper: Nicklas Jensen scorer til odds 2,80*

Claus Elming tipper: Nicolai Meyer scorer til odds 3,80*

I gruppe A har Kazakstan været en stor overraskelse. De har slået Finland og Letland i straffe, og onsdag nappede de også lige Tyskland, som jeg ellers havde som en outsider til VM-titlen. Canada fik sin første sejr med 4-2 over Norge, men de skal vinde resten mod Finland, Kazakstan og Italien, hvis de skal have en plads i kvarten.

Letland kan til gengæld skimte en sjælden kvartfinaleplads. De spiller samtidig med Danmark mod Norge, og selvom vores naboer mod nord også håber på mere end blot syv kampe og hjem til fjeldet, så tror jeg Letland napper den.

Claus Elming tipper: Letland slår Norge til odds 1,86*

Danmark spiller allerede igen lørdag mod Slovakiet. Så husk at vende tilbage til sitet her for min næste artikel.

God fornøjelse og kom så Danmark,
Claus Elming

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.
Målscorer-odds indsat d. 28/5 kl. 10:05. Odds kan ændre sig.

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
Som ny spiller, der indbetaler mellem 100 og 1.000 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey er sponsoreret af ComeOn!.

1 kommentar

  1. Jamen det begynder jo så småt at ligne noget for DK 🙂

    Spiller igen i morgen, mod Slovakiet kl. 19:15!

    /SpilXperten.com

Skriv et svar