18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Optakt til VM i ishockey

Er du klar til VM 2021 i ishockey? Ellers bliver du det 100 procent, når du har læst vores store optakt til slutrunden, der afvikles i Letland fra d. 21. maj til d. 6. juni. Kan Finland forsvare deres VM-guld fra Slovakiet, eller lykkes det for Rusland, Canada eller en anden nation at komme op på den øverste skammel? Se optakten til VM i ishockey 2021 herunder, hvor vi giver dig al den nødvendige info til årets største ishockey-event + vinderbud fra ishockey-ekspert Mike Larsen.

Det er Rusland, Canada, Sverige, Finland og USA, der ses med de bedste chancer ved VM. Danmark er placeret i Gruppe A, der afvikles i Riga, hvor vi i nævnte rækkefølge skal spille mod Sverige, Schweiz, Storbritannien, Rusland, Hviderusland, Slovakiet og Tjekkiet. Det vil være en flot bedrift, hvis det danske hold formår at avancere fra gruppen, hvilket giver adgang til kvartfinalen.


Den komplette guide til ishockey-VM

Det er på vores sider, at du kan orientere dig om VM-slutrunden i Letland. Vi har oversigten over kampene, grupperne og de bedste odds – og så fortæller vi dig, hvor du kan finde kampene på tv eller via live stream.

Er du på udkig efter VMs kampprogram?
Sådan spilles kampene ved ishockey VM 2021 >>

Skal du følge VM hjemme fra sofaen, er TV-guiden uundværlig!
Fjernsynet viser følgende kampe fra slutrunden i Riga >>

Er du typen, der er til streaming? Så kan du også se kampene uafhængigt af, hvor du er på din mobil eller tablet.
Her kan du live streame VM i ishockey >>

Hvis du vil spille på slutrunden, har vi samlet markedets bedste bookmakere og de brandvarme odds på alle hold og kampene på isen.
Odds og betting på ishockey VM >>

Hvem er med, og hvilke hold går videre?
Overblikket over VM-grupperne >>


Optakt til ishockey VM – med Mike Larsen

Det bliver et meget atypisk VM, der starter på fredag i Riga. VM er flyttet et par uger i forhold til normalt, så man kunne have muligheden for at rykke nogle kampe i de forskellige ligaer, hvis der skulle komme angreb af corona.

De store nationer kommer langt fra i deres stærkeste opstilling, og normalt kommer der forstærkninger ind i trupperne, som VM kommer længere hen, men det gør der ikke i år, grundet at man skal igennem en længere karantæneperiode, før at man kan komme ind i Riga. Alle de store hold mangler en del af deres allerstørste profiler, der har haft en kort men utroligt presset sæson i NHL med 56 kampe på lige omkring 120 dage.

For mange landshold er det også et gratis VM, om man vil, da der ikke findes nogle nedrykkere i år, da der ikke er blevet spillet i de lavere rækker. Dog er der vigtige point på spil på verdensranglisten, når man kigger på seedninger til de kommende slutrunder samt til kvalifiaktioner til OL.

Et lille blik på de seks store nationer samt Danmarks muligheder ved dette VM. Derudover kommer jeg også med et forsigtigt bud på en mulig vinder af turneringen, samt hvilken vej, at jeg synes, at man skal kigge.


Top 6 og Danmark

Hvem bør du holde øje med ved VM i ishockey?


Canada (1)

Normalt ser man Canada med et hold fyldt med profiler fra NHL, men det er det slet ikke i år. Det ligner utroligt meget et sekundahold, som Canada kommer med i år. Der er ikke mange navne, der springer i øjnene som de store profiler. Det bliver et alternativt hold i år, hvor man har en del spillere, der får muligheden for at være profilen.

Man er rimelig fornuftigt dækket ind i målet med Darcy Kuemper, mens defensiven ikke er noget, der skriger topbacks fra NHL, men derimod en god blanding af unge talenter på vej frem og erfarne spillere. Offensivt kommer til at blive spændende, hvor der er spillere, der har scoret godt i NHL i år, og jeg har en forventning om, at de kommer til at score godt med mål over turneringen.

