18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Frankrig – Norge: Odds og optakt den 19. december 2021

Hvor gerne vi end havde set Danmark i den her finale, må vi også bare acceptere, at Frankrig og Norge søndag udgør to af de absolut stærkeste hold i moderne håndbold, og det er deres fjerde indbyrdes VM-finale siden 1999. Norge har vundet to af de tre tidligere, og de ligner også et godt bud på en vinder her. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Frankrig – Norge. Der er kampstart søndag d. 19. december 2021 kl. 17:30. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play. 


Odds på Frankrig – Norge

Kampens odds viser, at bookmakerne har Norge som ret klare favoritter i denne duel. 

Hvem vinder kampen?

Frankrig: 3,80 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 8,50 – SPIL HER >>*

Norge: 1,46 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 49,5 mål: 1,85 – SPIL HER >>*

Under 49,5 mål: 1,88 – SPIL HER >>*

Handicap

Frankrig +2,5: 1,79 – SPIL HER >>*

Norge -2,5: 1,95 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Frankrig – Norge: VM i kvindehåndbold

Det ligner helt sikkert en meget tæt finale. Det er de to absolutte tophold i kvindernes håndbold, der mødes, så selv om vi hellere havde set dansk deltagelse, er der udsigt til en kamp fra allerøverste hylde. Det er to af turneringens absolut bedste forsvar, og både de franske målvogtere Darleux og Glauser og norske Lunde viste storspil i semifinalerne, og måske kan vi se frem til endnu en gyser med få mål på søndag. 

Der har været meget højt niveau i turneringen fra de to mandskaber, der er nået hele vejen til finalen. Frankrig er blæst hele vejen til finalen med otte sejre af otte muligt, mens Norge har været presset i et par kampe mod Sverige og Holland i mellemrunden og måtte nøjes med 30:30 mod svenskerne. Resten har Norge også vundet. 

Nu gælder det finalen, og selv om det er både stærke målvogtere og dygtige defensiver, er det også to brusende og berusende offensiver, der mødes. Frankrig har stor fysik, spiller tempofyldt og aggressivt, og der er gennembrudskraft, finesse og blik for indspil hos alle spillere. Norge har som sædvanlig en modbydeligt effektivt kontrafase, og i det etablerede angrebsspil har de særligt med Stine Oftedal som igangsætter visioner, ideer og fantasi. 

Det kan reelt gå to vidt forskellige veje. Det kan blive en kamp, hvor målvogterne lukker lågen og disker op med redninger, redninger og atter redninger, og så kan det blive dirrende nervøst, tæt og afgjort på de helt små marginaler.

Eller også bliver det en stormfuld affære med angreb, på angreb på angreb, der blæser de stakkels forsvar og målvogtere omkuld i et væld af scoringer. Og så bliver der måske lidt bedre plads til fejl og smuttere, men det kan sagtens ende i en tæt affære også, selv om de laver mange mål.

Det eneste, der virker oplagt, er, at det bliver en fremragende håndboldkamp, og at teten undervejs formentlig vil svinge og skifte flere gange.

Franske nøglespillere

 • Grace Zaadi Duena
  Der er ingen vej uden om Frankrigs helt store stjerne. Den 28-årige playmaker, som tjener til sine daglige croissanter i russiske Rostov-Don, styrer, fordeler og tempererer det franske angrebsspil med digital termometer-præcision. Det ekstremt høje angrebstempo dikterer hun og holder i gang, samtidig med hun er skarp på indspil og gennembrud. 25 scoringer og 38 assists fortæller deres egen historie om hendes betydning for den franske offensiv.

 • Pauleta Foppa
  Jøsses hvor er hun stærk. Og god. Bare 20 år gammel. Det er allerede en verdensstjerne, og kan hun holde niveauet, vil hun være i den absolutte verdenstop i mange år frem. Hun har fin forståelse for spillet og holder en scoringsprocent på 72 med 26 mål. Hun har i øvrigt fødselsdag på onsdag, så sikke en 21-års gave, hun kan ende med at få, hvis franskmændene står med gulvet søndag aften.

 • Laura Flippes
  Den 26-årige højreback fra Paris 92 har måske ikke helt fået vist sit topniveau indtil nu, men det kan hun så passende gøre i finalen. Hun kom sent ind i turneringen, men der er vist ingen, der bestrider hendes kvaliteter af den grund. Rammer hun topniveauet i finalen, bliver hun en mundfuld for den norske defensiv og hendes 11 scoringer er sat ind på bare 16 forsøg.

