18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Norge – Danmark: Odds og optakt den 16. november 2022

Norge og Danmark mødes onsdag aften i deres tredje og sidste kamp i mellemrunden ved EM i håndbold. De norske jenter er sikre på at gå videre til semifinalerne, mens Danmark skal håbe på slovensk pointtab mod Ungarn eller selv have point mod Norge for at komme i semifinalen. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Norge – Danmark. Der er kampstart onsdag d. 16. november 2022 kl. 20:30. Se kampen på TV2 eller på TV2 Play.

Althea Reinhardt skal op på øverste hylde sammen med Sandra Toft, når Danmark møder Norge. (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix)
Althea Reinhardt og Sandra Toft skal levere fra øverste hylde, når Danmark møder Norge. (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix)


Odds på Norge – Danmark

Tredje og afsluttende kamp i mellemrunden, og bookmakerne hælder til norsk sejr. 


Hvem vinder kampen?

Antal mål

Over 52,5 mål: 1,95 – SPIL HER >>*

Under 52,5 mål: 1,80 – SPIL HER >>*

Handicap

Norge -2,5: 1,95 – SPIL HER >>*

Danmark +2,5: 1,80 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Optakt til Norge – Danmark: EM i håndbold 2022

Så står vi her endnu engang med en alt-eller-intet-kamp mod Norge. De norske jenter har sikret sig adgang til semifinalen, men de vil helt sikkert gerne undgå at møde Frankrig, og derfor jagter de gruppesejren. Den får de, hvis de undgår nederlag til Danmark. 

De danske kvinder skal bruge et enkelt point for at sikre sig semifinalebilletterne selv. Men allerede onsdag eftermiddag kan pladsen i semifinalen være en realitet, hvis de slovenske værter sætter point til mod Ungarn. 

Det virker dog urealistisk med tanke på Sloveniens flotte slutrunde sat over for Ungarns tilsvarende miserable, der indtil videre blot har givet dem en sejr mod slutrundedebutanterne fra Schweiz og derefter fire nederlag på stribe. Men man har jo lov at håbe på en ungarsk overraskelse. 

Og ellers kan man håbe på en dansk kraftpræstation, som de trods alt har leveret både i den indledende gruppe mod Sverige og i mellemrunden mod, ja egentlig både mod de på dagen velspillende Ungarn og så de noget mere medgørlige kroater. 

Danmark skal helt op på højeste niveau for at presse Norge, men vi så i Intersport Cup forud for EM, at det kan lade sig gøre. Der har været skrøbeligheder i det norske panser, og de skulle bruge næsten 50 minutter til at overmande Slovenien i deres kamp mandag. 

Træner Jesper Jensen har indkaldt Kaja Kemp fra Team Esbjerg som backup til stregspillerne, hvor særligt Rikke Iversen har døjet med den ene fod. Nu træner Kemp med, og bliver der brug for hende, er hun klar til at komme i spil. Ud over det er der ingen udfordringer i den danske trup. Forhåbentlig.

EM Mellemrunde Grp. 1
K
1
Danmark
5401137124138
2
Norge
5401146124228
3
Sverige
5302142126166
4
Slovenien
5203124132-84
5
Kroatien
5104106133-272
6
Ungarn
5104121137-162Profiler: Norske nøglespillere

 • Katrine Lunde
  Målvogteren er blevet 42 år, men hun piller stadig skud som en vårhare. Hvis Lunde rammer en af de der kampe, hvor hun stiller sig rigtigt på alle skud, bliver det en mareridtskamp for danskerne 
 • Henny Reistad
  Hun optræder til daglig for den danske træner Jesper Jensens Team Esbjerg, så han ved præcis, hvad der venter. Og det er ren og skær verdensklasse. Den 23-årige bagspiller gjorde næsten, som det passede hende mod Slovenien senest, og med 10 mål blev hun kampens helt store norske oplevelse
 • Stine Oftedal
  Den klejne playmaker, som spiller i Ungarn hos Györ, er 31 år gammel men stadig let til bens og hårdtskydende. I et rasende tempo sætter hun det norske angrebsspil og vifter bolde til højre og venstre og højt og lavt. Er der ingen at spille til, skyder hun dem ofte selv i kassen


