18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Spanien – Danmark: Odds og optakt den 27. januar 2023

Danmark og Spanien spiller VM-semifinale fredag. De mødtes også i semifinalen ved EM. I OL-semifinalen i 2021. Og i VM-semifinalen i 2021. De to hold kender efterhånden hinanden ret godt. Danskerne vandt de to kampe i 2021, men ved sidste års EM var det Spanien, der vandt. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Spanien – Danmark. Der er kampstart fredag d. 27. januar 2023 kl. 18:00. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Odds på Spanien – Danmark

Selv om det er en evig klassiker med to mandskaber, der næsten altid er med i medaljekampene, er det Danmark, der er temmeligt klar favorit hos bookmakerne. 

Hvem vinder kampen?

Spanien: 5,60 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 10,50 – SPIL HER >>*

Danmark: 1,26 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 57,5 mål: 1,92 – SPIL HER >>*

Under 57,5 mål: 1,82 – SPIL HER >>*

Handicap

Spanien +3,5: 2,02 – SPIL HER >>*

Danmark -3,5: 1,73 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Spanien – Danmark: EM i håndbold 2023

Danmarks vej i VM-slutrunden har været lidt mere bumlet end forventet. Efter et helt problemfrit gruppespil ventede en kroatisk mur af bomstærke arbejdsmænd med høj, høj kvalitet. Det blev til uafgjort, og i den følgende kamp mod USA blev det ikke helt den fest, vi havde håbet på. 

Til gengæld var niveauet steget gevaldigt mod Egypten i den sidste mellemrundekamp, og de fik ikke et ben til jorden og blev slået af danskerne med 30:25.

Så hed den kvartfinale mod Ungarn, og her blev det til en dansk opvisning. 40:23 stod der til slut, og dermed er danskerne semifinaleklar. 

Allermest opløftende er, at det danske niveau i de seneste to kampe for alvor har løftet sig. Fra en lidt tøvende indledning på mellemrunden har vi set et dansk hold på ypperste niveau.

Der er ikke en finger at sætte på defensiven, hvor Møllgaards retur har givet et par procenter ekstra.

Træner Jacobsen er smart og modig og sætter løsninger sammen, der gør det meget svært for modstanderne. Og i buret ser vi mere og mere den ægte Landin med store, store redninger. 

I offensiven er der nu flere, der byder ind. Både Gidsel og Pytlick fortsætter med at imponere, og de to unge løver scorede 17 af de 40 danske mål mod Ungarn.

Emil Jacobsen og Kirkeløkke scorede hver 5 gange fra deres fløjpladser, og det giver endnu flere muligheder i det danske spil med Kirkeløkke som fløj. 

Spanien har vundet seks af deres syv kampe ved slutrunden, og det er kun mellemrundenederlaget til Frankrig, der er en lille plet på deres VM indtil nu. Mod Norge balancerede det hele på en knivsæg, og med 20 sekunder igen af den ordinære tid stod spanierne på kanten af afgrunden. 

Norge førte 25:24 og Spanien mistede bolden. Nordmændene tog en timeout og fik talt de sidste 20 sekunder igennem. De skulle bare spille, spille og spille og ikke spille bolden baglæns.

Med fem sekunder igen får Bjørnsen bolden i højre side og vælger at spille den bagud. Dommerne fløjter passivt spil, Spanien kaster bolden frem til Dani Dusjebaev, der griber og kaster i samme bevægelse og udligner, netop som tiden udløber. 

Et chok og en kold dukkert for Norge, der dog kæmpede fint i forlængelsen, men en skarp Vargas i målet gjorde forskellen, og Spanien endte med at vinde 35:34.

Spanien er allerede i Polen, så de behøver ikke rejse for at spille semifinalen, men de fik til gengæld både længere tid på banen og væsentligt mere modstand i kvartfinalen end danskerne gjorde. 

