18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Claus Elming dækker VM i ishockey på SpilXperten

Fredag går en af årets helt store begivenheder i gang, og Claus Elming er på plads med dækningen på SpilXperten.com. Ikke mange sportsgrene samler så mange verdensstjerner på ét sted hvert år, men det er tilfældet for VM i ishockey. I år bliver det dog en smule anderledes.

Claus Elming

Claus Elming VM i ishockey

Claus Elming

I år mødes 16 nationer i Letland, der har overtaget eneansvaret for VM efter politiske spændinger betød, at Hviderusland blev valgt fra som medvært. Danmark tilbød faktisk at lægge is til den ene halvdel af turneringen, men det internationale ishockeyforbund takkede nej, og i stedet spilles samtlige kampe i Letlands hovedstad Riga.

VM løber sædvanen tro over 17 dage. Turneringen begynder d. 21. maj og finalen spilles først 6. juni. Og ja, du har helt ret. Det er meget sen afslutning, og faktisk den seneste for VM i ishockey nogensinde. De forsvarende mestre er Finland, hvis du skulle have glemt det. De vandt det seneste VM i 2019 i Slovakiet med en overraskende finalesejr på 3-1 over Canada. Se highlights her:

VM skulle have været spillet i Schweiz sidste år, men som så meget andet, blev turneringen aflyst på grund af Corona. Hvornår VM kommer tilbage til Schweiz er usikkert, men mon ikke det bliver i 2026, som er det første åbne hul i VM-kalenderen. Danmark og Sverige er i øvrigt fælles vært i 2025.

Turneringen i år er stadig en smule Coronaramt, da mange af bedste spillere fra NHL ikke får mulighed for at deltage. Nogle må ikke deltage eller kan ikke pga. playoffs eller karantæneregler, mens andre spillere selv har valgt at melde afbud. Derfor vil turneringen også blive præget af spillere fra den russiske (og lidt europæiske) KHL liga, mens også profiler fra de store ligaer i Schweiz, Tyskland og naturligvis Sverige bliver toneangivende.

Canada har dog udtaget en trup med en masse unge NHL-spillere og en enkelt spiller fra collegerækkerne, hvoraf blot fire har spillet VM før. USA kommer med et hold, hvor kun en enkelt spiller var med ved VM i 2019, og kun fem har VM-erfaring.

For Danmark kunne det potentielt have været en katastrofe, at vores bedste spillere fra NHL ikke kan forstærke holdet, men VM afvikles i år uden nedrykning, så de danske drenge kan spille frit, selvom man selvfølgelig ikke ønsker at ende sidst i gruppen, hvor det svageste led må formodes at være Storbritannien. Alexander True er den eneste NHL-dansker i truppen. Alle hold må i øvrigt have 28 mand ved dette VM.

Danmarks første modstander ved VM er Sverige. I skrivende stund har de kun 5 NHL-profiler på holdkortet, og Tre Kronor stiller op med kun otte spillere med VM-erfaring og med hele 20 VM-debutanter. Det kan faktisk betyde, at Danmark har en chance for det første VM point nogensinde mod Sverige.

I en træningskamp op til VM slog vi faktisk Sverige 3-2. Det var ikke blot den første sejr, men det første point nogensinde mod broderlandet, men nu kan det altså komme i VM-sammenhæng. Du kan se kampen på en af TV2s kanaler eller Play på lørdag kl. 11:15. Har du ikke adgang til dem, så viser svensk fjernsyn SVT også opgøret.

Danmarks kampprogram ved VM:
1. Danmark – Sverige, lørdag d. 22. maj kl. 11.15
2. Danmark – Schweiz, søndag d. 23. maj kl. 19.15
3. Danmark – Storbritannien, tirsdag d. 25. maj kl. 15.15
4. Danmark – Rusland, onsdag d. 26. maj kl. 15.15
5. Danmark – Hviderusland, fredag d. 28. maj kl. 19.15
6. Danmark – Slovakiet, lørdag d. 29. maj kl. 19.15
7. Danmark – Tjekkiet, mandag d. 31. maj kl. 15.15

Se hele kampprogrammet HER.

