18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark – Norge: Odds og optakt den 15. december 2023

Det er semifinaletid. De danske VM-kvinder møder fredag aften de forsvarende norske verdensmestre. Det er en gentagelse af sidste års EM-finale i Slovenien, som Norge vandt 27:25. Men denne gang har Danmark hjemmebane. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Norge. Der er kampstart fredag d. 15. december 2023 kl. 17:30. Se kampen på DR1 eller på DRTV.

Sandra Toft stod en flot kamp i kvartfinalen mod Montenegro.

Sandra Toft stod en flot kamp i kvartfinalen mod Montenegro. (Foto: IMAGO / Bildbyrån)

Odds på Danmark – Norge

Hos bookmakerne har de skævet til historien, og deres VM håndbold odds har derfor Norge som favorit.

Hvem vinder kampen?

Kampodds

Danmark: 3,50 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 9,46 – SPIL HER >>*

Norge: 1,45 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 51,5 mål: 1,78- SPIL HER >>*

Under 51,5 mål: 1,95 – SPIL HER >>*

Handicap

Danmark +2,5: 1,79 – SPIL HER >>*

Norge -2,5 mål: 1,94 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Danmark – Norge: VM i håndbold 2023

Det er en gentagelse af EM-finalen fra 2022. Ja faktisk også af EM-finalerne i 1996, 1998, 2002 og 2004. Og så er det en gentagelse af VM-finalen 1997, hvor Danmark vandt sit hidtil eneste verdensmesterskab. 

Norge har noget mere ubeskedent snuppet 4 gange VM-guld gennem tiden, og deres seneste titel kom så sent som i 2021 i Spanien med finalesejr mod Frankrig på 29:22. 

Det er altså en mægtig modstander, der venter danskerne med alt det, vi kender Norge for.

En stærk keeperduo. Et solidt forsvar. En forrygende kontrafase og masser af skudstyrke, gennembrudskraft og kreativitet i offensiven. Et meget, meget stærkt hold. 

Danmark er nu også et stærkt hold. Der er et væld af snore at hive i for træner Jensen, som næsten altid har et nyt værktøj at hive frem – enten taktisk eller fra bænken i form af spillertyper, der kan noget anderledes. 

Det er let at forestille sig, at skudkanonen Julie Scaglione er tiltænkt en rolle som et supervåben mod Norge. Scaglione har ikke spillet meget indtil videre, men hun er gået uimponeret til værks, når hun har fået spilletid. 

Ellers er der ved at være tænding, gnist og formtop hos mange danske spillere. Sandra Toft stod undervældende i kampens indledning mod Montenegro, men så fik hun fat og endte med en redningsprocent over 40.

I forsvaret spillede Line Haugsted sin bedste kamp ved slutrunden, og det fik også straks Heindahl og Iversen-søstrene til at hæve niveauet. 

I offensiven er Anne Mette Hansen, Louise Burgaard og Mie Højlund en snedig schweizerkniv med mange forskellige løsninger i bæltet. 

Simone Petersen og Kristina Jørgensen er efterhånden varme i overtalsspillet, og fløjene tager de chancer, de får og er effektive, når det gælder. 

Det er en VM-semifinale. Danmark har ikke været i en VM-finale siden 1997, men de var i semifinalen for to år siden i Spanien og tabte 23:22 til Frankrig.

Hævnen kan blive mægtig sød denne gang – også selv om det skal gå ud over Norge i stedet. 

Profiler: Danske nøglespillere

 • Sandra Toft
  Den danske anfører står med lavest redningsprocent af de 3 danske målvogtere. Men hun er tydeligt træner Jensens førstevalg, og Toft forstår at ramme bølgetoppene på det rette tidspunkt. 41 redninger på 118 afslutninger er ikke uefne 35 i redningsprocent
 • Anne Mette Hansen
  Venstrebacken leverer tempo, gennembrud og råstyrke. Styrken bruger hun flittigt i defensiven, og i offensiven krydrer hun det med forudseenhed og overblik og et knaldhårdt skud. AM på sit ypperste niveau er en af nøglerne til dansk sejr
 • Emma Friis
  Den danske venstrefløj er noteret for 26 mål på 38 afslutninger. Der har været en anelse flere afbrændere end normalt, men hun klør på med uformindsket tro på egne evner, og hun har et vidunderligt bredt afslutningsrepertoire. 9 mål på 11 straffekast er ok. Ikke prangende. Men ok

