18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Odds på EM i håndbold

EM i kvindehåndbold afvikles fra d. 3. til d. 20. december 2020, og er således i fuld gang. Vi har her samlet de bedste EM håndbold odds til kvinderes slutrunde, som afvikles i Danmark. Vi er i gang med et helt igennem fantastisk EM, hvor nationer som Norge, Frankrig, Rusland og Danmark gør alt, hvad de kan for at tage guldet. Er du på udkig efter odds til EM 2020 i håndbold? Det finder du her!


Odds på EM håndbold for kvinder

Her kan du se oddsene på EM 2020. Odds opdateres løbende.


Odds på håndbold EM

Hvem vinder EM i håndbold?
Norge: 1,35 – SPIL HER >>*
Frankrig: 3,00 – SPIL HER >>*

Odds senest opdateret d. 19. december 2020 kl. 22:43. Odds kan ændre sig.


Odds på kampene ved EM

Søndag d. 20. december
15:30 Kroatien – Danmark: 8,75 – 14,00 – 1,12* (bronzekamp)
18:00 Frankrig – Norge: 3,95 – 8,75 – 1,40* (finale)

Odds senest opdateret d. 19. december 2020 kl. 22:46. Odds kan ændre sig.

KLIK HER* for at se flere odds og specials på EM i håndbold 2020.


Favoritterne ved EM i kvindehåndbold i Danmark 2020

Hvem kommer til at klare sig bedst ved den kommende EM-slutrunde i håndbold? Hvem har du fidus til? Hvis du endnu ikke er afklaret, giver vi dig inspiration og forslag til, hvem du kan spille på. Norge regnes pt. for slutrundens største favorit, og bookmakerne vurderer, at de nærmeste forfølgere er Rusland, Frankrig, Holland og Danmark.

Norge
Brølestærke Norge går ind til nok en håndbold-slutrunde som klar favorit til guldet. Nordmændene er havnet i Gruppe D, som afvikles i Kolding, og her ligner Cristina Neagu og Rumænien den mest seriøse hurdle (Norge tabte til Rumænien ved EM 2018, men er ellers med sejr fra fem af holdenes seks seneste møder). De øvrige nationer i gruppen er Tyskland og Polen, der ikke har gjort det store væsen af sig ved de seneste slutrunder. Formår nordmændene at avancere fra det indledende gruppespil, venter en mellemrunde, ligeledes i Kolding, og en eventuel knockoutfase, som afvikles i Herning. Norge er titelfavorit ved EM i 2020, selvom de altså har mistet deres hjemmebanefordel pga. norsk corona-forsigtighed.

Det blev til en skuffende 4. plads for Norge ved den seneste store slutrunde (VM 2019). Her tabte man semifinalen stort til Spanien. Ved EM 2018 blev det også kun til en 5. plads, så vi skal lidt tilbage i tiden for at finde de store resultater. Det er dog ikke værre end, at Norge vandt EM-guld i seks af syv turneringer fra 2004 til 2016, ligesom de blev 1’er og 2’er ved VM i 2015 og 2017.

Norge kommer til EM 2020 med profiler som Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen. Den rutinerede målvogter Katrine Lunde har for nyligt klarmeldt sig efter en mislykket graviditet, og det er ikke uvæsentligt, da Silje Solberg misser i hvert fald første kamp med corona.

Spil på Norge som EM-vinder til odds 1,35 >>*

Frankrig
Frankrig storfloppede ved den seneste VM-slutrunde, men lad os nu ikke glemme, at de altså vandt guld ved både EM 2018 og VM 2017. Der er vinder-DNA på det franske landshold, men det er klart, at niveauet skal løftes betragteligt fra den fejlslagne slutrunde i Japan, hvor man blot fik to sejre i fem indledende gruppekampe – og dermed måtte forlade turneringen tidligt.

Et af nederlagene kom i øvrigt mod Danmark, som franskmændene deler gruppe med ved EM 2020. Nationerne er placeret i Gruppe A, hvor man også finder Montenegro og Slovenien, og i Gruppe A er det Herning, der danner rammen om de indledende begivenheder. Frankrig/Danmark-gruppen bliver parret med Rusland/Spanien-gruppen i mellemrunden, og en eventuel mellemrunde foregår således også i Herning.

