18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Grupper ved VM i håndbold 2023

Overblikket over grupperne ved VM i håndbold 2023 finder du her, hvor vi gennemgår hver enkelt gruppe og giver vores bud på gruppevinderne. I alt 32 nationer deltager, heriblandt altså Danmark.

Danmark, Norge og Sverige har værtskabet for VM i kvindehåndbold, der afvikles fra den 29. november til d. 17. december 2023. Hvis du vil se hele kampprogrammet til VM i håndbold, er det at finde her.


VM håndbold grupper

Indledende gruppe A

Indledende gruppe B

Indledende gruppe C

Indledende gruppe D

Indledende gruppe E

Indledende gruppe F

Indledende gruppe G

Indledende gruppe H

Gruppespillet ved VM i håndbold

Herunder finder du samtlige de indledende grupper ved VM i kvindehåndbold. Stillingerne liveopdateres.


Gruppe A

Hvem vinder Gruppe A?

Land Udbyder Odds
Sverige Betsson
/
Kroatien Betsson
/
Senegal Betsson
/
Kina Betsson
/
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 9. dec. 22:51.


Analyse – Gruppe A

Sverige er favoritter i denne gruppe, hvor de reelt kun kan få kortvarige problemer i kampen mod Kroatien.

På hjemmebane vil svenskerne blive båret frem af et altid entusiastisk publikum, og det virker mest oplagt, de gør rent bord og vinder gruppen. 

Kroatien napper andenpladsen og gør så duellen mellem Kina og Senegal til afgørende for, hvem der skal videre til hovedrunden, og hvem der fortsætter til President’s Cup.

SpilXpertens bud: Sverige vinder Gruppe A til odds 1,10 – SPIL HER >>*

Gruppe B

Hvem vinder Gruppe B?

Land Udbyder Odds
Ungarn Betsson
/
Montenegro Betsson
/
Cameroun Betsson
/
Paraguay Betsson
/
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 9. dec. 22:51.


Analyse – Gruppe B

Godt man ikke er den ikke-europæiske mellemmad i denne gruppe. For både Montenegro og Ungarn kommer med hævn i øjnene.

Montenegro sluttede som nummer 22 ved VM for to år siden, mens Ungarn ikke har været blandt de otte bedste ved VM siden 2013.

Montenegro har slået Ungarn i deres to tidligere VM-møder. I 2015 vandt montenegrinerne knusende 32:15, mens det i 2019 var mere beskedne 25:24, der skilte dem.

Med bronzen fra EM sidste år virker Montenegro en my foran Ungarn, mens Cameroun og Paraguay i deres indbyrdes møde også afgør, hvem der skal med videre til hovedrunden.

SpilXpertens bud: Montenegro vinder Gruppe B til odds 2,80 – SPIL HER >>*

Gruppe C

Hvem vinder Gruppe C?

Land Udbyder Odds
Norge Betsson
/
Sydkorea Betsson
/
Grønland Betsson
/
Østrig Betsson
/
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 9. dec. 22:51.


Analyse – Gruppe C

Det er en fin lodtrækning for de forsvarende verdensmestre fra Norge.

Sydkorea plejer først at toppe til OL, og Østrig er godt nok på vej frem, men de er næppe helt dér, hvor de kan true Norge endnu.

Endelig er Grønland udset til prügelknabe i gruppen, men de skal jo spille om det, og det kan ikke afvises, de grønlandske kvinder stikker snuden længere frem end forventet.

At Norge snupper gruppesejren, kan dog ikke diskuteres. 

SpilXpertens bud: Norge vinder Gruppe C til odds 1,01 – SPIL HER >>*

Gruppe D

Hvem vinder Gruppe D?

Land Udbyder Odds
Frankrig Betsson
/
Slovenien Betsson
/
Angola Betsson
/
Island Betsson
/
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 9. dec. 22:51.


Analyse – Gruppe D

Der skal jo nok være overraskelser allerede i den indledende runde, men det bliver næppe Frankrig, der svigter i denne overkommelige gruppe.