Dog er Canada en af favoritterne til guldet, men jeg forventer ikke, at de kommer til at køre flere af modstanderne over i stor stil med både 7 og 8 mål, som man tidligere har set Canada gøre det.


Rusland (2)

Rusland kommer ligeledes ikke med manage NHL-spillere, men der er kommet nogle stykker hjem for at spille for Rusland. Det er ikke de store profiler, som vi kender det fra tidligere sæsoner, hvor de stod i kø for at komme hjem og repræsentere deres land. Rusland har en del spillere med fra deres egen stærke KHL liga, hvilket er verdens næstbedste liga.

Rusland kommer med en solid stamme af spillere, der til dagligt spiller i KHL, men der er også forstærkninger fra NHL at hente på holdet. Af de europæiske hold er Rusland nok det hold, der har hentet bedst ind fra Nordamerika.

For mig er Rusland favoritter til guldet, da de har et stærkt hold med masser af erfaring, men også offensiv power, som man kender det fra Rusland, der uden tvivl kommer til at score en del mål, er min bedste formodning.


Finland (3)

Finland er forsvarende verdensmestre, da de vandt guld i 2019 i Slovakiet. Der var det den store overraskelse, da Finland kom uden en række af deres NHL-spillere, der havde meldt fra. Det ligner meget det samme i år, hvor Finland ikke har mange med fra NHL. Holdet består af en del spillere fra den hjemlige finske liga, men også en del spillere fra KHL.

Finland spiller som regel udfra en stærk defnsiv, hvor man ikke lukker mange mål ind, og Finland scorer normalt ikke mange mål, hvilket er noget, som man skal have for øre, når man kigger på mulige spil.

Finland kunne sagtens gå hen og drille en del af de store hold igen i år, hvor Finland er underdogs i manges øjne, når man ser dem imod de andre store hold.


Sverige (4)

Et kig på Sveriges hold, så er der ikke mange spillere med NHL erfaring, men der er flere spillere, der har spillet en del i SHL eller KHL. Sverige kommer sandsynligvis også til at score en del mål i kampene. At Sverige tabte til Danmark i opstarten skal man ikke lægge det store i, for det var langt fra det hold, der kommer til VM. Sverige har en stærk målmandstrio, mens backsiden ikke ser så stærk ud, men offensivt kommer man garanteret til at score en mål. Svenskerne kommer til at være dominerende i størstedelen af kampene, men det er en rolle, som de er vant til ved de store slutrunder.

Sverige har holdet til at gå langt ved VM, og jeg synes, at oddset 6,50 på Sverige efterhånden frister en smule, da oddset har været stigende en smule.


Tjekkiet (5)

Tjekkiet er en underlig størrelse, hvor det ikke er de offensive kræfter, der står i front for holdet. Defensivt arbejder man bedre, og det skal man gøre, hvis man skal have forhåbninger om det store ved VM. Tjekkiet skal nok komme videre fra gruppen, men det bliver en spændende omgang, hvor man har nogle gode talenter med, der har smagt lidt til NHL, men der skal mere rutine ind i dem for, at jeg vil gå med dem hele vejen. Sandsynligvis 3’er i gruppen, og dermed en kvartfinale mod Finland eller Canada, hvilket sagtens kan være deres endestation.

Oddset på Tjekkiet er dykket meget siden udsigten til, at de helt store nationer ikke ville have de store kanoner med til VM, men oddset er det samme som på Sverige, så ville jeg tage Sverige hver dag i ugen.


USA (6)

Altid spændende, hvad USA kommer med. Selvom de har verdens største liga, så har landsholdet mange gange problemer med at tiltrække de helt store stjerner. I år er ingen undtagelse, og igen kommer USA med enkelte ældre spillere med masser af erfaring, mens der ellers er mange unge spillere med. På holdet er der også enkelte af de unge spillere, der forventes at blive draftet tidligt, så de kan få en smule smag for seniorhockey.

