18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sverige – Danmark: Odds og optakt den 17. december 2023

Danmark og Sverige har den utaknemmelige opgave at spille bronzekampen ved VM i håndbold søndag eftermiddag. Så tæt på den store finale og guldkamp. Og så skal de to hold i stedet kvinde sig op til duel om bronzemedaljerne. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Sverige – Danmark. Der er kampstart søndag d. 17. december 2023 kl. 16:00. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Odds og optakt til Sverige - Danmark ved VM i håndbold 2023.

Skuffelsen lyste ud af Anne Mette Hansen, da Danmark fredag tabte VM-semifinalen mod Norge. (Foto: IMAGO / Bildbyrån)

Odds på Sverige – Danmark

Danmark er favoritter til at snuppe bronzemedaljerne ifølge kampens VM håndbold odds

Hvem vinder kampen?

Kampodds

Sverige: 4,52 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 10,70 – SPIL HER >>*

Danmark: 1,31 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 54,5 mål: 1,97- SPIL HER >>*

Under 54,5 mål: 1,76 – SPIL HER >>*

Handicap

Sverige +2,5: 2,02 – SPIL HER >>*

Danmark -2,5 mål: 1,72 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Sverige – Danmark: VM i håndbold 2023

Siden OL-guldet i Athen i 2004 har det været småt med den danske medaljehøst ved store mesterskaber. EM-sølv i 2022 og to gange bronze i 2013 og 2021. 

Siden 2004 har Danmark hentet fem 4. pladser i VM- og EM-sammenhæng. Ikke misundelsesværdigt. Det er første gang i perioden, at vi møder Sverige i en bronzekamp. 

Svenskerne har kun én gang tidligere spillet om VM-bronze. Det var tilbage i 2017, hvor de tabte 24:21 til Holland. 

Så begge mandskaber vil formentlig meget gerne hive metal ud af slutrunden – også selv om det ikke bliver af den fineste slags. 

Hvor står holdene mentalt? Danmark var ude i et brag af en kamp, der var knaldhård og meget tæt, og de var reelt sekunder og marginaler fra VM-finalen. 

Svenskerne var omvendt chanceløse, da de blev rullet sammen, lagt ned i håndtasken og sendt tilbage over Øresund af Frankrig. 

Hvad er bedst for moralen? Et helt tæt og smertefuldt nederlag? Eller et nederlag med tydelig klasseforskel og næsten ydmygende cifre på 37:28?

Det vil vise sig i Boxen søndag eftermiddag. Forhåbentlig vil der igen være propfyldt med rød-hvide fans, der jubler pigerne over stregen til VM-medaljer.

Profiler: Svenske nøglespillere

 • Jamina Roberts
  En af de helt store svenske profiler, som spillede en kamp langt under niveau i semifinalen mod Frankrig. Den 33-årige venstreback fra Vipers i Norge er dog så rutineret, at hun ved, hun kan revanchere sig ved at brænde igennem mod Danmark
 • Linn Blohm
  Sveriges 31-årige stregspiller er holdkammerat med Sandra Toft og Line Haugsted i ungarske Györ. Blohm har tidligere vundet VM-guld to gange som ungdomsspiller, men som senior har hun bare en EM-bronze fra 2014 at vise frem
 • Nathalie Hagmann
  Venstrefløjen debuterede på det svenske landshold i 2009 som 17-årig. 14 år senere ejer hun stadig pladsen hos svenskerne, og hun er holdets topscorer med 43 mål. 14 på straffe og 13 på kontra. Hun har vundet sølv og bronze ved EM i karrieren men mangler en VM-medalje

Profiler: Danske nøglespillere

 • Emma Friis
  Venstrefløjen scorede 9 gange, da Danmark slog Sverige ved EM i 2022. Friis har leveret en godkendt slutrunde, men hun har ikke helt fået sat det håbede aftryk. Hun kan så meget. Forhåbentlig viser hun det i bronzekampen.
 • Kristina Jørgensen
  25-årige Kristina Jørgensen har altid været et kæmpe talent på håndboldbanen. Det viser hun frem i fuldt flor ved dette VM, hvor hun indtil videre er dansk topscorer og har vist sig at have meget, meget brede skuldre, når der skal bæres ansvar frem
 • Louise Burgaard
  Den danske højreback er en af kun tre venstrehåndede spillere i den danske trup, men det har ikke været en hæmsko for hende. Hun har med oprejst pande taget slagsmål, raids og skabt plads til holdkammeraterne gang på gang på gang. En slags noget mere fit og moderne Obelix hos danskerne

Odds-forslag til Sverige – Danmark

Rigtig klassemodstand har Sverige og Danmark vel reelt kun mødt i semifinalerne. Men af hård modstand har Sverige mødt Kroatien, Ungarn, Montenegro og Tyskland. 