Slovenien, Angola og Island kan til gengæld byde hinanden op til dans i en gruppe, der kan blive mere tæt, end slovenerne håber, og præcis så tæt som angolanerne og islændingene ønsker sig. 

SpilXpertens bud: Frankrig vinder Gruppe D til odds 1,10 – SPIL HER >>*

Gruppe E

Hvem vinder Gruppe E?

Land Udbyder Odds
Danmark Betsson
/
Rumænien Betsson
/
Serbien Betsson
/
Chile Betsson
/
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 9. dec. 22:51.


Analyse – Gruppe E

Det er ikke en walkover til de danske værter. Rumænien og Serbien har givet Danmark rigeligt med problemer gennem tiden, og i 19 indbyrdes møder med Rumænien er det blot blevet til otte danske sejre. 

Mod serberne er regnskabet en anelse bedre, for her har holdene vundet tre gange hver, mens det syvende og sidste opgør endte uafgjort. Der er altså absolut potentiale for overraskelser i denne indledende gruppe E, hvor de tre europæiske hold skal fordele de tre pladser i hovedrunden og pointene mellem sig. 

For Chile er klar underdog, og de vil være lykkelige, hvis de bare slipper for klø, der minder om senest, de var med ved VM. I Kina i 2009. De tabte til både Ungarn og Rumænien med 34 overskydende mål og røg ud helt uden point og med over 200 indkasserede mål i fem kampe. 

Danmark bør kunne drage fordel af hjemmebanen og sikre sig gruppesejren. I en fyldt hal i Herning er der gode chancer for at komme videre med maksimumpoint, men ved den mindste vaklen eller nervøsitet risikerer træner Jensen at se et point eller to forsvinde ud i decembermørket.

SpilXpertens bud: Danmark vinder Gruppe E til odds 1,05 – SPIL HER >>*

Gruppe F

Hvem vinder Gruppe F?

Land Udbyder Odds
Tyskland Betsson
/
Polen Betsson
/
Japan Betsson
/
Iran Betsson
/
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 9. dec. 22:51.


Analyse – Gruppe F

Tyskland er den klare favorit i denne gruppe, og med den tidligere Bietigheim-træner Gaugisch i front har tyskerne gang i en meget spændende udvikling, der tager dem fra deres traditionelle kraftbetonede håndbold til moderne og mere letbenet. 

Polen og Japan er udset til at slås om gruppens andenplads, men på en god dag kan de begge håbe på at spænde ben for tyskerne. Det er formentlig mellem de tre hold, at pointene til hovedrunden skal fordeles, og det helt afgørende bliver nok duellen mellem Polen og Japan. 

Efter 4. pladser både i 2013 og 2015 har det været mere sløjt for polakkerne i de seneste slutrunder, hvor japanerne omvendt er sluttet som nummer 10 på hjemmebane i 2019 og 11 i Spanien i 2021. 

Iran var debutanter i Spanien i 2021, hvor de endte næstsidst men helt uden sejre. Kina havde trukket sig fra turneringen, så efter 6 nederlag stod iranerne som vindere af kampen om 31.pladsen i President’s Cup. Dér kan de meget vel havne igen. 

SpilXpertens bud: Tyskland vinder Gruppe F til odds 1,15 – SPIL HER >>*

Gruppe G

Hvem vinder Gruppe G?

Land Udbyder Odds
Spanien Betsson
/
Brasilien Betsson
/
Ukraine Betsson
/
Kasakhstan Betsson
/
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 9. dec. 22:51.


Analyse – Gruppe G

Brasilien har haft svært ved at følge op på deres sensationelle VM-guld fra 2013. Men senest fik de det bedste resultat i de følgende 10 år, da de i Spanien i 2021 sluttede som nummer 6. Spanien blev ved den lejlighed nummer 4, hvilket var en stor skuffelse. 9. pladser i de seneste to EM-slutrunder kan antyde, at Spanien er i en lille bølgedal. Brasilien har i hvert fald chancen for at snuppe en sejr i den indbyrdes kamp, og med sådan en sejr er vejen til kvartfinalerne åbne med en hovedrunde mod Holland, Tjekkiet og Argentina. Ukraine og Kasakhstan får svært ved at gøre sig gældende andre steder end i deres indbyrdes duel.

