18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Rasmus Boysen: Nordmakedonien – Danmark – Odds og optakt d. 17. januar 2022

Danmark var suveræne i den vigtige kamp mod Slovenien. Nu skal de fine takter fortsætter i gruppespillets sidste kamp mod Nordmakedonien, der allerede har udspillet sin rolle ved dette mesterskab. Et faktum, der vil give Danmark rig mulighed til at give de mest profilerede danske spillere et værdifuldt hvil, og samtidig give chancen til nye og mere ubeskrevne landsholdsblade.


Odds på Nordmakedonien – Danmark

Det skinner igennem i oddset, at Danmark forventes at vinde med mange mål og Nordmakedonien spås en meget lille chance.

Hvem vinder kampen?
Nordmakedonien: 29,00 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 29,00 – SPIL HER >>*

Danmark: 1,005 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 59,5 mål: 1,79 – SPIL HER >>*

Under 59,5 mål: 1,95 – SPIL HER >>*

Handicap

Nordmakedonien +9,5: 1,90 – SPIL HER >>*

Danmark -9,5: 1,84 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 17. januar 2022 kl. 08:30. Odds kan ændre sig.


Optakt til Nordmakedonien – Danmark: EM i herrehåndbold

Alt var som smurt i olie for Danmark i anden halvleg mod Slovenien. De tekniske fejl, som der var lidt for mange af i åbningskampen mod Montenegro, blev minimeret, Niklas Landin viste klasse i målet og det danske forsvarsspil fik taget brodden af de lynhurtige slovenere. 

De to point sammensat med Nordmakedonien overraskende nederlag i Balkanderbyet mod Montenegro gør, at kampen reelt er uden betydning. Så mens det for makedonerne handler om at gå ud af turneringen med æren i behold, handler det for det danske landshold om at holde skruen lige i vandet, give velfortjente pauser til stamspillerne og dyrebar spilletid til nye og uprøvede landsholdsspillere.

Kiril Lazarov og co. har på mange måder haft en svær slutrunde. Den sidste PCR-test før holdet rejste til Ungarn gav 5 positive sager på flere vigtige spillere. Derudover måtte den nordmakedonske legende, der er spillende landstræner, pådrog sig i allersidste træning forud for kampen mod Slovenien en muskelskade i benet og er ude af slutrunden. Forud for kampen mod Montenegro blev den vigtige stregspiller Stojance Stoilov også ramt af corona.

Eneste lyspunkt for makedonerne er, at FC Porto målvogteren Nikola Mitrevski, der har spillet en stor sæson i det portugisiske med flere topkampe i Champions League, er vendt tilbage til truppen efter et corona-forløb.

Lazarov har, siden han tiltrådte som landstræner, været i gang med et generationsskifte. Mange unge spillere har fået chancen, og jeg tror også, vi skal forvente, at de nye makedonske håb skal have dyrebar erfaring mod Danmark i den sidste gruppekamp.

Danmark går ligeledes ind til kampen med mulighed for at eksperimentere, spare spillere og give spilletid til – i landsholdsregi – nye spillere som Aaron Mensing og René Antonsen.


Nordmakedonske nøglespillere

 • Nøglespiller 1 = Nikola Mitrevski
  Den makedonske målvogter er en af holdets mest rutinerede og har spillet denne sæson på et europæisk topniveau. Hvis makedonerne skal gøre sig nogen som helst forhåbning mod Danmark, skal Mitrevski stå sit livs kamp
 • Nøglespiller 2 = Filip Kuzmanovski
  Den stærke makedonske bagspillere med Bundesliga-erfaring spillede en god kamp i begge ender af banen mod Slovenien. Han er én af de bagspillere, der har den power, der skal til mod Danmark
 • Nøglespiller 3 = Cvetan Kuzmanovski
  Holdets mest scorende spiller, der har overtaget straffekast-tjansen efter Lazarov. En meget ung og talentfuld fløjspiller med et højt teknisk niveau.

