18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Tjekkiet – Danmark: Odds og optakt den 10. december 2021

Mens de danske håndboldkvinder bankede Ungarn godt og grundigt, lod tjekkerne sig tidligere onsdag besejre af Sydkorea. Altså de sydkoreanere, som Danmark i mandags slog med 12 overskydende mål. De tjekker – som tabte til Sydkorea – er det eneste, der lige nu står i vejen for dansk indtog i kvartfinalerne. Det kan blive en fornøjelig fredag aften. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Tjekkiet – Danmark. Der er kampstart fredag d. 10. december 2021 kl. 20:30. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play. 


Odds på Tjekkiet – Danmark

Tjekkerne kom videre som nummer tre i deres indledende pulje, og det betyder, Danmark er meget store favoritter hos bookmakerne til denne kamp.

Hvem vinder kampen?
Tjekkiet: 29,00 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 30,00 – SPIL HER >>*

Danmark: 1,005 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 53,5 mål: 1,86 – SPIL HER >>*

Under 53,5 mål: 1,87 – SPIL HER >>*

Handicap

Tjekkiet +8,5: 1,85 – SPIL HER >>*

Danmark -8,5: 1,88 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 10. december 2021 kl. 07:20. Odds kan ændre sig.


Optakt til Tjekkiet – Danmark: VM i kvindehåndbold

Da VM for alvor gik i gang første gang mod Sydkorea i gruppespillet, vandt Danmark 35:23. Da mellemrunden begyndte, og de stærke modstandere stod klar i form af Ungarn, vandt Danmark 30:19. Hvordan skal det dog ikke gå mod tjekkerne, som på forhånd er betragtet som den ringeste af de danske modstandere i mellemrunden?

Sejren mod Ungarn var imponerende. Det flotte danske angrebsspil og solide forsvarsspil krydret med stærke målvogterpræstationer var såmænd herlige allerede mod de bløde hold fra Tunesien og Congo. Men det er jo en kæmpe fornøjelse at se, at også lidt mere kapable modstandere som Sydkorea og Ungarn er fejet til side af de danske kvinder med en håndbevægelse og en stærk kamp. 

Tjekkerne bør ikke blive et problem. De har vundet én af deres foreløbig fire kampe, og det var 24:23 i nabo-opgøret mod Slovakiet. Nederlag mod Sydkorea, Ungarn og Tyskland får ikke en eneste svedperle frem hos den danske træner Jesper Jensen, og selv om han allerede dygtigt har roteret og benyttet stort set hele truppen, vil der sikkert blive plads til endnu flere eksperimenter, når først tjekkerne er blevet banket på plads. 


Tjekkiske nøglespillere

 • Marketa Jerabkova
  Holdets største profil er venstrebacken Jerabkova, som holder til i norsk håndbold hos sidste års Champions League-vindere fra Vipers Kristiansand. Hun er holdets topscorer med 19 mål, men hun har brugt 42 forsøg og har dermed en scoringsprocent på under 50. 

 • Jana Knedlikova 
  Tjekkernes 32-årige højrefløj spiller også klubhåndbold hos norske Kristiansand, og hun er indtil videre noteret for otte scoringer på 11 forsøg. Altså kun godt en fjerdedel af Jerabkovas antal afslutninger, men med en scoringsprocent på 73 var det måske værd for tjekkerne at forsøge at få spillet ud på fløjen lidt oftere. 

 • Petra Kudlakova
  En redningsprocent på 27 er ikke imponerende, men det er altså, hvad den rutinerede tjekkiske førstekeeper Kudlakova er noteret for efter de første fire kampe. Den 27-årige målvogter er ansat hos franske Dijon, men der har godt været mere slatten rødbede end stærk sennep over hendes indsats indtil nu.


Danske nøglespillere

 • Anne Mette Hansen
  Det er lidt snyd at blive ved at nævne Anne Mette Hansen som en af de danske nøglespillere, men stjernen fra ungarske Györ er en instrumental del af den danske offensiv, og hun er et våben i sig selv, når hun går på togt direkte mod forsvaret. Samtidig har hun blik for holdkammeraterne, holder god fart i spillet og scorer nærmest, som det passer hende. Hun er vigtig for det danske hold hver gang. 