SpilXpertens bud: Brasilien vinder Gruppe G til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Gruppe H

Hvem vinder Gruppe H?

Land Udbyder Odds
Holland Betsson
/
Tjekkiet Betsson
/
Argentina Betsson
/
Congo Betsson
/
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 9. dec. 22:51.


Analyse – Gruppe H

Det trækker op til en fin hollandsk slutrunde, for ikke alene ser denne gruppe absolut overkommelig ud, men når de så er i hovedrunden med Spanien, Brasilien og enten Ukraine eller Kasakhstan, har de gode muligheder for point i alle tre kampe.

De kan godt ende som kvartfinalister. Eller måske endda mere. Tjekkiet bør ikke få store problemer med at sikre sig andenpladsen, og så skal Argentina og Congo slås om den sidste billet i hovedrunden.

De rutinerede argentinere ser mest oplagte ud, men meget kan gå galt, hvis alt afhænger af en enkelt kamp. 

SpilXpertens bud: Holland vinder Gruppe H til odds 1,05 – SPIL HER >>*

Mellemrunden ved VM i håndbold 2023

Hvad så, når vi kommer til mellemrunden ved VM i håndbold? Svaret får du her:


Mellemrunden – Gruppe 1

Hvem vinder Gruppe 1?

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds er desværre ikke tilgængelige.


Analyse – Gruppe 1

Sverige vandt som ventet gruppe A i den indledende runde, og de har 4 point med over. Kroatien og Senegal slutter 2 og 3 og går med videre, men deres uafgjorte indbyrdes kamp betyder, at de kun har hver 1 point med over, og det ser svært ud for dem at blive en faktor om andet end sekundære placeringer i mellemrunden.

I Gruppe B vandt Montenegro gruppefinalen mod Ungarn og kommer i hovedrunden med 4 point, mens Ungarn har 2 point med videre.

Cameroun slog Paraguay, og dermed er de med i hovedrunden men kommer over uden point, mens Paraguay fortsætter til President’s Cup.

Sverige snupper formentlig den ene kvartfinalebillet her, mens Montenegro er det bedste bud på den anden. Montenegrinerne skal reelt bare slå Kroatien og Senegal, for at blive kvartfinaleklar. Den klarer de.

Gruppens sidste kamp i Göteborg mellem Sverige og Montenegro bliver afgørende for, hvem der skal videre til kvartfinalerne som gruppevinder.

SpilXpertens bud: Montenegro vinder Gruppe 1 til odds 0,00 – SPIL HER >>*

Mellemrunden – Gruppe 2

Hvem vinder Gruppe 2?

Land Udbyder Odds
Norge Betsson
1,30
Frankrig Betsson
3,75
Slovenien Betsson
19,00
Østrig Betsson
/
Sydkorea Betsson
/
Angola Betsson
/
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 9. dec. 22:51.


Analyse – Gruppe 2

Her mødes grupperne C og D. Norge vandt som ventet gruppe C og har scoret mere end 40 mål i snit. De er sandt at sige ikke blevet udfordret endnu og har 4 point med videre.

Østrig snuppede 2. pladsen og har 2 point med over i hovedrunden, mens Sydkorea har 0 point med over.

Frankrig hapsede sejren i gruppe D, og de franske kvinder står nu sammen med Norge med 4 point i front for denne hovedrunde-gruppe. Østrig og Slovenien har hver 2 point med, mens Angola og Sydkorea begynder hovedrunden pointløse.

Et bud på kvartfinalister fra denne gruppe? Norge og Frankrig.

SpilXpertens bud: Norge vinder Gruppe 2 til odds 1,30 – SPIL HER >>*

Mellemrunden – Gruppe 3

Hvem vinder Gruppe 3?

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds er desværre ikke tilgængelige.


