18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Claus Elming: Odds, optakt og tips til Slovakiet – Danmark ved VM i ishockey [24. maj 2022]

Wow. Wow. Wow. Vi har slået Canada. Læs det lige igen. Danmark HAR SLÅET Canada. Det er første gang nogensinde. Det er allerede historisk, og kan blive endnu mere historisk. Men… kan også vise sig fuldstændigt ligegyldigt. Mere om det længere nede. Claus Elming klæder dig på med odds, optakt og spiltips til Slovakiet – Danmark, der vises på TV2 Sport tirsdag d. 24. maj 2022 fra kl. 15:20.


Slovakiet vs. Danmark odds

Her ser du Nordicbets odds på Slovakiet – Danmark.


Sejr over Canada åbner for historisk dansk resultat

Først lige et kig på stillingen i Danmarks gruppe A, hvor Danmark nu har fire sejre, 12 point og lige nu ligger foran Canada.


De bedste fire fra hver gruppe går videre til kvartfinalerne, og vi kan selv afgøre videre avancement med bare ét point tirsdag mod Slovakiet.

Men der er faktisk mere i spil, for Danmark kan ende som 3er for første gang i den indledende gruppe, og det er langt fra umuligt. Hvis Danmark vinder i normal spilletid, Canada gør det samme mod Frankrig, og Schweiz slår Tyskland, så får vi en stilling om 2.-4. pladsen, der ser således ud:

  • 2) Canada 15 point, +1 i indbyrdes mål
  • 3) Danmark 15 point, 0 i indbyrdes mål
  • 4) Tyskland 15 point, -1 i indbyrdes mål

Det vil være historisk med en tredjeplads, men også første gang, at vi laver 15 point i den indledende gruppe (og ja ja, Rusland er ikke med, men det glemmer vi lige nu).

Danmarks resultater ved VM:

  • Danmark-Kasakhstan 9-1
  • Danmark-Schweiz 0-6
  • Danmark-Italien 2-1
  • Danmark-Tyskland 0-1
  • Danmark-Frankrig 3-0
  • Danmark-Canada 3-2
  • Danmark-Slovakiet, Tirsdag d. 24. maj kl. 15.20

Men lad os nu ikke tage glæderne på forskud. For hvis vi taber til Slovakiet i normal spilletid, så ryger vi faktisk hjem efter den indledende gruppe, selvom vi har lavet 12 point (med mindre Canada taber til Frankrig, og månen falder ned, for så kommer der er helt nyt og lettere uoverskueligt scenarie i spil).

Men, men men… sikke en sejr over Canada. Mest fordi den var fortjent. Det var ikke held, men virkelig solidt dansk spil og så et canadisk hold, der tog lidt for let på tingene til at starte med. Vi lavede tre kanonmål. Ét i 5-mod-5. Et i overtal. Og sågar et i undertal.

Markus Lauridsen er altså en af vores allerbedste spillere, og en af de mest pointrige backs ved VM. Nu også med mål i staven efter en flot frispilning af Matthias Asperup. 2-0 målet blev sat ind af Peter Regin i undertal, da Frederik Storm brød det canadiske opspil og spillede Regin fri. Og så kan det godt være, at Nikolaj Ehlers ikke har scoret nok mål for Danmark i den her VM-turnering, men hans aflevering til Mathias Bau på 3-1 målet var simpelthen genial. Canadierne fik reduceret til 3-2 og var også uhyre tæt på udligning, men Sebastian Dahm legede sprællemand i det danske mål. Og der må vi bare sige, at landstræner Heinz Ehlers sendte et klokkeklart signal til truppen ved at starte Dahm. Ikke noget med at lægge sig ned og kigge frem mod Slovakiet. Vi går efter point. Og det samme gjorde sig gældende for de to ældre herrer på isen, Regin og Frans Nielsen, der begge kunne have siddet over, men nærmest forlangte at spille. En investering, der gav pote og tre point til Danmark. Med fare for at gentage mig selv. Vi slog Canada!


Danmark med kort forberedelse til Slovakiet

Nu gælder det så Slovakiet, hvor præmissen for kampen pludselig har ændret sig. Vi kan faktisk tillade os at tabe i overtid eller efter straffe og stadig gå videre, mens slovakkerne skal vinde i normal spilletid for at sikre sig en plads i kvartfinalen.

Jeg skrev i min indledende artikel, at Danmark havde et af bedste kampprogrammer, de nogensinde har haft, men lige nu virker det en lille smule uretfærdigt. Slovakiet spillede sin 6. kamp lørdag, mens Danmark spillede sin mandag. Det betyder 66 timers hvile til slovakkerne, inden mødet med danskerne tirsdag, der blot 17 timer forinden forlod isen efter sejren over Canada. Så skal de have udstyr af, hjem i bus, forsøge at falde i søvn, og allerede ud til hallen igen tirsdag kl. 12.

