18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Claus Elming: Odds, optakt og tips til Canada – Danmark ved VM i ishockey [23. maj 2022]

Øj. Det var skønt. Og vigtigt. Vi vandt pligtsejren over Frankrig med 3-0, og dermed kan vi selv afgøre, om vi skal i kvartfinalen eller ej. Men først gælder det Canada mandag. Mere om det senere. Claus Elming klæder dig på med odds, optakt og spiltips til Canada – Danmark, der vises på TV2 Sport mandag d. 23. maj 2022 fra kl. 19:20.


Canada vs. Danmark odds

Her ser du Nordicbets odds på Canada – Danmark.


Håbet lever for Danmark efter sejr over Frankrig

Først lige et kig på stillingen i Danmarks gruppe A, hvor Danmark nu har tre sejre og to nederlag. Schweiz fører gruppen efter de besejrede Canada lørdag eftermiddag (i øvrigt som anbefalet i min seneste artikel).

VM Indl. Runde Grp. A
K
1
Schweiz
7600034151920
2
Tyskland
750012620616
3
Canada
7500234181615
4
Slovakiet
740032319412
5
Danmark
740031818012
6
Frankrig
711051124-135
7
Kasakhstan
710061931-123
8
Italien
700161232-201


De bedste fire fra hver gruppe går videre til kvartfinalerne, og håbet lever stadig for det danske landshold, og det hele bliver formodentlig afgjort i den sidste kamp i gruppen mod Slovakiet.

Danmarks kampprogram ved VM:

  • Danmark-Kasakhstan 9-1
  • Danmark-Schweiz 0-6
  • Danmark-Italien 2-1
  • Danmark-Tyskland 0-1
  • Danmark-Frankrig 3-0
  • Danmark-Canada, Mandag d. 23. maj kl. 19.20
  • Danmark-Slovakiet, Tirsdag d. 24. maj kl. 15.20

Vi holdt nullet for første gang ved VM mod Frankrig og scorede ét mål i hver periode. Det sidste i tomt mål af Julian Jacobsen, der dermed endnu engang kom på scoringstavlen til et VM. De to første mål vi lavede var lige efter ishockeyens ABC. 1-0 målet blev scoret af Peter Regin, efter Markus Lauridsen splittede det franske forsvar med en vild aflevering over 2/3 bane til Frederik Storm, der tiltrak sig al opmærksomhed, inden han spillede Regin fri. Det er måske vore bedste mål i turneringen indtil videre. I anden periode kom Joachim Blichfeld endelig på tavlen igen efter målstørke siden de tre kasser mod Kazakhstan. Og igen var det i powerplay efter devicen, Mathias Bau ind foran for at skærme af og så skud fra højrekant af Danmarks topscorer, og det gav pote igen. Markus Lauridsen fik i øvrigt en assist på begge danske mål, og han er nu oppe på seks assists i turneingen – næstflest af alle. 

Bagude holdt vi som sagt buret rent, men faktisk kom franskmændene til et par bekymrende store chancer, og det var mere deres ineffektivitet end vores forsvarsspil, der gjorde at måltavlen viste 0 ud for Frankrig efter de 60 minutter.

Den slags forsvarskoks kan vi ikke tillade os mod Canada mandag og slet ikke i den afgørende kamp mod Slovakiet tirsdag.  


Canada-kampen er ‘gratis’ for Danmark

Men nu gælder det altså først Canada, der led et nederlag på hele 6-3 til Schweiz lørdag i en fantastisk ishockeykamp, hvor Canada ikke scorede i de sidste to perioder. Så dygtige er vi næppe i en kamp, hvor Canada har noget de skal ud at bevise, og vi samtidig ikke rigtig har noget at spille for. Det er klart, at en sejr hjælper os betragteligt, men i bund og grund skal vi selv afgøre sagerne mod Slovakiet mindre end 18 timer efter, Canada-kampen er overstået.

Derfor forventer jeg også, at unge Frederik Dichow bliver sat i buret, mens Sebastian Dahm får lov at hvile sig inden kampen mod Slovakiet, hvor han er det sikre førstevalg mellem stængerne. Dichow havde en uheldig start på sin VM-turnering med fem mål imod, da vi mødte Schweiz, og han kommer på noget af en uriaspost mandag igen.

Canada skøjter hurtigere og bedre end mange af vores spillere. De tænker hockey lidt hurtigere end vi gør, og de afvikler spillet i et tempo, som vi kan få svært ved at følge med i.

Men de er ikke lige så fysiske som Schweiz, og det er fordel for de danske spillere. Ikke at Canada mangler fysik, men de er bare ikke helt så brutale som ostenationen, hvilket giver os en bedre chance for succes.

Claus Elming

Claus Elming Ishockey, NFL, VMD

VM i ishockey Claus Elming

Claus Elmings spiltips til Canada – Danmark d. 23. maj 2022

Og hvad er succes så? Tja, det er vel (desværre) at begrænse nederlaget og give Dichow en bedre oplevelse i målet, end sidst han var på isen i Finland. Jeg tror ikke, vi bliver kørt over, men jeg tror heller ikke på en dansk sejr eller point, selvom vi før har drillet Canada ved VM.

Canada vinder. Det får du odds 1,15 på, hvilket jeg ikke vil være bange for at smide lidt mønt efter. Men jeg tror også, at de vinder med tre mål, så spil eventuelt på Canada med -2,5 mål.

Claus Elming tipper: Canada -2,5 til odds 1,68 – SPIL HER >>*

Pierre-Luc Dubois har haft gang i målscoringen ved VM med fire kasser indtil videre, og jeg tror også han laver mål mod Danmark. Jeg kunne også godt se Adam Lowry komme på scoringstavlen for fjerde gang i turneringen.

Claus Elming tipper: Pierre-Luc Dubois scorer til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Claus Elming tipper: Adam Lowry scorer til odds 3,15 – SPIL HER >>*Oddset på amerikanerne lokker

Og så lige et hurtigt kig på den anden gruppe, der spilles i Tampere. Gruppe B blev uhyre spændende efter USA besejrede Sverige – overraskende men anbefalet her – med 3-2 blot 11,4 sekunder før slutfløjtet i overtid. Dermed ser Finland alligevel ud til at vinde gruppen på trods af deres nederlag til Sverige, mens USA selv kan afgøre, om de skal være treer eller firer (og måske toer), når de møder Tjekkiet mandag eftermiddag. Der er hele odds 3,75 på en amerikansk sejr, og det skal prøves.

Claus Elming tipper: USA vinder til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Odds i artiklen ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Efter kampen mod Canada har Danmark kamp allerede tirsdag kl. 15:20 mod Slovakiet, så husk at vende tilbage til sitet her tirsdag morgen, når jeg kigger nærmere på den kamp.

SPIL FOR 500 KR OG FÅ ET 500 KR FREEBET
Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Gældende regler og vilkår findes på kampagner.nordicbet.dk/betting-bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+ Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey er sponsoreret af Nordicbet.

God fornøjelse og kom så Danmark,
Claus Elming


Læs også:

Skriv et svar