Alt om håndbold VM 2019

Reklame*

Spil på VM i herrehåndboldDanmark og Tyskland deler værtskabet, når der skal afvikles VM i herrehåndbold 2019 i januar måned. Fra d. 10. januar til d. 27. januar kæmper verdensbedste håndboldnationer om guldmedaljerne, som endnu ikke har været hængt om danske halse. Frankrig har vundet fire af de fem seneste VM-slutrunder, men måske Mikkel Hansen og co. kan gå det sidste skridt, nu der er hjemmebanefordel. Vi er klar med den helt store optakt til håndbold VM 2019.

> Stream VM i håndbold

--> Optakt til håndbold VM 2019 (herrer)

--> Kampprogram til håndbold VM 2019 (herrer)

--> Live stream håndbold VM 2019 (herrer)

--> TV guide til håndbold VM 2019 (herrer)

--> Odds på håndbold VM 2019 (herrer)

Odds på VM i herrehåndbold

Danmark er havnet i Gruppe C, hvor den mest seriøse udfordrer umiddelbart er Norge. Nordmændene snuppede sølv i 2016. Der findes dog ingen lette kampe ved en VM-slutrunde, og danskerne skal toppræstere, hvis de vil lave et mindeværdigt resultat – som det de præsterede, da de vandt guld ved OL i Rio.

VM-værterne Danmark og Tyskland åbner turneringen mod henholdsvis Chile og Korea torsdag d. 10. januar, mens de 20 øvrige hold træder ind i turneringen fredag d. 11. januar.

> Stream VM i håndbold

Optakt til VM i håndbold for herrer 2019

I dette afsnit gør vi dig klogere på, hvad du kan forvente ved VM i herrehåndbold anno 2019. Bookmakerne har givet Danmark guldfavoritværdigheden, mens de nærmeste forfølgere vurderes til at være de forsvarende verdensmestre fra Frankrig, medværterne fra Tyskland og de forsvarende europamestre fra Spanien. Vi kigger nærmere på de otte største nationer, der deltager ved verdensmesterskaberne i håndbold fra d. 10. til d. 27. januar 2019.

Danmark
Bedste VM-resultat: Nr. 2 (2013, 2011, 1967)
Seneste VM-resultat: Nr. 10 (2017)

Det danske herrelandshold har aldrig formået at vinde det ædleste metal ved en VM-slutrunde. Det er dog blevet til 2 x sølvmedaljer i nyere tid, og ved den seneste VM-slutrunde i 2017 gik Danmark gennem de første fem kampe med lutter sejre, inden de så choktabte til Ungarn i første knockoutrunde. Danskerne går ind til turneringen som forsvarende olympiske mestre fra 2016, og ved den seneste slutrunde, EM i 2018, blev det til en 4. plads.

I skrivende stund har landstræner Nikolaj Jacobsen udtaget 18 spillere. 16 af disse kommer til at repræsentere Danmark ved verdensmesterskaberne på hjemmebane. Mikkel Hansen må karakteriseres som holdets største profil, men også kapaciteter som Rasmus Lauge og Rene Toft Hansen ventes at få hovedroller. Henrik Toft Hansen er blevet skadet forud for turneringsstart, og han kæmper om kap med tiden for at blive klar. Danmark har mindst landsholdsrutine på højre back, og her kan Bjerringbro-Silkeborg-spilleren Nikolaj Øris komme til at trække et tungt læs. Endelig skylder vi at fremhæve fyrtårnet Nikolaj Markussen, som formentlig skal slås for spilletid på venstre back, hvor også Mikkel Hansen har sit foretrukne udgangspunkt.

Danmarks chance ved VM: Danmark har potentialet til at vinde verdensmesterskaberne. Det er slet ikke uvæsentligt, at danskerne har værtskabet for turneringen sammen med Tyskland.

Spil på Danmark som VM-vinder til odds 3,50 >>*

> Stream VM i håndbold

Frankrig
Bedste VM-resultat: Nr. 1 (2017, 2015, 2011, 2009, 2001, 1995)
Seneste VM-resultat: Nr. 1 (2017)

Franskmændene har været kongerne af VM på det seneste. Siden 1995 har Frankrig taget titlen hele seks gange, og de har præsteret at vinde ved fire af de fem seneste afviklinger (senest på hjemmebane i 2017, hvor de vandt 9 af 9 kampe). De blev nr. 2 ved OL i Rio (blev slået af Danmark i finalen), og de blev nr. 3 ved EM i Kroatien (slog Danmark i bronzekampen).

