18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Norge – Danmark: Odds og optakt den 21. januar 2024

Danmark har 5 sejre i 5 kampe ved EM-slutrunden indtil videre. Og Jacobsens flok er favoritter, når de søndag aften møder Norge, der blot har vundet 2 af deres 5 kampe indtil nu. Men de slås med næb og klør for at holde liv i deres spinkle håb om semifinaleplads. Er det nok mod Danmark? Næppe … Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Norge – Danmark. Der er kampstart søndag d. 21. januar 2024 kl. 20:30. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Odds og optakt til Norge - Danmark ved EM-slutrunden 2024.

Danskerne jublede over den knebne sejr mod Sverige. Nu kan de sikre semifinalebilletter med sejr mod Norge. (Foto: IMAGO / Bildbyrån)

Odds på Norge – Danmark

Bookmakernes EM håndbold odds på kampen sender favoritværdigheden i favnen på danskerne. 

Hvem vinder kampen?

Hvem vinder kampen?

Norge 7,74 – SPIL HER >>*

Uafgjort 14,23 – SPIL HER >>*

Danmark 1,13 – SPIL HER >>*

Antal mål

Over 58,5 mål: 1,86 – SPIL HER >>*

Under 58,5 mål: 1,86 – SPIL HER >>*

Handicap

Norge -6,5: 1,59 – SPIL HER >>*

Danmark +6,5 mål: 2,24 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Optakt til Norge – Danmark: EM i håndbold 2024

Danmark hentede endnu en sejr, da de fredag slog Sverige 28:27. Men hillemænd for et drama, hvor de to hold hamrede løs på hinanden i en håndboldkamp på meget, meget højt niveau.

Marginalerne var med Danmark i en intens og kaotisk slutfase, og dermed er Danmark nu 2 point fra at sikre en plads i semifinalerne. 

Det kan de passende gøre mod en anden arvefjende, Norge. Nordmændene har stort set været i krise med landsholdet, siden de røg ud af VM 2023 med to nederlag i de tre sidste kampe. 

For den rædderlige form er fortsat i Tyskland, hvor de har tabt to og spillet én uafgjort (mod de færøske debutanter!) ud af foreløbig fem kampe. 

Der har været sammenbidte tænder, nedslåede miner og kritik af træner Jonas Wille. Det var næppe en decideret forløsning, at det lykkedes at slå Holland 35:32, men det holdt dog liv i et spinkelt håb om stadig at avancere ved slutrunden. 

Det bliver dog ikke meget sværere lige nu end en kamp mod Nikolaj Jacobsens voldsomme flok af stjernespillere. 

Der er ikke mange fingre at sætte på det danske hold, der mod Sverige for første gang ved slutrunden blev presset til det yderste, og det tacklede holdet fint uden alt for mange interne skænderier og panik. 

Norge har ikke været på samme niveau som Sverige hidtil i slutrunden, og det ser ud til, at Danmark allerede søndag aften sikrer billet til fredagens semifinaler med sejr mod Norge.

Profiler: Norske nøglespillere

 • Torbjørn Bergerud
  29-årige Bergerud har 42 redninger i turneringen indtil nu og holder en procent på 31,1. Han har ikke reddet ét eneste straffe endnu på 6 forsøg, men hvis Norge skal have en chance i dette matchup, skal han redde både straffe, stregskud, gennembrud og hopskud
 • Sander Sagosen
  Sagosen er blevet 28 år, og han har stadig til gode at vinde noget med landsholdet. Fremtiden ser altid så lys ud, når man er ung, men Sagosen og resten af det norske landshold døjer med at forløse det åbenlyse talent. 22 mål betyder, han er norsk topscorer, men han har brugt 44 afslutninger på at score sine mål
 • Alexandre Blonz
  Den 23-årige venstrefløj har scoret næstflest blandt nordmændene, og han har reelt kun brugt 3 kampe til at score sine mål. For både mod Polen og Slovenien i gruppespillet kiggede han mest på. Men 13 mål på 15 afslutninger i mellemrunden har sendt ham frem i forreste række