En af de store franske stjerner, Siraba Dembélé-Pavlovic, missede VM 2019 med graviditet – men hun er klar til igen af få harpiks på hænderne ved EM 2020.

Spil på Frankrig som EM-vinder til odds 3,00 >>*

Danmark
De danske toppræstationer i kvindehåndbold ligger efterhånden nogle år tilbage, men Jesper Jensens tropper er alligevel en del af favoritfeltet ved EM 2020. Det hænger selvfølgelig sammen med den hjemmebanefordel, som Danmark har i Herning i både gruppespil og eventuel mellemrunde + knockoutfase.

Danmark blev nr. 9 ved den seneste VM-slutrunde, og året forinden blev det til en 8. plads ved EM. Det kniber lidt med den indbyrdes forståelse, men talentet er der i rigelige mængder, så det bliver spændende at se, om Jesper Jensen, der tog over fra Klavs Bruun Jørgensen tidligere på året, tids nok formår at skrue op for holddynamikken.

Bemærk at velkendte navne som Stine Jørgensen og Maria Fisker ikke er en del af EM-truppen; der er til gengæld profiler som Anne Mette Hansen og Sandra Toft.

Opdatering (18/12): Danmark skal spille bronzekamp mod Kroatien.

Rusland
Trefilov-dagene er ovre i det russiske, men uden den legendariske træner på bænken, formåede Rusland alligevel at tage bronze ved de seneste verdensmesterskaber. Ambros Martin ligner en meget kompetent erstatning på trænerposten, og med ham ved roret bør Daria Dmitrieva og resten af det russiske landshold have fine chancer for at spille med om medaljer. Det er dog en alvorlig streg i regningen, at russerne har mistet de to profiler Anna Sen og Anna Vyakhireva til skader forud for turneringsstart.

Rusland spiller gruppespil i Herning, og de er blevet parret med både Sverige og Spanien, og Tjekkiet, i Gruppe B. Svenskerne har bidt lidt fra sig ved de seneste slutrunder, og spanierne vandt VM-sølv i 2019. Det stærke russiske kollektiv, hvor samtlige spillere har hverdagen i russisk klubhåndbold, bør dog være ret klar favorit til at toppe gruppen. Et avancement fra Gruppe B vil være lig med mellemrunde i Boxen i Herning, inden et eventuelt knockoutstadie altså også afvikles i danske Herning.

Opdatering (15/12): Holland og Rusland mødes i en kamp om 5. pladsen.

Holland
Holland snød favoritterne og snuppede VM-guld i 2019. Derfor skal hollænderne selvfølgelig også være en del af favoritfeltet til EM 2020. Dygtige Emmanuel Mayonnade, som afløste danske Helle Thomsen i det hollandske trænersæde, har vist, at han er i stand til at bygge videre på danskerens solide fundament. Talentmassen i det hollandske er stor, og der er en sund balance mellem ”ung og gammel” i truppen. Det hollandske VM-guld i 2019 fulgte oven på bronze ved EM 2018 og VM 2017, samt sølv ved EM 2016 og VM 2015 – det er ikke tilfældigt, at Holland er, hvor de er nu.

Hollænderne er havnet i Gruppe C, hvor de øvrige modstandere er Ungarn, Serbien og Kroatien. Ungarn, som Holland slog ved den seneste EM-slutrunde, ligner umiddelbart største hurdle i en ret overkommelig gruppe.

Desværre for hollænderne, bliver EM 2020 dog uden en skadet Estavana Polman, der blev kåret til MVP ved VM i 2019. Dermed stiger presset på VM-topscorer Lois Abbingh.

Opdatering (15/12): Holland og Rusland mødes i en kamp om 5. pladsen.

KLIK HER for at se alle de udtagne trupper til EM-slutrunden.


Værd at vide, før du spiller på EM-slutrunden

– EM-slutrunden bliver afviklet i Danmark fra d. 3. til d. 20. december 2020.

– De indledende gruppespil afvikles i Herning (Gruppe A+B) og Kolding (Gruppe C + D).

– Gruppe 1 i mellemrunden (Danmarks, hvis avancement) afvikles i Herning.