Og sikkert derfor så vi danskerne sidde og spise pizza i omklædningsrummet efter kampen mod Canada, så de hurtigt kunne få fyldt depoterne op og ikke skulle tænke på det, når de kom hjem på hotellet.

Slovakiet har som altid et godt hold, men i år også med en god blanding af rutine og hele tre teenagere, anført af det 18-årige stortalent og måske kommende nr. 1 pick i NHL-draften, Juraj Slafkovsky, der blev kåret til MVP i OL i februar (mens han stadig var 17).

Ham skal vi selvfølgelig holde øje med, men ellers er det de rutinerede kræfter, der bliver afgørende. Slovakiet kommer med to NHL-spillere, hvor især Tomas Tatar, nok ringer en klokke hos de fleste hockeyfans. Ellers optræder de fleste spillere primært i den hjemlige liga eller nabolandet Tjekkiet, dog med enkelte i Sverige, Finland, KHL og Schweiz.  

Bortset fra vanvidsstarten med 9-1 over Kazakhstan, er det er jo ikke fordi, det danske landshold har været en målmaskine. Men det samme kan siges om Slovakiet, der scorede fire mål mod Kazakhstan og Frankrig, men var i problemer i begge kampe, lige som de ikke var specielt imponerende i 3-1 sejren over Italien. Danmarks fundament er solidt forsvar, og vi skal tvinge slovakkerne til at bruge en masse energi på at lirke os op, og så slå kontra og være effektive, når vi har pucken i den anden ende. Samtidig skal vi udnytte de powerplays, vi måtte få. Vi scorede både mod Frankrig og Canada i overtal, så lad bare den stime fortsætte. Faktisk tillader Slovakiet mål i næsten en tredjedel af alle undertal-situationer, så det skal klart være et fokus-område.

Claus Elmings spiltips til Slovakiet – Danmark d. 24. maj 2022

Jeg er sgu lidt nervøs for det her opgør. Et nederlag vil være et kæmpe antiklimaks, mens en sejr som beskrevet kan gøre årets VM historisk og samtidig være den perfekte afsked med den levende islegende, Frans Nielsen.

Jeg tror faktisk, at kampen ender uafgjort. Jeg forventer, at Danmark står stærkt og nok skal få scoret, men at slovakkerne gør det samme, og vi til sidst kæmper en uafgjort hjem, der altså sender os videre til kvarten. Det er der odds 4,20 for.

Claus Elming tipper: Uafgjort i ordinær tid til odds 4,20 – SPIL HER >>*

Mit bedste bud er nok 2-2. Det er der odds 9,60 for, mens 1-1 faktisk giver flotte odds 13..

Claus Elming tipper: 2-2 i ordinær tid til odds 9,60 – SPIL HER >>*

Tomas Tatar giver odds 2,75 for et mål, men vl du have mere i posen, så spil på Samuel Takac til odds 4.00.

Claus Elming tipper: Samuel Takac scorer til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Det eller de danske mål bliver leveret af Nikolaj Ehlers til odds 2,75 igen, og så håber jeg, at Markus Lauridsen fortsætter sit flotte VM med en scoring til odds 7,50.

Claus Elming tipper: Nikolaj Ehlers scorer til odds 2,75 – SPIL HER >>*

Claus Elming tipper: Markus Lauridsen scorer til odds 7,50 – SPIL HER >>*Is-kabalen i Gruppe B

Lige et hurtigt kig på anden gruppe, der spilles i Tampere. Også her kæmper fem hold om de fire pladser i kvarten. Letland skal dog slå Sverige i normal spilletid for at have en chance, og det sker næppe. Spil Sverige på handicap til at vinde med tre mål til odds 1,90.

Claus Elming tipper: Sverige -2,5 til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Samtidig med Danmarks kamp spiller USA mod Norge. Den vinder amerikanerne. Det er der odds 1,21 på.

Claus Elming tipper: USA vinder til odds 1,21 – SPIL HER >>*

Og lidt senere spiller Finland et brag af en afsluttende kamp mod Tjekkiet. Den vinder værtsnationen til odds 1,86.

Claus Elming tipper: Finland vinder til odds 1,86 – SPIL HER >>*

I vores egen gruppe mødes Schweiz og Tyskland. Sidstnævnte kan noget overraskende sikre sig førstepladsen i gruppen med en sejr, aber das glaube ich nicht! Schweiz vinder og går ubesrejcet gennem gruppen til odds 1,73.

Claus Elming tipper: Schweiz vinder til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Odds i artiklen ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Men nu gælder det først og fremmest gyseren tirsdag. Vi krydser fingre, håber og forventer, at Danmark går videre, og sker det, så husk at vende tilbage til sitet her for min næste artikel tirsdag med optakt til Danmarks kvartfinale. Derefter semifinale. Og så finale. Jo, lige nu gror hockeytræerne ind i himlen!

Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Gældende regler og vilkår findes på kampagner.nordicbet.dk/betting-bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+ Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey er sponsoreret af Nordicbet.

God fornøjelse og kom så Danmark,
Claus Elming


Læs også:

Skriv et svar