18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Grupper ved EM i håndbold 2022

Du finder her et overblik over både indledende gruppespil og mellemrunde ved EM i håndbold. Gruppespillet ved EM i håndbold afvikles fra fredag d. 4. til og med onsdag d. 9. november 2022, og så står den på mellemrunde fra d. 10. til d. 16. november og efterfølgende semifinaler og finale henholdsvis d. 18. og 20. november. Danmark er blandt favoritterne i turneringen.

EM håndbold grupper

Her får du et overblik over grupperne i mellemrunden ved EM i håndbold for kvinder. Stillingerne opdateres live.

Mellemrunde – Gruppe 1

Mellemrunde – Gruppe 2

Analyse – mellemrunde 1

Det kan blive et regulært blodbad i denne mellemrundegruppe. Norge må vi antage vil ‘Norge’ og vinde hele molevitten. Næsten. Men med fire hold med hver to point er alt åbent i kampen om i hvert fald den anden semifinaleplads. Og tænk nu, hvis Norge åbner gruppen med nederlag til Sverige i deres første kamp …!

De slovenske værter har 2 point med over, og de har først en kamp mod Kroatien. Får de medvind af det medlevende Balkan-publikum og vinder dér, vil de have alt at spille for i sidste kamp mod Ungarn, der ligner gruppens svageste hold. Og hvem ved, om de går helt balalajka i kamp to mod Norge. Ah, mon dog?

De danske kvinder har en ret simpel opgave. De skal reelt bruge tre sejre for selv at sikre sig en plads i mellemrunden, så det er noget af et bjerg, der skal bestiges. Mindre kan måske gøre det, men danske sejre mod Slovenien og Kroatien er et minimumskrav. Så må vi se, hvad der er brug for, når de møder Norge i den afsluttende kamp.

Allerede de to første mellemrundekampe giver et fingerpeg, for taberne af de to kampe Kroatien – Slovenien og Ungarn – Danmark kan ikke forvente at spille med om semifinalebilletter. Mens vinderne stadig lever i højeste grad.

Vi kigger altid efter små svaghedstegn hos de suveræne nordmænd, men sejre på +9, +17 og +10 og i alt 102 scorede mål indikerer ikke, at der er sprækker i de stenhårde fjeld-jenter, og de er lige nu på direkte kurs mod det ottende sæt guldmedaljer i de seneste 10 EM-slutrunder. Det er svært at se, hvem der skal stoppe dem.

Sverige og Danmark kan så konkurrere om andenpladsen, og det kan blive helt tæt mellem de to. Men baseret på det indbyrdes opgør og den stigende formkurve ligner danskerne lige nu bedste bud på en andenplads.

SpilXperten.com anbefaler: Spil på Norge som vinder af mellemrunde 1 – SPIL HER >>*


Analyse – mellemrunde 2

Siden 2016 har Frankrig spillet otte store slutrunder. 2x OL og 3 x VM og EM. Det er blevet til syv medaljer for de franske kvinder, og de kommer til mellemrunden med fire point efter tre sejre på stribe i den indledende gruppe, hvor kun Holland formåede at yde en form for modstand.

Nu venter opgør mod Spanien og Tyskland, der begge har skuffet fælt indtil nu, og de ligner gedigen barnemad for Frankrig, der derfor kan have fuldt fokus på den første kamp i mellemrunden, hvor de møder Montenegro, som overraskende står med fuld pointhøst og altså har fine muligheder for at slå sig igennem til semifinalen.

De skal dog formentlig slå Holland i deres sidste kamp i mellemrunden, og det kan blive et opgør med alt på højkant, når de mødes i Skopje.

For selv om Holland altså tabte til Frankrig i gruppen, kommer Oranje over med to point, og de bør have fine muligheder for at banke først Spanien og derefter Tyskland, og dermed kan de servere en matchbold til sig selv i den afsluttende kamp mod montenegrinerne.

Tyskland og Spanien kom begge videre efter et indbyrdes opgør, hvor de fik sendt polakkerne ud, mens Spanien sørgede for ikke at vinde for stort, så de kom videre med to point. Sportsligt ikke kønt, men systemet åbner for muligheden.

Hverken tyskerne eller spanierne har dog leveret på et niveau, der berettiger til forventninger om point mod Frankrig eller Holland, og dermed kan mellemrunden blive endestation for de to tidligere stormagter.

Rumænien er det mest oplagte bud på en prügelknabe i denne mellemrundegruppe, men de fulgte fint med i kampen mod Holland, hvor de blot tabte 29:28.