Det bliver endnu en duel mellem The Usual Suspects for Danmark og Spanien. De har mødtes i semifinalen ved EM 2022 og både ved OL 2021 og VM 2021. De kender hinanden ud og ind. De spiller som regel drabeligt tætte kampe.

Denne gang har Danmark umiddelbart et højere niveau. Vi krydser fingre for endnu en dansk opvisning. 

Profiler: Spanske nøglespillere

  • Gonzalo Perez de Vargas
    Når vi er nået til VM-semifinalerne, er der kun stærke keepere tilbage. Men Spaniens Justin Timberlake-klon, de Vargas, er noget helt særligt. Han graver store redninger frem, når der er brug for det. Som i kvartfinalen mod Norge, hvor han lukkede målet på de allermest afgørende tidspunkter. Samlet redningsprocent for turneringen indtil nu er 33
  • Alex Dusjebaev
    Sikke en håndboldspiller. Han fodrede de spanske strege med masser af godbidder mod Norge, og farten, præcisionen og blikket for spillet er ikke til at stå for. Han er også stadig frisk på gennembrud, når han ser muligheden. Spansk topscorer med 32 scoringer indtil nu
  • Kauldi Odriozola
    Den 26-årige højrefløj spiller til daglig hos franske Nantes, men under VM holder han til på den spanske højrefløj. Med 24 scoringer er han den næstmest scorende spanier. Han har scoret på 10 af 12 straffekast indtil nu

Profiler: Danske nøglespillere

  • Niklas Landin
    Målmandsduellen kan blive altafgørende i denne semifinale. Landin har spillet sig op og været forrygende i både den afsluttende mellemrundekamp mod Egypten og kvartfinalen mod Ungarn. Nu skal vi helt op på øverste hylde med Landin i kampen med de spanske toreadores, og han må gerne forbedre sin samlede redningsprocent, der allerede er på imponerende 34
  • Mathias Gidsel
    Den danske højreback nærmer sig turneringens topscorerpris med foreløbig 51 mål. Han ligner stadig en glad, ung mand, der leger og hygger sig med tornadohåndbold i driblinger, finter og gennembrud med stor, stor kvalitet
  • Magnus Saugstrup
    Med Møllgaard tilbage i det danske midterforsvar er Saugstrup løftet yderligere, og han vokser for hver kamp. Han får meget spilletid både offensivt og defensivt, og han skal fortsætte med at opsøge de mange huller hos modstanderne, der opstår, når Hansen, Gidsel og Pytlick spiller rundt i højt tempo – og så skal han blive ved at gøre, som Møllgaard siger i defensiven

Odds-forslag til Spanien – Danmark

Spanien og Danmark spiller (næsten) altid meget tætte kampe. Der var selvfølgelig lige den der smutter i VM-finalen i 2013, hvor spanierne bankede danskerne eftertrykkeligt med hele 35:19. Ja, man havde jo egentlig fortrængt den oplevelse, men æsj hvor gjorde det egentlig ondt. 

To år senere sendte Spanien gudhjælpeos igen Danmark ud af VM. Denne gang i en kvartfinale, der endte 25:24. Men i 2021 var det så Danmarks tur til en VM-sejr, da vi sendte spanierne ud i semifinalen med 35:33.

Siden den der kamp i 2013 har vi også mødt Spanien fire gange i EM-sammenhæng, og her er det blevet til tre danske sejre og kun det enlige nederlag, der kom ved sidste års EM-semifinale.

Det er altså to hold, der har set en hel del til hinanden i nyere tid. Og overtaget er skiftet. Hvor det fx i 2013 var et spansk hold, der var klart bedst, har det danske mandskab med stormskridt bevæget sig et mulehår foran Spanien. Og dér skal vi gerne blive. For det kunne være festligt med den tredje danske VM-finale på stribe. 

Anbefalingen er stadig lidt ør af begejstring efter onsdagens sejr. Ungarn er ikke et verdensklassehold, men det er altså et solidt mandskab med stor rutine, enorm fysik og individuelle kvaliteter.

