18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Karakterbog: Danmark – Japan ved VM i håndbold 2023

Av-av-av, så kom danskerne ned på jorden igen efter den berusende oplevelse mod Rumænien. De fodrappe japanere hvirvlede forbi danskerne med tempo, kreativitet og stor effektivitet og vandt 27:26. Overraskende. Og skuffende af danskerne.

Karakterer til Danmark - Japan ved VM i håndbold torsdag den 7. december 2023 klokken 20:30.

Der var undervejs en blanding af vantro og mismod for danskerne. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

FAST SKRIBENT
Michael Vilster
Dansker-dom

Sandra Toft – 2

Hun sad ude hele 1. halvleg og fik knap 10 minutter i 2. halvleg uden at få fat. Derfor røg hun ud på bænken igen og overlod pladsen til Althea Reinhardt.

Althea Reinhardt – 7

Odense-keeperen bed godt fra sig og særligt i 1. halvleg tog hun mange japanske forsøg. Det blev aldrig lige så godt i 2. halvleg, og hun var prisgivet et dansk forsvar, der tillod japanerne at drøne igennem konstant.

Emma Friis – 7

Venstrefløjen begyndte ude men kom ind og scorede på straffe, da Halilcevic fik 2 minutters udvisning efter 40 minutter. Scorede 4 mål på begrænset spilletid og straffekast men sad ude til slut.

Anne Mette Hansen – 2

Ej, hun ville så gerne. Virkede ivrig i indledningen og forsøgte gennembrud på ydersiden uden for alvor at sætte sig igennem. 0 mål er højst usædvanligt for Anne Mette Hansen men i virkeligheden meget dækkende for hele holdets ‘indsats’.

Line Haugsted – 2

Forsvarsgeneralen virkede opsat fra start, men hun virkede tiltagende rundtosset af de finurlige japaneres hurtige angrebsspil. Det danske forsvar fik aldrig fat i Japan, og lige som Haugsted får ros, når forsvaret er godt, må hun også tage ansvaret, når det går knap så godt.

Kathrine Heindahl – 2

Scorede 1 mål. Fik også en 2 minutters udvisning. Fik desværre aldrig for alvor lukket forsvaret sammen med Haugsted, og så er det svært at trække den samlede karakter højere op.

Louise Burgaard – 4

Den danske højreback virker bedre og bedre spillende og gav indledningsvist prøver på sit aggressive spil med både en tidlig scoring og en assist. Faldt som resten af holdet i gryden med manglende offensive løsninger men scorede dog 3 mål.

Trine Østergaard – 2

Den rutinerede højrefløj scorede 4 mål i 1. halvleg, men havde ogsåå 4 afbrændere i løbet af kampen og havde til sidst mistet modet til at afslutte. Blev også overspillet ukarakteristisk mange gange af den japanske venstrefløj.

Kristina Jørgensen – 4

Hun er stadig bare 23 år, men det er tydeligt, at hun er villig til at tage og påtage sig et stort ansvar på holdet. Efter 10 mål på Rumænien var der med rette store forventninger til Jørgensen, men 2 mål på 8 afslutninger er ikke prangende.

Helena Elver – 4

Forsøgte af alle kræfter at løfte det danske angrebsspil, men det er jo lidt paradoksalt, at danskerne i en kamp mod fodrappe modstandere, skal læne sig op af de spillere hos Danmark, der minder mest om den japanske stil. Godkendt af Elver, der scorede et bragende flot mål.

Mie Højlund – 7

Så fik hun endelig en hel bunke spilletid, og hvor er det dog ærgerligt, det er på sådan en dag. Højlund fik stadig vist sit høje topniveau og elegante fintespil. 5 mål på 7 forsøg er godkendt, men hun kunne ikke ene kvinder – eller sammen med Elver – hive danskerne op.

Elma Halilcevic – 4

Åbnede på venstre fløj og scorede et par forrygende mål, men hendes niveau faldt sammen med resten af det danske hold, og hun ender med 2 mål på 5 afslutninger, og da hun fik sin 2. udvisning efter 40 minutter, kom hun ikke mere i spil.

Sarah Iversen – 2

Kom ind midtvejs i 1. halvleg, da det danske holds problemer allerede var begyndt, og selv om hun scorede 2 på 4 afslutninger, fik hun ikke løftet hverken holdet eller sig selv med sit indhop.

Rikke Iversen – 2

Spillede de første 17 minutter og sad så ude resten af kampen. Hun virkede ellers i spillehumør og fik scoret og skabt plads på stregen, men et besøg hos fysioterapeuten betød, hun ikke spillede mere.

Simone Petersen – 4

Begyndte som dansk playmaker, og det så egentlig lovende ud de første par minutter, men hun fik ikke løst det japanske forsvar og blev taget ud af kampen med 2 brændte afslutninger efter knap et kvarters spil.

Andrea Aagot – UB

Uden for bedømmelse – fik ingen spilletid.

Jesper Jensen – 2

Landstræneren prøvede med alle tænkelige knapper at ændre kampen både med spillere og taktik, men det hjalp ikke, og han må tage sin del af skylden for nederlaget. Danmark kan stadig gå videre, og træneren kaldte det en gratis kamp, men det er ikke godkendt med nederlag til Japan foran en (halv)fyldt Boxen.

Karakterskala

12 – Verdensklasse
10 – Fremragende kamp
7 – God kamp
4 – Godkendt
2 – Stram op
0 – Dumpet
-3 – Mirakuløst ringe

Hvem var kampens danske spiller?

  • Althea Reinhardt
  • Mie Højlund
  • Helena Elver
  • Emma Friis
  • Jeg havde valgt en helt anden
  • Althea Reinhardt
  • Mie Højlund
  • Helena Elver
  • Emma Friis
  • Jeg havde valgt en helt anden

Stemmer

Bookmaker til VM i kvindehåndbold

Få 500 kroner freebet
Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i håndbold er sponsoreret af Betsson.Skriv første kommentar

Skriv et svar