Hvor mellemrunde 1 kan ende i en alle-slår-alle-situation, ser det i denne mellemrunde 2 ud til, at Frankrig, Holland og Montenegro er bedre end de øvrige, der så til gengæld ser ganske jævnbyrdige ud.

Der er i skrivende stund ikke tilgængelige odds på vinderne af mellemrundegruppen, men når de kommer, vil det formentlig vise sig, der er et nydeligt odds på Montenegro med momentum, så de bliver vores bud på en overraskende vinder. Og i spillet om andenpladsen bliver det helt tæt mellem Holland og Frankrig.

SpilXperten.com anbefaler: Spil på Montenegro som vinder af mellemrunde 2 – SPIL HER >>*


Gruppespillet ved EM i håndbold

Bliv klogere på, hvornår kampene afvikles i de enkelte grupper – og se vores analyser og bud på gruppevindere herunder.


Gruppe A

Analyse – Gruppe A

Det ligner en overkommelig indledende gruppe for Norge. Ungarn var senest i en international medaljekamp tilbage i 2011, hvor de vandt EM-bronze. Kroatien snuppede bronze ved den seneste EM-slutrunde, men det var deres første medaljekamp nogensinde. Schweiz? Schweiz er med ved en slutrunde for første gang. 

De norske verdensstjerner og håndbolddronninger er forsvarende verdens- og europamestre. De har vundet syv af de seneste ni EM-slutrunder, og for to år siden i Danmark opgav de godt nok deres medværtsskab på grund af corona-pandemien, men ved turneringen i Danmark vandt de alle otte kampe og snuppede suverænt guldet igen. 

Ungarn er ikke helt, hvad de engang var, men ifølge bookmakernes forventninger er de dog det klart næststærkeste mandskab i denne gruppe. Deres hold består overvejende af spillere fra den hjemlige storklubber Ferencvaros, Debrecen og Györ, og selv om de skal tilbage til 2012 for at finde seneste medalje – ved EM i Serbien – er det et hold, der igen er på vej frem, og de nåede trods alt kvartfinalen ved seneste OL. 

Schweiz er et ubeskrevet blad, og de er slutrundedebutanter, men de er allerede sikre på at være med i 2024 også, hvor de er delte værter med Østrig og Ungarn. Træner for Schweiz er danske Martin Albertsen, som er fætter til den tidligere landsholdsspiller Katrine Fruelund.

Den her gruppe vinder Norge suverænt, og skal der ske noget overraskende, vil det formentlig være, at Kroatien slår Ungarn i spillet om andenpladsen. Schweiz får tre klare nederlag som forberedelse til værtsskabet i 2024. 

SpilXperten.com anbefaler: Norge vinder gruppe A – SPIL HER >>*

Gruppe B

Analyse – Gruppe B

Danmarks indledende gruppe ser tilforladelig ud. Det store spørgsmål for danskerne er, hvordan de klarer sig uden Line Haugsted. Som blev skulderskadet i DM-semifinalen i maj og stadig ikke har været i kamp for ungarske Györ, som hun er skiftet til. Verdens bedste forsvarsspiller ude er et tab for de danske kvinder, der også må undvære pivuheldige Mia Rej. Men Danmark er kommet tættere og tættere på Norge og Frankrig, der har siddet på flæsket i nyere tid, og det blev til en fjerdeplads ved EM i 2020 på hjemmebane og bronze i Spanien ved VM-slutrunden sidste år. 

Sverige har også vist sig fint frem i de senere år. Bronze ved OL i 2021 og nummer fem ved VM senere samme år. Svenskerne er dark horses hos bookmakerne. Det er en rutineret trup, og der kan snildt være en omgang mere i manegen med stjerner som Bundsen i målet, Hagmann og Roberts.

Slovenerne har måske nok hjemmebane i hallen i Celje, men i den aktuelle trup er der ingen spillere fra RK Celje. De skal dog nok føle sig på hjemmebane alligevel, men det er en stærk gruppe, og de får meget svært ved overhovedet at komme videre til mellemrunden. Danmark og Sverige er for stærke, så de skal håbe på en fantomkamp mod Serbien. Serberne har ikke gjort meget væsen af sig, siden de på hjemmebane snuppede bronze i 2012 og året efter VM-sølv også på hjemmebane.

Danmark er store favoritter, og de bør vinde gruppen i overlegen stil. Sverige ender på andenpladsen, og så bliver det tæt mellem Slovenien og Serbien, men serberne virker en tand stærkere. Slovenerne skal hæve sig med publikums hjælp, hvis de skal videre. 