– Gruppe 2 i mellemrunden (Norges, hvis avancement) afvikles i Kolding.

– Knockoutfasen spilles i Herning (semifinaler, finale og placeringskampe).

– Oprindeligt skulle der også have været afviklet kampe i Frederikshavn, Trondheim, Stavanger og Oslo, men pga. coronavirus er værtskabet blevet begrænset til kun at foregå i Danmark.

– Der må, i skrivende stund, maksimalt forsamles 500 mennesker i forbindelse med EM i håndbold (corona-regler), og da størstedelen af disse bliver spillere, personale og produktionsfolk, er det meget usikkert, om der kommer tilskuere i hallerne.

– Der er 16 deltagende nationer ved EM i håndbold. Danmark og Norge er automatisk med som værtsnationer (også selvom Norge altså ikke længere indtager en værtsrolle).

– Pga. coronapandemien blev den sædvanlige EM-kvalifikation aflyst, hvorfor man anvendte slutplaceringerne fra EM 2018 til at uddele EM-slutrundebilletter til de 14 øvrige nationer.

– De 16 nationer er indledningsvis fordelt i 4 grupper (med 4 hold placeret i hver gruppe). De tre bedste fra hver gruppe avancerer til mellemrunden, hvor holdene grupperes i to puljer. De to bedste fra hver mellemrundepulje avancerer til semifinalerne, mens de to bedste 3’ere spiller placeringskamp.

– Har flere nationer i gruppen samme pointantal, er tiebreakeren på følgende formel: H2H point, H2H målforskel, H2H mål scoret, målforskel.

– Holdene har lov at ud/indskifte 6 spillere undervejs i turneringen (to i det indledende gruppespil, to i mellemrunden og to i slutfasen). Dog er der fri udskiftning i tilfælde af bekræftede coronatilfælde.

– Ved EM 2020 er coronareglerne således, at en spiller sendes i isolation, hvis denne afleverer en positiv coronatest.

– Frankrig er forsvarende europamestre. Franskmændene slog Rusland i finalen i december 2018.

– Serbiens Katarina Krpez Slezak blev topscorer med 50 mål (på 70 skud) ved EM 2018. Rumænerne Eliza Buceschi og Cristina Neagu fulgte trop med henholdsvis 45 og 44 scoringer på 67 og 82 skud.

– Norge er den mest succesfulde nation ved EM i kvindehåndbold. Hele syv gange er det lykkedes for nordmændene at tage guldet (2016, 2014, 2010, 2008, 2006, 2004, 1998).

– Danmark har 3 x EM-guld på CV’et. Danskerne vandt guldet i 2002, 1996 og 1994.


De tre bedste bookmakere til EM håndbold for kvinder

Man kan oddse på slutrunden hos adskillige bookmakere. Der er forskel i spiludvalg, og oddsene varierer ofte også – både pga. forskellige tilbagebetalingsprocenter, men også fordi bookmakerne simpelthen ikke er enige om chancerne for de forskellige udfald. Vi giver en særlig anbefaling til tre bookmakere, nemlig ComeOn, LeoVegas og bet365.

ComeOn
Når du skal spille på kvindernes EM-slutrunde, er det oplagt at have en konto hos ComeOn. Bookmakeren er forholdsvis ny på det danske marked, men har selvfølgelig for længst opdaget, at håndbold er i højsædet i de danske stuer. Derfor er de også på banen med et produkt, der er godt og konkurrencedygtigt til EM-slutrunden anno 2020.

Spil på EM 2020 hos ComeOn!*

LeoVegas
Det giver også mening for dig at have en konto hos LeoVegas. Bookmakeren får sin oddssætning leveret af Kambi, så har du brug for endnu en solid bookmaker i porteføljen, er LeoVegas et godt valg til EM 2020.

Spil på EM 2020 hos LeoVegas*

bet365
bet365 går du aldrig galt i byen med, og det er sådan set uanset om det gælder håndbold, fodbold eller noget tredje. bet365 har for længst etableret sig som en seriøs spiller på markedet, og særligt live-udbuddet er anbefalelsesværdigt.

Spil på EM 2020 hos bet365*

SpilXpertens dækning af EM i håndbold er sponsoreret af ComeOn!