18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Egypten – Danmark: Odds og optakt den 23. januar 2023

Der er gruppefinale i mellemrundegruppe 4 ved VM i håndbold 2023. Egypten topper gruppen med maksimumpoint 8, mens Danmark følger lige efter med 7 point. Et dansk nederlag åbner en lile dør på klem for kroaterne til at snuppe 2. pladsen, men hvorfor skulle det dog blive til dansk nederlag? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Egypten – Danmark. Der er kampstart mandag d. 23. januar 2023 kl. 20:30. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Odds på Egypten – Danmark

Det er en gruppefinale i mellemrunden, og hverken Egypten eller Danmark har tabt i de første fem kampe. Hos bookmakerne er de overbeviste om, det bliver til dansk sejr.

Hvem vinder kampen?

Egypten: 5,20 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 10,50 – SPIL HER >>*

Danmark: 1,27 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 59,5 mål: 1,87 – SPIL HER >>*

Under 59,5 mål: 1,87 – SPIL HER >>*

Handicap

Egypten +4,5: 1,82 – SPIL HER >>*

Danmark -4,5: 1,92 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Egypten – Danmark: EM i håndbold 2023

Terningerne er kastet. Rundetårn bygget færdigt. Pyramiderne knejser stolte. Vi er klar til duel mellem Egypten og Danmark.

Egypterne indledte slutrunden med en flot sejr over Kroatien, og allerede dér viste Faraoernes Sønner, at de er parate til at gå hele vejen ved denne slutrunde. 

Dét har de levet op til med fem sejre i lige så mange kampe, men det skal så også siges, at efter Kroatien-kampen har de mødt USA, Marokko, Belgien og Bahrain. Som med Danmarks tur gennem slutrunden indtil nu: Ikke just decideret hold fra verdenstoppen. 

Men nu mødes Egypten og Danmark i en gentagelse af VM-kvartfinalen fra 2021 i Egypten. Forlængelse. Mere forlængelse. Og til slut straffekast måtte der til, før danskerne gik videre til semifinale og senere (mere) VM-guld.

Det var ikke nogen festforestilling, Danmark leverede mod USA i seneste kamp. Til gengæld fik træner Jacobsen sparet en stribe af sine profiler, og det kan vise sig at give ekstra kræfter til denne duel.

Og det bliver der brug for, for egypterne er et stærkt mandskab. Alt andet end dansk sejr sender Egypten videre som vinder af gruppen, og dermed vil de undgå Sverige i kvartfinalen og i stedet møde formentlig Ungarn.

De to hold har mødtes ved de tre seneste VM-slutrunder, og det er endt med en sejr til hver og en uafgjort, hvor Danmark jo så trak det længste strå til slut i 2021. Pudsigt nok vandt Egypten over Danmark i Herning, mens danskerne slog egypterne i Cairo. 

Profiler: Egyptiske nøglespillere

 • Karim Hendawy
  Den 34-årige målvogter står til daglig i hjemlandets Zamalek, men han har tidligere spillet i Rumænien, Makedonien og Tyrkiet. Han har været med ved de seneste fire VM-slutrunder og til OL både i 2016 og 2021. En rutineret keeper, der kan afgøre kampe, når han virkelig rammer en god dag
 • Yahia Elderaa
  Den 27-årige venstreback, der også kan spille playmaker, er aktuelt i Ungarn hos Veszprem, men han har spillet hos danske Ribe/Esbjerg også. Som med keeper Hendawy er det også femte VM-slutrunde for Elderaa
 • Ali Zein
  Han er godt nok 195 centimeter høj, men den lange venstreback er nok mere kendt for sit flotte hår. Han har scoret mest af alle i den egyptiske trup, og med en CL-titel med Barcelona er der ingen tvivl om kvaliteterne