Danmarks Gruppe A spilles i Olympic Sports Center i Riga og består altså af de fire store, Rusland, Sverige, Tjekkiet, Schweiz, og så af tre nationer vi bør være i stand til at slå eller spille lige op med: Slovakiet, Hviderusland og Storbritannien. Skal Danmark videre til kvartfinalerne, kræver det dog point mod mindst en af gruppens topnavne.

Gruppe B spilles i Arena Riga og består af Canada og Finland, og så USA, Tyskland, Letland, Norge, Italien og Kazhakstan, hvilket på papiret virker som en betydeligt nemmere gruppe.

De bedste fire fra hver gruppe går videre til kvartfinalerne, og derfra spilles der ren knockout, indtil finalen i Riga søndag d. 6. juni.

Du kan holde dig opdateret på gruppestillingerne løbende HER.

Som sagt åbner VM på fredag, og traditionen tro er det med værtsnationen i aktion. Og det gælder faktisk både Letland og Hviderusland, der altså blev frataget værtsskabet. Førstnævnte møder Canada, mens sidstnævnte krydser stave med Slovakiet i Danmarks gruppe.

Også Rusland-Tjekkiet og Tyskland-Italien spilles allerede på fredag, mens Danmark altså først træder ind i turneringen lørdag.


Claus Elmings spiltips til VM i ishockey

Du får her mine første bud på resultater, målscorere og en vinder af turneringen, og så gennem de næste små tre uger får du en optakt til alle Danmarks kampe, og naturligvis til finalen.


Schweiz har et virkelig godt mandskab, og deres ishockey er blevet bedre og bedre år for år. Det kulminerede med finalen ved VM i Danmark, hvor de var i overtid og straffeslag med Sverige, inden sidstnævnte kunne trække sig sejrrigt ud. Dengang ramte jeg i øvrigt plet med mit spiltip på 2-2 her på SpilXperten.com.

Hvis Schweiz skal vinde et VM, så får de ikke en bedre chance end i år. De kommer med næsten det normale landshold, inklusive fire NHL-proffer, mens mange andre nationer må undvære flere store profiler. Der er odds 17 på, at Schweiz vinder sit første VM.

Claus Elming tipper: Schweiz vinder VM i ishockey til odds 17,00*

Netop Schweiz-sejren har vores faste ishockey-ekspert Mike Larsen også et godt øje til (som et langskud). Læs hans tanker om turneringen HER.

Danmark skal som sagt møde Sverige i det første opgør ved VM. Vi har aldrig fået point mod svensken, men er det ikke på tide? Og mod et urutineret svensk hold burde der være mulighed for det. Der er odds 10,75 for en dansk sejr i normal spilletid. Vil du halvgardere, så er der odds 7,75 på uafgjort.

Claus Elming tipper: Danmark slår Sverige til odds 10,75*

Claus Elming tipper: Danmark og Sverige spiller uafgjort til odds 7,75*

Fredagens åbningskampe byder på opgøret mellem Rusland og Tjekkiet. Selvom vi ikke rigtig ved, hvad noge af dem kommer med, så forestiller jeg mig en russisk trup, der kommer farende fra første fløjt. Måske er det faktisk godt for dem, at alle de store selvfede stjerner fra NHL ikke er med, men at det i stedet er de unge russere, der får chancen. Rusland vinder åbningskampen med mindst to mål til odds 2,95.

Claus Elming tipper: Rusland slår Tjekkiet med mindst 2 mål til odds 3,00*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

God fornøjelse og kom så Danmark,
Claus Elming

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
Som ny spiller, der indbetaler mellem 100 og 1.000 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey er sponsoreret af ComeOn!.

Skriv et svar