 • Simone Petersen
  Hun har indtil nu primært været en del af det danske 7-mod-6-spil, men her er en fin chance for at give hende mere regulær spilletid og få endnu flere minutter i turneringen. Intet har indtil nu antydet, at den 24-årige slutrundedebutant ikke har niveau til at få mere spilletid. Hun kan passende få ekstra meget spilletid mod tjekkerne.

 • Trine Østergaard
  Den rutinerede højrefløj får ikke meget at arbejde med ved slutrunden. Det er blevet til 10 afslutninger, og hun har scoret seks mål. På den modsatte fløj er Lærke Nolsøe noteret for 23 afslutninger. Så selv om det vil være oplagt at give Böhme spilletid på fløjen, kunne det også være godt at få Østergaard mere involveret i den danske offensiv. Måske bare i den ene halvleg af kampen.


Odds-forslag til Tjekkiet – Danmark

Tjekkerne fik bask af tyskerne i deres første kamp i slutrunden, hvor de tabte med 10 mål, men siden er det blevet til tre-måls-nederlag til Ungarn og seks mål mod Sydkorea. De har trods alt ikke været fjernet helt fra brættet endnu. Og det plejer de sådan set heller ikke at blive mod Danmark, selv om de har tabt 12 af 12 møder med Danmark, siden Tjekkiet blev en selvstændig nation. 

Selvstændige må man sige, de danske håndboldkvinder også er. Det har været en fejende flot slutrunde indtil nu, og tjekkerne rangerer umiddelbart et sted mellem Congo/Tunesien og Ungarn/Sydkorea. Så der er lagt op til endnu en dansk sejr, og spørgsmålet bliver måske allermest, hvor meget træner Jensen vil rotere og eksperimentere undervejs. Der kan være en fare i at pille for meget ved momentum, men omvendt er der god værdi i at holde alle spillere til ilden.

Til dette opgør er der endda den krølle, at Danmark allerede før kampens kastes fra land kan være sikker på en billet til mellemrunden. Det bliver en kendsgerning, hvis Tyskland vinder den kamp, de spiller mod Sydkorea allerede 15:30. Tysk sejr sender Danmark videre med sikkerhed, og så kan der helt sikkert blive plads til lidt løsere tøjler, for vejen videre vil byde på enten Spanien eller Brasilien i kvartfinalen, og vil vi så drømme om at undgå Norge eller Frankrig i semifinalen? Det kommer vist ud på ét. 

Hold øje med tyskernes kamp, for den kan få indflydelse på Danmarks kamp senere fredag. Ikke at danskerne ikke vinder uanset, men måske bliver sejren på 6-9 mål i stedet for de 9-12, som anbefalingen umiddelbart mener, der mindst er i kvalitetsforskel på de to hold.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
ComeOn
1,88
Danmark -8,5
Gå til ComeOn! *


Tjekkiet vs. Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Danmark har mødt Tjekkiet 12 gange tidligere på A-landsholdsniveau. Det er blevet til 12 danske sejre i årene fra 1995 til 2018, hvor seneste møde var.

 • De kampe i 2018 var to opgør i EM-kvalifikationen, som endte med danske sejre på 26:21 på udebane og efterfølgende 21:20 på hjemmebane. 

 • Tre af de 12 danske sejre har været på mindst 10 overskydende mål. To af de tre var kampe ved VM-slutrunderne i 1995 og 1997, der gav danske sejre på 26:14 og 41:27. 

 • Danmarks tre seneste kampe ved VM-slutrunden: Ungarn (30:19), Sydkorea (35:23) og Congo (33:18).

 • Tjekkiets tre seneste kampe ved VM-slutrunden: Sydkorea (26:32), Slovakiet (24:23) og Ungarn (29:32).

Læs mere om Håndbold VM 2021

Kom helt tæt på VM i håndbold:

–> Optakt til håndbold VM 2021 (kvinder)

–> Kampprogram til håndbold VM 2021 (kvinder)

–> Live stream håndbold VM 2021 (kvinder)

–> TV guide til håndbold VM 2021 (kvinder)

–> Odds på håndbold VM 2021 (kvinder)

–> Grupper/puljer til håndbold VM 2021 (kvinder)

Få op til 500 kr. i bonus hos ComeOn

Som ny spiller, der bruger bonuskoden ‘MAXBETTING’ og indbetaler mellem 100 og 500 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet

SpilXpertens dækning af VM i håndbold sponsoreres af ComeOn!

Skriv et svar