18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Rasmus Boysen: Danmark – Frankrig – Odds og optakt d. 26. januar 2022

Danmark sikrede sig den 9. semifinaleplads ved EM gennem tiderne mod et reservespækket Holland. Nu kan Nikolaj Jacobsen og co. få chancen for at revanchere OL og sende de forsvarende olympiske mestre, Frankrig, ud af EM. Men det er lidt af et dilemma for den danske landstræner, der ligeledes har en gylden mulighed for at give spillerne med flest kampminutter i benene en tiltrængt pause inden fredagens semifinale.


Odds på Danmark – Frankrig

Selvom Danmark stadig er favoritter, så vurderer bookmakerne, at dette bliver den svære opgave for Danmark til dette EM indtil videre.

Hvem vinder kampen?
Danmark: 2,05 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 8,75 – SPIL HER >>*

Frankrig: 2,25 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 57,5 mål: 1,87 – SPIL HER >>*

Under 57,5 mål: 1,86 – SPIL HER >>*

Handicap

Danmark -1,5: 2,40 – SPIL HER >>*

Frankrig +1,5: 1,52 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 26. januar 2022 kl. 13:40. Odds kan ændre sig.


Optakt til Danmark – Frankrig: EM i herrehåndbold

Danmark havde ingen problemer med at slå de knap så flyvende hollændere, og med Islands deroute mod Kroatien er danskerne allerede sikre på at skulle deltage i finaleweekenden inden gruppens sidste kamp mod Frankrig efter 6 sikre sejre.

De olympiske mestre har været langt mindre suveræne, men også langt hårdere ramt af skader. Inden turneringen måtte vigtige spillere som Nedim Remili, Luka Karabatic og Timothey N’Guessan melde fra, og sidenhen har de franske eksperter også været påvirket af corona og anden sygdom.

Midterforsvarsaksen med Ludovic Fabregas og den helt store forsvarsåbenbaring ved slutrunden, Karl Konan, var tilbage i storsejren mod Montenegro efter sygdom, og det har tydeligvis skærpet franskmændenes defensiv. Med Vincent Gerards tidligere røde kort fik 2. målvogter Wesley Pardin ligeledes vist sit værd.

Anderledes udfordret virker det som om, at franskmændene er i den anden ende af banen. Det helt store offensive omdrejningspunkt er og bliver fænomenet Dika Mem. Den atletiske højre back er på sine bedste dage ustoppelig, men ved denne slutrunde har ansvaret været for stort. Legendariske Nikola Karabatic er ikke, hvad han har været, og med de mange fravær er store roller bundet op på uerfarne spillere som Aymeric Minne og Romain Lagarde.

Frankrig har kniven for struben mod Danmark. Slår Island Montenegro i gruppens tidlige kamp er franskmændene pisket til point. Danmark har førstepladsen at spille for, men den danske landstræner Nikolaj Jacobsen har udtalt, at det største fokus ligger på at forberede sig til semifinalen fredag. Dermed må det forventes, at flere af de mest profilerede spillere sidder over.

I skrivende stund er der flere franske topspillere samt den franske landstræner Guillaume Gille, der muligvis kan nå at blive klar til kampen. Det kan komme til at påvirke kampens resultat.


Danske nøglespillere

 • Nøglespiller 1 = Rasmus Lauge
  Rasmus Lauge kom ikke i spil mod Holland, og har endnu ikke toppet sine præstationer offensivt. I kampen mod Frankrig kan der vente en stor rolle, hvis Mathias Gidsel spares. I så fald kan meget af danskernes offensive spil blive bundet op på Lauges duelstyrke. 
 • Nøglespiller 2 = Emil Jakobsen
  Emil Jakobsen spillede godt og vel 10 minutter mod Holland, og jeg formoder, han skal spille meget mod Frankrig. Den hurtige og scoringssikre venstre fløj kan meget også blive straffekastskytte, hvis og såfremt Mikkel Hansen sidder over.
 • Nøglespiller 3 = Kevin Møller
  Jeg er i tvivl om Nikolaj Jacobsens tilgang til spilletiden på målvogterposten. Får Niklas Landin helt fri, skal Kevin Møller stå hele kampen eller får Jannick Green også minutter? Uanset hvad vil den danske målvogter, der foretrækkes, få en rigtig stor rolle.

