18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

USA – Danmark: Odds og optakt den 21. januar 2023

Pyha. Efter den hæsblæsende, medrivende og meget spændende kamp mod Kroatien torsdag er det en noget anden modstander, der venter lørdag. Danmark står over for USA, og amerikanerne bliver givetvis en lettere opgave at løse. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til USA – Danmark. Der er kampstart lørdag d. 21. januar 2023 kl. 20:30. Se kampen på DR1 eller på DRTV.

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Odds på USA – Danmark

Danmark er bookmakernes favorit til at vinde kampen.

Hvem vinder kampen?

USA: 34,00 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 46,00 – SPIL HER >>*

Danmark: 1,00 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 62,5 mål: 1,87 – SPIL HER >>*

Under 62,5 mål: 1,87 – SPIL HER >>*

Handicap

USA +21,5: 1,79 – SPIL HER >>*

Danmark -21,5: 1,97 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til USA – Danmark: EM i håndbold 2023

Efter gruppespillet havde flere ytret ønske om mere spænding og bedre modstand til danskerne. Man skal være forsigtig med, hvad man ønsker sig.

Hillemænd for et kampklart kroatisk mandskab, der mødte danskerne i den første kamp i mellemrunden. 

Det var et brag af en håndboldkamp. Der blevet givet og taget på grænsen og også lidt over stregen af reglerne. Det spanske dommerpar tillod det hårde spil, og det gav knubs, tæsk og klø til spillerne. 

Vi andre kunne samtidig nyde to helt ekstremt effektive og elegante offensiver, som legede, driblede, fintede og knoklede sig til en masse scoringer.

32:32 stod der på måltavlen til slut, og det er bedst for danskerne. Kroatien kan ikke længere selv bestemme, om de skal være blandt de to første, der går i kvartfinalen. 

Men arbejdet er ikke færdigt for danskerne, for der venter en vanskelig kamp mod Egypten på mandag. Først gælder det dog lørdagens kamp mod USA, og det bliver et stykke brød af en helt anden variant.

Var Kroatien multikerner og fuldkorn, vil amerikanerne nok vise sig at være det mest hvide toastbrød fra nederste hylde i discountsupermarkedet. Det har også sin berettigelse, men til en VM-slutrunde er det dog en kende overmatchet. 

USA er med ved VM for første gang siden 2001, og de åbnede med en overrumplende sejr mod Marokko 28:27. Derefter tabte de 22:40 til Kroatien og 16:35 til Egypten. Altså med 18 og 19 mål.

I mellemrunden åbnede de med hæderlige 27:32 mod Bahrain, og de kan vel drømme om et lignende skånsomt nederlag mod Belgien i sidste kamp. 

Her mod Danmark vil USA være kraftigt overmatchede, og det er sandsynligt, at de igen skal lægge ryg til et nederlag i størrelsesordenen op mod 15-20 mål.

Og med Danmarks uafgjorte resultat mod Kroatien er det ikke ligegyldigt for danskerne, for ender det med dansk nederlag til Egypten, kan det blive målscoren, der afgør, om Kroatien eller Danmark ender som gruppens nummer to. Velbekomme til USA.

VM 2. runde Grp. 4
K
1
Danmark
54000174130449
2
Egypten
54001150118328
3
Kroatien
53001171143287
4
Bahrain
52003137160-234
5
USA
51004113162-492
6
Belgien
50005132164-320

Profiler: Danske nøglespillere

 • Henrik Møllgaard
  Nu vil vi vide det. Er Møllgaard klar eller ej? Mod USA vil han formentlig ikke blive matchet voldsomt, men det vil være rart med en periode på banen, hvor det for alvor kan vise sig, om bentøjet holder. Mod Kroatien fik han ikke sat sit sædvanlige aftryk i defensiven, men de rigtigt alvorlige kampe kommer nærmere og nærmere
 • Jacob Holm
  Holm kan så meget med bolden. Han er skarp, atletisk og har været fokuseret, når han har fået spilletid. Mod USA kan han få værdifulde minutter óg for alvor spille sig varm i rollen som afløser i de svære perioder. Hvis han altså får lov 
 • Johan Hansen
  Emil på venstrefløjen får ofte og fortjent ros for sin træfsikkerhed. Det fortjener klubkammeraten fra Flensburg, Johan Hansen, også. En flot kamp mod Kroatien, og nu skal han tanke selvtillid mod USA, så han er klar til at bombe Danmark videre mod Egypten i sidste gruppekamp