Analyse – Gruppe 3

Det var en meget overbevisende dansk sejr mod Rumænien. 39:23 betød både at Danmark slæber 4 point med i mellemrunden, og at der er tanket enormt meget selvtillid i holdet.

Rumænien får 2 point med over, mens Serbien er med videre men ingen point har.

Tyskland uddelte nabotæsk og affærdigede Polen med hele 16 overskydende mål i en ensidig gruppefinale.

Dermed har tyskerne 4 point med over, og de kan måske konkurrere med Rumænien om den anden kvartfinaleplads i gruppen.

Polen er videre med 2 point, mens Japan er noteret for 0.

SpilXpertens bud: Danmark vinder Gruppe 3 til odds 0,00 – SPIL HER >>*

Mellemrunden – Gruppe 4

Hvem vinder Gruppe 4?

Land Udbyder Odds
Holland Betsson
1,18
Spanien Betsson
5,00
Tjekkiet Betsson
26,00
Brasilien Betsson
/
Argentina Betsson
/
Ukraine Betsson
/
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 9. dec. 22:51.


Analyse – Gruppe 4

Spanien slog Brasilien i en tæt finale i gruppe G, og dermed er spanierne videre med 4 point til hovedrunden, mens Brasilien får 2 point med videre.

Ukraine snuppede gruppens 3. plads og går også videre, mens Kasakhstan ryger til President’s Cup.

Holland gjorde arbejdet færdigt i en overkommelig gruppe og vandt for tredje gang på stribe med mindst 13 overskydende mål. Orange har 4 point med over i hovedrunden.

Brasilien og Tjekkiet har 2 hver, mens Argentina og Ukraine kommer over med 0 point.

Spanien og Holland ligner de oplagte kvartfinalister herfra. Eneste faremoment skal være, hvis Brasilien rammer en storkamp mod Holland og får point ud af de opgør.

Spanien slår givetvis både Tjekkiet og Argentina, og dermed er de allerede på 8 point. Det kommer Holland også, hvis de slår to af Brasilien, Spanien og Ukraine.

Allerede i 1. runde mødes Brasilien og Holland og gruppen kan reelt være afgjort efter den kamp.

SpilXpertens bud: Holland vinder Gruppe 4 til odds 1,20 – SPIL HER >>*

President’s Cup

Reglerne for grupperne ved VM i kvindehåndbold

De 32 hold ved VM er fordelt i otte indledende grupper (A-H). Når alle holdene i en gruppe har spillet en gang mod hinanden, går de tre bedste nationer videre og tager deres indbyrdes resultater med over til mellemrunden, hvor de parres med tre hold fra en anden gruppe, så der bliver skabt fire mellemrundegrupper med seks hold i hver.

Hvert hold spiller så mod de tre hold fra mellemrundegruppen, som de endnu ikke har mødt. Vinderne af de fire mellemrundegrupper møder toerne i kvartfinalerne, og vinderne af disse opgør skal så duellere i semifinalerne, inden finalen venter for de to skarpeste nationer. De tabende semifinalister spiller bronzekamp, og de otte hold, der allerede bliver elimineret i det indledende gruppespil, spiller Presidents Cup.

Se hele sendeplanen for VM i håndbold TV og bliv klogere på dine muligheder for at streame håndbold VM 2023.

Vil du spille på VM i håndbold?

Betsson dækker VM i håndbold 2023 tæt. Læg vejen forbi bookmakeren og fang et godt odds i dag. Husk også at tjekke vores store odds VM håndbold 2023 sektion her på SpilXperten.

Få 500 kroner freebet
Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i håndbold er sponsoreret af Betsson.

FAQ til VM i håndbold grupper

1️⃣ Hvem er Danmark i gruppe med ved VM i håndbold?

Danmark er i Mellemrundens gruppe 3 sammen med Japan, Polen og Tyskland.

2️⃣ Går Danmark videre fra Mellemrundens gruppe 3 ved VM i håndbold?

Danmark er store favoritter til at gå videre fra Gruppe 3 ved Mellemrunden ved VM i håndbold.