18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Rasmus Boysen: Danmark – Montenegro – Odds og optakt d. 13. januar 2022

Så er vi endelig klar til hvert eneste januar måneds højdepunkt: en håndboldslutrunde. Danmark er udråbt til EM-storfavoritter og holdet har alt, hvad der skal til, for igen at vinde titlen, som de gjorde det i 2012 og 2008. 

I åbningskampen, der altid er en svær størrelse at spå om, og som ikke bliver mindre uforudsigelig på baggrund af corona-situationen, venter Montenegro. Et hold, som vi så sent som i april 2019 tabte til på udebane i kvalifikationen til EM. 

Med kun én testkamp forud for slutrunden er der et hav af spørgsmålstegn i forhold til, hvor det stærke danske landshold står. Hvordan har landstræner Nikolaj Jacobsen tænkt sig at blande kortene? Det får vi formentlig en indikation af 20.30 torsdag aften.


Odds på Danmark – Montenegro

Oddsene på kampen favoriserer Danmark i stor stil, og det er forventet at vi går en storsejr til Danmark i møde.

Hvem vinder kampen?
Danmark: 1,005 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 34,00 – SPIL HER >>*

Montenegro: 40,00 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 58,5 mål: 1,95 – SPIL HER >>*

Under 58,5 mål: 1,80 – SPIL HER >>*

Handicap

Danmark -11,5: 1,85 – SPIL HER >>*

Montenegro+11,5: 1,88 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 12. januar 2022 kl. 14:32. Odds kan ændre sig.


Optakt til Danmark – Montenegro: EM i herrehåndbold

Det har været en rigtig hård optakt til slutrunden for det montenegrinske landshold. Det begyndte i slutningen af december, da testkampe blev aflyst grundet corona-smitte i truppen. Krydret med skader gjorde det muligheden for at træne sammen over en længere periode umulig. Fornyeligt er det montenegrinske hold igen ramt af corona, der med al sandsynlighed blandt andre holder landstræner Zoran Roganovic, der er en legende i svensk ligahåndbold, den vigtige venstre back Milos Bozovic og stregspiller Nebojsa Simovic ude. 

Derudover er den talentfulde venstre fløj Aleksander Bakic ude med en knæskade ligesom storskytten fra Bundesliga-holdet HBW Balingen-Weilstetten, Vladan Lipovina, efter en kontrovers med landstræner Roganovic har valgt at holde pause fra landsholdet.

Montenegro har dog stadig dygtige spillere. Holdet er centreret om en fysisk stærk og aggressiv defensiv – ofte praktiseres et offensivt 5-1-forsvar – der forsøger at give så gode betingelser for redninger som muligt til holdets største profil, MT Melsungens målvogter Nebojsa Simic. Han kan på sine gode dage, som eksempelvis tilbage i april 2019, gøre livet surt for samtlige hold.

Offensivt bærer Montenegros spil præg af skud fra distancen. På trods af skudstærke Vladan Lipovina har meldt fra, er holdet stærkt besat på højre back med storskytten fra HSG Wetzlar, Stefan Cavor, og talentfulde Branko Vujovic fra det polske storhold Lomza Vive Kielce, der har store kvaliteter som 2-vejs-spiller. 

Derudover skal Danmark holde et vågent øje med rutinerede bagspillere som Vasko Sevaljevic og Stevan Vujovic. Ligeledes er der stor kvalitet på fløjene, hvor Milos Vujovic fra Füchse Berlin og Fahrudin Melic med fortid i Paris Saint-Germain, som oftest husere.

Det danske landshold har haft en anderledes rolig optakt. Foruden Jannick Greens positive corona-test, en aflyst testkamp mod Norge samt en omdiskuteret rejseplan fra Danmark til Ungarn har det været svært at få øje på problemerne for Nikolaj Jacobsens tropper.

Danmarks eneste testkamp – mod vores nordiske kammerater fra Norge – endte ud i en stensikker sejr, hvor der var store plusser i bogen til de fleste, men særligt til tilbagekommende Rasmus Lauge, der både offensivt og defensivt bragede igennem, samt til Niklas Landin, der nærmede sig uhørte 60 i redningsprocent.

Danmark har et enormt bredt hold med et hav af strenge at spille på. Det store spørgsmål er, hvordan landstræneren vil fordele spilletiden. Mikkel Hansen, Rasmus Lauge og Mathias Gidsel i bagkæden, Magnus Saugstrup på stregpositionen, Møllgaard som forsvarsstyrmand og Niklas Landin i målet ligner sikre kort, men der er så meget kvalitet over hele linjen, at flere andre spillere presser sig på. Fløjpositionerne er mere åbne, og her er det ikke uvæsentligt, hvilken ende af banen som Danmark spiller i.