SpilXperten.com anbefaler: Danmark vinder gruppe B – SPIL HER >>*

Gruppe C

Analyse – Gruppe C

De forsvarende olympiske mestre fra Frankrig har tabt finalen både ved sidste års VM og forrige års EM-slutrunde i Danmark. De har kun én gang tidligere vundet EM-guld, og det var i 2018, men det er jo heller ikke let at komme til for de sejrsvante nordmænd. 

Et andet hold, der er tippet til at ende i top af turneringen, er Holland. Ved alle fem slutrunder fra 2015 til 2019 endte de på medaljeskamlen, og i 2019 strøg de til tops som verdensmestre. Så har der været en mindre nedtur med en sjetteplads ved EM i 2020 og en niendeplads ved VM sidste år. Fire af spillerne er på kontrakt hos de danske mestre fra Odense Håndbold, mens Estavana Polman er smuttet fra Team Esbjerg, og nu tørner ud for Nykøbing Håndbold på Falster. 

Turneringens medværter fra Nordmakedonien er med for første gang siden 2012, hvor de i Serbien tabte tre kampe på stribe. Dengang hed de blot Makedonien, men de tabte altså alligevel med 11 mål, da de mødte Sverige i den indledende gruppe. Selv Cristina Neagu kan ikke redde rumænsk håndbold. Verdensstjernen er blevet 34 år gammel, og selv om hun spiller op til sit bedste, får hun svært ved at føre Rumænien længere end måske mellemrunden.

Rammer Holland topniveauet, kan de byde Frankrig trods i spillet om førstepladsen, men meget skal klappe, og vi tror mest på fransk gruppesejr. Rumænien bør slutte Nordmakedoniens turnering allerede i denne gruppe, så Neagu og Co. kravler med i mellemrunden. 

SpilXperten.com anbefaler: Frankrig vinder gruppe C – SPIL HER >>*

Gruppe D

Analyse – Gruppe D

Den umiddelbart mest åbne gruppe. Spanien og Tyskland ser nogenlunde jævnbyrdige ud, og Montenegro har tidligere vundet EM-guld, så på hjemmebane kan de måske godt overraske og overpræstere i Moraca Sports Center i Podgorica.

Spanien er dog den mest oplagte vinder af denne gruppe, og selv om de ikke er sluttet i top 8 ved de seneste tre europamesterskaber, skal man altid have respekt for spanierne. De har spillet om medaljer ved de seneste to VM-slutrunder, men spørgsmålet er, om gennemsnitsalderen i truppen efterhånden har nået sidste salgsdato. 

Tyskland kommer med en væsentligt yngre trup end Spanien, men det er så også årevis siden, de har vundet metal. Vi skal tilbage til 2008, hvor de vandt EM-bronze. Syvendepladser både ved seneste EM og VM bør det være muligt at forbedre for tyskerne. 

De seneste fire EM-slutrunder har Polen været med, men de er ikke blevet bedre placeret end 11. pladsen i 2014. De kvalificerede sig fra en gruppe med Schweiz og Litauen, og da Rusland blev udelukket, vandt polakkerne de resterende fire kampe suverænt. 

Tyskland og Spanien bør kæmpe om førstepladsen, og aktuelt ser tyskerne en my stærkere ud end spanierne, mens Montenegro skal udnytte hjemmebanerollen og snuppe den sidste plads i mellemrunden foran Polen.

SpilXperten.com anbefaler: Tyskland vinder gruppe D – SPIL HER >>*

Reglerne for grupperne ved EM i kvindehåndbold

Alle hold møder hinanden én gang i det indledende gruppespil, og hver nation spiller således tre gruppekampe. De tre bedste fra hver gruppe går videre til mellemspillet, hvor alle nationer spiller yderligere tre kampe. Herfra går de to bedste hold fra hver pulje i semifinalerne, mens de to 3’ere skal kæmpe om 5. pladsen (der afvikles ikke yderligere kampe om de perifere placeringer). De tabende semifinalister spiller bronzekamp, mens semifinalevinderne selvfølgelig mødes i en finale. Se det fulde kampprogram til EM i håndbold 2022.

Din bookmaker til EM i kvindehåndbold

Hos LeoVegas kan du oddse på EM i kvindehåndbold.

100 % bonus på op til 1.000 kroner
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

1️⃣ Hvem er Danmark i gruppe med ved EM i håndbold?

Danmark er videre fra Gruppe B. De er i mellemrundens Gruppe 1 sammen med Norge, Sverige, Kroatien, Slovenien og Ungarn.

2️⃣ Går Danmark videre fra deres mellemrunde-gruppe ved EM i håndbold?

Danmark har fine muligheder for at gå videre fra mellemrunden sammen med Norge.