Profiler: Danske nøglespillere

 • Magnus Saugstrup
  Forsvarssklippen spillede næsten fuld tid mod Sverige, og han leverede en fremragende kamp. Stærk, forudseende og flittig i defensiven, og så blev det krydret med særligt en stærk offensiv 1. halvleg og 3 scoringer
 • Mathias Gidsel
  Er det en fugl? Er det et fly? Nej, det er Gidsel! Verdens bedste Mathias er i gang med en forrygende EM-slutrunde. 37 scoringer gør ham til nummer 2 på topscorerlisten, og han ligner en kåd teenager, der har en kæmpe fest i hver kamp
 • Rasmus Lauge
  Lad os få Lauge et skridt frem på scenen. Vi kan absolut få brug for hans rutine, gennembrud og kølighed, når det lige om lidt bliver alvor i de afgørende kampe. Så her må han gerne få en større rolle – eller selv gribe ud efter den – så vi ved, han også er præcis, hvor han skal være, når det går løs med semifinalerne

Læs også hvordan håndboldherrerne klarede sig sidste gang:

Odds-forslag til Norge – Danmark

Danmark er EM-slutrundens flittigst scorende hold med 167 mål i de første 5 kampe. Det er et snit på 33,4 mål per kamp. Det er voldsomt imponerende. 

Norge var langt mere tilbageholdende i gruppespillet, hvor ingen af deres kampe bød på samlet mere end 55 scoringer. 

Det har fået et nøk op i mellemrunden, hvor deres to kampe har budt på 69 og 67 mål. Deres nederlag på 32:37 mod Portugal var negativ norsk rekord for indkasserede mål ved en slutrunde. 

Danskerne måtte omvendt acceptere, at målscoren mod svenskerne var en del lavere.

Efter den målfattige åbning mod Tjekkiet (23:14) scorede danskerne i de følgende 3 kampe 40, 37 og 39 mål, men Palicka og resten af den svenske defensiv holdt danskerne på 28 scoringer. 

Alligevel forestiller vi os, det her kan blive en åben slagudveksling, hvor der bliver gang i målscoringen.

Meget gerne med et dansk hold, der runder 35 mål igen, og så skal Norge sådan set bare op på 25 for at sikre, at vi samlet når op på 60 scoringer. 

Det er buddet til kampen: Mindst 60 scorede mål samlet.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betsson
2,06
Over 59,5 mål
Gå til Betsson *

Norge – Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • De mødtes i Golden League 4. januar i en kamp, hvor Danmark førte 26:21 kort før tid, men det endte alligevel remis og 27:27. 

 • De foregående 5 opgør havde Danmark alle vundet – inklusive OL-kvartfinalen i 2021, hvor danskerne vandt 31:25. 

 • Snævrer vi de indbyrdes møder ind til EM-kampe, mødtes de ved slutrunderne i 2006, 2008 og 2010. Norge vandt én gang (27:26), mens danskerne vandt de øvrige (35:31 & 24:23). 

 • Norge har én EM-medalje, og den hentede de i 2020, hvor de vandt bronzekampen mod Slovenien 28:20. 

 • Danmark har vundet 2 gange EM-guld, 1 gange sølv og hele 4 bronzemedaljer. 

 • Norge kom noget vaklende videre fra deres indledende gruppe D, hvor de godt nok slog Polen i åbningskampen, men derfra delte de med Færøerne og tabte til Slovenien. 

 • I mellemrunden fik de klø af Portugal (32:37) i den første kamp, men rejste sig i 2. runde ved at slå Holland 35:32. 

 • Danmark har gjort rent bord i turneringen indtil videre med sejre i indledende gruppe mod Tjekkiet, Grækenland og Portugal. 

 • I mellemrunden fik Holland stryg med massive 39:27, mens det var mere tæt i 2. kamp mod Sverige. Her vandt danskerne 28:27.

Læs også: EM håndbold i TV og EM håndbold live streaming.

Bookmaker til EM i herrehåndbold

Få 500 kroner freebet
Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af EM i håndbold er sponsoreret af Betsson.

Hvornår spilles Norge – Danmark?

Norge – Danmark spilles søndag den 21. januar 2024 klokken 20:30.

Hvor spilles Norge – Danmark?

Norge – Danmark spilles i Barclays Arena i Hamburg i Tyskland.

Skriv første kommentar

Skriv et svar