18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rasmus Boysen: Danmark – Island – Odds og optakt d. 20. januar 2022

Endelig er det blevet tid til hovedrunden ved EM. Det betyder også, vi må forvente, at Danmark, der i gruppespillet har været skræmmende suveræne, bliver anderledes udfordrede. Island, der har været en af slutrundens bedst spillende mandskaber, venter i første kamp. Noget, der ligner en kvartfinale, hvor vinderen står med rigtig stærke semifinalekort på hånden. 

Island er et hold, der spiller seværdigt håndbold fyldt med fart, som vi har haft mange drabelig opgør med i tidens løb. Og med en gammel kending på trænerbænken. Det tegner til at blive en håndboldfest. (Der er kommet corona i Island-truppen, det kan du læse mere om længere nede).


Odds på Danmark – Island

I dette nordiske opgør er Danmark store favoritter, på trods Island vandt det sidste indbyrdes møde.

Hvem vinder kampen?
Danmark: 1,12 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 15,00 – SPIL HER >>*

Island: 9,75 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 58,5 mål: 1,88 – SPIL HER >>*

Under 58,5 mål: 1,85 – SPIL HER >>*

Handicap

Danmark -5,5: 1,93 – SPIL HER >>*

Island +5,5: 1,80 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 20. januar 2022 kl. 07:45. Odds kan ændre sig.


Optakt til Danmark – Island: EM i herrehåndbold

Det er tid til revanche efter det smertefulde åbningsnederlag mod Island ved EM 2020 for det danske landshold. Det er to ubesejrede hold sprængfyldte med selvtillid, der skal krydse klinger i hovedrundens første opgør.

Island var placeret i en jævnbyrdig gruppe med værterne fra Ungarn, de flyvende hollændere og de skadesplagede portugisere. Efter tre tætte kampe med tre sejre til følge, hvor det islandske hold imponerede offensivt, men sædvanen tro var mere udfordrede defensivt, virker holdet fra vulkanøen umiddelbart som det bedste bud til at udfordre favoritterne fra Frankrig og Danmark.

Ligesom Danmark har Island været forskånet for mesterskabstruende skader eller corona indtil videre. En ikke uvæsentlig fordel i en hovedrunde, hvor Frankrig, Kroatian, Holland og Montenegro alle har været ramt af corona-situationen.

Island er et hold fyldt med fart og offensiv kreativitet. De spiller moderne håndbold med risikovillighed i kontrafasen, offensivt mand-mand forsvar og et hav af dueller offensivt. Palmarsson er stadig den helt store stjerne, men spillere som Omar Ingi Magnusson og Gisli Krisjansson i bagkæden samt Bjarki Mar Elisson og Sigvaldi Gudjonsson på fløjene har i højere grad været i hopla ved denne slutrunde.

Islændinges akilleshæl har i en del år efterhånden været defensiven – og heriblandt manglende redninger på målmandsposten. Det har endnu ikke ændret sig ved denne slutrunde, så det bliver spændende at se, om cheftræner Gudmundur Gudmundsson, med det indgående kendskab til Danmark, har et es eller to i ærmet. Jeg kan godt forestille mig at islændingene tyer til et ekstremt offensivt forsvar i perioder af kampen.

Det er svært at finde hullerne i osten for Danmark. Tre stensikre sejre i gruppefasen, mulighed for at spare spillere i kamp 3 mod Nordmakedonien, Mathias Gidsel i bedring og 7-9-13 ingen corona-tilfælde. Spillet har ikke altid siddet lige i skabet, blandt andet på grund af for mange tekniske fejl, men jeg sidder med fornemmelsen af, at der er en del procenter, der kan skrues på, når modstanden bliver større. Og det må vi forvente, at den bliver, i hovedrunden.

Opdatering: Island er her til aften blevet ramt af corona. 3 spillere, førstemålmand Björgvin Páll Gústavsson, den vigtige forsvarsspiller Elvar Örn Jónsson og en anden bagspiller med forsvarskvaliteter Ólafur Andrés Guðmundsson, har afleveret positive PCR-prøver. Sandsynligheden for at flere islandske spillere rammes af corona inden morgendagens kamp er naturligvis til stede. 

De tre spillere har stor betydning for det islandske hold – særligt defensivt. Hvorfor det må formodes, at Danmark er endnu større favoritter end først antaget. Björgvin Páll Gústavsson havde jeg udpeget som én af tre islandske nøglespillere. Det bliver i stedet hans afløser, Viktor Gisli Hallgrimsson, som virkelig bliver kastet for løverne.

Ændret bud på slutresultatet: Danmark 34-27 Island.


Danske nøglespillere

 • Nøglespiller 1= Niklas Landin
  Den sikre sidste skanse for Danmark har været fremragende spillende indtil videre. Med den store kvalitet Island offensivt bringer, har vi brug for redninger i det danske mål
 • Nøglespiller 2 = Mathias Gidsel
  Til forskel fra nederlaget i 2020, hvor Island fik held med at vinde et hav af dueller defensivt, er Gidsel nu et ekstra dansk våben, som bliver vigtigt mod Islands duel-søgende defensiv.
 • Nøglespiller 3 = Mikkel Hansen
  Mikkel Hansen er skabt til de store, vigtige kampe. På trods af en svær sæson med manglende spilletid i PSG har han set rigtig skarp ud under slutrunden. Jeg forventer, at islændingene vil forsøge at kyse venstre backen med stor fysik.

