18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark – Serbien: Odds og optakt den 1. december 2023

Nu’ det jul, Nu’ det jul, for dig og for mig og for kvindernes håndboldlandshold. VM på hjemmebane. I Boxen. I Herning. Danmark er blandt favoritterne til titlen, og det begynder alt sammen, når vi brænder den første del af kalenderlyset fredag mod Serbien. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Serbien. Der er kampstart fredag d. 1. december 2023 kl. 20:30. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Emma Friis - odds og optakt til Danmark - Serbien ved VM i håndbold 2023 fredag den 1. december klokken 20:30.

Emma Friis og resten af det danske håndboldlandshold indleder jagten på VM-guld fredag aften. (Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix)

Odds på Danmark – Serbien

Bookmakernes VM håndbold odds indikerer, at Danmark er favoritter til at sejre i VM-åbneren mod Serbien.

Hvem vinder kampen?

Antal mål

Over 53,5 mål: 1,76 – SPIL HER >>*

Under 53,5 mål: 1,97 – SPIL HER >>*

Handicap

Danmark -11,5: 1,87 – SPIL HER >>*

Brasilien +11,5 mål: 1,85 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Danmark – Serbien: VM i håndbold 2023

Vi har ventet som et lille barn på Disneys Juleshow Juleaftensdag. Ventet utålmodigt på at se, om Jesper Jensen har formået at løfte holdet et lille nøk mere. 

Der er flot bredde på det danske hold. Der er afløsere på bænken og i kulissen, som har kompetencer, der gør holdet fleksibelt og til en slags håndboldens schweizerkniv. 

Danmark kan spille på kontra med rappe fløje. De kan også lægge vægt på andenbølgen og gennembrud. Eller de kan spille etableret angrebsspil med enten 1:1-spil og rappe fodfinter eller brølende langskud fra bagkæden. 

Det er svært at se decideret svage punkter på det danske hold, og det skal nok blive en fest i det indledende gruppespil, hvor danskerne bør snuppe tre forholdsvis klare sejre. 

I hovedrunden venter så formentlig Tyskland, Polen og Japan, og det bør være ensrettet mod kvartfinalerne derfra. Og så kan det jo blive tricky, alt efter hvem der er modstanderen. 

Men her ved vi, at modstanderen er Serbien. De havde deres storhedstid i 2012 og 2013, hvor de holdt først EM og derefter VM på hjemmebane. 

Det benyttede de til at snuppe en 4. plads ved EM og VM-sølv. Helt så fint har klaveret ikke spillet ved de seneste slutrunder, hvor de ved EM blev nummer 15 og VM nummer 12. 

Holdet har været udsat for en enorm åreladning, hvor træner Uros Bregar forud for VM i Spanien i 2021 måtte undvære en lille håndfuld profiler, der stoppede med håndbolden. 

Så har de bygget siden, og nu har de så igen mistet en kvartet af erfarne spillere og står med et temmeligt uerfarent hold.

Nederlaget på 13 overskydende mål til Danmark ved EM 2022 for et år siden er formentlig temmeligt sigende for niveauforskellen de to hold imellem.

Profiler: Danske nøglespillere

 • Sandra Toft
  Den rutinerede 1. keeper sad over i de sidste to testkampe mod Brasilien, så det vil være vigtigt, hvis hun får en tidlig kamp og fornemmelse af at komme ind i turneringen. Det kan hun gøre mod serberne og lukke målet ned og brænde banen af, og så kan hun såmænd få sig et hvil mere, når det går løs mod Chile i næste runde
 • Kristina Jørgensen
  Ingen har nogensinde været i tvivl om Kristina Jørgensens kvaliteter. Men de fleste har nu altid haft en fornemmelse af, at der var meget mere at komme efter. Det her VM på hjemmebane kan blive Jørgensens. Hun er i storform og brillerer på sit klubhold i Metz, og på landsholdet har hun fået en klart defineret rolle, som hun trives i
 • Emma Friis
  Den vævre venstrekant er vigtig for det danske spil. Så er det jo dejligt, hun holder så utroligt højt niveau. Rap på fusserne i kontraerne. Varieret og sikker på afslutningerne fra fløjen – og skarp på straffekast også. Lad bare Friis få en flyvende start på slutrunden fredag aften

