Hvid jul-oddsHvid jul

Der er mange danskere, der først mener julen er fuldendt,
når hele landskabet er dækket med sne. Netop sne forbinder mange af os nemlig med rigtig julehygge, og derfor følges der, gennem hele december, nøje med i vejrudsigterne, så vi kan få be- eller afkræftet den hvide jul. Du kan endda spille på de bedste ”Hvid jul-odds” her, hvor Danske Spil tilbyder spil. Vi vil løbende opdatere, når der kommer flere spil på hvid jul.

Odds på hvid jul 2016

Odds på hvid jul i 2016

Oddsene indikerer, at der er lille chance for, at det bliver hvid jul i Danmark. Har du dog fidus til, at Danmark er dækket af sne d. 24. december, så er der ganske høje odds at hente.

Vil det sne juleaften i Købehavn?
Ja: Odds 6,50 (Danske Spil)
Nej: Odds 1,07 (Danske Spil)

Når bookmakerne resulterer deres odds, bruger de DMI som kilde til at afgøre spillene. Det kan altså sagtens betale sig at holde et ekstra vågent øje med DMIs prognoser, inden du placerer dine odds på den hvide jul.

Definitionen af hvid jul

Med en landsdækkende hvid jul, som Danske Spil udbyder odds i forhold til, menes, at minimum 90 % af Danmark skal være dækket af sne juleaftensdag om eftermiddagen. Det er dog ikke nok, at jorden kun lige er dækket med sne – snedybden skal nemlig være mere end ½ centimeter, før det kan godkendes. Det spiller ingen rolle, om sneen har ligget der længe, eller om den er nyfaldet.

Bliver det hvid jul i år? Spil hos Danske Spil og få op til 500 kroner i bonus!

Hvor ofte får vi hvid jul?

Der er et par væsentlige krav, der skal opfyldes, før vi kan kalde det for en landsdækkende hvid jul, og det er da heller ikke noget, der sker særlig ofte. Tager man et kig i historiebøgerne, vil man opdage, at det blot er sket ni gange siden 1900, og det er derfor et sjældent syn. Vi har haft landsdækkende hvid jul i 1915, 1923, 1938, 1956, 1969, 1981, 1995, 2009 og 2010. Rent statistisk går der derfor hele 12 år imellem hver hvid jul, hvilket gennemsnitligt medfører 8 % chance for hvid jul.

Bliver det hvid jul i år? Spil hos Danske Spil og få op til 500 kroner i bonus!

Bliver det hvid jul i 2016?

Hver dag frem til den 24. december tager TV2s Hvid Juls-barometer temperaturen på julesneen og vurderer dermed chancen for en landsdækkende hvid jul i år. Det er selvfølgelig svært at spå om vejret 24 dage forud, og det betyder da også, at TV2s målinger først begynder at blive rigtig troværdige og tillidsfulde jo tættere vi kommer på juleaften. Først omkring en uge før juleaften begynder flere prognosemodeller at komme med bud på det endelige julevejr, og det er derfor, at vejrmålingerne bliver mere og mere troværdige jo tættere vi kommer på juleaften. Som vejrudsigterne lige nu viser, vil det milde vejr fortsætte et godt stykke ind i december, og netop de udsigter gør, at chancevurderingen for landsdækkende hvid jul er meget lille. Det er dog forventeligt, at fronterne og kampen mellem varm og kold luft sætter ind jo tættere vi kommer på juleaften, og derfor kan den hvide jul ikke afskrives nu.

Odds på hvid jul 2016

Af Peter Larsen
Google+: 
09-12-2013 13:17