18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Claus Elming: Odds, optakt og tips til Danmark – Kasakhstan d. 14. maj 2022 (VM i ishockey)

Lørdag løber de danske spillere for første gang på isen til VM i ishockey i Finland. Turneringen spilles i de to finske byer Tampere og hovedstaden Helsinki, hvor Danmark holder til og spiller deres kampe i den legendariske (men lidt slidte) Helsinki Ice Hall. Claus Elming klæder dig på med odds, optakt og spiltips til Danmark – Kasakhstan, der vises på TV2 Sport lørdag d. 14. maj 2022 fra kl. 11:20.


Danmark vs. Kasakhstan odds

Her ser du Nordicbets odds på Danmark – Kasakhstan.


Danmark optakt til VM i ishockey

Danmark er kommet i en overkommelig pulje, som endda har fået Frankrig ind i stedet for Rusland, så uden at tage glæderne alt for meget på forskud burde vi kunne skimte en kvartfinaleplads.


Danmarks kampprogram ved VM:

1. Danmark-Kasakhstan, Lørdag d. 14. maj kl. 11.20

2. Danmark-Schweiz, Søndag d. 15. maj kl. 19.20

3. Danmark-Italien, Tirsdag d. 17. maj kl. 15.20

4. Danmark-Tyskland, Torsdag d. 19. maj kl. 15.15

5. Danmark-Frankrig, Lørdag d. 21. maj kl. 11.20

6. Danmark-Canada, Mandag d. 23. maj kl. 19.20

7. Danmark-Slovakiet, Tirsdag d. 24. maj kl. 15.20


Mens VM afvikles i Finland og først slutter søndag d. 29. maj, så er NHL slutspillet i fuld gang, og det er med et par danske stjerner i aktion. Ikke mindst målmand Frederik Andersen (som dog døjer med en skade) og så forward Lars Eller, som principielt allerede lørdag eller mandag kan støde til den danske trup, hvis han og Washington Capitals taber playoff-serien mod Florida Panthers .

Til gengæld har superstjernen Nikolaj Ehlers meldt sig klar under de danske faner, og ham glæder vi os til at se.

Det samme gælder den nærmest levende legende og Danmarks fanebærer ved OL Frans Nielsen, der spiller et sidste VM i rødt og hvidt. Også hans gode ven fra Herning Peter Regin er klar, og den trio kan blive guld værd… eller i hvert fald en kvartfinale værd for Danmark.

Også Frederik Storm har på trods af en håndrodsskade meldt sig klar til endnu et VM, og han er altid garant for fight og ofte mål. Joachim Blichfeld, der har haft sin debut i NHL for San Jose Sharks, men lige nu spiller i næstbedste række i USA, er også med.

Blichfeld lavede fire mål i Danmarks 8-0 sejr over England kort før VM. Jeg kan seriøst ikke mindes, at en dansk landsholdsspiller nogensinde har scoret fire mål i samme kamp. 

Nede bagved har vi brødrene Lauridsen med som backs, og også en af Danmarks bedste gennem de sidste 10 år Jesper Jensen Åbo er med. Frans Nielsens holdkammerat fra Berlin, Nicholas B. Jensen, er også en kærkommen tilføjelse til truppen efter de sammen sikrede sig det tyske mesterskab sidste torsdag.   

Desværre må vi foreløbig undvære Alexander True, der spiller slutspil i AHL-ligaen, mens de største savn bliver målmaskinen Nicklas Jensen, der er skadet og Oliver Bjorkstrand, der har meldt fra for at pleje en overbelastet hofte. Heller ikke vores to seneste NHL-debutanter Jonas Røndbjerg og målmand Mads Søgaard er at finde i Finland.

Vores førstekeeper er igen Sebastian Dahm, og det fejler bestemt ikke noget. Han kan til tider være fuldstændig umulig at passere, men bliv ikke overrasket, hvis unge Frederik Dichow får et par kampe. Uanset hvad skal vi have en sikker sidste skanse, hvis Danmark skal gøre sig håb om avancement fra den indledende gruppe. 

