18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark – Montenegro: Odds og optakt den 13. december 2023

Nu begynder knockoutkampene ved VM-slutrunden i håndbold. Danmark møder som gruppevinder i mellemrunden Montenegro, der blev nummer 2 i deres gruppe, selv om de tabte to af de tre mellemrundekampe. Danmark er storfavoritter, men Montenegro har vist sig bøvlede i tidligere VM-dueller. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Montenegro. Der er kampstart onsdag d. 13. december 2023 kl. 20:30. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Anne Mette Hansen og resten af de danske VM-kvinder spiller kvartfinale onsdag mod Montenegro.

Anne Mette Hansen og resten af de danske VM-kvinder spiller kvartfinale onsdag mod Montenegro. (Foto: IMAGO / Gonzales Photo / Morten Kjær)

Odds på Danmark – Montenegro

Bookmakernes VM håndbold odds peger i retning af klar dansk kvartfinalesejr.

Hvem vinder kampen?

Kampodds

Danmark: 1,07 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 17,2 – SPIL HER >>*

Montenegro: 11,6 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 52,5 mål: 1,78- SPIL HER >>*

Under 52,5 mål: 1,95 – SPIL HER >>*

Handicap

Danmark -6,5: 1,76 – SPIL HER >>*

Montenegro +6,5 mål: 1,97 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Danmark – Montenegro: VM i håndbold 2023

Vi kommer ikke udenom, at de danske kvinder formentlig skal tage udsmiderjakkerne og de store overarme med til kampen mod Montenegro. 

For de montenegrinske kvinder er givetvis en bedre modstander at få end Sverige, der vandt deres mellemrundegruppe, men Montenegro giver sig aldrig. 

De kæmper, fighter, slås og slår fra sig. Og de fik altså bronze ved EM sidste år, så helt uefne er de ikke.

De har i øvrigt den tidligere verdensstjerne Bojana Popovic på bænken som træner, så også her er der kvalitet hos den danske kvartfinalemodstander. 

Men danskerne har leveret bedst i VM-slutrunden mod Rumænien, Polen og Tyskland. Stærke, klassisk europæiske håndboldnationer, og det er formentlig meget lidt, Montenegro kan overraske danskerne med. 

Kan de danske kvinder ramme tilnærmelsesvis samme niveau som mod tyskerne, ligger der også en semifinale og glimter i forruden. 

Det kan blive nødvendigt for Haugsted, Heindahl og Dobbelt-Iversen i defensiven at smøge ærmerne op, men det kan de også, og man har dem jo faktisk mistænkt for at nyde det, når de kan gå til makronerne. 

At nyde det kunne man se, Anne Mette Hansen gjorde mandag aften mod Tyskland. Den danske bagspiller er en fornøjelse at følge allerede fra præsentationen i Jyske Bank Boxen. 

Hun står med et kæmpe smil og gejler medspillerne op til kamp, og så trisser hun ind i hallen med forventningens glæde strålende ud. Det er en fornøjelse. 

Det bliver det forhåbentlig også onsdag aften.

Profiler: Danske nøglespillere

 • Line Haugsted
  Den danske forsvarskaptajn får en nøglerolle mod Montenegro. Haugsted har spillet en turnering med pil op. Hendes defensiv er som altid upåklagelig, og hun gør i stigende grad spillerne omkring sig gode også. Og nu er hun begyndt at være træfsikker, når hun går med i offensiven
 • Louise Burgaard
  Der er enorm fysisk power i Burgaard. Når hun kommer buldrende fra højrebacken i det karakteristiske krydsløb, har hun blik for stregspillerne, men hun er også helt parat til at tromle enhver modstander ned og afslutte selv. Burgaard ser ud til at spille sig i bedre og bedre form. Meget instrumental for det danske angrebsspil
 • Mie Højlund
  TV-ekspert Bent Nyegaard har igen og igen undret sig over, hvorfor Mie Højlund ikke har spillet mere i turneringen. Men mod Tyskland var hun klar, i topform og viste flere gange prøver på det flydende drive med lavt tyngdepunkt og mange retningsskift. En fornøjelse på en håndboldbane – og samtidig ekstremt effektiv