Den helt store stjerne på det franske hold, Nikola Karabatic, bliver ikke klar i tide. Han slås med en skade. Til gengæld er den bundrutinerede målmaskine Michael Guigou klar til at tage endnu en tørn på venstrefløjen, ligesom atletiske Luc Abalo er det på højrefløjen. Spillere som Cedric Sorhaindo og Valentin Porte fortjener også at blive fremhævede.

Frankrigs chance ved VM: Frankrig har gang på gang vist, at de har, hvad der skal til for at triumfere på de allerstørste scener. Derfor ligner franskmændene, ligesom Danmark, et seriøst guldbud.

Spil på Frankrig som VM-vinder til odds 3,60 >>*

Tyskland
Bedste VM-resultat: Nr. 1 (2007, 1978, 1938)
Seneste VM-resultat: Nr. 9 (2017)

Ligesom Danmark vandt tyskerne samtlige deres fem første kampe ved VM i 2017, for så at tabe i første knockoutrunde. Ved OL i Rio rakte indsatsen til en 3. plads, og ved EM samme år vandt tyskerne guld. Senest, ved EM i Kroatien, blev det dog til en skuffende 9. plads. Kan Tyskland gøre væsen af sig ved VM 2019?

Samtlige de tyske spillere, på nær fløjprofilen Uwe Gensheimer, har hverdagen i tysk klubhåndbold. Talentfulde Andreas Wolff har slået rutinerede Silvio Heinevetter af som førstekeeper, men ellers er det kollektivet – mere end individualisterne – der skal løfte opgaven. Hold øje med spillere som Steffen Weinhold og Patrick Wiencek.

Tysklands chance ved VM: Hjemmebanefordelen kan give vinger for tyskerne, men vi tror ikke på, at de kan spille med om det allermest ædle metal.

Spil på Tyskland som VM-vinder til odds 8,00 >>*

Spanien
Bedste VM-resultat: Nr. 1 (2013, 2005)
Seneste VM-resultat: Nr. 5 (2017)

De fleste kan formentlig huske, hvordan Spanien fuldstændigt udraderede Danmark i VM-finalen anno 2013. 35-19 og en historisk dansk øretæve. Siden har spanierne faktisk leveret pænt: OL i Rio glippede, men det blev til Top 5-placeringer ved VM i både 2015 og 2017, og det blev såmænd til sølv og guld ved EM i henholdsvis 2016 og 2018.

Spanien kommer endnu engang med den bundrutinerede trio bestående af playmakeren Raul Entrerrios, venstre backen Viran Morros og stregspilleren Julen Aguinagalde. Blandt de, trods alt, lidt yngre kræfter er højrebacken Alex Dujshebaev, der til dagligt tørner ud for Vive Kielce (ligesom førnævnte Julen Aguinagalde, Angel Fernandez og brormand Daniel Dujshebaev).

Spaniens chance ved VM: Den spanske trup er spækket med spillere, der tørner ud for diverse europæiske storklubber. Det vil være tåbeligt at afvise de forsvarende europamestre.

Spil på Spanien som VM-vinder til odds 8,50 >>*

> Stream VM i håndbold

Norge
Bedste VM-resultat: Nr. 2 (2017)
Seneste VM-resultat: Nr. 2 (2017)

De norske herrer har traditionelt stået i skyggen af de norske kvinder. Nu har kvinderne lige skuffet ved en EM-slutrunde – kan herrerne så redde æren med et flot run ved VM 2019? Efter ikke at have klaret kvalifikationen i 2013 og 2015, gik nordmændene hele vejen til sølvet ved VM i 2017. De kunne dog ikke matche bedriften, da de røg ud i mellemrunden ved EM 2018. Norge har ikke deltaget ved OL siden 1972.

Norge har udtaget alderspræsident og Skjern-spiller Bjarte Myrhol. Der er også blevet plads til klubkammeraten Eivind Tangen. PSG-playmakeren Sander Sagosen og Nantes-backen Espen Lie Hansen skal lægge presset i bagkæden, hvor Kent Robin Tønnesen desværre er fraværende. Skal Norge have succes, er det desuden væsentligt, at Kristian Bjørnsen leverer ude på højre fløj.

Norges chance ved VM: Vi regner med, at Norge taber nabokrigen til Danmark i Gruppe C. Mellemrunden ligner endestationen.

