18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark – Belgien: Odds og optakt den 13. januar 2023

De danske håndboldherrer indleder fredag aften VM-forsvaret med en duel mod Belgien, der er med for allerførste gang. Danmark kommer omvendt som dobbelte forsvarende verdensmestre, og mange eksperter tror, Danmark som første nation nogensinde kan tage VM-guldet tre gange på stribe. Men først gælder det altså Belgien. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Belgien ved håndbold VM 2023. Der er kampstart fredag d. 13. januar 2023 kl. 20:30. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

Odds på Danmark – Belgien

De dobbelte danske verdensmestre er meget, meget store favoritter i denne kamp mod de belgiske debutanter.

Hvem vinder kampen?

Danmark: 1,00 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 31,00 – SPIL HER >>*

Belgien: 26,00 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 62,5 mål: 1,87 – SPIL HER >>*

Under 62,5 mål: 1,87 – SPIL HER >>*

Handicap

Danmark -14,5: 1,98 – SPIL HER >>*

Belgien +14,5: 1,78 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Danmark – Belgien: VM i håndbold 2023

Der vil altid være store forventninger til en forsvarende verdensmester. Og der vil være kæmpestore forventninger til en dobbelt verdensmester. Sådanne forventninger hviler tungt på det danske hold forud for VM-slutrunden i Sverige og Polen. De danske gruppekampe bliver spillet i Malmö, og det er dermed næsten en halv hjemmebane for danskerne. 

I en eventuel mellemrunde bliver kampene også spillet i Malmö, og det er først fra kvartfinalen og frem, at det bliver en tur til Stockholm for træner Nikolaj Jacobsen og hans danske drenge. Der er et væld af stjerner at tage af på det danske hold. De oplagte profiler er endnu engang Niklas Landin, Mikkel Hansen og Mathias Gidsel. 

De har selskab af Emil Jakobsen, Rasmus Lauge og Hans Lindberg. Blandt andre. Truppen er spækket med stjerner fra allerøverste hylde i den danske liga og i Europas top. Eneste lille revne i festen var, at Mads Mensah testede positiv for corona, men han er allerede fri af isolation igen efter en negativ test. Dermed er der frit valg på alle hylder for træner Jacobsen til fredagens kamp.

Danmark kommer som dobbelte verdensmestre og med bronze fra sidste års EM og OL-sølv fra 2021. Det er en aktuel håndboldstormagt, og skræmmende nok ser holdet næsten endnu stærkere ud nu end de to tidligere gange, det er blevet til VM-guld. Det kan blive en tiltrængt fest i en lang, kold og dyr januar. Kom så Danmark! 

Man skal virkelig have fulgt godt med i håndboldverdenen for at have fået øje på belgisk herrehåndbold. Men her er de altså. Med til en slutrunde overhovedet for allerførste gang nogensinde. De kom via den europæiske kvalifikation uden at imponere i den indledende gruppe, og så fik de en nydelig skalp med sejr over Slovakiet i den følgende runde. 

Da der var lodtrækning til de afgørende playoffkampe, hvor Belgien kunne møde for eksempel Island, Kroatien eller Tyskland, ja, så fandt de i stedet en firkløver. De trak Rusland, der er udelukket, og dermed var Belgiens første deltagelse ved VM en realitet.

VM gruppe H
K
1
Danmark
330011370436
2
Bahrain
31117891-133
3
Belgien
310287102-152
4
Tunesien
30127792-151

Profiler: Danske nøglespillere

 • Niklas Landin
  Verdens bedste målmand. I hvert fald Danmarks bedste. Og det siger ikke så lidt. Landin har vist sin styrke og gør det stadig, og det er ikke tilfældigt, at Kiel-keeperen både i 2019 og 2021 er blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller. Ikke keeper. Spiller. Wow 
 • Mathias Gidsel
  Den unge højreback er kun lige knap 24 år gammel. Han har allerede vundet VM-guld, OL-sølv og EM-bronze. Karrieren er gået fra GOG til tyske Füchse Berlin, og han bliver bedre og bedre. Udfordrende. Energisk. Atletisk. Og skarp i samspillet med både streg og sine kolleger i bagkæden
 • Emil Jakobsen
  Danmarks venstrefløj spiller til daglig i Flensborg, hvor han hamrer kasser ind. Det gør han også på landsholdet. En blandt mange kvaliteter hos Jakobsen er, at han er uhyre træfsikker. Får han chancen fra fløjen, scorer han. Næsten hver gang 

