18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Polen – Danmark: Odds og optakt den 9. december 2023

Lørdag aften møder de danske VM-kvinder Polen. Polakkerne har et mål om at slutte i top 10, og det vil formentlig kræve point mod Danmark. Men efter nederlaget til Japan har danskerne ikke flere point at dele ud af. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Polen – Danmark. Der er kampstart lørdag d. 9. december 2023 kl. 20:30. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Træner Jesper Jensen i VM-kampen mellem Danmark og Japan.

Jesper Jensen må grave lidt i tasken med værktøjer før kampen mod Polen. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Odds på Polen – Danmark

Trods nederlaget til Japan er det stadig Danmark, der har den fulde tillid hos bookmakernes VM håndbold odds i denne kamp. 

Hvem vinder kampen?

Kampodds

Polen: 11,60 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 17,20 – SPIL HER >>*

Danmark: 1,07 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 52,5 mål: 1,87 – SPIL HER >>*

Under 52,5 mål: 1,85 – SPIL HER >>*

Handicap

Polen +7,5: 1,78 – SPIL HER >>*

Danmark -7,5 mål: 1,95 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Polen – Danmark: VM i håndbold 2023

Danmark plejer at slå Polen. 28:21 ved EM 2018 var seneste duel, og sidst de mødtes i VM-sammenhæng var i 2013, hvor det endte med dansk sejr på 30:26.

Og danskerne er da også store favoritter i denne kamp. Men der er nye sprækker i tillidsmuren efter nederlaget til Japan. 

Selv om den danske lejr forsøger at slå det hen som et udslag af, at Japan er særligt udfordrende og mærkelige at spille mod, står det dog tilbage, at danskerne aldrig fik fat i kampen og tabte helt fortjent. 

Og hvis japanerne nu rent faktisk er så besynderlige at spille mod, må vi antage, de spiller med om medaljer. For det er vel ikke kun mod danskerne, at de spiller mærkeligt?

Althea Reinhardt var næsten alene om at kunne være indsatsen bekendt, så der må være mange danskere, der har haft en dårlig nattesøvn efter kampen. 

Der må dog også være mange danskere, der er opsatte på at vise sig frem i Boxen mod polakkerne, og vi kan jo håbe, at de spiller lidt mindre mærkeligt. 

Polen vandt i deres gruppe klart over Iran, knebent over Japan og så fik de læsterlige klø med hele 17:33, da de mødte Tyskland. 

I mellemrunden åbnede Polen med 22:21-sejr mod Serbien, og de har dermed meldt sig ind i kampen om kvartfinalebilletter.

Lad os håbe, danskerne har luret, hvordan tyskerne gjorde mod Polen, for vi trænger til en storsejr.

En overbevisende sejr fyldt med spilleglæde og mange mål og frem for alt: Stærke præstationer.

Profiler: Polske nøglespillere

 • Monika Kobylinska
  Polens anfører er den 28-årige højreback Kobylinska. Hun spiller for klubholdet CSM Bucuresti, og hun tager et stort ansvar på landsholdet med straffekast, kontraløb og et væld af afslutninger
 • Aleksandra Rosiak
  Den 26-årige venstreback fra klubholdet Krim i Slovenien har vist sig effektiv på straffekast og i kontraløbene indtil videre. Hun har nu også et fint skud fra bagkæden, når der bliver plads
 • Magda Balsam
 • Balsam spiller i polske Lublin, og hun kæmper indædt med Adrianna Górna om pladsen på Polens højrefløj. Indtil videre ser det ud til, Balsam vinder den kamp, selv om hun ikke har været usvigeligt træfsikker