Spil på Norge som VM-vinder til odds 12,00 >>*

Sverige
Bedste VM-resultat: Nr. 1 (1999, 1990, 1958, 1954)
Seneste VM-resultat: Nr. 6 (2017)

Svensk herrehåndbold havde sin storhedstid i slut 90’erne og start 00’erne, hvor der blev leveret en lang række flotte resultater ved både VM og EM. Siden er luften gået lidt af ballonen, men det er trods alt ikke værre end, at svenskerne spillede sig til sølvet ved den seneste EM-slutrunde. Et vildt resultat, når man har in mente, at svenskerne faktisk tabte lige så mange kampe, som de vandt.

Det mest iøjnefaldende, når man kigger ned over det svenske holdkort, er, at 36-årige Kim Andersson står der. Profilen havde oprindeligt sagt farvel til landsholdet, men den rutinerede højre back har altså ladet sig lokke til at tage endnu en tørn. Til højre for ham finder man Kiel-måltyven Niclas Ekberg, og blandt de øvrige profiler er Kim Ekdahl og Andreas Nilsson.

Sveriges chance ved VM: Svenskerne kommer til at have en halv hjemmebanefordel i Royal Arena, og de kan avancere som 1’er fra Gruppe D, hvis det flasker sig. Måske en svensk semifinale?

Spil på Sverige som VM-vinder til odds 10,00 >>*

Kroatien
Bedste VM-resultat: Nr. 1 (2003)
Seneste VM-resultat: Nr. 4 (2017)

Kroatien er næsten altid med fremme, hvor det er sjovt. Kun én gang siden 2003 har kroaterne misset en VM-kvartfinale, og kun én gang siden 2004 er semifinalerne glippet ved EM. Kroatien plejer at time formen godt til de største slutrunder, hvilket også understreges af, at kroaterne aldrig har deltaget ved et OL uden at nå kvartfinalen.

To af de største profiler på holdet er Luka Cindric og Domagoj Duvnjak. På fløjene huserer de rutinerede målræve Zlatko Horvat og Manuel Strlek, og i bagkæden er det spillere som Luka Stepancic og Igor Karacic, der skal hjælpe Cindric og Duvnjak. På stregen er det op til den 33-årige 2-metermand Zeljko Musa at lave ravage.

Kroatiens chance ved VM: Vi tvivler på, at kroaterne har kvalitet nok til at nå finalen. De har det dog med at gå dybt, og en semifinale synes ikke uden for rækkevidde.

Spil på Kroatien som VM-vinder til odds 20,00 >>*

Ungarn
Bedste VM-resultat: Nr. 4 (1997)
Seneste VM-resultat: Nr. 7 (2017)

Ungarn er ikke i den absolutte herrehåndboldelite, men på gode dage kan de drille de store. Således formåede de at slå Danmark ud ved VM 2017 for selv at sætte sig på kvartfinalen. Ved EM 2018 var det dog slut efter tre indledende nederlag.

De fleste på det ungarske hold kender hinanden fra hverdagen i ungarsk håndbold. 37-årige Ferenc Ilyes er med på venstre back, og en anden rutineret herre, Gabor Csaszar, som blandt andet har en fortid i PSG og Veszprem, er klar på playmakerposten. Det er også værd at holde et særligt øje med spillere som Mate Lekai og Gabor Ancsin.

Ungarns chance ved VM: Det ungarske hold er for langt fra toppen i herrehåndbold lige nu. Det rækker til mellemrunde, men ikke længere.

Spil på Ungarn som VM-vinder til odds 100,00 >>*

Qatar
Bedste VM-resultat: Nr. 2 (2015)
Seneste VM-resultat: Nr. 8 (2017)

Qatar havde aldrig gjort væsen af sig ved et verdensmesterskab, førend de selv havde værtsrollen i 2015. Til den lejlighed fik man gjort en masse udenlandske profiler spilleberettigede for Qatar-landsholdet, og projektet blev så stærkt, at man kunne snuppe en 2. plads i turneringen. Siden, i 2017, rakte indsatsen til en 8. plads ved VM i herrehåndbold.

Størstedelen af de udtagne spillere har hverdagen med klubhåndbold i Qatar. Youssef Benali og Frankis Marzo, der spiller i henholdsvis fransk og portugisisk håndbold, er undtagelserne. Alderspræsidenten er den 41-årige målmand Danijel Saric, og den aktuelle topscorer på holdet er venstrebacken Rafael Capote.

Qatars chance ved VM: Qatar kan snige sig med i mellemrunden, men her stopper festen så også.