USA ser ikke stærke ud i målet, mens defensiven kommer til at kæmpe noget, men offensivt har man flere gode spillere, der ved, hvor målet står, så mål skal USA nok komme til at score i kampene. Af top6 holdene ligger USA med det højeste odds, hvilket også var forventet, for de er ikke så stærke på holdkortet.


Danmark (12)

Vores danske drenge kommer til VM med et halvt ligahold, men mange af de ligaspillere, der er med, har tidligere spillet i større ligaer, og kommer med masser af erfaring til truppen. Danmark skal gå efter de point mod de hold, der er placeret omkring os på verdensranglisten. Kan vi tage et point eller to mod Rusland, Sverige eller Tjekkiet, så vil det være bonus. Men det er klart de andre kampe, der skal satses på.

Danmark har ikke de store NHL spillere med, da det kun er Alexander True, der har sagt ja til at deltage, hvor de fleste hopper over, for at være helt klar til OL-kvalifikationen, der spilles i august måned.

Hvis Danmark skal til kvartfinalen, så ligger muligheden i kampen mod Schweiz, der skal vindes, men Schweiz stiller stærkt, så Danmark skal gå efter 5. pladsen i gruppen, og de vigtige point til verdensranglisten.


Spiltip: Hvem vinder VM i ishockey?

Jeg synes, at det er svært, for jeg tror på Rusland som en stærk nation, der har stort set hele deres trup fra deres egen meget stærke liga, KHL. Rusland ligger i odds 3,40 ved ComeOn! i øjeblikket, hvilket er i det lejde, som jeg havde forventet.

Jeg synes derimod, at oddset på Finland kunne se spændende ud. De kommer med et forstærket Liiga hold, som de også gjorde i 2019, hvor de tog fusen på alt og alle. De bør ende i top2 i deres gruppe, og derfra få en lettere vej til semifinalen samt finale.

Odds 7,50 på Finland ved ComeOn! kunne ligne et fornuftigt spil i min bog.

Mike Larsen anbefaler: Finland vinder VM i ishockey til odds 7,50 ved ComeOn!*

Anbefalingen er skrevet kl. 07:00 d. 17. maj 2021. Odds kan ændre sig.


Skal jeg finde et mindre longshot til guldet i år, så ville det være Schweiz til odds 17,00 i øjeblikket, dog er oddset på dem faldet en del, og de skal nok forvente Canada eller Finland i kvartfinalen, så de får en sværere vej til guldet.

Mike Larsens longshot: Schweiz vinder VM i ishockey til odds 17,00 ved ComeOn!*

Longshot er skrevet kl. 07:00 d. 17. maj 2021. Odds kan ændre sig.


Claus Elming dækker de danske kampe

Navnkundige Claus Elming dækker samtlige de danske kampe ved VM i ishockey. Klik dig videre til artikler fra ishockey-eksperten via billedet herunder.

Claus Elming

Claus Elming NFL, Vild med dans

Claus Elming


Deltagende nationer ved VM i ishockey 2021

Alle de store ishockeygiganter er med, når Letland lægger is til VM-slutrunden.


Deltagerne ved VM

Hvem vinder VM i ishockey?
Finland: 2,75 – SPIL HER!*

USA: 3,00 – SPIL HER!*

Canada: 3,50 – SPIL HER!*

Tyskland: 7,50 – SPIL HER!*

Odds er senest opdateret d. 4. juni 2021 kl. 06:30. Odds kan ændre sig.


Mike Larsens spiltips til VM i ishockey

En af Danmarks skarpeste ishockey-eksperter, Mike Larsen, er klar til dække VM i ishockey med spiltips her på SpilXperten. Du kan følge eksperten og dennes spilforslag HER.

Få op til 500 kr. i bonus hos ComeOn
Som ny spiller, der indbetaler mellem 100 og 500 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i ishockey er sponsoreret af ComeOn!.