18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rasmus Boysen: Slovenien – Danmark (EM i Håndbold) – Odds og optakt d. 15. januar 2022

Danmark er, efter en planmæssigt sejr i åbningskampen, klar til den noget større opgave mod Slovenien, der på trods af store problemer mod Nordmakedonien, også kom i gang med 2 point. Vigtigheden af det, der allerede nu ligner en gruppefinale, er ikke til at tage fejl af. 

Vinderen af opgøret vil med stor sandsynlighed tage 2 vigtige point med over i hovedrunden og få afgørende betydning for, hvem der står med de bedste kort på hånden i kapløbet om en semifinaleplads. 

Danmark bliver for første gang for alvor udfordret under denne slutrunde mod et hav af hurtige og tekniske dygtige boldspillere, og mod en træner, Ljubomir Vranjes, med et indgående kendskab til Skandinavisk håndbold.

Odds på Danmark – Slovenien

På trods af dette ligner en tidlig gruppefinale, så er Danmark stadig meget komfortable favoritter.

Hvem vinder kampen?
Slovenien: 9,75 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 15,00 – SPIL HER >>*

Danmark: 1,12 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 58,5 mål: TBA

Under 58,5 mål: TBA*

Handicap

Slovenien +5,5: TBA*

Danmark -5,5: TBA*

Odds er senest opdateret d. 14. januar 2022 kl. 09:37. Odds kan ændre sig.


Optakt til Slovenien – Danmark: EM i herrehåndbold

Danmark har i slutrunde-sammenhæng ikke tabt til Slovenien siden EM i 2000 i Kroatien i gruppespillet. Dengang hed den danske topscorer Nikolaj Jacobsen (11 mål), mens Sloveniens nuværende landstræner, Ljubomir Vranjes, ved selvsamme slutrunde vandt endnu et EM-guld med de suveræne, svenske Bengan Boys.

Der er siden da løbet meget vand igennem åen. Slovenien toppede under EM 2004 på hjemmebane, hvor de tabte finalen til Tyskland, der i semifinalen slog Danmark ud af turneringen. Siden da er det blot blevet til tre semifinaler og en enkelt bronzemedalje under VM 2017 i Frankrig.

Ljubomir Vranjes står foran én af de tre semifinaler kort efter han overtog det slovenske landshold forud for EM 2020, hvor finaleweekenden blev afviklet i hans hjemland.

Slovenien er kendt for at producere et hav af dygtige spillere på playmaker- og højre fløj positionerne. På trods af prominente navne som Dean Bombac og Marko Bezjak ikke er med i bagkæden og Dragan Gajic og Mario Sostaric ikke er udtaget på højre fløjen, har Balkan-nationen verdensklassespillerne som Stas Skube og Miha Zarabec krydret med supertalentet Domen Makuc til at sætte fart over feltet på playmakerpositionen, men Gaspar Marguc og Blaz Janc duellerer om minutterne på fløjen.

Derimod har det evindelige problem for Slovenien, igennem de seneste mange år været, at de mangler skudkraft fra bagkæden. Venstre back Borut Mackovsek spillede en rædderlig åbningskamp, så det ligner heller ikke, slovenerne har opskriften på at løse denne problemstillingen ved dette EM.

Også på målmandsposten har Balkan-nationen måttet kigge langt efter verdensklassemålmænd. Vranjes udtog hele 6 målmænd til forberedelserne til denne slutrunde, men 4 af disse er udgået med skader og corona – heriblandt de to mest prominente navne i Urban Lesjak og Klemen Ferlin.

Det bliver en kamp med fokus på duelspillet fremfor skud fra distancen. Rigtig mange dygtige gennembrudsspillere kan findes på de to hold. Det er derfor afgørende for kampens resultat, hvem af de to holds spillere, der formår at vinde de mange dueller. Det hold, der vinder ”kontrakampen”, har ligeledes også gode chancer for sejren.