Spil på Qatar som VM-vinder til odds 101,00 >>*

Rusland
Bedste VM-resultat: Nr. 1 (1997)
Seneste VM-resultat: Nr. 12 (2017)

Det er som oftest kvinderne, der trækker overskrifter, når det handler om russisk landsholdshåndbold. Herrerne har godt nok præsteret at tage guld ved både OL, VM og EM, men alle triumferne skal findes i perioden fra 1996 til 2000. Ved de seneste slutrunder har russerne ikke gjort væsen af sig, og i hverken 2017 eller 2015 lykkedes det for dem at tage en Top10-placering (nr. 12 og nr. 19).

I den russiske trup er hele fire spillere, der til dagligt tørner ud for makedonske Vardar. Det drejer sig om fløjspillerne Timur Dibirov (topscorer) og Daniil Shishkarev, samt stregen Gleb Kalarash og højrebacken Dmitrii Kiselev. Rusland er fint besat på playmaker-positionen, hvor både Dmitry Zhitnikov og Pavel Atman huserer.

Ruslands chance ved VM: Rusland er havnet i en svær gruppe, og det kan blive en udfordring for dem overhovedet at nå mellemrunden.

Spil på Rusland som VM-vinder til odds 151,00 >>*

Makedonien
Bedste VM-resultat: Nr. 9 (2015)
Seneste VM-resultat: Nr. 15 (2017)

Makedonien, der aldrig har deltaget ved et OL, plejer at slutte lige uden for Top10, når der afvikles verdens- og europamesterskaber. Holdet lavede en ret opløftende slutrunde i Qatar, hvor det blev til fire sejre i seks kampe, men ved verdensmesterskaberne i Frankrig indfandt hverdagen sig igen.

Det handler alt sammen om én spiller hos Makedonien. Målmaskinen Kiril Lazaraov. Den 38-årige Nantes-profil har scoret mere end 1.600 mål for landsholdet, og han er afslutter på langt størstedelen af angrebene. Selvom Makedonien røg tidligt ud af VM i 2017, endte Kiril Lazaraov alligevel med at tage topscorertitlen.

Makedoniens chance ved VM: Enmandsherren er spektakulær, men det rækker ikke. Makedonien skal kæmpe med Island om den tredje billet i Gruppe B.

Spil på Makedonien som VM-vinder til odds 201,00 >>*

Island
Bedste VM-resultat: Nr. 5 (1997)
Seneste VM-resultat: Nr. 14 (2017)

Island blev 5’er, da der var EM i Danmark i 2014, men siden er det blevet til lutter slutplaceringer uden for Top10 i de efterfølgende fire slutrunder (EM + VM, kvalificerede sig ikke til OL i Rio). Island vandt kun én af seks kampe ved verdensmesterskaberne i 2017.

Med mere en 1.800 landsholdsmål på CV’et, skylder vi at fremhæve Rhein-Neckar-fløjen Guðjón Valur Sigurðsson. Han er blevet 39 år, men han ved stadig, hvor målet står. Også venstrebacken Aron Palmarsson, der til dagligt spiller for Barcelona, bør noteres. Hele fem spillere fra den danske liga er med; nemlig Runar Karason, Omar Ingi Magnusson, Olafur Gustafsson, Janus Smarason og Björgvin Pall Gustavsson.

Islands chance ved VM: Island kan ikke matche Spanien og Kroatien i Gruppe B, men hvad med Makedonien?

Spil på Island som VM-vinder til odds 201,00 >>*

Optaktens anbefaling: Danmark vinder guld på hjemmebane

Det danske landshold er meget stærkt besat på de fleste positioner, og holdet har klasse nok til at spille med om guldet. Man viste ved OL i 2016, at man kan slå Frankrig i en finale, og det giver en stor fordel til danskerne, at man denne gang kan gå til VM på hjemmebane. Når franskmændene skal klare sig uden Nikola Karabatic, mangler de så meget X Factor, at fordelen bliver rød-hvid.

Spil på Danmark som VM-vinder til odds 3,50 >>*

Odds på VM i herrehåndbold

Odds senest opdateret d. 10. januar kl. 08:30. Odds kan ændre sig.

Læs mere om håndbold VM 2019:


--> Optakt til håndbold VM 2019 (herrer)

--> Kampprogram til håndbold VM 2019 (herrer)

--> Live stream håndbold VM 2019 (herrer)

--> TV guide til håndbold VM 2019 (herrer)

--> Odds på håndbold VM 2019 (herrer)

--> Grupper/puljer til håndbold VM 2019 (herrer)

Bookmakere til håndbold VM

Reklame.

bet365
888sport
betfair
1
bwin
leovegas
nordicbet
3
betsafe
betfair2
unibet
jetbull
betstars