Franske nøglespillere

 • Nøglespiller 1 = Dika Mem
  Verdens bedste håndboldspiller i 2021, i hvert fald i min optik, har en gigantisk rolle på det franske landshold, særligt i fraværet af Remili. En komplet spiller, der på sine bedste dage er ustoppelig.
 • Nøglespiller 2 = Nikola Karabatic
  Nikola Karabatic er indbegrebet af de franske eksperter. Hvad han ikke længere har i skudstyrke opvejes af eminent spilforståelse samt fysisk styrke og rutine. 
 • Nøglespiller 3 = Vincent Gerard
  Efter en ufrivillig hviledag mod Montenegro er den erfarne målvogter igen klar mod Danmark. Målvogteren, der ofte undervurderes, har spillet en fremragende turnering indtil videre og tog også pippet af de danske skytter i OL-finalen.

Boysens bud på den mest scorende spiller i Danmark – Frankrig

For første gang i turneringen er det nemmere at udpege mulige topscorere på modstanderholdet end hos Danmark.

Dika Mem har været ustabilt spillende ved denne slutrunde, men tog revanche mod Montenegro. Hugo Descat har sat sig på de franske straffekast. Det er derfor mine to favoritter til at blive topscorer.

Det er de også, fordi jeg forventer, at Nikolaj Jacobsen vil give velfortjente hvil til målfarlige spillere som Mikkel Hansen og Mathias Gidsel. Det er derfor meget svært at pege på en mulig dansk topscorer, men hvis Emil Jakobsen spiller tæt på fuld tid og tager straffe, er han pludselig oplagt.


Rasmus Boysens dom til Danmark – Frankrig

Jeg husker en lignende situation, som Danmark stod i ved VM i Egypten sidste år. De rød-hvide havde helt suverænt vundet deres hovedrunde inden sidste kamp, hvor Kroatien skulle slå danskerne, der spillede med reserverne, for at gå videre.

Alligevel var de danske reserver alt for stærke. Spillere som Emil Jakobsen, Jacob Holm og Kevin Møller var simpelthen for dygtige for Kroatien, der blev udraderet 38-26.

Nu er det helt store spørgsmål så, om det samme bliver tilfældet, hvis Nikolaj Jacobsen vælger at gå med de danske reserver mod Frankrig. De islandske reserver var jo trods alt også en alt for stor mundfuld for franskmændene.

Jeg hælder derfor mest til en dansk sejr i denne kamp, der indtil videre synes at være den klart sværest at spå om ved denne slutrunde. Slår Montenegro det islandske hold, er Frankrig nemlig også allerede videre til semifinalen inden kampen mod Danmark. Vi har altså flere scenarier i spil.

Men det mest udslagsgivende for mig er, at den danske trup indeholder rigtig mange sultne og dygtige spillere. Flere breddespillere har endnu ikke været overbevisende ved denne slutrunde, men har nu endnu en mulighed for at vise sit værd.

Jeg tror derfor på en dansk sejr på 30-28.

*Reklamelink

Tror du ligesom Rasmus Boysen at Danmark vinder?
ComeOn
2,05
Danmark sejr
Gå til ComeOn! *

Danmark – Frankrig: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • Frankrig er en af de mest dekorerede håndboldnationer i verden. De har vundet EM i 2006, 2010 og 2014, mens de har vundet VM i 1006, 2001, 2009, 2011, 2015 og 2017.

 • Danmark har ikke nær lige så mange guldmedaljer som Frankrig, men de har vundet EM i 2008 og 2012, mens det er blevet til VM guld i 2019 og 2021.

 • Danmark vandt det seneste indbyrdes møde mellem de to nationer, da de slog Frankrig med 26-31 i Golden League 2021.

 • Kigger vi på de fem seneste indbyrdes møder, så har Danmark vundet de tre af dem og Frankrig de sidste to.

 • Mikkel Hansen er topscorer for det danske landshold til EM 2022 med 39 scoringer på 55 skudforsøg.

 • Minne Aymeric er topscorer for det franske landshold med 25 scoringer på 41 forsøg, han er dig tæt forfulgt af Mem Dika med 23 scoringer.

 • Hvis Frankrig slår Danmark så ryger Danmark ned på 2. pladsen, men hvis Frankrig taber til Danmark og Island slår Montenegro, så er Frankrig ude af EM.

 • Det er nemlig indbyrdes opgør, der tæller først.

Læs mere om Håndbold EM 2022

Kom helt tæt på EM i håndbold:

Få op til 500 kr. i bonus hos ComeOn

Som ny spiller, der bruger bonuskoden ‘MAXBETTING’ og indbetaler mellem 100 og 500 kroner, er du kvalificeret til at modtage en 100 % velkomstbonus hos ComeOn. Din bonus skal gennemspilles i alt 10 gange til min. odds 1,80 inden for 60 dage, inden en udbetaling kan foretages. Væddemål, hvor der kun er 2 udfald f.eks. over/under mål, tæller ikke med i gennemspilningskravet

SpilXpertens dækning af VM i håndbold sponsoreres af ComeOn!

Skriv et svar