18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Tyskland – Danmark: Odds og optakt den 26. januar 2024

Tyskland og Danmark mødes i en nabostrid og en duel mellem EMs værtsnation og de forsvarende verdensmestre. Der er semifinale i Köln fredag aften. Danmark vandt det seneste indbyrdes opgør, men i EM-sammenhæng fører tyskerne den indbyrdes statistik med 4 sejre og 3 nederlag i 7 dueller. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Tyskland – Danmark. Der er kampstart fredag d. 26. januar 2024 kl. 20:30. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Odds og optakt til Tyskland - Danmark ved EM i håndbold 2024.

Lanxess Arena i Köln lægger hus til semifinalen Tyskland – Danmark og 20.000 tilskuere. (Foto: IMAGO / Laci Perenyi)

Odds på Tyskland – Danmark

Kampens EM håndbold odds viser, at danskerne er meget store favoritter i denne semifinale. 

Hvem vinder kampen?

Tyskland 6,77 – SPIL HER >>*

Uafgjort 11,43 – SPIL HER >>*

Danmark 1,18 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 58,5 mål: 1,93 – SPIL HER >>*

Under 58,5 mål: 1,80 – SPIL HER >>*

Handicap

Tyskland -5,5: 1,60 – SPIL HER >>*

Danmark +5,5 mål: 2,22 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Tyskland – Danmark: EM i håndbold 2024

Det begyndte for 2 uger og en dag siden i den indledende gruppe mod Tjekkiet, hvor Danmark vandt 23:14. 

Træner Jacobsen og hans svende i rødt og hvidt er til EM for at bringe guldet hjem. Dét guld, som danskerne ikke har vundet siden 2012. 

Efter 3 verdensmesterskaber på stribe er det på tide, danskerne igen også sætter sig på den europæiske trone. De har vundet 6 af deres hidtidige 7 kampe i turneringen. 

Den 7. kamp var den sidste mellemrundekamp mod Slovenien, hvor der blev sparet, doseret og roteret efter alle kunstens regler. 

Det samme gjorde tyskerne, der tabte med 6 mål til Kroatien i deres sidste mellemrundekamp, og dermed er værterne i semifinalen med blot 5 point.

Men nu gælder det ren og skær knockout. De spiller om en plads i søndagens EM-finale, Danmark er storfavoritter. 

Gidsel, Pytlick og Saugstrup sad helt over i tirsdagens kamp mod Slovenien, hvor Mikkel Hansen og Rasmus Lauge også fik meget begrænset spilletid. 

Fysisk bør danskerne altså være i absolut topform – så meget man nu kan være det efter 7 kampe på 15 dage – så eneste udfordring kan vel blive det mentale.

Hvordan reagerer danskerne på det meget uvante nederlag? Hvordan vil de reagere på Lanxess Arena i Köln med 20.000 ellevilde tilskuere, der overvejende vil være på tyskernes side?

Det er dér, dramaet kan ligge. For på ren kvalitet bør Danmark være bedre, og hvis det bliver et spørgsmål om niveau spiller for spiller, snupper danskerne finalepladsen.

Tyskerne vil givet forsøge at gøre det til meget andet og få skabt en bølge af publikumsrus, de kan ride på, og så kan det blive en genstridig affære. 

Profiler: Tyske nøglespillere

 • Andreas Wolff
  Tyskernes 32-årige målvogter spiller til daglig hos Kielce i Polen, og han har tidligere været hos THW Kiel. 72 redninger på 199 afslutninger giver Wolff en foreløbig redningsprocent på nydelige 36,2.
 • Juri Knorr
  Tyskernes 23-årige playmaker er holdets ubestridte topscorer med 43 mål – heraf 14 på straffekast. Knorr blev i 2023 kåret til bedste unge spiller ved VM, og han har fortsat takterne ved EM på hjemmebane
 • Julian Köster
 • Den 2 meter lange venstreback er også bare 23 år. Han optræder til daglig for Gummersbach, og til EM er han næstmest scorende for tyskerne med 26 træffere. Udgik med ankelskade af kampen mod Kroatien men bør være klar til semifinale

