18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark – Rumænien: Odds og optakt den 5. december 2023

Danmark og Rumænien har vundet begge deres første kampe ved VM-slutrunden, og derfor er det den forventede gruppefinale, der er på halgulvet tirsdag aften, når de mødes i Boxen. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Rumænien. Der er kampstart tirsdag d. 5. december 2023 kl. 20:30. Se kampen på DR1 eller på DRTV.

Elma Helilcevic og Sarah Iversen - odds og optakt til Danmark - Rumænien ved VM i håndbold tirsdag den 5. december 2023 klokken 20:30.

Smilene var store efter den sikre danske sejr i Boxen søndag mod prügelknaben Chile. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Odds på Danmark – Rumænien

Hos bookmakernes VM håndbold odds er der en klar forventning om endnu en dansk sejr.

Hvem vinder kampen?

Handicap

Danmark: 1,30 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 11,40 – SPIL HER >>*

Rumænien: 4,48 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 53,5 mål: 1,83 – SPIL HER >>*

Under 53,5 mål: 1,89 – SPIL HER >>*

Handicap

Danmark -3,5: 1,78 – SPIL HER >>*

Rumænien +3,5 mål: 1,95 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Danmark – Rumænien: VM i håndbold 2023

Helt som forventet står både Danmark og Rumænien med fire point efter de første to kampe ved VM-slutrunden. 

Dermed er det en ren gruppefinale, når de mødes tirsdag aften i Boxen.

De hentede begge sikre storsejre søndag, hvor Rumænien slog Serbien med ni overskydende, mens Danmark snittede Chile ud i fine skiver og bankede dem 46:11.

Rumænien har haft Cristina Neagu siddende på skånekost på en motionscykel under hele turneringen indtil videre. 

Den 35-årige stjerne har haft bøvl med knæet, og det vil i virkeligheden være ganske fornuftigt at skåne hende i denne her kamp også. 

I hovedrunden venter Tyskland, Polen og Japan. Det er alle tre hold, som Rumænien kan slå og særligt med Neagu på holdet. Så selv hvis rumænerne kommer over med to point, kan de slå sig til kvartfinalerne. 

Så spørgsmålet er vel, om det er risikoen værd at bringe stjernen mod Danmark, for det er ingen garanti for sejr.

Det er måske smartere at gemme hende helt til hovedrunden og så gå all-in på tre sejre der og se frem mod kvartfinalerne med en frisk(ere) Neagu?

Nå, det er spekulationer. Danmark kan ikke gøre andet end at passe egen butik, og det så ganske fornuftigt ud mod Chile.

Modstanden var så også meget, meget mild, og det er svært at vurdere det danske topniveau på den omgang legestue. 

Nu bliver det en modstander af agtværdig kaliber, og så skal de danske profiler træde i karakter og vise sig frem.

Det bør de kunne foran en fyldt Boxen, og med stort set hele truppen i omdrejninger allerede, er der mange strenge at spille på for træner Jensen.

Profiler: Danske nøglespillere

 • Sandra Toft
  Danmarks målvogter sad på bænken hele kampen mod Chile. Hun viste dog i første kamp mod Serbien, at niveauet er på plads, og der kan snildt blive brug for, at hun hiver et par store redninger op undervejs i kampen mod Rumænien. Udstråler stor ro og glæde indtil videre ved slutrunden
 • Line Haugsted
  Har været på skånekost i Danmarks to første kampe, men mon ikke alvoren begynder nu? Pintea på stregen hos rumænerne er i hvert fald en sej grovbolle at tygge sig igennem, så Haugsted kan roligt finde alle tricks i forsvars-håndbogen frem
 • Anne Mette Hansen
  I glimt har vi set Anne Mette Hansens kvaliteter ved slutrunden. Men hun er ikke en storsejrs-spiller. Hun er skabt til de tætte kampe på vippen, hvor mod, ansvar og kvalitet afgør opgør, der balancerer på en knivspids. Sådan en kamp kan vi vel godt risikere at få her, og så kan Hansen for alvor få lov at vise de mange evner frem