Profiler: Montenegrinske nøglespillere

 • Dijana Mugosa
  Venstrefløjen er 28 år og spiller for rumænske Craiova. Hun er Montenegros topscorer med 29 mål, og 10 af dem har været på straffe
 • Jelena Despotovic
  Venstrebacken har tidligere vundet Champions League med Buducnost, og efter en rundtur til Ungarn og Slovenien er hun tilbage i hjemlandet hos netop Buducnost. Despotovic er 29 år og var med til at vinde EM-guld i 2012
 • Itana Grbic
  Holdets 27-årige playmaker holder til hos slovenske Krim, og hun har foreløbig scoret 21 gange i turneringen

Odds-forslag til Danmark – Montenegro

Danmark er store favoritter i denne kamp. Helt forståeligt. Montenegro er uden profilerne Raicevic og Jaukovic, og selv om de er nået kvartfinalerne, har de reelt kun imponeret i én kamp undervejs. 

De har mødt Ungarn og Sverige af de mandskaber, man vel kan regne for kvalitetshold, og her slog de Ungarn og tabte til svenskerne.

Derudover har de slået Cameroun, Paraguay og Senegal helt som ventet, og så tabte de med ét mål til Kroatien.

Det er jo ligesom Danmarks nederlag til Serbien, vil nogen nok mene, men forskellen er, at Danmark i de øvrige kampe har banket Rumænien, Polen og Tyskland. Noget mere kvalitet end de montenegrinske modstandere. 

Derfor tror vi da også, at Danmark vinder kampen.

Montenegro er et mandskab med hjerte, passion og vilje, og de vil givet slå fra sig, men danskerne vil i løbet af kampen løbe fra modstanderen på måltavlen (og nok også på banen) og sikre en relativt klar sejr. 

Vores bud er, at den danske sejr bliver på mindst 6 overskydende mål. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betsson
1,51
Danmark – 5,5
Gå til Betsson *

Danmark – Montenegro: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Det seneste indbyrdes møde var i EM-semifinalen i november 2022, hvor Danmark vandt 27:23. 

 • Danmark og Montenegro har spillet mod hinanden 13 gange tidligere. Det er endt med 9 danske sejre og 4 sejre til montenegrinerne. Danmark har vundet de 4 seneste dueller. 

 • I VM-sammenhæng har de mødtes 4 gange. I 2013, 2 gange i 2015 og igen i 2017. Det er endt med 2 sejre til hver, og målscoren for de 4 kampe siger 95:95.

 • Danmark har vundet VM én gang tidligere, og det var tilbage i 1997. Derudover er det blevet til 2 sølvmedaljer og 3 gange bronze.

 • Montenegro blev nummer 5 og 6 ved VM-slutrunderne i 2019 og 2017, men senest – i Spanien i 2021 – sluttede de skuffende som nummer 22.

 • Montenegros bedste resultater som selvstændig nation hentede de i 2012, hvor de blev europamestre og tog OL-sølv.

 • Danmark kom videre fra den indledende gruppe med sejre over Serbien (25:21), Chile (46:11) og Rumænien (39:23).

 • I mellemrunden mødte danskerne Japan (26:27), Polen (32:22) og Tyskland (30:28).

 • Hos Danmark er Kristina Jørgensen flittigst scorende med indtil videre 32 pletskud.

 • Montenegro var i indledende gruppe med Cameroun (25:11), Paraguay (41:26) og Ungarn (24:18).

 • Modstanden blev skarpere i mellemrunden, hvor Montenegro måtte forbi Kroatien (25:26), Senegal (29:21) og Sverige (25:32).

 • Montenegros topscorer i turneringen indtil videre er Dijana Mugosa, der har scoret 29 mål.

Læs også: VM håndbold i TV og VM håndbold live streaming.

Bookmaker til VM i kvindehåndbold

Få 500 kroner freebet
Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af VM i håndbold er sponsoreret af Betsson.

Hvornår spilles Danmark – Montenegro?

Danmark – Montenegro spilles onsdag den 13. december 2023 klokken 20:30.

Hvor spilles Danmark – Montenegro?

Danmark – Montenegro spilles i Jyske Bank Boxen i Herning i Danmark.

Skriv første kommentar

Skriv et svar