Danske nøglespillere

 • Nøglespiller 1 = Niklas Landin
  En veloplagt Niklas Landin kan være med til at afgøre kampen tidligt og derved give Nikolaj Jacobsen mulighed for at eksperimentere og rotere. På baggrund af at Danmark kun spillede en testkamp, tørster mange spillere efter flere kampminutter i benene. 
 • Nøglespiller 2 = Magnus Saugstrup
  Udviklingen har været eksplosiv for stregspilleren, der har haft et fantastisk 2021 både på lands- og klubhold. Han bliver vigtig i alle spillets facetter: Defensiven, offensiven og i kontrafasen.
 • Nøglespiller 3 = Mathias Gidsel
  Én med endnu mere eksplosiv udvikling end Saugstrup er Mathias Gidsel. Han deltager ved sit første EM, og montenegrinernes offensive forsvar bør umiddelbart være guf for den gennembrudsstærke højre back.

Montenegrinske nøglespillere

 • Nøglespiller 1 = Nebojsa Simic
  MT Melsungens målvogter har det med at gøre livet surt for selv de bedste hold, når han trækker landsholdstrøjen over hovedet. Den karismatiske keeper gjorde senest livet surt for Danmark i EM-kvalifikationen i april 2019.
 • Nøglespiller 2 = Stefan Cavor
  Den montenegrinske storskytte har haft en god halvsæson i den tyske Bundesliga med 69 scoringer i 18 kampe. Han kan blive spilleren, der kan åbne det danske forsvar med afslutninger fra distancen.
 • Nøglespiller 3 = Vasko Sevaljevic
  Vasko Sevaljevic er et af sit lands mest erfarne spillere med mange kampe i Champions League og med stærke ligaer i Frankrig og Tyskland på CV’et. En meget klog bagspiller, der vil forsøge at trække tempoet ud af kampen og frustrere de danske forsvarsspillere.

Boysens bud på den mest scorende spiller i Danmark – Montenegro

Jeg forventer en klar sejr til Danmark, hvilket kan få betydning for, hvem der bliver den mest scorende spiller i kampen. Hvis Danmark, som ventet, afgøre kampen tidligt, tror jeg, vi vil se et montenegrinsk hold, der flytter fokus over mod kampene mod Nordmakedonien og Slovenien, hvor muligheden for montenegrinsk succes er langt større.

Dette resulterer for det første formentligt i, at Danmark kommer til at kunne lukrere på kontrafasen. For det andet forventer jeg ligeledes, at Nikolaj Jacobsen vil komme til at rotere og give så mange spillere som muligt dyrebar spilletid.

Det mest logiske valg på en topscorer i kampen vil – sædvanen tro – være Mikkel Hansen, da jeg forventer, han ”sidder på” straffekastene. Et andet bud kunne være Magnus Saugstrup, der så skarp ud mod Norge og er en dygtig kontraspiller.

For Montenegro er venstre fløjen Milos Vujovic, der kan tage straffekast, eller skudstærke Stefan Cavor, der dog deler spilletiden med Branko Vujovic, de mest oplagte målfarlige spillere.


Rasmus Boysens dom til Danmark – Montenegro

Jeg forventer en klar sejr til Danmark, der møder et hårdt ramt Montenegro-hold, der ret hurtigt, hvis de kan fornemme, de er uden chance, vil vende fokus hen mod kampene mod Slovenien og Nordmakedonien.

Med den klasse Danmark besidder, havde jeg troet på en storsejr, selvom der er tale om en åbningskamp og uanset om Montenegro kom i stærkeste holdopstilling. Men det er ikke tilfældet, og jeg synes, det danske hold har vist, at de kan køre rigtig mange hold over med den bredde, som de besidder.

Danmark har i min optik egenskaberne til at lave langt over 30 mål i alle slutrundens kampe. Åbningskampen er igen undtagelse. Jeg tipper der en sejr på 36-24 til Danmark.

*Reklamelink

Tror du ligesom Rasmus Boysen at Danmark vinder med mindst 12 mål?:
ComeOn
1,85
Danmark -11,5
Gå til ComeOn! *

Danmark – Montenegro: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Det seneste indbyrdes møde mellem de to nationer var tilbage i april 2019, hvor Danmark slog Montenegro 37-26 i EM Kvalifikationen.

 • De to nationer har mødt hinanden fem gange siden 2008, og alle gange er det endt med en dansk sejr.

 • Danmark vandt EM-guld i både 2012 og 2008.

 • Danmark har vundet alle kampe siden de tabte OL finalen til Frankrig i sommers.

 • Montenegro deltog sidst ved en slutrunde i 2018, hvor de røg ud med 0 point i gruppespillet til EM.

Læs mere om Håndbold EM 2022

Kom helt tæt på EM i håndbold:

Få op til 500 kr. i bonus hos ComeOn

Som ny spiller, der bruger bonuskoden ‘MAXBETTING’ og indbetaler mellem 100 og 500 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet

SpilXpertens dækning af VM i håndbold sponsoreres af ComeOn!


1 kommentar

 1. Det er en rigtig god og indsigtsfuld optakt. Tak for det 🙂

Skriv et svar