Profiler: Amerikanske nøglespillere

 • Sam Hoddersen
  Den amerikanske venstrefløj er indtil videre noteret for 12 mål, og han blev topscorer med 6 kasser, da USA tabte knebent til Bahrain. Den 25-årige spiller er på eventyr i den 3. bedste tyske liga hos Rodgau Nieder-Roden 
 • Abou Fofana
  12 scoringer på 25 forsøg er det blevet til for venstrebacken. Han har spillet flest landskampe i truppen blot sine blot 26 år, og han spiller hos Angers i Frankrig
 • Alex Chan
  Playmakeren er samtidig holdets topscorer med foreløbig 15 mål. Han har scoret på 3 af 3 mulige straffekast. Han spiller til daglig i den næstbedste spanske række. 

Odds-forslag til USA – Danmark

Alle forventer en enorm dansk sejr. Bookmakerne er foreløbig ude med odds på sejre på 22 overskydende mål. Ved de seneste fire VM-slutrunder har Danmark kun to gange formået at vinde med 20 mål eller mere. Mod Saudi Arabien i 2015 og mod Chile på hjemmebane i 2019. 

22 mål er en rigtig, rigtig stor sejr at hente. USA fik klø i den indledende gruppe med 18 og 19 mål mod modstand på niveau med Danmark.

Med de tilgængelige odds på kampen vælger vi her at gå med en dansk sejr, der ikke når over 20 mål. 

Der vil givet være stor forskel på de to mandskaber, men USA vil kæmpe og knokle for at bevare værdigheden i denne første slutrunde for dem i mere end to årtier.

De har allerede overpræsteret med sejren mod Marokko, og deres første kamp i mellemrunden tabte de med blot fem overskydende mål. Der må være optimisme og tro på eget værd. 

Selv om de formentlig godt ved, at forskellen her bliver enorm. Anbefalingen tror dog ikke, forskellen vil udmønte sig i en forskel på mere end 20 scoringer. Danmark scorer næppe meget mere end 40 mål selv, og så skal vi holde USA nede på under 20 mål. 

De scorede trods alt 22 mod Kroatien og 27 og 28 mod Bahrain og Marokko. Kun mod Egypten blev de holdt nede på 16. Vi går med det spil, der hedder, at USA fører 21:0 og ikke taber kampen.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
LeoVegas
2,02
USA (21:0) 1
Gå til LeoVegas *

SpilXpertens dækning af VM i håndbold er sponsoreret af LeoVegas.


USA – Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • De to nationer har ikke mødt hinanden siden en testkamp i Odense i 1990. Dengang vandt Danmark 29:16. 

 • I alt 9 dueller er det blevet til i historiens løb med 8 danske sejre og 1 uafgjort.

 • USA er med for første gang ved VM siden 2001. Det er deres sjette deltagelse i alt, og forud for dette års VM havde de tabt samtlige 25 VM-kampe.

 • De danske håndboldherrer har 6 gange hentet medaljer ved VM. Det er blevet til guld i både 2019 og 2021, mens de tidligere har hentet 3 gange sølv og 1 enkelt bronzemedalje.

 • Efter 25 nederlag på stribe ved tidligere VM-deltagelser var det en kæmpe triumf for USA at åbne dette VM med sejr over Marokko på 28:27. Siden er det blevet til tre nederlag med i alt 42 minus-mål. 

 • Danmark hentede tre klare sejre i den indledende gruppe med i alt 43 plus-mål. Mod Kroatien i mellemrundens første kamp kom så modstand for alvor, da de to hold delte 32:32.

Live stream USA – Danmark den 21. januar 2023

Vil du live streame Danmarks kampe ved VM i håndbold?

Se Danmarks kampe via live stream

Se kampen live*

OBS. Geo-restriktioner gælder. Ændringer kan forekomme. Du kan spille på og streame sport hos bet365*, hvis du har penge stående på din spilkonto. Der tages forbehold for fejl og ændringer.


Skriv et svar