Danskerne har mødt Rumænien, Polen, Tyskland og Montenegro. Danskerne har imponeret mest i de lidt sværere kampe, mens svenskerne har vist sig skarpest til at afmontere svagere modstand. 

Det bør betyde en lille fordel til Danmark søndag eftermiddag. Og det bør hjemmebanen også. Det bliver vigtigt for danskerne, at Boxen sender højlydt og varm kærlighed og støtte til de danske spillere. 

Det skal være stolthed over indsatsen frem for skuffelse over den missede finale. 

Der har været en klart stigende formkurve hos de danske profiler i bagkæden indtil videre. Jørgensen, Hansen og Burgard er flyvende med store indsatser. 

Fløjene Friis og Østergaard arbejder stenhårdt defensivt, selv om de nok bliver lidt udhungrede i offensiven. 

Det danske forsvar stod stærkt mod Norge – havde det ikke været for verdens bedste Henny, havde danskerne pakket den norske offensiv helt væk – og i målet har enten Toft eller Reinhardt leveret stort på skift. 

Vi forventer, at danskerne vil være mest motiverede, vil være det bedste hold, og at danskerne vil banke Sverige gule og blå og hente en sejr på mindst fem overskydende mål.

Det vil være et nydeligt punktum på en mere end godkendt dansk slutrunde. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betsson
2,43
Danmark -4,5
Gå til Betsson *

Sverige – Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • De seneste to indbyrdes kampe mellem Sverige og Danmark har været testkampe. Dem har Danmark begge vundet med henholdsvis 28:26 og 34:30.

 • Da der senest var noget på spil mellem de to lande, var det ved EM-slutrunden 2022, hvor de mødtes i gruppespillet med dansk 25:23-sejr. 

 • Men seneste møde i VM-sammenhæng stod der Sverige på, da de i 2017 sendte Danmark ud af kvartfinalerne med 26:23.

 • Sveriges hidtil bedste placering ved et VM var i 2017, hvor de blev nummer 4 efter en tabt bronzekamp til Holland. Dengang blev de også sendt ud af Frankrig i semifinalen efter i øvrigt at have slået Danmark i kvartfinalen.

 • Danmark har et pokalskab med 1 gange guld, 2 gange sølv og 3 gange bronze fra VM.

 • Sverige åbnede med Kina (36:24), Senegal (26:18) og Kroatien (22:17), og de fortsatte i mellemrunden med Cameroun (37:13), Ungarn (26:22) og Montenegro (32:25).

 • I knockoutkampene har Sverige mødt Tyskland (27:20) og Frankrig (28:37). 

 • Danmarks vej til semifinalen er gået via gruppespil mod Serbien (25:21), Chile (46:11) og Rumænien (39:23) og mellemrunde mod Japan (26:27), Polen (32:22) og Tyskland (30:28).

 • I kvartfinalen og semifinalen har Danmark mødt Montenegro (26:24) og Norge (28:29). 

 • Nathalie Hagman er svensk topscorer med 43 mål.

 • Hos Danmark har Kristina Jørgensen scoret oftest med 42 pletskud.

Læs også: VM håndbold i TV og VM håndbold live streaming.

Bookmaker til VM i kvindehåndbold

Få 500 kroner freebet
Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i håndbold er sponsoreret af Betsson.

Hvornår spilles Sverige – Danmark?

Sverige – Danmark spilles søndag den 17. december 2023 klokken 16:00.

Hvor spilles Sverige – Danmark?

Sverige – Danmark spilles i Jyske Bank Boxen i Herning i Danmark.

Skriv første kommentar

Skriv et svar