Islandske nøglespillere

 • Nøglespiller 1 = Björgvin Pall Gustavsson
  Han er ikke Islands bedste spiller, men bliver formentligt den vigtigste i bestræbelserne på en Islandsk sejr. Hvis Island skal have en chance mod Danmark, skal de død og pine have flere redninger ind hidtil ved slutrunden
 • Nøglespiller 2 = Omar Ingi Magnusson
  Rigtig meget af de islandske angrebsspil er bundet op på Magnussons kreative håndboldhoved og hurtige accelerationer. Han er spilleren, der skal fordele boldene offensivt.
 • Nøglespiller 3 = Ymir Örn Gislason
  Ikke den mest prominente islandske spiller, men med den største defensive rolle. Og defensiven bliver altafgørende for Island. Gislason, som jeg anser for at være en anelse overvurderet, får nok at se til mod Gidsel, Lauge, Hansen og co.

Boysens bud på den mest scorende spiller i Danmark – Island

Jeg bliver nødt til at gentage mig selv. Mikkel Hansen er som skabt til de store kampe. Denne bliver formentlig ingen undtagelse. I 2020 var det Hansen versus Palmarsson, da de to store profiler skød om kap og scorede mål på stribe. Jeg forventer dog ikke Palmarsson i lige så stort et målhumør igen. Det er mere oplagt at straffekastskytten Omar Ingi Magnusson bliver islandsk topscorer. Der er dog flere andre spændende bud som Mathias Gidsel, Sigvaldi Gudjonsson og Gisli Kristjansson.


Rasmus Boysens dom til Danmark – Island

Island kommer ned på jorden igen mod Danmark. De har præsteret flot offensivt spil i de tre første kampe, men i min optik på en billig baggrund mod Portugal, der manglede returløbsvillighed og vigtige forsvarsspillere i Borges og Frade, Holland, der ikke just er kendt for sit forsvarsspil og Ungarn, der ikke ejer en midterforsvarer, der kan flytte fødderne. 

Derudover har de set meget udfordrede ud defensivt, hvor det har knebet med både tacklinger og redninger.

Læg dertil at de nu står overfor Danmark, med en både langt stærkere defensiv og offensiv, ind det Island har mødt hidtil. Og læg dertil, at Island de seneste mange slutrunder har begyndt godt, men har haft for vane at gå død i hovedrunden.

Det kan godt være, at taktisk grundige Gudmundur Gudmundsson har et trick eller to i ærmet, men uanset hvad, tyder alt for mig på en sikker dansk sejr. Jeg forventer, at Island kan følge nogenlunde med indtil i midten af 2. halvleg, hvor Danmark så trækker fra.

Jeg forventer også en målrig kamp, da det er to hold med fart i benene og med risikovillighed i kontrafasen. Derfor bliver mit bud på kampen 33-28 i dansk favør.

Opdatering: Island er her til aften blevet ramt af corona. 3 spillere, førstemålmand Björgvin Páll Gústavsson, den vigtige forsvarsspiller Elvar Örn Jónsson og en anden bagspiller med forsvarskvaliteter Ólafur Andrés Guðmundsson, har afleveret positive PCR-prøver. Sandsynligheden for at flere islandske spillere rammes af corona inden morgendagens kamp er naturligvis til stede. 

De tre spillere har stor betydning for det islandske hold – særligt defensivt. Hvorfor det må formodes, at Danmark er endnu større favoritter end først antaget. Björgvin Páll Gústavsson havde jeg udpeget som én af tre islandske nøglespillere. Det bliver i stedet hans afløser, Viktor Gisli Hallgrimsson, som virkelig bliver kastet for løverne.

Ændret bud på slutresultatet: Danmark 34-27 Island.

*Reklamelink

Tror du ligesom Rasmus Boysen at der kommer over 58,5 mål i kampen?:
ComeOn
1,88
Over 58,5 mål i kampen
Gå til ComeOn! *

Danmark – Island : Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Danmark og Island er placeret i Mellemgruppe 1, hvor de begge starter ud med to point trukket med fra grundspillet.

 • Island vandt de sidste indbyrdes opgør 31-30, da de to nationer mødtes tilbage i EM 2020.

 • Udover den kamp har Danmark dog vundet fire af de seneste fem indbyrdes kampe.

 • Danmark gjorde rent bord i deres gruppe, hvor de slog Nordmakedonien, Montenegro og Slovenien.

 • Island gjorde også rent bord i deres gruppe, da de slog Portugal, Holland og Ungarn.

 • Guðmundur Guðmundsson var træner for det danske landshold fra 2014-20117.

Læs mere om Håndbold EM 2022

Kom helt tæt på EM i håndbold:

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn

18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25).

SpilXpertens dækning af VM i håndbold sponsoreres af ComeOn!

Skriv et svar