18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Danmark – Spanien: Odds og optakt den 19. december 2021

Puha, det var noget af et drama, der sendte Danmark fra drømme om guld i finalen til denne bronzekamp mod de spanske værter. De danske kvinder var meget tæt på at skabe en sensation mod de olympiske mestre fra Frankrig, men til slut var marginalerne med det fysisk stærke franske mandskab. Søndag er der duel om bronzemedaljerne, og hele den danske lejr skal hanke op i sig selv og slutte denne VM-slutrunde, som den fortjener: Med en sejr. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Spanien. Der er kampstart søndag d. 19. december 2021 kl. 14:30. Se kampen på DR1 eller på TV2 Play. 


Odds på Danmark – Spanien

Oddsene til kampen viser, at bookmakerne regner med, Danmark snupper bronzemedaljerne.

Hvem vinder kampen?

Danmark: 1,37 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 8,50 – SPIL HER >>*

Spanien: 4,50 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 49,5 mål: 1,95- SPIL HER >>*

Under 49,5 mål: 1,80 – SPIL HER >>*

Handicap

Danmark -2,5: 1,80 – SPIL HER >>*

Spanien +2,5: 1,94 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Danmark – Spanien: VM i kvindehåndbold

Det er altid specielt med de her ‘taber-kampe’ for hold, der næsten gik hele vejen og har vist sig at nå blandt de sidste fire men lige nøjagtigt ikke gode nok til finalen. Hvem kan motivere sig bedst? Spanien er værter for VM, og selv om de for to år siden i Japan nåede finalen, vil de næppe lægge sig fladt ned i afmagt. De skal stadig vise deres publikum, at de vil dem, og at der er gejst og glød i holdet.

Danmark formåede ikke dén disciplin ved sidste års EM-slutrunde, hvor bronzekampen mod Kroatien blev tabt efter en særdeles blodfattig indsats. Betyder det så fordel til Spanien her? Næppe, for de danske kvinder har lagt flere lag på indsatsen, og det vil de gerne afspejle i den endelige placering, og kan de tage et skridt op fra sidste år og sikre de første danske medaljer siden 2013, vil det være et håndgribeligt og fysisk bevis på, at de har flyttet sig. 

Danskerne spillede modent og begavet mod Frankrig, og i 45 minutter var de olympiske mestre godt og grundigt proppet i sækken, og så var danskerne ellers i fuld i gang med at snøre til. Men cirka midtvejs i anden halvleg skiftede Frankrig til 5-1-forsvar, og det fik danskerne aldrig knækket koden til. Dén slags forsvar er lige noget for Spanien, så de vil helt sikkert forsøge at bryde den danske mojo med samme aggressive forsvar. 

Derfor er det op til trænerteamet at komme med flere løsninger, så det hele ikke skal afhænge af, om Mie Højlund kan isoleres og slide sig forbi sin direkte modstander i alle danske angreb. Der var stadig mange flotte præstationer af danskerne, og de har en anderledes glød denne gang med tro på egne evner, ro, harmoni og en fælles stærk vilje, hvor alle byder ind og løfter, hvad de kan.

Danske nøglespillere

 • Anne Mette Hansen
  Fik et riv i armen undervejs mod Frankrig, hvor det kortvarigt så ud til at hæmme hende så meget, hun ikke kunne fortsætte, men jernkvinden bed smerterne i sig, kom sig og fortsatte med sit imponerende spil. Hun er hele tiden en trussel, og mod Spanien skal hun hjælpe Højlund i endnu højere grad med at være en trussel i 1-mod-1-spillet, så det danske spil bliver sværere at læse og dæmme op for. Hun har spillet en stor turnering, og nu skal det krones med en medalje.

 • Lærke Nolsøe
  Det var ikke en vellykket semifinale for den danske topscorer. Venstrefløjen havde for mange afbrændere, og så selv om vi tager i betragtning, at hun et par gange var sidste station i situationer med passivt spil og måẗte gå fra meget spidse vinkler. Heller ikke i forsvaret fik hun sat sit vanlige aftryk, og hun vil helt sikkert være opsat på at sætte et anderledes sidste stærkt aftryk på turneringen i bronzekampen.

 • Line Haugsted
  Hun var allerede inden slutrunden regnet som en af verdens allerbedste forsvarsspillere, men mod Frankrig lagde hun lige et par procenter oven i med en defensiv brandkamp, der endda blev krydret med seks scoringer. Nu skal hun så vise, at det nye niveau er hverdag for hende. At hun kan præstere helt, helt oppe på øverste hylde hver gang. At det her er hendes bundniveau.