Profiler: Norske nøglespillere

 • Kathrine Lunde
  Silje Solberg har spillet mere end Kathrine Lunde indtil videre ved EM. Og Lundes tal er knap så imponerende, men som Sandra Toft i det danske bur kan Lunde som regel også optimere sit spil, når det er allermest nødvendigt. Generationsskiftet i det norske mål er i gang, men Lunde giver sig ikke uden kamp
 • Henny Reistad
  En forrygende håndboldspiller. Det er let at glemme, men Reistad er bare 24 år. Hun kommer til at dominere håndbolden i mange år frem. Hun kan både skyde udefra og buldre gennem forsvaret til afslutning tættere på. Forhåbentlig kender hendes træner fra Team Esbjerg, Jesper Jensen, et par tricks, han kan give til landstræner Jesper Jensen
 • Camilla Herrem
  OL-guld, EM-guld og VM-guld. Herrem er 37 år gammel og med en rekordliste, der kunne få mange til at sænke tempoet. Hun har nærmest bare øget farten og scoret 21 mål på kontraløb indtil videre. Norsk topscorer med 36 pletskud og en træfsikkerhed på 80% på sine 45 afslutninger indtil videre

Odds-forslag til Danmark – Norge

Utroligt nok er det kun anden gang siden finalen i 1997, at Danmark og Norge mødes i VM-sammenhæng. Den første gang var i Japan i 2019, hvor Norge vandt 22:19 i mellemrunden. 

I de seneste tre indbyrdes EM-kampe er der scoret lidt mere end 54 mål i snit i kampene mellem de to nordiske giganter. Men seneste VM-kamp trak altså gevaldigt ned. 

Det sker næppe her. Der er så meget offensiv power hos begge hold, at selv om der også er stærke defensiver og dygtige målvogtere, er det svært at se kampen ende på omkring 40 scoringer. 

De seneste fem indbyrdes kampe ved EM og VM er alle afgjort inden for tre måls margin, så mon ikke vi igen kan forvente en tæt kamp. 

De danske kvinder har haft finaleweekenden som det store – i hvert fald offentligt – mål, og det er nu opnået. Kan de så spille frit og give den endnu mere gas? Det kan man jo håbe. 

Det ville være en forrygende fest i Herning, hvis Norge fik klø á la kampen mod Rumænien i gruppespillet. Men mindre kan gøre det. 

Vi tror, det bliver meget, meget tæt, og at begge hold vil udfordre hinanden. Norge er bookmakernes favoritter, men som Boxen præsenterede sig onsdag, kan den blive en medspiller for danskerne og give et par ekstra procenter. 

Der er 3,50 på ren dansk sejr lige nu, og det er en anelse fristende, men vi vælger at gardere med et par danske mål i hånden i stedet og går efter en tæt semifinale. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betsson
1,79
Danmark +2,5
Gå til Betsson *

Danmark – Norge: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Det seneste indbyrdes møde var en testkamp i marts, som Danmark vandt 28:27.

 • Siden EM 1994 er det kun sket ved to slutrunder – 2006 og 2018 – at Danmark og Norge ikke har mødtes. Danmark har vundet 5, mens Norge altså så har vundet 10 gange. 

 • For 2 år siden vandt Danmark 31:29, da de mødte Norge i mellemrunden, men da de så røg sammen i finalen også, var det Norge, der trak den længste skistav og vandt 27:25.

 • Danmark er noteret for i alt 6 VM-medaljer indtil videre. 1 af guld, 2 af sølv og 3 af bronze.

 • Norge har vundet VM-guld 4 gange. De har også 4 sølv- og 3 bronzemedaljer. 

 • Danmarks vej til semifinalen er gået via gruppespil mod Serbien (25:21), Chile (46:11) og Rumænien (39:23).

 • Og derfra fortsatte danskerne til mellemrunden med kampe mod Japan (26:27), Polen (32:22) og Tyskland (30:28).

 • Endelig blev det 26:24 mod Montenegro onsdag aften. 

 • Norge spillede deres kvartfinale allerede tirsdag aften, hvor de slog Holland 30:23.

 • I mellemrunden havde Norge været oppe mod Angola (37:19), Slovenien (34:21) og Frankrig (23:24).

 • I det indledende gruppespil slap Norge nemt videre fra Grønland (43:11), Østrig (45:28) og Sydkorea (33:23).

 • Dansk topscorer i turneringen er Kristina Jørgensen, som står for 35 træffere.

 • Hos Norge er det venstrefløj, Camilla Herrem, der har scoret mest med indtil videre 36 mål.

Læs også: VM håndbold i TV og VM håndbold live streaming.

Bookmaker til VM i kvindehåndbold

Få 500 kroner freebet
Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i håndbold er sponsoreret af Betsson.

Hvornår spilles Danmark – Norge?

Danmark – Norge spilles fredag den 15. december 2023 klokken 17:30.

Hvor spilles Danmark – Norge?

Danmark – Norge spilles i Jyske Bank Boxen i Herning i Danmark.

Skriv første kommentar

Skriv et svar