Norske nøglespillere

 • Stine Oftedal
  Er du vimmer for en semifinale Stine Oftedal fyrede af. Den 30-årige playmaker, som spiller i ungarske Györ, er en fremragende håndboldspiller. Det vidste vi godt. Men hun har leveret på et helt fænomenalt niveau i denne turnering, og hun er noteret for 38 assists indtil nu sammen med 19 scoringer på bare 26 forsøg.

 • Nora Mørk
  Det 30-årige kraftværk, som har aftalt at rykke sine evner fra Vipers Kristiansand til Team Esbjerg og den danske landstræner Jesper Jensen, er en instrumental del af den norske offensiv. Hun buldrer, brager og blæser løs, når hun kommer i uimodståelige gennembrud eller bare vælger at sende skud af sted som små norske mellemdistancemissiler. 38 scoringer og 38 assists. Hende kan de ikke undvære i den norske offensiv.

 • Katrine Lunde
  Den 41-årige målvogter fra Vipers Kristiansand har fået en del kritik i norsk presse for sit niveau i turneringen, men i semifinalen var den erfarne keeper på plads og tog for sig af retterne, når de spanske spillere forsøgte at sende bolden forbi hende. En redningsprocent på 38 var nok til at give den rutinerede målvogter prisen som kampens spiller, og mon ikke hun også sikrede en startplads i finalen mod Frankrig?

Odds-forslag til Frankrig – Norge

I 1999 vandt Norge 25:24, mens i de i 2011 vandt hele 32:24, og senest i 2017 faldt der altså magre 44 scoringer med 23:21 til Frankrig. Norge har i de kampe, hvor de har mødt nogenlunde kvalificeret modstand haft følgende resultater Spanien (27:21), Rusland (34:28), Holland 37:34) og Sverige 30:30). Bortset fra Spaniens kampen er det altså mindst 60 mål per kamp. 

Frankrig har mødt Danmark (23:22), Sverige (31:26) og Rusland (33:28) – i mellemrunden slog de også Serbien (22:19) og Polen (26:16), men de har trods alt ikke samme niveau, som de øvrige tre. Så ser vi bort fra semifinalen mod det danske betonforsvar, er det trods alt 57 mål mod Sverige og 61 mod russerne.

På den måde er det faktisk ikke sikkert, det bliver en kamp med lav score. De to offensiver er så brusende fulde af kraft, at de måske helt kan overtrumfe defensiven, som det skete i for eksempel Norges kampe mod Holland og Sverige. Lad os krydse fingre for endnu en åben slagudveksling. 

Anbefalingen er i hvert fald fristet af spillet på mindst 51 scoringer her. Der er endnu ikke åbnet for odds på kampen hos de relevante tilgængelige bookmakere, men et bud på odds i omegnen af 1,70-1,80 vil være fint. Er oddsene meget lavere end det, er det værd at overveje at stramme linjen, så vi måske er nødt til at sige 52 scoringer. Det kan også gå an.

Anbefalingen opdateres, så snart relevante tilgængelige bookmakere får sat odds på kampen.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
ComeOn
1,85
Over 49,5 scoringer
Gå til ComeOn! *


Frankrig – Norge: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Seneste VM-duel var finalen i 2017, hvor Frankrig vandt 23:21.

 • Det er fjerde gang, de to powerhouses i international håndbold mødes i en VM-finale. Norge vandt i 1999 og 2011, mens Frankrig altså vandt i 2017. 

 • Frankrig vandt VM-guld i 2003 og igen i 2017. De har et sæt sølvmedaljer fra 1999, 2009 og igen i 2011. 

 • Norge har tre gange snuppet VM-guldet. I 1999, 2011 og 2015. Så har de fire gange vundet sølvet, og det var i 1997, 2001, 2007 og i 2017. 

 • Frankrig har vundet alle deres hidtidige otte kampe ved VM-slutrunden – de tre seneste er Danmark (23:22), Sverige (31:26) og Rusland (33:28).

 • Norge har sejre mod Spanien (27:21), Rusland (34:28) og Holland (37:34) i deres seneste tre kampe ved slutrunden. 

Læs mere om Håndbold VM 2021

Kom helt tæt på VM i håndbold:

–> Optakt til håndbold VM 2021 (kvinder)

–> Kampprogram til håndbold VM 2021 (kvinder)

–> Live stream håndbold VM 2021 (kvinder)

–> TV guide til håndbold VM 2021 (kvinder)

–> Odds på håndbold VM 2021 (kvinder)

–> Grupper/puljer til håndbold VM 2021 (kvinder)

Få op til 500 kr. i bonus hos ComeOn

Som ny spiller, der indbetaler mellem 100 og 500 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet

SpilXpertens dækning af VM i håndbold sponsoreres af ComeOn!

Skriv et svar