Spanske nøglespillere

 • Silvia Navarro
  Spaniens 42-årige målvogter leverer stadig på højt niveau, og selv om hun ikke kunne vende kampen mod Norge til spansk fordel, tog hun godt fra undervejs og holdt Spanien inde i kampen. Navarro er registreret for en redningsprocent på 39 med 60 redninger i turneringen indtil nu.

 • Alexandrina Barbosa Cabral
  Her er endnu en erfaren spiller, for venstrebacken fra rumænske Bistrita er 35 år. Hun spiller med en scoringsprocent på 56, men hun har til gengæld med afstand flest afslutninger, og med 40 mål på 72 forsøg er hun spansk topscorer.

 • Carmen Martin
  Hun spiller også i Rumænien men hos CSM Bukarest. Det er blevet til 29 scoringer på 40 forsøg for den 33-årige højrefløj, som dermed holder sig en nydelig scoringsprocent på 73. Har også tidligere gjort sig i fransk håndbold hos Nice.

Odds-forslag til Danmark – Spanien

Spanien dansede med en stund, da de mødte Norge i semifinalen, men over 60 minutter var den norske kvalitet og deres evige kværnen for meget for spanierne, der derfor spiller om bronze søndag. Her møder de et dansk hold, som omvendt var meget, meget tæt på at spille sig i finalen mod de olympiske mestre fra Frankrig. 

Der var tårer hos spillerne, en tydeligt rørt træner Jesper Jensen, og når selv Bent Nyegaard ikke kan finde en finger at sætte på præstationen og derfor fokuserer på en manglende 2-minutters udvisning fra dommerne, véd man bare, at der er blevet ydet maksimalt. 

Umiddelbart virker det danske hold et lille nøk bedre end Spanien. Bare en smule. Ved EM-slutrunden sidste år vandt Danmark 34:24 over spanierne i mellemrunden, og mens danskerne fortsatte til medaljekampene, rejste Spanien hjem med blot en enkelt sejr i seks kampe.

Samtidig er det værd at bemærke, at flere af de spanske profiler er oppe i årene, og her venter altså kamp nummer ni, siden slutrunden begyndte 1. december. Det er ikke usandsynligt, at de danske kvinder vil have mere energi, som kampen skrider frem. Derfor tror anbefalingen også på en forholdsvis klar dansk sejr på mindst fire overskydende scoringer.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
ComeOn
2,20
Danmark -3,5
Gå til ComeOn! *


Danmark vs. Spanien: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Den indbyrdes VM-historie mellem Danmark og Spanien er kort. Én gang tidligere har de mødt hinanden, og det var ved VM i 2011 i bronzekampen, hvor Spanien vandt 24:18 – efter at danskerne havde tabt semifinalen til Frankrig, og Spanien måtte give sig mod Norge. Det lyder lige bekendt nok.

 • Danmark er noteret for VM-guld i 1997, for sølvmedaljer i 1993 og for bronze i både 1995 og 2013.

 • Spaniens høst af VM-medaljer begrænser sig til det sæt sølvmedaljer, de hentede ved VM i 2019, mens de altså snuppede bronzen for næsen af danskerne for 10 år siden i Brasilien.

 • Danmark seneste tre kampe ved VM-slutrunden har været mod Frankrig (22:23), Brasilien (30:19) og Tyskland (35:23).

 • Spanien har i deres tre seneste kampe ved slutrunden mødt Norge (27:21), Tyskland (26:21) og Brasilien (27:24).


Læs mere om Håndbold VM 2021

Kom helt tæt på VM i håndbold:

–> Optakt til håndbold VM 2021 (kvinder)

–> Kampprogram til håndbold VM 2021 (kvinder)

–> Live stream håndbold VM 2021 (kvinder)

–> TV guide til håndbold VM 2021 (kvinder)

–> Odds på håndbold VM 2021 (kvinder)

–> Grupper/puljer til håndbold VM 2021 (kvinder)

Få op til 500 kr. i bonus hos ComeOn

Som ny spiller, der bruger bonuskoden ‘MAXBETTING’ og indbetaler mellem 100 og 500 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet

SpilXpertens dækning af VM i håndbold sponsoreres af ComeOn!

Skriv et svar