Profiler: Serbiske nøglespillere

 • Marija Colic
  Det 33-årige målvogter får formentlig en travl aften. Forhåbentlig mest med at samle bolde ud af nettet frem for at redde dem. Hun står til daglig i franske Nice, og ved slutrunden er hun en del af et team af målvogtere, hvor de to øvrige er henholdsvis 21 og 23 år. Rutinen skal komme fra Colic.
 • Jovana Jovovic
  Det bedste bud på en serbisk stjerne er holdets 21-årige venstreback. Hun har været på landsholdet, siden hun var 17 år og spillede med ved VM 2019
 • Sanja Radosavljevic
 • Den 29-årige venstrefløj har optrådt både for slovenske Krim og aktuelt for svenske Kristianstad, hvor hun er 3. mest scorende med 31 mål efter 9 runder.

Odds-forslag til Danmark – Serbien

Da der var VM på hjemmebane for de danske kvinder i 2015, åbnede de slutrunden med sejr mod Japan på 30:21 efter pauseføring 17:11.

Ved EM 2020 var Slovenien første modstander, og de blev slået 30:23 efter 14:12 halvvejs. 

Er det en indikator, får vi vel et dominerende dansk hold at se fredag, men de behøver ikke spille sig helt ud og gå efter en kæmpesejr. 

2 point og et nogenlunde overbevisende visuelt udtryk kan gøre det. Mon ikke Jesper Jensen allerede nu gerne vil rotere flittigt, så der ikke bliver unødigt slid på spillerne i en gruppe, Danmark bør vinde uden besvær?

Danskerne scorede 34 og 33 mål i sidste weekends testkampe mod Brasilien, så vi kan nok nogenlunde regne med, at det danske hold også mod Serbien kan passere 30 mål. 

Så hvor meget kan serberne? I oktober spillede de EM-kval til 2024 og slog Bulgarien 40:16 og spillede 29:29 med Tyrkiet på udebane. 

Der er altså god ramasjang i målene hos serberne, men kan de også passere det solide danske forsvar og de forrygende målvogtere?

Spørgsmålene er mange, og vi bliver klogere fredag aften, men her; her er vores bud, at Danmark vinder med mindst 12 overskydende mål. 

Boxen i Herning kan give vinger sammen med Volbeat, klappepølser og euforien over at komme i gang med slutrunden. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betsson
1,87
Danmark -11,5
Gå til Betsson *

Danmark – Serbien: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • De to hold mødtes senest ved EM i Slovenien 2022, og dengang vandt Danmark 34:21.

 • Danmark har 1 gang tidligere vundet VM-guld, og det var i 1997. 

 • Det er også blevet til 1 dansk sølv og 2 bronzemedaljer ved VM – den seneste bronzemedalje vandt Danmark i 2021 i Spanien.

 • Serbiens bedste VM-resultat kom i 2013 på hjemmebane, hvor de nåede finalen men dog måtte nøjes med sølv. 

 • Helt tilbage i 2001 ved VM i Italien var serberne en del af Det tidligere Jugoslavien, som spillede sig frem til semifinalerne og tabte til Norge, hvorefter de slog Danmark i bronzekampen.

 • Danmarks to næste kampe i VM-turneringen er søndag mod Chile og tirsdag mod Rumænien.

 • Serbien møder i deres kommende kampe henholdsvis søndag og tirsdag Rumænien og Chile.

Læs også: VM håndbold i TV og VM håndbold live streaming.

Bookmaker til VM i kvindehåndbold

Få 500 kr. freebet når du placerer et 500 kr. sportsbet
Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i håndbold er sponsoreret af Betsson.

Hvornår spilles Danmark – Serbien?

Danmark – Serbien spilles fredag den 1. december 2023 klokken 20:30.

Hvor spilles Danmark – Serbien?

Danmark – Serbien spilles i Jyske Bank Boxen i Herning i Danmark.

Skriv første kommentar

Skriv et svar