Profiler: Rumænske nøglespillere

 • Eliza Buceschi
  30-årige Buceschi spiller for Rapid Bukarest, og hun er Rumæniens topscorer i turneringen indtil videre med 14 mål i de to første kampe. 6 mål på 7 skud mod Chile og 8 på 10 mod Serbien vidner om lyst til at skyde og en effektivitet, der matcher
 • Crina Pintea
  Der er masser af rå bjergkraft hos Pintea. 192 centimeter og en officiel kampvægt på 85 kilo. Den 33-årige stregspiller er en mundfuld at bokse med for alle. Hun spiller til daglig i hjemlandets CSM Bucuresti. Er noteret for 7 mål i de første to kampe. Endda også et kontramål mod Serbien
 • Sonia-Mariana Seraficeanu
  Højrefløjen fra Gloria Bistrita er 26 år. Hun kom med på landsholdet i 2019 og har altså slutrundeerfaring. 12 mål i de første 2 kampe på i alt 15 forsøg er godkendt, men jo altså ikke en toppræstation i træfsikkerhed. Hun er dog modig og går på igen og igen

Odds-forslag til Danmark – Rumænien

I den seneste slagudveksling mellem Danmark og Rumænien gjaldt det EM-billetter. Her vandt Danmark både i Rumænien (35:28) og i Danmark (32:27).

Det er vanskeligt at forestille sig, at det indbyrdes styrkeforhold har rykket sig meget, og hvis det har, er det nok i Danmarks favør. 

Rumænien har som det eneste land været med ved samtlige 26 VM-slutrunder gennem historien, og måske er det derfor, de har et aldrende hold (Tø-hø). 

Fakta er, at der er flere af stjernerne på holdet, der nærmer sig sidste salgsdato, og selv om de har som erklæret mål at sikre billetter til OL i Paris 2024, kan de ikke løbe fra dåbsattesten. 

Det er der nok et par af de danske spillere, der stadig kan, for der er fut og fart i de danske fløje.

De fik ikke vist det mod Serbien, men Rumænien vil måske spille en anelse mere modigt, og så kan der hurtigt blive plads til kontraløbene. 

Vores bud til denne kamp er, at Danmark vil sætte sig på tingene.

Rumænien vil forsøge at vriste sig fri, men så snart det viser sig, at danskerne er bedst, vil rumænerne gemme en anelse af kræfterne til de vigtige kampe i hovedrunden. 

Derfor tror vi på en forholdsvis sikker dansk sejr på mindst fem overskydende mål.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betsson
2,08
Danmark -4,5
Gå til Betsson *

Danmark – Rumænien: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Det seneste indbyrdes møde mellem Danmark og Rumænien var i EM-kvalifikationen i marts 2022.

 • Her vandt Danmark 32:27 i Odense efter at have vundet i Rumænien 35:28 i første duel.

 • Danmark og Rumænien har mødt hinanden 6 gange i VM-sammenhæng. De seneste tre er endt med rumænske sejre, og den seneste danske sejr skal vi tilbage til 1990 for at finde. 

 • Danmarks VM-udbytte historisk er 1 guld, 1 sølv og 2 bronzemedaljer – seneste medalje var af bronze ved VM i Spanien i 2021.

 • Rumænien vandt VM-guld helt tilbage i 1962, og siden har de hentet 2 sølv og 1 bronze. Deres seneste tur på medaljeskamlen var med bronzemedaljer i Danmark i 2015.

 • Danmark har hentet sejre i de to første kampe med 25:21 mod Serbien og 46:11 mod Chile.

 • Rumænien står ligeledes med to sejre efter 44:19 over Chile i 1. runde og 37:28 mod Serbien i 2. runde.

Læs også: VM håndbold i TV og VM håndbold live streaming.

Bookmaker til VM i kvindehåndbold

Få 500 kr. freebet når du placerer et 500 kr. sportsbet
Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i håndbold er sponsoreret af Betsson.

Hvornår spilles Danmark – Rumænien?

Danmark – Rumænien spilles tirsdag den 5. december 2023 klokken 20:30.

Hvor spilles Danmark – Rumænien?

Danmark – Rumænien spilles i Jyske Bank Boxen i Herning i Danmark.

Skriv første kommentar

Skriv et svar