De blev blæst ud af banen i Stockholm. 40 danske scoringer vidner både om et sprudlende dansk angreb og om et ungarsk mandskab i vildrede. 

Spanien er et begavet håndboldhold. De har prøvet det meste og er forberedte på alt. De bliver en kæmpe mundfuld for danskerne.

Men så er det jo skønt, at dansk tandpleje er så dygtig og effektiv, for de skarpe bisser på det danske mandskab kommer til at rive og flå i Spanien kampen igennem.

Perez de Vargas skal stå sit livs kamp. Og den spanske offensiv kommer til at bruge flere kræfter end nogensinde på at komme til afslutninger. Men det vil alt sammen være forgæves, for den danske defensiv – centreret om Landin, Møllgaard og Saugstrup – er verdens bedste netop nu. 

Og den danske offensiv … O-la-la. Når Mikkel Hansen skubber pandebåndet op og lægger perfekte afleveringer til sine young guns Pytlick og Gidsel.

Når danskerne spiller bolden rundt i lyntempo og skaber huller på størrelse med dét, Sanjay Shah efterlod i den danske statskasse.

Når fløjene bliver sat op og flyver ind over stregen. Når kontraangrebene ruller af sted, som var det Usain Bolt med harpiks på fingrene. Det kan ingen i verden stå imod. 

Danmark banker Spanien fredag aften og buldrer videre til VM-finale nummer tre på stribe. Anbefalingen anerkender, at Spanien vil yde solid modstand. Det er et klassemandskab.

Men danskerne er for stærke, og vi tror på dansk sejr på mindst fem overskydende mål. Lad der blive rødhvid fest i Polen, så vi kan gøre Gdansk til ægte Dansk.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
LeoVegas
2,04
Danmark -4,5
Gå til LeoVegas *

SpilXpertens dækning af VM i håndbold er sponsoreret af LeoVegas.


Spanien – Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

  • Det seneste møde i en betydende kamp var EM-semifinalen i Ungarn 2022, og dengang var det Spanien, der vandt 29:25.

  • Senere i 2022 har de to hold mødtes i testkampe i Danmark med danske sejre på 28:25 og 39:31.

  • Spanien har vundet VM 2 gange tidligere. Første gang i 2005 og senest i 2013. Ved VM 2021 vandt Spanien bronze efter semifinalenederlag til Danmark på 33:35.

  • Danmark jagter det 3. VM-guld på stribe. Det er blevet til rødhvidt guld i både 2019 og 2021. 

  • Spanien kom let videre fra deres indledende pulje med 3 sejre mod Montenegro, Chile og Iran.

  • Der ventede lidt svære opgaver i mellemrunden, hvor de slog Polen og Slovenien, men så tabte de gruppefinalen mod Frankrig 26:28. 

  • Norge var en temmeligt vanskelig nød at knække for Spanien i kvartfinalen, for der måtte i alt 4x 5 minutters forlængelse til, før Spanien snuppede sejren 35:34. 

  • Danmark åbnede VM med sejre mod Belgien, Bahrain og Tunesien. 

  • I mellemrunden blev det til 32:32 mod Kroatien, og efterfølgende sejre mod USA og Egypten sikrede en dansk 1. plads i gruppen.

  • Kvartfinalen bød på dansk duel med Ungarn, og det blev til både gullash og bankekød med en dansk sejr på 40:23.

Live stream Spanien – Danmark den 27. januar 2023

Vil du live streame Danmarks kampe ved VM i håndbold?

Se Danmarks kampe via live stream

Se kampen live*

OBS. Geo-restriktioner gælder. Ændringer kan forekomme. Du kan spille på og streame sport hos bet365*, hvis du har penge stående på din spilkonto. Der tages forbehold for fejl og ændringer.


Skriv første kommentar

Skriv et svar