18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rasmus Boysen: Danmark – Kroatien – Odds og optakt d. 22. januar 2022

Efter sejren mod Island kan Danmark så godt som spille sig i en semifinale, hvis de danske favoritter kan overvinde de sårede kroatere, der har været hårdt ramt af corona og måtte se sig slået af Montenegro i hovedrundens første kamp. Det ligner på papiret en overkommelig modstander, men Kroatien har spillere med X-factor, der på dagen kan udfordre Danmark,


Odds på Danmark – Kroatien

Danmark er store favoritter til at tage en sejr mod det sårede Kroatien mandskab.

Hvem vinder kampen?
Danmark: 1,07 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 18,00 – SPIL HER >>*

Kroatien: 13,00 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 56,5 mål: 1,98 – SPIL HER >>*

Under 56,5 mål: 1,77 – SPIL HER >>*

Handicap

Danmark -7,5: 1,87 – SPIL HER >>*

Kroatien+7,5: 1,86 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 21. januar 2022 kl. 21:55. Odds kan ændre sig.


Optakt til Danmark – Kroatien: EM i herrehåndbold

På trods af at det blev en anden halvleg mod Island, hvor det danske angrebsspil blev hakkende, og at det i det hele taget blev en kamp, hvor Danmark spillede under niveau, er der ikke mange gode grunde til, at de rød-hvide skal kunne komme i problemer mod et skades- og coronaramt kroatisk landshold, der med det store nederlag mod Montenegro, reelt har udspillet sine chancer for en semifinaleplads ved dette EM.

Kroaterne har dog stadig stoltheden og chancen for at kvalificere sig direkte til VM i Polen og Sverige i 2023 at spille for. De tre bedste nationer ved EM, som ikke er værtsnationerne for VM Polen og Sverige eller de forsvarende verdensmestre fra Danmark, kvalificerer sig til VM.

12 kroatiske spillere har været igennem ”corona-møllen” siden årsskiftet. Læg dertil skader på dygtige spillere som Stepancic, Sebetic, Sarac og nu hjernerystelsesramte Jaganjac i bagkæden. Duvnjak, der spillede et magisk EM i 2020, hvor Kroatien vandt sølv, har rygproblemer som efterveer for et coronaforløb. Igor Karacic er overbelastet og springer over denne slutrunde. Ikke de bedste betingelser for Hrvoje Horvat og co.

Efter et udmærket gruppespil – særligt defensivt – med sejre over Ukraine og Serbien og et snævert nederlag til Frankrig, virkede kroaterne brugte og idéforladte mod Montenegro, der kom med en helt anden gejst. Den gejst og fight, som ofte har kendetegnet kroaterne.

Danmark er, 7-9-13, endnu ikke ramt af corona. Og med Gidsels vilde comeback mod Island heller ikke af skader. Jo før kampen mod de skakternede kroatere kan afgøres, jo før kan den store bredde på det danske hold komme i spil. En bredde, der med stor sandsynlighed kan komme til at afgøre dette EM.


Danske nøglespillere

 • Nøglespiller 1 = Magnus Saugstrup
  Den danske stregspiller fik nok at se til mod de duelstærke og hurtige islændinge. Med spillere som Cindric, Lucin, Gadza og Martinovic i bagkæden vil Saugstrup endnu en gang blive udfordret. Offensivt vil der formentlig blive masser af plads til stregspillerne på baggrund af Kroatiens offensive 5-1 forsvar.
 • Nøglespiller 2 = Mathias Gidsel
  Med kroaternes 5-1 forsvar in mente vil det helt naturligt være mulighed for rigtig mange dueller på de danske backs. Her er Mathias Gidsel i øjeblikket en af spillets aller ypperste gennembrudsspillere.
 • Nøglespiller 3 = Niklas Landin
  Efter en sløj indsats mod Island tror jeg, vi kommer til at se en sulten og tændt dansk målvogter. Det kommer med stor synsynlighed til at få ud over de trætte kroatiske skytter.