Profiler: Danske nøglespillere

 • Mathias Gidsel
  Den danske højreback har vist prøver på sit helt uforståelige topniveau i turneringen indtil videre. Han har nu haft kamppause siden søndagens sejr mod Norge, og mon ikke Gidsel er helt oppe i gear til de to afsluttende kampe?
 • Simon Pytlick
  Pytlick er det eftertænksomme sidekick til Gidsel i landsholdets Gudme-duo. Pytlick tager temperaturen og doserer den danske offensiv med indspil, gennembrud, udbrud og energi.  
 • Magnus Saugstrup
 • Han er den fysisk mindste af de tre primære danske spillere i centerblokken i forsvaret. Men hvad han mangler i timer i fitnesscenteret i forhold til Møllgaard og Hald, kompenserer Saugstrup for med forudseenhed, kløgt og forrygende balance i sine indgreb, så han tumler selv helt enorme stregspillere med elegance

Læs også hvordan håndboldherrerne klarede sig sidste gang:

Odds-forslag til Tyskland – Danmark

Det er 6 år siden, Danmark og Tyskland mødtes i en EM-kamp. De har i alt spillet 7 kampe ved EM-slutrunder, og det er endt med 4 tyske sejre og 3 danske. 

Senest blev det dog til dansk sejr, og bemærkelsesværdigt er det, at i ingen af de 7 kampe er der scoret mere end allerhøjst 54 mål. En noget lav score for moderne håndbold. 

Men Danmarks tre seneste kampe i mellemrunden har såmænd også budt på kun godt 53 mål i snit.

Stærke danske keepere kombineret med en offensiv, der tilsyneladende kun kører på fuld damp i perioder i kampene.

Det får os til at vende blikket mod et underspil. Tyskerne har trukket store veksler på Knorr og Köster i offensiven, og spørgsmålet er, om de har energien til at tumle det danske midterforsvar. 

Danmark skal formentlig nok nærme sig 30 scorede mål, men kan tyskerne det samme? 

Vi tror det ikke, og derfor er vores bud – historisk set en kende konservativt – at kampen i alt byder højst 59 scoringer. 

Det åbner for fine danske sejre som 32:27 eller noget mere beroligende 33:26. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betsson
1,60
Under 59,5 mål
Gå til Betsson *

Tyskland – Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Det seneste indbyrdes møde mellem Danmark og Tyskland fandt sted i marts 2023 og var en testkamp, som Danmark vandt 28:21.

 • Tyskland har vundet EM-guld 2 gange tidligere: I 2004 og igen i 2016. De har 1 sæt sølvmedaljer fra 2002 og bronze fra 1998.

 • Det er 12 år siden, Danmark senest høstede EM-guld. Det er i alt blevet til 2 gange guld ved EM-slutrunden, mens danskerne også har hentet 1 gange sølv og 4 gange bronze.

 • Tyskland vandt 2 og tabte 1 af deres 3 kampe i indledende runde. Schweiz (27:14), Nordmakedonien (34:25) og til slut Frankrig (30:33).

 • Det gav en mellemrunde mod Island (26:24), Østrig (22:22), Ungarn (35:28) og Kroatien (24:30).

 • Danmarks vej til semifinalen er gået forbi Tjekket (23:14), Grækenland (40:28) og Portugal (37:27).

 • I mellemrunden mødte danskerne Holland (39:27), Sverige (28:27), Norge (29:23) og Slovenien (25:28).

Læs også: EM håndbold i TV og EM håndbold live streaming.

Bookmaker til EM i herrehåndbold

Få 500 kroner freebet
Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af EM i håndbold er sponsoreret af Betsson.

Hvornår spilles Tyskland – Danmark?

Tyskland – Danmark spilles fredag den 26. januar 2024 klokken 20:30.

Hvor spilles Tyskland – Danmark?

Tyskland – Danmark spilles i Lanxess Arena i Köln i Tyskland.

Skriv første kommentar

Skriv et svar