Danske nøglespillere

 • Nøglespiller 1 = Jacob Holm
  Dette kunne godt ligne en perfekt kamp for den gennembrudsstærke Füchse Berlin spiller, der ikke kom i spil mod Slovenien. Med hans rappe føder vil han komme til at kunne udfordre det nordmakedonske forsvar et utal af gange.
 • Nøglespiller 2 = Lasse Andersson
  Nøjagtigt som med holdkammerat Holm sad Andersson ude hele kampen mod Slovenien. Derfor bør der nu være rig mulighed for, at den alsidige bagspiller kan få masser af minutter i benene.
 • Nøglespiller 3 = Kevin Møller
  Kunne man forestille sig en hviledag til Niklas Landin efter pragtpræstationen mod Slovenien? Velsagtens. I så fald er Kevin Møller manden, der skal holde de makedonske skytter fra fadet.

Boysens bud på den mest scorende spiller i Nordmakedonien – Danmark

Med forventede, velfortjente pauser til spillere som Mikkel Hansen, Mathias Gidsel og Magnus Saugstrup vil det være oplagt at kigge på en spiller som Jacob Holm, der må forventes at få rigtig mange minutter mod makedonerne og tidligere har vist, at han er ekstremt målfarlig.

En anden aldeles målfarlig herre er unge Emil Jakobsen, der har manglet spilletid i sin tyske klub SG Flensburg-Handewitt, hvor han står i skyggen af Hampus Wanne. Derfor forventer jeg også, at han skal spille mange minutter her. Og hvem ved? Måske overlades straffekastene til den scoringssikre fløj, der har scoret 29 gange i træk uden at brænde for landsholdet.

For nordmakedonerne er det eneste oplagte valg Cvetan Kuzmanovski, da han står for holdets straffekast.


Rasmus Boysens dom til Nordmakedonien – Danmark

Danmark har ved de seneste slutrunder vist, hvor koncentrerede de går til en sådan opgave, som venter dem mod Nordmakedonien. På papiret en ligegyldig kamp for begge parter, men med den enorme danske bredde vil der pludselig være marginalspillere, der er sultne og her får chancen for at vise sit værd.

Derfor forventer jeg også – igen – en klar dansk sejr mod et Nordmakedonien med store, store udfordringer, der formentlig vil bruge kampen til at give sine unge og talentfulde spillere dyrebar slutrunde-erfaring. 3.-4. valgene på det danske hold har langt mere klasse og niveau end nordmakedonernes foretrukne spillere.

Jeg tror ikke, vi ser Danmark sløse et stort forspring væk i 2. halvleg, som vi så det mod Montenegro. Nordmakedonien har ved de seneste par slutrunder vist, at det kan blive rigtig grimt for dem, når de først kommer stort bagud. Derfor kan der, tror jeg, være en rigtig stor dansk sejr i vente.

Mit bud på kampens resultat er derfor 34-22 i dansk favør. 

*Reklamelink

Tror du ligesom Rasmus Boysen at der kommer under 59,5 mål i kampen?:
ComeOn
1.95
Under 59,5 mål i kampen
Gå til ComeOn! *

Nordmakedonien – Danmark : Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Danmark er allerede videre fra deres gruppe som 1’er, da de har slået både Montenegro og Slovenien og dermed er bedre indbyrdes.

 • Nordmakedonien er ude af EM, da de er dårligere indbyrdes end både Montenegro og Slovenien.

 • Sidst de to nationer mødtes var i EM-Kvalifikationen 2021, hvor Danmark vandt med 37-31.

 • Det forrige møde, der vandt Nordmakedonien dog på overraskende vis med 33-29.

Læs mere om Håndbold EM 2022

Kom helt tæt på EM i håndbold:

Få op til 500 kr. i bonus hos ComeOn

Som ny spiller, der bruger bonuskoden ‘MAXBETTING’ og indbetaler mellem 100 og 500 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet

SpilXpertens dækning af VM i håndbold sponsoreres af ComeOn!


Skriv et svar