18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Rasmus Boysen: Spanien – Sverige – Odds og optakt d. 30. januar 2022

Man skal aldrig dømme Spanien og Sverige ude ved en EM-slutrunde. Det har denne turnering endnu en gang bevist. Spanien kæmper for sin tredje EM-titel i træk og kan derved udligne de svenske Bengan Boys’ rekord, mens Sverige kæmper for sin første titel i 20 år! Begge nationer har på trods af stor modgang haft marginalerne på deres side og overrasket stort.


Odds på Spanien – Sverige

Spanien er smalle favoritter i denne EM finale.

Hvem vinder kampen?
Spanien: 2,00 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 7,75 – SPIL HER >>*

Sverige: 2,35 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 54,5 mål: 1,86 – SPIL HER >>*

Under 54,5 mål: 1,86 – SPIL HER >>*

Handicap

Spanien -1,5: 2,40 – SPIL HER >>*

Sverige +1,5: 1,54 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 29. januar 2022 kl. 15:43. Odds kan ændre sig.


Optakt til Spanien – Sverige: EM i herrehåndbold

Det er den tredje EM-finale mellem Spanien og Sverige efter EM 1998 og EM 2018. Begge nationer har hver vundet en finale. Sverige i 1998 i Italien og Spanien i 2018 i Polen.

Mens Spanien de seneste ti år kontinuerligt har leveret store resultater, så som bronze ved OL i sommer, verdensmesterskabstitlen på hjemmebane i 2013 og de derudover er dobbelte europamestre, har de svenske drenge mest af alt været lige ved og næsten. Tabte finaler ved OL i 2012, EM 2018 og VM 2021 har gjort ondt på svenskerne, men efter den norske cheftræner Glenn Solberg overtog roret i 2020 har pilen peget den helt rigtige vej.

Solberg valgte fra start at prioritere tovejsspillere frem for specialister. Et kontrabaseret og fartfyldt spil overraskede alt og alle ved VM i Egypten i fjor. Siden da er toppen af farten blevet taget af, men der satses stadig på tovejsspillere, en stærk defensiv og kontrafasen. Et koncept, der virker, på trods af Sverige har været hårdt ramt af corona og var marginaler fra både at ryge ud af gruppespillet og hovedrunden.

På mange måder er de svenske dyder de samme dyder, som har ført Spanien til succes. Mange havde – endnu en gang – afskrevet Spanien, der har gennemført lidt af et generationsskifte og samtidig er uden de vigtige Dujshebaev-brødre. 

I gruppespillet mødtes de to nationer. Få timer inden kampen fik Sverige en chokmelding. Forsvarsstrategen Max Darj var ude med corona. Noget, der rystede den svenske defensiv og kontrafasen, hvilket gjorde det nemmere end forventet for de rutinerede spaniere, der vandt relativt sikkert 32-28.

Spanien har i det hele taget overhånden mod Sverige gennem mange år. Spanien har vundet de seneste 10 opgør. Vi skal tilbage til en træningskamp i 2014 for at finde seneste svenske sejr. Og i slutrunderegi skal vi helt tilbage til VM 2009.

Både Spanien og Sverige har en del spørgsmålstegn i spillertruppen forud for finalen. I skrivende stund er det endnu uvist om Felix Claar, Nicklas Ekberg og Hampus Wanne, der var ude af semifinalen grundet corona, kan nå at blive klar for Sverige. 3. målmand for Spanien, Sergey Hernandez, og højre fløj Ferran Solé, var ude med corona i semifinalen, og forventes ude i finalen.


Spanske nøglespillere

 • Nøglespiller 1 = Gonzalo Perez de Vargas
  Godt nok plejer det spanske målvogterpar at skifte med at begynde på banen fra kamp til kamp. Og godt nok er det Rodrigo Corrales’ tur. Men med den præstation Perez de Vargas lagde for dagen mod Danmark, må han næsten foretrækkes til finalen. Den spanske Justin Timberlake tog fuldstændig fusen fra de danske skytter.
 • Nøglespiller 2 = Joan Canellas
  Rutine og klasse fornægter sig ikke. Jeg nævnte ham som en mulig nøglespiller for Spanien mod Danmark, og han spillede en fremragende kamp i begge ender af banen. Han får tingene til at se så let ud på trods af manglende fart og power.
 • Nøglespiller 3 = Aitor Arino
  Der er mere oplagte nøglespillervalg for Spanien end Arino, men jeg tror, han er en vigtig brik i Jordi Riberas plan for at stoppe den svenske mastermind, Jim Gottfridsson. Arino lukkede Mathias Gidsel ud af store dele af kampen forleden, og jeg tror på, han kan få samme rolle overfor Gottfridsson i finalen.