Profiler: Danske nøglespillere

 • Sandra Toft
  Toft begyndte kampen mod Japan på bænken og kom først ind et stykke ind i anden halvleg. Kort efter blev hun pillet ud igen med 0 redninger på samvittigheden. Den danske anfører og normalt brandvarme målvogter skal i omdrejninger igen mod Polen
 • Line Haugsted
  Ingen kvinde er en ø. Men meget af den danske defensiv står eller vakler med Line Haugsted, og mod Japan fik hun slet ikke fat som sædvanligt, og hvis de danske gulddrømme skal vare meget længere end mellemrunden, skal Haugsted helt tilbage i topform igen
 • Mie Højlund
 • Højlund spillede en godkendt kamp mod Japan. Som en af meget få danskere. Der er tempo, piskesmæld og finter i Højlund, der også har et godt blik for holdkammeraterne. Hun skal holde kadencen og fortsætte med at brænde halgulvet i Boxen af

Odds-forslag til Polen – Danmark

Efter kampen mod Japan – og egentlig også tidligere i turneringen – har TV2s ekspert Bent Nyegaard stillet et borende spørgsmål til de danske spillere: Mærker I presset så tungt igen? I spiller jo alle sammen Champions League.

Spørgsmålet er reelt nok, og der er vel en forskel på at spille for sit klubhold og så på hjemmebane for sit land i en fyldt jysk hal på en mark i Vestjylland med nationalsang og hele pivtøjet. 

Men så stor forskel? Ej, det kan næsten ikke passe. Der har været grus i det danske maskineri.

Faktum er, at efter fire kampe har det danske spil været overbevisende i to af kampene: Mod stakkels og chanceløse Chile og så den eneste reelle klassemodstander indtil videre, Rumænien. 

Så hvor stiller det os mod Polen? Det kan vel gå to veje: Enten sniger endnu mere nervøsitet og tvivl på egne evner sig ind, og så bliver presset nok en større faktor.

Eller også rykker holdet sammen på Herning Bibliotek eller i fællesrummets strikkeklub og så knytter de næverne og uddeler bøllebank igen. 

Vores bud er det sidste. Derfor tror vi også, at det bliver en kamp med mindst 54 scoringer. På trods af tallene, der viser, at i fem af de seneste syv indbyrdes møder er der scoret færre end 50 gange. 

Denne gang skal danskerne nok skyde hul på den polske defensiv, og så runder vi 54 mål i kampen. Kom så Danmark!

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betsson
2,12
Over 53,5 mål
Gå til Betsson *

Polen – Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Vi skal helt tilbage til EM-slutrunden i 2018 for at finde seneste indbyrdes møde mellem Polen og Danmark. Dengang endte det med dansk sejr på 28:21.

 • I VM-sammenhæng har de to lande spillet 6 gange tidligere. Frem til og med 1990 vandt Polen to og en endte uafgjort. Fra 1990 og frem har Danmark vundet alle tre kampe med seneste møde tilbage i 2013 i bronzekampen, som Danmark vandt 30:26.

 • Polens bedste VM-placeringer er 4. pladser i 2013 og 2015.

 • Danmark har én gang tidligere vundet VM-guld. Det var i 1997. Så er det blevet til to sølvmedaljer i henholdsvis 1962 og 1993, mens det er blevet til bronze i 1995, 2013 og 2021.

 • Polen kom videre fra den indledende gruppe efter kampe mod Iran (35:15), Japan (32:30) og Tyskland (17:33).

 • Polakkernes første kamp i mellemrunden var mod Serbien, og den endte med polsk sejr på 22:21. 

 • Danmark kom videre fra den indledende gruppe med sejre over Serbien (25:21), Chile (46:11) og Rumænien 39:23.

 • I mellemrunden har danskerne indtil videre mødt Japan, der overraskende vandt 27:26.

Læs også: VM håndbold i TV og VM håndbold live streaming.

Bookmaker til VM i kvindehåndbold

Få 500 kr. freebet når du placerer et 500 kr. sportsbet
Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i håndbold er sponsoreret af Betsson.

Hvornår spilles Polen – Danmark?

Polen – Danmark spilles lørdag den 9. december 2023 klokken 20:30.

Hvor spilles Polen – Danmark?

Polen – Danmark spilles i Jyske Bank Boxen i Herning i Danmark.

Skriv første kommentar

Skriv et svar