Jeg skrev en optaktsartikel til VM i ishockey her på SpilXperten i mandags, og der fik du mine første bud på spiltip, du skal holde øje med. Du får over de næste to en halv uge spiltips til alle Danmarks kampe.

Claus Elming

Claus Elming Ishockey, NFL, VMD

VM i ishockey Claus Elming


Claus Elmings spiltips til Danmark – Kasakhstan d. 14. maj 2022

Danmark åbner sit VM mod Kasakhstan. Vi har aldrig tabt til dem i VM-sammenhæng, men bortset fra 4-1 sejren i 2016 har alle opgør været tætte og afgjort med blot ét mål.

Husk på, at alle kampe skal have fundet en vinder, så der er i det indledende gruppespil 5 minutters sudden death overtid med 3 mod 3 og derefter straffeslag. Vinder man kampen i ordinær tid er pointfordelingen 3-0 i vinderens favør, mens den hedder 2-1 efter en afgørelse i overtid eller på straffe. 

Jeg er ret overbevist om, at vi vinder åbningskampen, og det er der odds 1,75 for. Men skulle vi ikke vove skindet og sige, at det bliver en sejr med mindst to mål til odds 2,32.

Jeg kunne forestille mig en 3-0 sejr eller måske 3-1. Sidstnævnte giver odds 13 igen.

Claus Elming tipper: Danmark -1,5 til odds 2,32 – SPIL HER >>*

Claus Elming tipper: Danmark vinder med 3-1 til odds 13,00 – SPIL HER >>*


Et bud på en dansk målscorer (og her tæller scoringer i OT med, mens straffeslagskonkurrence ikke tæller med) er Joachim Blichfeld. Et andet godt bud – til et højere odds – er Markus Lauridsen. Han er blevet en force i power play og har scoret flere lækre mål fra distancen.

Claus Elming tipper: Joachim Blichfeld scorer til odds 2,80 – SPIL HER >>*

Claus Elming tipper: Markus Lauridsen scorer til odds 4,75 – SPIL HER >>*


Elmings danske mturneringsforudsigelser

Ser vi over hele turneringen, så er Nikolaj Ehlers favorit til både at blive dansk topscorer i mål og point (mål + assist). Han giver odds 3,00 igen, men jeg tror en Frans Nielsen kunne få et rigtigt flot VM, og han giver fine odds 11 som Danmarks mest pointrige spiller.

Claus Elming tipper: Frans Nielsen bliver dansk pointtopscorer til odds 11,00 – SPIL HER >>*


På trods af de mange afbud, tror jeg på en dansk kvartfinaleplads. Her bliver modstanden dog med al sandsynlighed for hård, så spil Danmark elimineret i kvartfinalen til odds 2,75.

Claus Elming tipper: Danmark bliver elimineret i kvartfinalen til odds 2,75 – SPIL HER >>*Claus Elmings tips til øvrige VM-kampe

Claus Elming har også kigget nærmere på nogle af de øvrige ishockey VM odds fra 1. runde.


Samtidig med Danmarks kamp spiller Sverige mod Østrig. Her kan du roligt spille på en svensk sejr med mindst tre mål til odds 1,30.

Claus Elming tipper: Sverige -2,5 til odds 1,30 – SPIL HER >>*


Og lidt senere lørdag giver Tjekkiet blot 1,01 igen for en sejr over Storbrittanien, men jeg synes det kunne være sjovt at spille på, at Tjekkiet holder 0’et til odds 2,23.

Claus Elming tipper: Begge hold scorer mindst 1 mål (Eks. OT) – NEJ til odds 2,23 – SPIL HER >>*

Odds i artiklen ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SPIL FOR 500 KR OG FÅ ET 500 KR FREEBET
Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Gældende regler og vilkår findes på kampagner.nordicbet.dk/betting-bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+ Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey er sponsoreret af Nordicbet.

God fornøjelse og kom så Danmark,
Claus Elming


Læs også:

1 kommentar

  1. Fedt med en optakt til ishockey VM! Glæder mig til forhåbenligt flere optakter i løbet af slutrunden 🙂

Skriv et svar