Profiler: Belgiske nøglespillere

 • Jef Lettens
  Den 32-årige målvogter er ansat i Fenix Toulouse, som er nummer 7 i den franske liga. Lettens havde en redningsprocent på mere end 40, da Belgien slog Slovakiet i den afgørende playoffkamp om VM-billetter
 • Arber Qerimi
  Endnu en 32-årig spiller. Qerimi er playmaker, og han har ophold både i kroatisk og nordmakedonsk håndbold i karrieren. Nu er han dog hjemme i belgiske HUBO
 • Kobe Seeras
  Bare 21-årige Seeras spiller højreback. Han er på kontrakt hos nederlandske Bevo HC. Han har indtil nu blot spillet lidt mere end 20 landskampe, men det er fremtidens mand for belgisk håndbold

Odds-forslag til Danmark – Belgien

Det er svært at se denne kamp ende med andet end dansk sejr. Hos bookmakerne er det endda så svært, at det er vanskeligt at finde tilbud på ren dansk sejr. Så kan man gå efter handicapspil, og her er forventningen, at den danske sejr vil være på 13-16 overskydende mål.

Forskellen i niveau hos de to mandskaber vil ganske givet være i den størrelsesorden. Hvis det kan gøre det. Men der er kæmpe forskel på at være Danmark, som forventer at spille i alt ni kampe de næste to uger og gå hele vejen til medaljekampene. Og så på at være Belgien, der er med ved en slutrunde allerførste gang nogensinde. Det er vist ikke urimeligt at mene, at kampen har en større værdi for belgierne end for danskerne.

Ved de seneste to VM-slutrunder er danskerne kommet stærkt i gang. Også på måltavlen. I 2019 blev Chile banket 39:16 i åbningskampen, mens det for to år siden gik ud over Bahrain, der blev slået 34:20. Ved EM for et år siden åbnede træner Jacobsen og hans flok med 30:21 mod Montenegro, som sandelig også er en del stærkere end de to foregående ‘åbningsmodstandere’.

Så det er næppe helt skævt sat med dansk sejr omkring 15 mål. Belgien vil kæmpe hele vejen for at få så mindeværdig en debut som muligt. Og danskerne vil sætte sig på det hele fra start og udbygge føringen løbende.

Anbefalingen lægger forsigtigt ud ved slutrunden og går efter målspillet. De tre nævnte åbningskampe har budt på 55, 54 og 51 scoringer. Så vi kaster os gerne over spillet med højst 62 mål i kampen. Så er der lidt snor og luft til det sædvanlige loft.

Selv hvis danskerne skulle nå helt op på 40 scoringer – hvad de ikke har gjort i de tre nævnte åbningskampe – vil belgierne stadig skulle score 23 gange for at spolere buddet. Lader de Danmark score 40 gange, scorer de næppe selv mere end 20 mål.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
LeoVegas
1,87
Under 62,5 mål
Gå til LeoVegas *

SpilXpertens dækning af VM i håndbold er sponsoreret af LeoVegas.


Danmark – Belgien: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Det er første møde mellem Danmark og Belgien på det her niveau.

 • Danmark har vundet guld ved de seneste to VM-slutrunder, og danskerne har tidligere også vundet tre gange sølv og en gang bronzemedaljer.

 • Belgien er debutanter ved VM-slutrunden.

 • Danmarks to seneste forberedelseskampe var mod Saudi Arabien, og de blev begge vundet med henholdsvis 41:27 og 43:16.

 • Belgien har spillet tre testkampe siden nytår. De har mødt Polen (18:29), Iran (35:31) og Marokko (30:28)

Live stream Danmark – Belgien den 13. januar 2023

Vil du live streame Danmarks kampe ved VM i håndbold?

Se Danmarks kampe via live stream

Se kampen live*

OBS. Geo-restriktioner gælder. Ændringer kan forekomme. Du kan spille på og streame sport hos bet365*, hvis du har penge stående på din spilkonto. Der tages forbehold for fejl og ændringer.


Skriv et svar