Slovenske nøglespillere

 • Nøglespiller 1 = Stas Skube
  Det har været svært at vide, hvem der var den egentlige slovenske angrebsdirigent ved tidligere mesterskaber. Det syntes langt mere tydeligt i slovenernes åbningskamp mod Nordmakedonien: den lynhurtige lillebror til den mangeårige playmaker i Bjerringbro-Silkeborg, Sebastian Skube.
 • Nøglespiller 2 = Jure Dolenec
  Den rutinerede højre back har en stor rolle offensivt, hvor han med sin uortodokse stil minder om en slovensk udgave af Kasper Søndergaard. Han er en spiller med X-factor, som skal fodre de to verdensklassespillere på højre fløj, Marguc og Janc.
 • Nøglespiller 3 = Borut Mackovsek
  Den tårnhøje venstre back er nødsaget til at spille på et langt højere niveau end i åbningskampen, hvis Slovenien skal have en chance. Han er den eneste reelle trussel fra distancen. Derudover er han en glimrende forsvarsspiller.

Danske nøglespillere

 • Nøglespiller 1 = Niklas Landin
  I en håndboldkamp er målvogterne ofte nøglespillere. Det forventer jeg også her. Slovenerne opererer med mange gennembrud og fløjskud offensivt. Skud, der ofte passer den danske verdensklassekeeper rigtig godt.
 • Nøglespiller 2 = Henrik Møllgaard
  Danmarks forsvarsgeneral var udfordret af montenegrinernes kryds- og duelspil. Noget Slovenien ikke har kunnet undgå at bide mærke i. Jeg er overbevist om, han fra kampens start vil blive isoleret og udfordret mand-mand et hav af gange.
 • Nøglespiller 3 = Rasmus Lauge
  Lauge spiller til hverdag sammen med Slovenernes forsvarsgeneral, gigantiske Blaz Blagotinsek. Blagotinsek er brølstærk, men skal han ud og bevæge sig, kommer Slovenernes forsvar i ubalance. Et job for spillere som Gidsel, Holm og Lauge.

Boysens bud på den mest scorende spiller i Slovenien – Danmark

Mikkel Hansen ramte endnu en gang et tocifret antal mål i en landskamp for Danmark mod Montenegro. Stærk på straffekast, sædvanen tro. Han ligner endnu en gang det oplagte bud på en topscorer. En anden kandidat er altid målfarlige Mathias Gidsel, der kommer til at udfordre Blagotinsek utallige gange.

Slovenernes topscorer er ofte en højre fløj. Både Gasper Marguc og Blaz Janc er, afhængigt af hvordan Ljubomir Vranjes vil fordele spilletiden, oplagte topscorere.


Rasmus Boysens dom til Slovenien – Danmark

Jeg forventer en noget tættere og mere intens kamp for Danmark end i åbningskampen. Det helt store spørgsmål er, hvordan slovenerne agter at gribe kampen an. Vil de spille i et opskruet tempo, som de plejer, med fokus på kontrafasen, eller vil de trække tempoet ud af kampen for at dæmme op for en af Danmarks spidskompetencer, der også er kontrafasen.

Det ligger ikke for alvor til slovenerne at spille henholdende, så jeg hælder til, at det bliver en fartfyldt og målrig kamp, hvilket også historisk oftest er tilfældet, når de to hold krydser klinger.

Det kan godt være, vi skal et stykke hen i anden halvleg, før Danmark for alvor trækker fra, men jeg ser stadig danskerne som klare favoritter. Mit bud på kampens resultat: 33-28 i rød-hvid favør.

*Reklamelink

Tror du ligesom Rasmus Boysen at kampen ender yderst målrigt?:
ComeOn
TBA
Over 58,5 mål i kampen
Gå til ComeOn! *

Slovenien – Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Sovenien vandt deres åbningskamp mod Nordmakedonien med 27-25.

 • Danmark skuffede ikke i første kamp, da de slog Montenegro med 30-21.

 • Det seneste indbyrdes opgør mellem de to nationer var til EM i 2018, hvor Danmark slog Slovenien med 31-28.

 • Danmark har vundet fire af de seneste fem indbyrdes opgør mod Slovenien.

 • Slovenien har aldrig før vunder EM i håndbold, mens Danmark har vundet turneringen to gange.

Læs mere om Håndbold EM 2022

Kom helt tæt på EM i håndbold:

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn

18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner) med koden ‘MAXBETTING’. Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25).

SpilXpertens dækning af VM i håndbold sponsoreres af ComeOn!


Skriv et svar