Profiler: Danske nøglespillere

 • Niklas Landin
  Der er ikke noget at rafle om. Den 2 meter høje danske anfører, som spiller i tyske Kiel, skal ramme en af de der kampe, hvor han piller bolde og selvtillid fra modstanderen, som var det fra en slikskål juleaften. Han har leveret glimrende i turneringen indtil nu. Vi har brug for endnu en stor kamp af Landin
 • Magnus Saugstrup
  Uanset om Møllgaard er klar eller ej, hviler en stor del af det defensive ansvar på Saugstrup. Han har gjort det fornemt indtil videre i turneringen, og nu fik han lov at hvile mullerne i kampen mod USA, så han skal være helt klar med de store overarme i defensiven mod Egypten
 • Mikkel Hansen
  Det er som at se kunst, når Mikkel Hansen spiller håndbold. Eksplosivitet. Knaldhårde skud. Og en fordeling af bolde til medspillerne, som var det en balletkoreografi og en fremvisning af de huller i spillet, man først ser, når de åbner sig med Hansens afleveringer. Hansen har spillet en flot turnering. Vi har brug for endnu en af de helt store kampe fra ham

Odds-forslag til Egypten – Danmark

Da Egypten mødte Kroatien, blev der scoret 28 mål i første halvleg. Da danskerne mødte kroaterne, var det tal 31. Men det var saftsuseme også den vildeste håndboldkamp længe set. 

De to hold fløj i totterne på hinanden med vilde og kompetente angreb fra første fløjt, og i en kamp, hvor det kun er Danmark, der har virkelig meget på spil, er det vanskeligt at se gnisten nå helt lige så højt op. 

Ikke at det bliver en venskabs- og hyggekamp. Egypterne har helt sikkert stadig nederlaget på hjemmebane for to år siden i frisk erindring, og helt utænkeligt er det vel ikke, at Kroatien banker Bahrain. Danmark slog Bahrain med 15 overskydende mål. 

Klemmer kroaterne en lignende sejr ud – måske endda et par mål mere – ja, så er deres målscore pludselig af en beskaffenhed, hvor Danmark ikke kan tåle nederlag på mere end 3-4 mål. 

Så galt går det næppe. Anbefalingen er overbevist om, danskerne klarer paragrafferne og selv vinder kampen, så de sikrer en kvartfinale, hvor de undgår svenskerne.

Dem vil man helst vente så længe som muligt med. Så det lader vi egypterne om at tumle med. Men oddset på dansk sejr er ærlig talt en kende under, hvad der ville være fristende. 

Vi går i stedet med et spil, hvor der højst må falde 29 scoringer i første halvleg. Hendawy spillede en stor kamp senest for egypterne, og vi ved, at Landin hiver redninger op, der matcher kampenes betydning. Det kan blive en tæt og målfattig første halvleg. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
LeoVegas
1,88
1. halvleg Under 29,5 mål
Gå til LeoVegas *

SpilXpertens dækning af VM i håndbold er sponsoreret af LeoVegas.


Egypten – Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Den seneste duel mellem de to lande var ved OL 2021, hvor Danmark vandt 32:27. De mødtes også ved VM 2021 i Egypten, hvor danskerne vandt 39:38 efter straffekast.

 • Egyptens officielt bedste resultat ved VM er 4. pladsen fra 2001 i Frankrig. Men uofficielt var deres kvartfinale mod Danmark på hjemmebane i 2021 måske den bedste enkeltstående præstation i en forrygende match.

 • Danmark er forsvarende dobbelte verdensmestre med guld både i 2019 og 2021. Før 2019 var det blevet til tre gange dansk sølv og en gang bronze. 

 • Egypten har indtil nu gjort rent bord i deres fem kampe ved VM. I deres gruppespil slog de Kroatien, Marokko og USA. I mellemrunden har de slået først Belgien og så Bahrain med henholdsvis 33:28 og 26:22.

 • Danmark åbnede VM med tre klare sejre mod Belgien, Bahrain og Tunesien. I den første mellemrundekamp mod Kroatien blev det så til 32:32, mens den anden kamp mod USA blev vundet med 33:24.

Live stream Egypten – Danmark den 23. januar 2023

Vil du live streame Danmarks kampe ved VM i håndbold?

Se Danmarks kampe via live stream

Se kampen live*

OBS. Geo-restriktioner gælder. Ændringer kan forekomme. Du kan spille på og streame sport hos bet365*, hvis du har penge stående på din spilkonto. Der tages forbehold for fejl og ændringer.


Skriv et svar