Svenske nøglespillere

 • Nøglespiller 1 = Jim Gottfridsson
  Hjernen i det svenske angrebsspil er Jim Gottfridsson. Han var her-der-og-alle-vegne mod Frankrig med 9 mål og 8 assist. Men hvordan gør han det egentlig? Han er hverken den største, stærkeste eller hurtigste. Men håndbold vindes oppe i hovedet. Og ingen er mere snu end den svenske ”Gud”.
 • Nøglespiller 2 = Andreas Palicka
  Palicka er svensk for plankeværk. Eller sådan så det i hvert fald ud i semifinalen, som den svenske målvogter netop nåede at blive klar til efter end corona-forløb. Foruden et hav af spektakulære redninger – og den afgørende redning i de døende sekunder – scorede Palicka også 3 mål! 
 • Nøglespiller 3 = Oscar Bergendahl
  GOG-stregspilleren har fået sit internationale gennembrud. Han begyndte turneringen som tredjevalg, men har særligt i den defensive del imponeret stort med sin styrke i mand-mand-spillet. En vaskeægte kriger, der er med til at binde den stærke svenske defensiv sammen.

Boysens bud på den mest scorende spiller i Spanien – Sverige

Spanske Aleix Gomez fandt endelig melodien mod Danmark, efter en ualmindelig usikker slutrunde fra den ellers normalt så sikre højre fløj. Med udsigten til at Ferran Solé igen er ude af finalen, virker Gomez som et oplagt valgt, da han også er fast straffekastskytte. Angel Fernandez på den anden fløj blev topscorer mod Sverige i gruppekampen, men det var et langt mere usikkert Sverige, der accepterede et hav af kontramål. Læg dertil at den anden venstre fløj Aitor Arino bør få en stor rolle for Spanien defensivt i finalen.

Netop Arino skal formentlig stække Jim Gottfridsson, som kunne være et oplagt topscorervalg, men her tror jeg på, at Spanien i stedet vil prioritere afslutninger fra fløjene, som det også var tilfældet mod Danmark. Lucas Pellas, der blev tilkaldt til semifinalen efter Wannes fravær, greb i den grad chancen både som straffekastskytte og fra fløjen. Han er derfor et friskt bud på en topscorer, men det afhænger af, om Hampus Wanne bliver meldt klar.


Rasmus Boysens dom til Spanien – Sverige

Jeg både forventer og håber på en tæt og dramatisk finale. Sverige har spillet særdeles tætte kampe under denne slutrunde. Derudover tror jeg på en enormt taktisk betonet affære, hvor de to hold langt hen ad vejen vil se hinanden an, hvorfor kampen må formodes at blive målfattig. 

Et uafgjort resultat er langt fra utænkeligt. Derfor byder jeg på 26-26 i ordinær tid, hvorefter jeg hælder til, at Spanien med deres store rutine får de små marginaler over på deres side og vinder knebent efter forlænget spilletid.

*Reklamelink

Tror du ligesom Rasmus Boysen at kampen ender uafgjort?
ComeOn
7,75
Uafgjort
Gå til ComeOn! *

Spanien – Sverige: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Det var noget af en overraskelse, da Spanien sendte Danmark ud med 29-25.

 • Det samme var tilfældet, da Sverige slog Frankrig i en tæt kamp med 33-34.

 • Spanien har vundet de to seneste EM-slutrunder (2018, 2020)

 • Sverige har vundet EM hele fire gange (1994, 1998, 2000, 2002)

 • Agustin Casado Marcelo og Aleix Gomez Abello er spanske topscorere med 34 mål hver.

 • Hampus Wanne er svensk topscorer med 41 mål i 50 forsøg.

Læs mere om Håndbold EM 2022

Kom helt tæt på EM i håndbold:

Få op til 500 kr. i bonus hos ComeOn

Som ny spiller, der bruger bonuskoden ‘MAXBETTING’ og indbetaler mellem 100 og 500 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet

SpilXpertens dækning af VM i håndbold sponsoreres af ComeOn!

Skriv et svar