Kroatiske nøglespillere

 • Nøglespiller 1 = Luka Cindric
  Hjernen bag det kroatiske angrebsspil hedder Luka Cindric. I fraværet af blandt andre Duvnjak og Karacic er Barcelona-spillerens betydning enorm. Han har noget af den fart, som det danske forsvar ofte kan have problemer med.
 • Nøglespiller 2 = Jakov Gojun
  Da forsvarsstrategen stoppede sin landsholdskarriere i 2018, tænkte man, det var det. Men pga. corona er Gojun nu tilbage på landsholdet og har med det samme fået en stor rolle defensivt.
 • Nøglespiller 3 = Tin Lucin
  En anden spiller der har lukreret på de mange fravær er målfarlige Tin Lucin. En dygtig angrebsspiller, der, når han peaker, sammen med Cindric kan skabe røre i samtlige forsvar med deres fart og gåpåmod.

Boysens bud på den mest scorende spiller i Danmark – Kroatien

Det helt store spørgsmål bliver, om Kroatien reelt kan give Danmark modstand. Er det tilfældet, vil spillere som Mikkel Hansen, som så mange gange før har vist, at han kommer tilbage for fuld kraft efter en mindre god kamp, og Mathias Gidsel, der får mulighed for endog endnu flere dueller end mod Island, være de oplagte valg. 

Bliver kroaterne allerede kørt over i første del af kampen, kan man sagtens forestille sig, at et lidt mere ubeskrevet blad tager topscorerrollen – som vi så det med Kirkeløkke mod Nordmakedonien.

For Kroatien er Ivan Cupic, der står for at skyde straffekast, den største favorit i min optik. Men med den forskel i niveau på de to hold, der et på nuværende tidspunkt, er det svært at forestille sig en kroatisk topscorer.


Rasmus Boysens dom til Danmark – Kroatien

Danmark bør endnu en gang være suveræne mod en Balkan-nation ved dette EM. Efter storsejre over Montenegro, Slovenien og Nordmakedonien tror jeg også, Kroatien får store problemer med at holde Danmark fra at vinde med minimum ti.

De mange fraværende kroatere har gjort det stort set umuligt for holdet at levere på deres normale niveau, og derfor kan de, hvis de får en dårlig start, få en rigtig, rigtig lang aften.

Jeg tror, vi får et mere angrebs- og kontraivrigt dansk hold at se end mod Island, hvor bolden for ofte blev slået i jorden i stedet for at satse i kontrafasen. Derfor ser jeg også sagtens, at Danmark kan bevæge sig op og nærme sig 35 scorede mål.

Mit bud på kampen er 34-23 i dansk favør.

*Reklamelink

Tror du ligesom Rasmus Boysen at Danmark vinder med 11 mål?:
ComeOn
1,87
Danmark -7,5
Gå til ComeOn! *

Danmark – Kroatien: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Danmark ligger 2’er i Gruppe 1 af mellemrunden med 4 point, hvorimod Kroatien ligger sidst med 0 point.

 • Danmark har vundet fire af de seneste fem indbyrdes kampe mod Kroatien.

 • Den seneste kamp i mellem de to nationer var til VM 2021, hvor Danmark vandt med hele 12 mål i en 38-26 sejr.

 • Danmark har vundet EM i håndbold to gange før (2008, 2012).

 • Kroatien har aldrig før vundet Europamesterskabet i håndbold, men de har været i finalen to gange (2008, 2010).

Læs mere om Håndbold EM 2022

Kom helt tæt på EM i håndbold:

Få op til 500 kr. i bonus hos ComeOn

Som ny spiller, der bruger bonuskoden ‘MAXBETTING’ og indbetaler mellem 100 og 500 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet

SpilXpertens dækning af VM i håndbold sponsoreres af ComeOn!

Skriv et svar