Profiler: Danske nøglespillere

 • Sandra Toft/Althea Reinhardt
  Så rammer alvoren. De to danske målvogtere har i glimt og på skift vist prøver på deres høje niveau. Nu har vi brug for en kamp, hvor de som duo rammer topniveau hele kampen igennem og kan supplere hinanden til en samlet norsk score i den lave ende. Vi ved, de kan. Mod Norge må de meget gerne vise det
 • Anne Mette Hansen
  Den 28-årige venstreback er holdkammerat med Norges Oftedal i Györ i Ungarn (Som Sandra Toft også er det). Og Anne Mette Hansen kan også spille med uimodståeligt tempo, som hun kombinerer med fysik og adræthed. Sæt det sammen med et fint udviklet skud, og her er potentiale til en afgørende rolle mod Norge
 • Mie Højlund
  Odense Håndbolds og hele Danmarks 25-årige 1v1-spiller. Når Højlund bliver sat rigtigt op og isoleret med sin modspiller, glider hun ubesværet forbi og kommer til afslutning. Hun har vist undervejs, hvad hun kan. Nu er der brug for en hel kamp i højeste gear og på højeste niveau. For hun kan gøre rigtigt ondt på det norske forsvar


Odds-forslag til Norge – Danmark

Som nævnt kan det være en kamp, hvor begge hold er videre til semifinalerne allerede før kampstart, og så vil de spille om, hvem der skal møde formentlig henholdsvis Frankrig og Montenegro fra den anden gruppe. Det kan give en anderledes kamp med flere udskiftninger og hvile til profiler. 

Men bliver det en kamp med alt på spil og krav om dansk point for at komme videre, er det ikke sikkert de ellers to meget stærke offensive mandskaber for alvor slår sig løs med en målfest.

De seneste tre møder ved EM er endt i norsk favør 27:24 (2020), 22:20 (2016) og 27:21 (2014). Der er også VM-mødet fra 2019, der endte med norsk sejr på 22:19. Altså få scoringer og kun i semifinalen i Danmark for to år siden nåede de sammenlagt over 50 scoringer. 

Et af kravene for dansk succes i denne kamp er en forrygende præstation af Toft og Reinhardt i målet, og lykkes det, er vi allerede godt på vej mod endnu en lavtscorende kamp. 

Anbefalingen har i hvert fald set revner i den norske offensiv, der kan stresses og presses, og deres sædvanlige kontraspil har ikke været helt så skarpt. Deres andenbølge skal stoppes, men det må danskerne være helt forberedte på, og dermed er alt lagt an til en kamp med højst 51 scoringer. Det er anbefalingens bud.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Marathonbet
2,01
Under 51,5 mål
Gå til Marathonbet *


Norge – Danmark: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

 • De mødtes senest i bronzekampen ved EM i Danmark i 2020, og her vandt kroaterne 25:19.

 • Seneste møde var i træningsturneringen i Stavanger op til slutrunden, hvor Norge vandt 28:27. 

 • De mødtes i semifinalen ved EM i Danmark i 2020, og dengang endte det med norsk sejr på 27:24.

 • Norge har næsten taget ejerskab over EM-slutrunderne. Syv af de seneste ni gange har de norske jenter snuppet guld. 

 • Danmark har hentet tre gange guld og to gange sølv ved EM gennem tiden. Men det er ikke blevet til dansk EM-medalje siden 2004.

 • Norge kom videre fra deres indledende gruppe med sejre mod Kroatien (32:23), Schweiz (38:21) og Ungarn (32:22).

 • De norske kampe i mellemrunden har indtil videre givet sejre mod Sverige (27:25) og Slovenien (26:23).

 • Norges topscorer efter fem kampe er Henny Reistad, der har scoret 33 mål.

 • Danmark kom videre fra den indledende gruppe med nederlag mod Slovenien (26:28) og sejre mod Serbien (34:21) og Sverige (25:23).

 • I mellemrunden har Danmark slået Ungarn (29:27) og Kroatien (26:17).

 • Hos Danmark er Emma Friis flittigste kvinde på måltavlen med 27 træffere.


Live stream Norge – Danmark den 16. november 2022

Vil du live streame Danmarks kampe ved EM i håndbold?

Se Danmarks kampe via live stream

Se kampen live*

OBS. Geo-restriktioner gælder. Ændringer kan forekomme. Du kan spille på og streame sport hos bet365*, hvis du har penge stående på din spilkonto. Der tages forbehold for fejl og ændringer.Læs mere om Håndbold EM 2022

Kom helt tæt på EM i håndbold:

–> Optakt til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Odds på håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Kampprogram til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Grupper/puljer til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> TV guide til håndbold EM 2022 (kvinder)

–> Live stream håndbold EM 2022 (kvinder)

Skriv et svar